Joop

Dat Canadese truckersgedoe stelt niet veel voor

  •    •  
30-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
51850703524_8757a1269b_k

© cc-foto: Richard Bukowski https://flic.kr/p/2mZSpGY

De meeste Canadese vrachtwagenchauffeurs moeten er niets van hebben
Extreemrechts en vaccinhatend Nederland is nogal geïnspireerd door het zogenaamde truckersprotest in de Canadese hoofdstad Ottawa. Er schijnen zelfs plannetjes te zijn om een gemotoriseerde mars op Den Haag te organiseren. Men droomt van een binnenstad vol demonstranten en truckers, die toeterend in hun machtige voertuigen rondrijden totdat de ministeries net als de muren van Jericho in het Oude Testament instorten. In Friesland was zondag zelfs een gemotoriseerde demonstratie onderweg. Een andere – in Noord-Brabant – veroorzaakte een kettingbotsing. Het was allemaal klein bier, maar men had tenminste het schitterend voorbeeld van Canada voor ogen.
Jammer voor de activisten. In werkelijkheid valt het allemaal nogal tegen met die demonstratie in Ottawa. Op zondag waren er slechts enkele duizenden demonstranten op de been, die zich gesteund wisten door een paar honderd en niet door vijftigduizend trucks, zoals de desinformatie-sites meldden.
In Ottawa vriest het momenteel -21 wat rechtgeaarde Canadezen uiteraard niet afschrikt. Allerlei extreemrechts volk voert het woord, eentje zelfs ondanks de kou in zijn blote bast. Ook Maxime, Bernier, een soort Wilders, die uit de Conservatieve Partij is weggelopen, sprak de demonstranten toe. Men zwaait met verdachte vlaggen. Voorstanders van een onafhankelijk Franstalig en extreem reactionair katholiek Quebec laten zich gelden. Natuurlijk is Justin Trudeau, de verlichte liberale en antiracistische premier van Canada, de gebeten hond.
Van geweld is ondertussen geen sprake. Sommige demonstranten hebben wel het monument voor de onbekende soldaat onteerd door erop te klimmen, wat tot verontwaardiging leidde bij de minister van Defensie Anita Anand. Een demonstratiebord en een Canadese vlag op het standbeeld van Terry Fox wekte eveneens verontwaardiging. Terry Fox is de Canadese Bibian Mentel. Wat ook de reden is, van hem blijf je af.
De grote truckersbond van Canada heeft zich al dagen terug van de manifestatie gedistantieerd. De leden hebben het druk met de bevoorrading van het land, zei een woordvoerder. Een officiële verklaring liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Over het ontheiligen van de monumenten gaf de bond een apart mediabericht uit.
Zondag waren veel demonstranten bezig zonder het verplichte mondkapje te winkelen. Schoenverkoper Devin Camara vertelde de Canadese publiek omroep vertelde wat hem overkwam toen hij daar iets van zei: ”Hij noemde me een narcist en sociopaat omdat ik hem dat vroeg. Maar ik heb gewoon een zaak. Ik wil mijzelf en mijn mensen beschermen tegen iets dat ze misschien wel kan doden of in gevaar brengen, als ze het oplopen.”
Nee, een schitterend voorbeeld om na te volgen. Daar zit Nederland op te wachten. Misschien hadden die Brabantse truckers met de door hen veroorzaakte kettingbotsing nog wel het meest met de Canadese demonstranten gemeen. Irrelevant en een beetje pijnlijk.
Ook nog randnieuws. Belangrijker is misschien dat Canadese soldaten al een tijd het leger van Oekraïne versterken. Ze hebben zich nu een stuk ten westen van de Dnjepr teruggetrokken, kennelijk om te voorkomen dat zij slaags raken met Russische invasoren. Dat zou namelijk een aanval op Navo-militairen betekenen. De grote wereld draait door terwijl de speelgoedmannetjes van extreem-rechts in hun eigen wereld leven.
Volg het nieuws uit Canada bij de Globe and Mail , Le Devoir , de National Post en de Canadian Broadcasting Coporation.
Voor het overige ben ik van mening dat het toeslagenschandaal niet uit het publieke debat mag verdwijnen en de affaire rond het Groninger aardgas evenmin.
Beluister Het Geheugenpaleis, de podcast van Han van der Horst en John Knieriem over politiek en geschiedenis.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (43)

watcher3
watcher331 jan. 2022 - 11:01

Er hakenkruizen etc zichtbaar bij dit protest. Daar schijnt het dus net zo erg te zijn als hier.

