Joop

De ABN AMRO is je tegenspeler totdat het tegendeel gebleken is

  •  
26-02-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
28303139133_3fc847b36d_z
Als je alleen achter blijft, zadelt het bedrijf je op met een schuld van honderdduizend euro
Als de liefde bestendig is, wordt een relatie pas door de dood van een der partners beëindigd. Je wilt de ander dan ook niet onverzorgd achterlaten. Toch is dat het gevolg van een hypotheekvorm die ABN AMRO zo´n vijfhonderdvijftig klanten heeft weten aan te smeren. Als je alleen achter blijft, zadelt het bedrijf je op met een schuld van honderdduizend euro. Hoe dat allemaal werkt, legde Radar op maandagavond uit. Het zijn de gevolgen van een wel heel bijzondere overlijdensrisicoverzekering.
Dé bank heeft dat zo onduidelijk gecommuniceerd dat zelfs hypotheekadviseurs het niet opmerkten. Nu – zoveel jaar na dato – biedt ABN AMRO een reparatie aan die de slachtoffers honderdzestig euro per maand extra kost. Radar verzocht de kijkers dan ook deze Facebookpagina over het geval zoveel mogelijk te delen in de hoop dat topman Kees van Dijkhuizen dat risico zonder verdere kosten voor zijn klanten wegneemt uit angst dat de reputatieschade hem uiteindelijk nog meer zal kosten.
Hoe deze akelige affaire ook afloopt, een ding is voor de zoveelste keer weer glashelder gemaakt. ABN AMRO is niet je vriend maar je tegenspeler. Die wil alleen maar beter van je worden. Anders had de bank van het begin af aan wel expliciet op de risico´s van deze hypotheekvorm gewezen. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat bij andere producten niet een dergelijk addertje onder het gras zit. Van Dijkhuizens bank verdient dus door klanten met het grootste wantrouwen te worden bejegend. Dat geldt ook voor de concullega´s – we kennen in Nederland in feite een bankenkartel – want die komen één voor één elk op hun eigen manier net zo goed ongunstig in het nieuws, meestal met grote boetes, zoals ING en RABO onlangs nog overkwam.
Vijandelijk Bankschandalen blijven een bestendig gebruikelijke praktijk. Het is helemaal niet erg dat iemand beter wordt van een zakelijke deal. Pas nog heeft een bedrijf verdiend aan het feit dat er een platenspeler met een usb-aansluiting in huis is gekomen. Dit apparaat doet precies wat je ervan mag verwachten. Ik heb dus ook plezier van de deal en wel het plezier dat de achtergrond vormde van de aankoop. Maar je sluit geen hypotheek af om na je dood je partner met een groot extra financieel probleem achter te laten. Een bedrijf dat je zo´n deal aansmeert, denkt alleen aan het eigen gewin. Die pleegt als het ware een vijandelijke daad.
Dit stelt iedereen die een financieel product van ABN AMRO zou willen afnemen, voor extra kosten. Aangezien je je vingers moet tellen nadat deze bankier je een hand gegeven heeft, moet je een onafhankelijk financieel deskundige inhuren om zijn aanbiedingen nauwkeurig en precies door te lichten op gemene trucs en handigheden want die hypotheek is vast niet het enige aanbod dat zo in elkaar zit. Je hebt een expert in kleine lettertjes lezen nodig, zoals ook Radar moest vaststellen.
Transactiekosten is de vakterm voor dit soort uitgaven. Ten overvloede: De ABN AMRO is geen dienstverlenende instelling ondanks wat er in die recente commercial met een vrolijke baardaap wordt beweerd. Het zijn geldverdieners. Je willen op jouw kosten rijk worden. Het kan zijn dat ze een product aanbieden waar je in vergelijking met de kosten voldoende plezier aan beleeft maar dat is niet de doelstelling van de bank. De doelstelling is jou te laten tekenen en vervolgens af te rekenen op de gevolgen, ook de door jou niet bedoelde. Pas op je tellen met die lui. Ze hebben alleen het beste met zichzelf voor. ABN AMRO is je tegenspeler totdat het tegendeel zonneklaar gebleken is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

Humpty Dumpty
Humpty Dumpty27 feb. 2019 - 8:50

Banken besodemieteren de boel. Mensen laten zich besodemieteren. Het eerste zie ik als een gegeven (alles in dit geval over één kam scheren is bewust) wat niet snel zal veranderen. We zijn geen mensen we zijn klantnummers. En elk klantnummer moet, linksom of rechtsom, geld opleveren. Het tweede kunnen we wel wat aan doen. Laat je beter, en vooral, door meerdere partijen informeren. En besef je goed dat de goedkoopst lijkende weg vaak niet de goedkoopste weg is.

