Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Datingonderzoek universiteit: 'Mannen, praat niet over werk'

  •  
17-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
daten300.jpg
Vrouwen zijn de beslissers ... Laat haar over zichzelf praten
Voor een succesvol eindresultaat is het beter voor de man om tijdens een date niet over zijn werk te praten en de weg vrij te maken voor de vrouw om over zichzelf te praten. Dat blijkt uit onderzoek van de Stanford University in Engeland.
Vrouwen blijken uit het onderzoek ook minder reden hebben om te vrezen voor een afknapper. Dan Jurafsky, professor Linguïstiek en Computerwetenschappen:
We veronderstelden dat mannen vooral over zichzelf zouden praten en we waren verrast toen we ontdekten dat dit stereotype niet waar is. Bij succesvolle dates spreken vrouwen meer over zichzelf en gebruiken het woord ‘ik’ meer. Mannen praatten dan weer meer over de vrouw en gebruikten het woord ‘jij’ meer.”
Tijdens het onderzoek (dat zich geheel op hetero-dates richtte) blijkt dat de vrouw het eindoordeel in handen heeft.
Wanneer het op speed daten aankomt zijn vrouwen de beslissers.
Willen de mannen dat de vrouw besluit voor een vervolgdate kiest, is het belangrijk dat de vrouw zich prettig genoeg voelt om over zichzelf te praten waarbij de man goed luistert, maar ook het onderbreken van haar verhaal is belangrijk als dit een teken van engagement is.
Mannen onderbraken de gesprekken vaak. We dachten dat die onderbreking doorgaans als onbeleefd gezien zou worden. (..) Ze onderbraken iemand en zeiden dan ‘oh, dat is mij ook overkomen’.
Bonuspunten kunnen worden verdiend als de man luistert naar de problemen van de vrouwelijke datingpartner en sympathie toont. Not done is het praten over werk.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Quibus2
Quibus217 feb. 2015 - 18:07

Werk is dan ook een schromelijk overschat onderdeel van iemands identiteit.

komputerhulp
komputerhulp17 feb. 2015 - 18:07

Werk is niet altijd leuk. Daarom heet het ook werk.

Armagaddon
Armagaddon17 feb. 2015 - 18:07

>>> Een echt gedegen dieper onderzoek op universiteits--niveau lijkt mij wat is de werkelijke drijfveer en tactiek om bij dating zich zoals de beide seksen zich zo verschillend gedragen en om zich zich zo presenteren...... >>> Persoonlijk vermoed ik, dat de man vooral valt op het uiterlijke, de uitstraling, attractief....begerenswaardig en denkt tactisch....laat haar maar zich zelf presenteren en vooral praten.....dan heeft zij minder in de gaten, dat ik toch de baas zal willen zijn en haar toch in haar waarde te laten.......smile... >>> De vrouw daarentegen probeert eerder in eerste instantie meer achter zijn karakter en de inhoud van zijn portemonnee te komen....smile...

feitenchecker
feitenchecker17 feb. 2015 - 18:07

Vrouwen, praat niet over die ex die het met je heeft uitgemaakt.