Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De beste bh-reclame ooit?

  •  
06-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
bh_300.jpg
Thais lingeriebedrijf imiteert Hema-gimmick
Een verrassende Thaise reclame voor een bh is een hit op YouTube met 2 miljoen views in een week tijd. De clip toont zoals gebruikelijk een luchtig geklede aantrekkelijke vrouw met een lekker muziekje. En dan, ja dan…
Het idee is niet geheel nieuw, sterker nog het Hollandse Hema deed iets soortgelijks in 2011 in een advertentiecampagne voor bh’s. Fans noemen de Thaise stunt de beste bh-reclame ooit. Critici stellen dat voor een deel van de beelden een body double gebruikt moet zijn. Grote teleurstelling bij hen want dat kan natuurlijk niet, een reclame die een beetje nep is… Er is overigens ook een ‘making of’-video

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

EricDonkaew
EricDonkaew6 aug. 2013 - 17:50

Thaise mannen en vrouwen lijken erg op elkaar. Het is daar niet zo moeilijk om van een man een vrouw te maken. Er lopen in Thailand erg veel vrouwen rond die ooit man geweest zijn, en echt niet alleen in de 'strip' van Bangkok en Pattaya. Sommigen zijn overigens alleen gekleed en opgemaakt als vrouw, maar (nog) niet omgebouwd. Ladyboys of 'katoys' worden volledig geaccepteerd in de Thaise samenleving en ondervinden bijvoorbeeld geen hinder bij het vinden van een baan. Op sommige Thaise scholen heb je drie soorten kinderen: jongens, meisjes en jongens die als meisje verkleed en opgemaakt zijn. Een van de beste vriendinnen van mijn vrouw is als man geboren. Leuk is de volgende quiz: http://www.bangkokdiaries.com/can-you-tell-the-difference-between-a-thai-lady-and-a-thai-ladyboy/ Hoeveel van de tien vrouwen is in werkelijkheid een ladyboy? Durf je het resultaat hier te posten?

1 Reactie
hminkema
hminkema6 aug. 2013 - 17:50

Uitslag: "60% goed". Dat is een afgrijselijk lage score. Mensen met een blinddoek op hebben namelijk gemiddeld 50% goed. Dat is immers de blinde kans om de keuze 'lady' of 'ladyboy' toevallig goed te hebben. Overigens vind ik dit geen goede test om te bepalen of iemand in werkelijkheid ladies van ladyboys kan onderscheiden. In werkelijkheid komen er heel wat andere dimensies bij kijken: beweging, stem, mimiek, of de foto weggeretoucheerde details.

MarijkeJJ
MarijkeJJ6 aug. 2013 - 17:50

"Ladyboys of 'katoys' worden volledig geaccepteerd in de Thaise samenleving en ondervinden bijvoorbeeld geen hinder bij het vinden van een baan." Ze ondervinden wel degelijk hinder. Transseksuelen in thailand kunnen b.v. niet juridisch van geslacht veranderen, met als gevolg dat mensen niet mogen trouwen met wie ze willen en ze moeten blijven rondlopen met een M in hun paspoort, en als ze de gevangenis in moeten worden ze tussen de mannen gezet. Wat je zegt over het vinden van een baan klopt ook niet, ze worden in hoge mate gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Daar komt nog bij dat 'ladyboy' een nogal kwetsende term is die velen die zich helemaal geen 'boy' voelen hun identiteit ontneemt. Ook worden ze in hoge mate geseksualiseerd (nog meer dan geboren vrouwen). Dit geldt overigens voor zo'n beetje alle landen waar een 'derde sekse' "geaccepteerd lijkt". Meestal is het juist een manier om mensen die afwijken van de gendernormen (homoseksuelen, transgenders, etc.) opzij te zetten als een apart geval, een derde sekse. Als je een beetje doorgraaft blijkt lidmaatschap van die derde sekse vaak dan ook met allerlei achtergestelde rechten en discriminatie gepaard te gaan.

1 Reactie
EricDonkaew
EricDonkaew6 aug. 2013 - 17:50

Kom jij zelf vaak in Thailand, Marijke? Ik ben daar kind aan huis en heb heel andere ervaringen. Ik kom kato(e)ys vaak tegen in hotels en restaurants. Ik neem aan dat ze ook andere beroepen gewoon uitoefenen, er wordt in mijn beleving totaal niet op ze neergekeken. Anders dan wat op Wikipedia staat, kom je ze overal in Thailand tegen en zeker niet alleen om toeristen te amuseren. Nogmaals mijn Thaise vrouw heeft een katoey als een van haar beste vriendinnen. Toen we boeddhistisch trouwden werden wij en de bruidsmeisjes helemaal aangekleed door een bedrijfje dat uitsluitend uit katoeys leek te bestaan (of ze echt allemaal omgebouwd waren, heb ik niet gecontroleerd). Een man als vrouw verkleed over straat... In Nederland kan dat echt niet, maar in Thailand wordt er niet om gelachen en wordt er zelfs niet omgekeken.