4 Reacties
Sustainaboy
Sustainaboy31 jan. 2022 - 12:38

Ik zag een paar hakenkruizen voorbij komen om te benadrukken dat Trudeau een nazi zou zijn. Dat voelt toch meer als een hakenkruis op een anti-Israël demonstratie ipv de NVU. Maar da's dan alleen wat ik heb gezien.

Zandb
Zandb31 jan. 2022 - 15:56

Sustainboy Gelooft u dat? En, gelooft u dat of niet, wat vindt u daar dan van, dat die Nazivlaggen het beleid van Trudeau moeten verbeelden? Het is overigens nog niet zó makkelijk, om een Nazivlag die je alleen maar ziet (want dat is wat u in feite zegt - "Maar da’s dan alleen wat ik heb gezien." -) te duiden.

Wieowie
Wieowie31 jan. 2022 - 21:48

Zandb, en wat u daar dan van?

Zandb
Zandb1 feb. 2022 - 8:45

Wie Op deze irrelevante naar de bekende weg vraag geef ik geen antwoord. Sustainboy suggereert dat die Nazivlaggen een 'nobel' doel dienen. (Zie z'n vergelijking met Israel.) Ik wil weten of hij dat ook inderdaad vindt. Daarom vraag ik er, met nadruk neutraal, naar. Hebt u daar iets op tegen, dan hoor ik dat graag. Trouwens, Sustainboy houdt z'n mond. Dat 'antwoord' lijkt me dan wel duidelijk.

RaymondenJoop
RaymondenJoop31 jan. 2022 - 7:55

'de verlichte liberale en antiracistische premier van Canada' Zo verlicht is ie niet. Canada heeft zoveel vaccins dat ze de gehele bevolking nog 6x kunnen vaccineren. Daar heeft vnl de arme regio in de wereld last van

3 Reacties
Zandb
Zandb31 jan. 2022 - 15:58

Raymond Dat is dan natuurlijk wel afhankelijk van wat je onder 'licht' wil verstaan. Ik heb bv sterk de indruk, dat de demonstranten zich daar niet zo druk over maken, dat de rest van de wereld 'ergens' last van heeft.

RaymondenJoop
RaymondenJoop31 jan. 2022 - 19:23

@zandb Die demonstranten zijn egocentrisch. Waar het me om gaat is dat deze premier indirect ook Canada first predikt. Net als een Trump doet in de USA. Wil je werkelijk wat doen aan de bagger in de wereld dan is welvaartverdeling de enige oplossing. Met het superieur willen maken van een Canada of EU graaf je je eigen graf.

Zandb
Zandb1 feb. 2022 - 8:47

Raymond Begrijp ik. Maar hier gaat het toch om het truckersprotest. Wat u in uw reactie duidelijk maakt, dat heeft daar toch niets mee uit te staan?

Peter Stans
Peter Stans31 jan. 2022 - 7:53

Het stelt in die zin niet veel voor, omdat dit typisch volk is dat alleen wil protesteren. En amper een idee heeft hoe en wat. Maar het kan wel altijd een lontje zijn dat aangestoken wordt. Degenen die het meeste hadden aan de Franse Revolutie zijn hem niet begonnen. Idem bij de Russische revolutie, het lont in het kruidvat kwam van boze mensen die geen eten hadden, of er een halve dag voor in de rij stonden, terwijl 5 straten verderop de tafels goed gevuld waren. Wat er daarna kwam, kwam niet door de boze mensen zelf.

frankie48
frankie4831 jan. 2022 - 7:43

Beste Han, Wat is er met jouw aan de hand, dat je van Small beer of Ce n’est pas de la petite bière een halszaak probeert te maken! "Van geweld is ondertussen geen sprake. Sommige demonstranten hebben wel het monument voor de onbekende soldaat onteerd door erop te klimmen, wat tot verontwaardiging leidde bij de minister van Defensie Anita Anand. Een demonstratiebord en een Canadese vlag op het standbeeld van Terry Fox wekte eveneens verontwaardiging. Terry Fox is de Canadese Bibian Mentel. Wat ook de reden is, van hem blijf je af."

