Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Bijenkorf doet Zwarte Piet in de ban

  •  
10-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
647 keer bekeken
  •  
piet300.png
Warenhuisketen toch overstag ... Gebruikt voortaan gouden klimpieten ... Vorig jaar nog 'boycot Bijenkorf'-oproepen vanwege gebruik Zwarte Piet
De Bijenkorf stopt met het gebruik van Zwarte Piet. Dat meldt AT5. Voortaan worden tijdens de feestdagen gouden exemplaren van de wel bekende ‘klimpieten’ gebruikt. De reden: ‘een nieuwe strategie’, aldus de firma.
De afgelopen jaren heeft De Bijenkorf geïnvesteerd in een flinke renovatie van de zeven winkels van de keten. De ‘vergulde klimpieten’ passen dan ook perfect bij de nieuwe, luxere, koers.
Dat betekent overigens niet dat Zwarte Piet volledig uit De Bijenkorf verdwijnt. Voor wat betreft de intocht volgt het warenhuis het beleid van de lokale gemeenten. In Amsterdam betekent het dat Zwarte Piet zelf gewoon nog welkom is.
Overigens vond vorig jaar nog een demonstratie plaats voor De Bijenkorf, waar demonstranten opriepen het warenhuis te boycotten. 
cc-foto: Gerard Stolk

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.