Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

Dat is schrikken: vliegtuigspotters stuiven uiteen bij laagste landing ooit

  •  
11-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
31711 keer bekeken
  •  

Vliegtuigspotters op het Griekse eiland Skiathos zijn wel wat gewend, maar toch was het even schrikken toen afgelopen week de Airbus A321neo van de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizzair aan kwam vliegen. Op spectaculaire videobeelden is te zien hoe de verzamelde kijkers uiteenstuiven als de ‘laagste landing ooit’ wordt ingezet.

Het werkelijke gevaar valt mee. Tenminste, voor de passagiers. Vanwege de ultrakorte landingsbaan wordt Skiathos ook wel het Sint Maarten van Europa genoemd. De vliegtuigen moeten er wel zo laag overkomen om op tijd de wielen aan de grond te kunnen krijgen. Op Sint Maarten ging het enkele jaren geleden mis toen een adrenalinezoekende toerist de kracht van de straalmotoren van heel dichtbij wilde meemaken. Ze werd echter met zo’n kracht weggeblazen dat ze een betonblok langs de weg raakte. De toeriste overleefde de klap niet.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties

Eric Minnens
Eric Minnens12 aug. 2022 - 4:13

"hoe de verzamelde kijkers uiteenstuiven" Dat valt toch wel mee, vind ik. Volgens mij had een aantal van die spotters zich juist precies daar verzameld om dat vliegtuig te 'voelen' overkomen. Kijk bijvoorbeeld naar die fotograaf met zijn statief, die meedraait met de vliegbeweging. Het 'lage' karakter van de landing zit er vooral in dat de piloot precies het beginpunt van de landingsbaan uitzoekt. Dat gebeurt, gezien de ophef, blijkbaar niet zo vaak. (Misschien deed de piloot wel aan 'spottertje pesten', haha.)

Greendutch
Greendutch11 aug. 2022 - 19:39

het is niet de laagste landing ooit JOOP want elk vliegtuig is op een gegeven moment tijdens de landing zo laag bij de grond om op de grond t kunnen komen, of niet dan?? de mensen staan véél te dicht bij de landingsbaan waardoor het gevaarlijk is, überhaupt onbegrijpelijk dat die daar mogen staan of zelf gaan staan.