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft31 jan. 2022 - 6:46

Grappig om te zien hoe Han zich, onder invloed van de angst voor corona, zich steeds verder terugtrekt in zijn zogenaamd 'linkse' bastion. Het 'extreemrechtse' frame wat geplaatst wordt om een groep mensen die protesteert tegen maatregelen die zij als onderdrukking ervaren, neemt hij klakkeloos over. Als je de stukjes van Han over de periode van de afgelopen twee jaar als boekvorm zou uitbrengen, dan zie je iemand die langzaam radicaliseert naar een kant van het spectrum. Hoewel ik het niet altijd met Han eens ben, vond ik dat hij vroeger af en toe hele rake analyses kon maken. Tegenwoordig krijg ik het nauwelijks voor elkaar om zijn schrijfsels volledig te lezen. En dat allemaal door een virus wat in het eerste jaar voor 10% oversterfte zorgde. Waar de huidige oversterfte vandaan komt is nog onbekend, maar waarschijnlijk door de maatregelen die als enig doel hadden om corona te verslaan zonder daarbij naar de totale impact te kijken.

10 Reacties
Peter Stans
Peter Stans31 jan. 2022 - 7:54

Scherpe analyses? En dan met zo'n laatste alinea komen. En dan vind je het nog gek dat je honend wordt weggelachen? Nee he.

Hanvander Horst
Hanvander Horst31 jan. 2022 - 8:02

Je ziet blijkbaar niet wie achter die demonstratie in Canada zitten. Je bent er blind voor. Je ziet er geen kwaad in. Nog iets: 90% van de truckers is gewoon gevaccineerd.

Zandb
Zandb31 jan. 2022 - 8:08

Wei schrijft U denkt dat uw puur persoonlijke interpretatie "grappig om te zien" is? Ik denk bv dat er hele goede redenen zijn om deze demonstratie als "extreemrechts" te framen. Dat wil zeker niet zeggen, dat elke deelnemer "extreemrechts" is; nog extremere en minder extreme en zelfs linkse mensen zullen ongetwijfeld te vinden zijn. U verbergt zich achter een quasi objective benadering. Maar als Han bv al radicaliseert is dat eerder een heel gezond proces. Ik bedoel: wie zou willen ontkennen dat er niet heel veel aanleiding toe is? U wilt dat ontkennen. In de laatste alinea komt de aap uit de mouw. Daar zien we wat u werkelijk dwarszit. En wat uw blik zo vertroebelt.

Roeluit1986
Roeluit198631 jan. 2022 - 9:02

@HanvanderHorst Dus al die mensen zijn weer allemaal extreem-rechts of nazi? Wat een gelul zeg.

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft31 jan. 2022 - 9:52

@Peter Debunk maar. Ik wens je veel succes. De eerste is gewoon terug te vinden bij het CBS. Voor wat betreft de tweede, als je mij een linkje naar het onderzoek vwb de huidige oversterfte kunt geven, ik houd me aanbevolen. @Han Nee, dat zie ik niet. Wat wij ook niet zien, is het deel gevaccineerden wat mee protesteert. Wat ik wel weet is dat ik in principe elk protest tegen gedwongen vaccinatie en disproportionele coronamaatregelen toejuich. Dit protest heeft inhoudelijk namelijk niets met extreem rechtse ideeën van doen. Dat er misschien een aantal mensen tussen loopt dat in jouw ogen verkeerd is, doet niets af aan de boodschap. @Zandb "Maar als Han bv al radicaliseert is dat eerder een heel gezond proces. Ik bedoel: wie zou willen ontkennen dat er niet heel veel aanleiding toe is?" Met deze redenering zeg je dus feitelijk "Ik ben tegen radicalisering, behalve als diegenen die het doen dezelfde mening als ik hebben".

Zandb
Zandb31 jan. 2022 - 11:35

Wie schrijft Wat ik in feite zeg is wat ik in feite zeg. Ik weet niet welke betekenis u aan radicaliseren wilt geven, maar feitelijk ben ik daar helemaal niet tegen. Behalve wanneer het vormen als bedreiging en gewelddadigheid aan gaat nemen. Wie verblindt is door het een, ziet het ander niet meer. Verder blijft dus staan wat ik schreef. U hebt geen verweer. Duidelijk.

Zandb
Zandb31 jan. 2022 - 12:36

Verblind, natuurlijk ipv verblindt.

Wieowie
Wieowie31 jan. 2022 - 21:56

ZAnb “ niet tegen. Behalve wanneer het vormen als bedreiging en gewelddadigheid aan gaat nemen.” Ik begrijp dat jij het prima vindt dat mensen radicaliseren (strijden voor een samenleving die afwijkt van de democratische rechtsorde) Apart. Weet je zelf eigenlijk wel wat het betekent als mensen geradicaliseerd zijn?