HM van der Meulen
HM van der Meulen26 feb. 2019 - 17:38

Nutsbedrijven behoren in handen van de gemeenschap te zijn. Dan komt zoiets alleen in de vorm van een vergissing voor die makkelijk hersteld kan worden.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin2 mrt. 2019 - 8:26

D belastingdienst ook!

korheiden2
korheiden226 feb. 2019 - 16:37

Goeie uitzending van Radar. De banken zijn zo ongeveer heilig. Aanpakken die witte boorden. Het onderwerp dat erna kwam was zo mogelijk nog interessanter. De vele haken en ogen m.b.t. de warmtepomp. Jammer dat Doekle Terpstra het eigenlijk niet had over de enorme kosten die je moet maken om je huis te verduurzamen.

1 Reactie
EmC2
EmC227 feb. 2019 - 8:18

Dat noem ik niet meer verduurzamen... Kan je beter meteen een heel nieuw huis bouwen.

nieko47
nieko4726 feb. 2019 - 14:29

Lees voor ABN AMRO: alle banken/financiële instellingen. ik zal ze nooit meer vertrouwen.

Paul250371
Paul25037126 feb. 2019 - 12:36

Inderdaad. Rake column. Ik vind ook dat er een reclamestop moet komen voor banken. Boeven die praten over eerlijk en transparante dienstverlening moeten dat eerst maar eens bewijzen voordat er weer een spotje op tv mag verschijnen. Uit het oogpunt van fatsoen moeten de banken maar eerst een aantal jaren hun treiter houden en zonder schandaal doorkomen. Oplichters met hun verscholen hufterproducten.

rvb2
rvb226 feb. 2019 - 12:13

Alle bedrijven zijn de tegenstander. Bedrijven maken producten express duurder om er zelf beter van te worden, ten koste van u en mij. Daardoor zijn produkten onnodig duur.

7 Reacties
Elias Unique
Elias Unique26 feb. 2019 - 13:39

Lijkt me een uiterst vermoeiend wereldbeeld als je overal vijanden ziet.

nieko47
nieko4726 feb. 2019 - 14:28

Inderdaad, maar zolang er mensen als een dom schaap 10.000 euro neertellen voor een kast met 3 apparaten (lees: keuken) blijft alles onnodig duur tenzij je de kunst van onderhandelen kent.

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 feb. 2019 - 15:45

'Daardoor zijn produkten onnodig duur.' Waarom begin je dan zelf geen bedrijf? Als je dat soort producten nou net wat goedkoper Gaat aanbieden dan zou het geld volgens jouw stelling voor het oprapen liggen.

Spanveer
Spanveer26 feb. 2019 - 15:59

Nee Elias, Vertrouwen is goed maar controle is beter. Inmiddels is wel duidelijk dat banken niet te vertrouwen zijn. Ze hebben allemaal meegedaan met het oplichten van klanten. Woekerpolissen al vergeten? Alle banken deden er aan mee. Op een paar kleine spelers na zoals de Triodos bank en de banken die onder de Volksbank paraplu vallen zijn het allemaal allemaal op geld beluste monsters. ABN AMRO wil gewoon 2000 euro per jaar extra vangen voor een risico dat afgedekt zou moeten zijn. Kleine lettertjes zullen de bank juridisch wel een sterke positie geven. Dit maakt deel uit van consumenten naaien. Hopelijk bezorgt deze truuk ABN AMRO flink wat negatieve publiciteit.

Spanveer
Spanveer26 feb. 2019 - 16:04

@ rvb, Niemand is verplicht een koopovereenkomst te tekenen. Wanneer je niet overtuigd bent van de kwaliteit en de waarde van het product koop je het toch niet. Zijn die kastjes met een paar apparaten jouw die 10.000 euro niet waard dan koop je die keuken toch niet. Ga naar Ikea, daar koop je voor de helft een heel aardige keuken. Voor minder kan ook.

EmC2
EmC227 feb. 2019 - 8:22

Dat heet winst, daarmee kan een bedrijf personeel betalen. Zonder winst gaat een bedrijf failliet, krijg je helemaal geen producten meer.

rvb2
rvb227 feb. 2019 - 10:27

@EmC2: onzin. een bedrijf moet quitte draaien. winst is nergens voor nodig behalve verrijking van aandeelhouders.