Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De avondklok omzeilen? Koop een jachtgeweer

  •  
10-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Voor wie ondanks de avondklok toch legaal naar buiten wil, is er een makkelijke oplossing: koop een jachtgeweer. Druktemaker Pieter Derks legt het uit: “Jagers zijn uitgezonderd van de avondklok omdat ze belangrijk werk doen. Ze schieten zwijnen. En dat is hard nodig, want er gaat onder varkens een virus rond dat heel besmettelijk is en dodelijk en dat dus met man en macht moet worden ingedamd: de Afrikaanse varkenspest. Als die via wilde zwijnen bij onze varkens terecht komt, worden alle varkens ziek. En dat willen we niet, want we moeten ze nog doodmaken.”
Alle wilde zwijnen die zich buiten het hun toegewezen gebied bevinden, mogen worden doodgeschoten. “Hadden ze maar gewoon op de Veluwe moeten blijven. Stond duidelijk op de bordjes”, aldus Derks. “En het schijnen heel intelligente wezens te zijn. Althans, ik zag appjes van Thierry Baudet waarin hij dat zei, en die heeft echt verstand van IQ.”
Maar is er geen alternatief voor het afschieten van wilde zwijnen? Derks: “Als we nou die varkens ook op 1,5 meter afstand van elkaar in de stal zetten en met maximaal 30 per stal, dan zouden een heleboel problemen tegelijk worden opgelost. Maar dat is natuurlijk veel te structureel.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

itsme3
itsme310 feb. 2021 - 22:38

Niet nodig. Ik heb vanavond zo eens een tijdje naar buiten zitten kijken, maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat het wel erg druk is op straat voor een besneeuwde doordeweekse winteravond. Ik gok dat er gemiddeld 2 a 3 auto's per minuut voorbijkomen. Meer naarmate de avond vordert (de braverikken komen om 20.59 de wijk in rijden).

Winterdepressie
Winterdepressie10 feb. 2021 - 18:08

I wou zelf voor een robothondje gaan. Je weet wel zo klein wit speelgoed keffertje die met een baar pen-lights in de anus aan een lijntje kan lopen. Maar weet iemand misschien hoe je ervoor zorgt dat het beestje niet om de 5 stappen een salto maakt? Dat gaat opvallen na een tijdje.

KM2
KM210 feb. 2021 - 17:21

Het gaat je vies tegenvallen voordat je een jachtgeweer in huis mag hebben. Je hebt te maken met een hoop regels en daarnaast heb je ook nog "af te rekenen" met een theorie en praktijk examen. Ook moet je in huis een geschikte wapenkast of kluis hebben. Heb je alles voor elkaar en heb je het jachtgeweer thuis liggen, dan ben je al snel 5000,- euro verder. Het is weer makkelijk praten voor de Heer Derks...

8 Reacties
LaBou
LaBou 11 feb. 2021 - 6:46

Dat 'moeilijk' schijnt nog wel mee te vallen: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Schietpartij_in_Alphen_aan_den_Rijn_op_9_april_2011

Libertain
Libertain11 feb. 2021 - 7:26

@KM, bedoel je hiermee te zeggen dat jagen enkel een rijkelui's hobby is, die voor gewone mensen niet weggelegd is? Misschien heb je dan gelijk met je verhaal over privileges.... Om niet te beginnen over het geluidsoverlast dat jagers 's nachts in de rurale zone's veroorzaken omdat ze van hun perverse hobby niet af kunnen.

KM2
KM211 feb. 2021 - 8:34

@Labou, Van der Vlis heeft nooit een jachtvergunning gehad, daarnaast heeft het 5 jaar geduurd voordat hij zijn wapenvergunning had. @Libertain, Nee dat bedoel ik niet. Al weet ik niet wat jouw definitie is van gewone "mensen" en "rijk".

LaBou
LaBou 11 feb. 2021 - 11:10

Misschien eerst eens goed lezen KM? "In maart 2018 bepaalde het Haagse gerechtshof dat de politie van Alphen aan den Rijn de dader wegens zijn geestelijke gesteldheid geen wapenvergunning had mogen verstrekken". Had je gewoon uit die link kunnen halen.

LaBou
LaBou 11 feb. 2021 - 11:11

Aanvulling: die jachtvergunning stelt natuurlijk niets voor. Het gaat om het wapenbezit waar jij aan refereert.

Libertain
Libertain11 feb. 2021 - 13:40

@KM, je plaatst me volstrekt onnodig tussen in na mijn terechte vraag. Het gaat om het harde feit - aan wie de Staat bereid is uitkering te verlenen enzovoort. Er is wel feitelijk een groot onderscheid in mogelijkheden.

KM2
KM211 feb. 2021 - 18:45

Labou, Afgezien van de discussie of een idioot met een wapen, waarvan ik eerlijk de relevantie niet zie met de avondklok omzeilen door een jachtvergunning.... Alleen jagers hebben uitzondering om toch in de nacht van huis mogen ondanks de avondklok. Deze mensen hebben een jachtvergunning en een wapenvergunning. Een wapenvergunning is geen vrijbrief om de avondklok te ontwijken. En hoezo stelt een jachtvergunning niets voor, heb jij enige ervaring met schieten?, hier zit namelijk ook en praktijkonderdeel in. Omgaan met een vuurwapen afdoen als iets dat niets voorstelt toont goed aan dat het een goede zaak is dat er vergunningen nodig zijn. https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en-regelingen/productbeschrijvingen/jachtakte Libertain, Ik heb echt geen idee wat je bedoeld en kan niks worden met je uitleg omdat er voor mij geen logica in zit, sorry.

Libertain
Libertain12 feb. 2021 - 10:11

@KM, je doet onnodig lang schrijven, scherm je tevens met losse woorden om te willen verbergen dat jij geen antwoord op argumenten kan bedenken. Soit, heb je reeds voldoende over jezelf verteld. Wel vind ik het gevaarlijk dat jij in het bezit van een wapen ben.