Zandb
Zandb1 feb. 2022 - 8:54

Wie Strijden voor een samenleving die afwijkt van de huidige democratische orde, dat is geen probleem voor onze democratie (want dat mag binnen de gestelde grenzen) maar een probleem van onze democratie. Ook verblind door het een en dan het ander niet meer zien?

Wieowie
Wieowie1 feb. 2022 - 12:06

Zand, als je strijd voor een samenleving die niet gebaseerd is op een democratitsche rechtsorde is dat niet wenselijk. Jij hebt daar blijkbaar geen problemen mee. Jij vindt het prima dat jongeren wordt opgeroepen om te radicaliseren en zich af te keren van de huidige rechtsorde. Dat mag gewoon gepropageerd worden. Apart .

pahan
pahan31 jan. 2022 - 6:42

Een mooi moment tijdens een interview, waarbij de verslaggeefster een mondkapje droeg. Boze meneer wilde dus niet met haar praten. Zij: Het is toch een vrij land? Hij: Ook weer waar. Klaar. En zo simpel zou het moeten zijn.

1 Reactie
Willem D2
Willem D231 jan. 2022 - 21:57

Was inderdaad leuk om te zien. Vond sowieso dat er door de Canadezen vrij relaxed werd gereageerd. neem aan dat je dit stukje bedoelde https://youtu.be/8Fj27uTFSeA

De Lieve Heer
De Lieve Heer30 jan. 2022 - 22:59

"Belangrijker is misschien dat Canadese soldaten al een tijd het leger van Oekraïne versterken. Ze hebben zich nu een stuk ten westen van de Dnjepr teruggetrokken, kennelijk om te voorkomen dat zij slaags raken met Russische invasoren. Dat zou namelijk een aanval op Navo-militairen betekenen. " Terugtrekken, want de vijand komt er aan en die willen toch alleen Limburg maar hebben. Nou, van mij mogen ze, want daar spreken ze toch al een soort Belgisch.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout30 jan. 2022 - 22:41

Die sliert Friese waanwapstra's in vrachtauto's ook gezien vanmiddag in de haven van Harlingen. Met trumpvlaggen en wat meerijdend geboerte op trekkers en in vieze pickups. Veel getoeter, en wat propagandisten aan de kant die met complotverhalen argeloze toeristen trachtten te overtuigen. Zin en doel van deze optocht ontging me, wakker maken zou de bedoeling zijn. Verbijsterend dat ultrarechtse manifestanten steeds grotere voertuigen nodig hebben om een punt te maken. Politie was nergens te zien.

1 Reactie
Hernandez
Hernandez31 jan. 2022 - 21:06

'Die sliert Friese waanwapstra’s' Zo zo Hannes, ik moest oprecht even lachen om je poging tot humor :)

Sonic2
Sonic230 jan. 2022 - 22:07

Ik heb vandaag in een 1 ruk het boek "Het nationaalsocialisme als rancuneleer" uitgelezen. Het is gebaseerd op een essay van Menno ter Braak. Dat boek opende mijn ogen. Een boek over rancune, wrok en onrustgevoelens die de pilaren vormde onder het nazisme. Boeiend. Ik zeg absoluut niet dat die truckers nazi's zijn, maar die wrok en die rancune. De boosheid richting de "elite" wat dat ook mag zijn. Ze komen angstaanjagend overeen. https://www.youtube.com/watch?v=dK5TJIBTKfI Ik geloof dat ik nu weer terug moet in de frame van het begrijpen van de zorgen van deze 'burgers. Die zoals Heijne terecht al zei altijd het slachtoffer zijn en altijd een schouderklopje moeten krijgen. Het kwaakt als een eend. Het doet als een eend. Maar je mag het dus geen eend noemen.

9 Reacties
Peter Stans
Peter Stans31 jan. 2022 - 7:55

Dan is het overduidelijk een eend.

gimli55
gimli5531 jan. 2022 - 8:43

@ Sonic Kijk naar de oorzaak van de rancune en de wrok, dat hoort het onderwerp te zijn. Nu wordt hoofdzakelijk aandacht geschonken aan alles om maar niet naar de oorzaak te kijken. Het wordt op de persoon gespeeld, of een uitleg, waarom de persoon dat standpunt niet mag hebben, want het is extreem links of extreem rechts. We staan op allerlei lijstjes als gelukkigste inwoners bekend. Stel je eens de vraag: Waarom heeft de meerderheid geen vertrouwen meer in de politiek en de regering? Omdat daar geen enkele reden voor is, kijk naar de oorzaak en kijk goed en probeer objectief te zijn richting de slachtoffers van een falend systeem. Laat de gevolgen voor wat ze zijn en ook het gehakketak over een onsje meer of minder. Kijk naar de grote lijnen. Voorbeeld: Nog maar een paar jaar geleden en waarschijnlijk nog steeds zijn er massa's vrachtwagen chauffeurs uit het oude Oostblok met criminele uitzend constructies hier aan het werk gezet, met als gevolg om de inkomens te verlagen van de chauffeurs hier, of werkeloos te maken. Zet dat af tegen de onbetrouwbaarheid van de overheid en de bonden om hen te beschermen tegen oneerlijke concurrentie van die uitzendbureaus. De groei van de EU heeft dat veroorzaakt, en de burger heeft daar geen zeggenschap over gehad, maar mag wel de gevolgen dragen. Niet zo vreemd dat er dan wrok en rancune ontstaat. Oorzaak en gevolg is mijn motto. Kijk naar het waarom, en veel minder naar de gevolgen, die zijn vaak logisch en zelfs de reactie van de aanhangers van het systeem is logisch. Het is het bekende beschadigen, irrelevant en onschadelijk maken van andersdenkenden, het sensibiliseren van de oppositie. Geen aandacht voor de oorzaak en het waarom.

Pieterplezier
Pieterplezier31 jan. 2022 - 9:16

@gimli55 Een prachtige inhoudelijke reactie, hulde!

gimli55
gimli5531 jan. 2022 - 10:13

Bedankt PieterPlezier, Het is een kleine moeite als je je ogen opdoet en verder kijkt dan de gevolgen van een falend beleid. Ik hoor sinds kort bij de "extreem rechtse" hoek en ben opeens en aanhanger van Baudet en Wilders. Terwijl ik de afgelopen jaren juist Mao en Pol Pot aanhing volgens dezelfde reageerders en ik "extreem links" was als SP aanhanger. Het zal vast liggen aan hun gebrek aan inzicht en visie in combinatie met een luie en gemakzuchtige reactie door andersdenkenden bij een groep te plaatsen die afwijkt van hun mening. Uiteraard door inhoudsloze beschuldigingen en gebrek aan onderbouwing, en enige relevantie In hun ogen is het delen van een Youtube filmpje een inhoudelijk argument en dan zijn beschuldigingen dat ook.

Sonic2
Sonic231 jan. 2022 - 12:38

@ Gimli55 We doen al 20 jaar niets anders. Al 20 jaar worden boze en verongelijkte burgers overal in talkshows besproken. Zo erg dat we bij het woord "volk" aan 1 ding denken. En dat zijn boze PVV en FvD burgers. En altijd ongevaccineerden. Die zijn altijd het slachtoffer. Altijd wordt van hun alleen wat afgepakt. Er wordt inderdaad op de persoon gespeeld. En dat doet u vooral met Rutte. En de gevestigde orde. En u draait het zelf nooit om. Waarom zit Rutte waar hij nog zit eigenlijk? Waarom zit overal de gevestigde orde er eigenlijk nog? En om je vraag te beantwoorden. Voor linkse mensen is het beleid altijd te rechts. Voor "rechtse mensen" is het altijd te links. PVV en FvD schreeuwers vinden in al hun radicalisme de VVD al erg links. Oorzaak en gevolg zegt niets, want op een gegeven moment kun je dan zelfs Hitler nuanceren en bagatelliseren. Hitler was het gevolg van de machtsverschuiving na de periode van Bismarck. Hitler was het gevolg van de 1e wereldoorlog. Van de hyperinflatie. Van de werkloosheid. Net zolang tot we de Weimar Republiek verantwoordelijk gaan houden voor de holocaust. Ik denk dat u teveel op oorzaak en gevolg hamert. Het gaat om perceptie. Als u voor Feyenoord bent en ik voor Ajax en er is een controversiële beslissing door de scheidsrechter dan zult u het bekijken vanuit het perspectief van Feyenoord en ik vanuit Ajax. https://nos.nl/video/205517-het-jaaroverzicht-van-1976 Die eerste paar minuten. Dit zijn gewoon al verkapte PVV'ers. Alleen die partij was er toen nog niet. Toen was Nederland nog wit en er was geen corona en geen vaccin. Er was geen klimaat akkoord zoals we dat nu kennen. Het is dus precies tegenovergesteld aan wat u zegt. Het is een prachtig betoog. En wat mij betreft hoort u in de 2e kamer thuis. Maar het is dus exact andersom. Niet de PvdA/ VVD/ CDA kiezer raakt van zijn of haar partij vervreemd. Het is de oud PvdA, CDA, VVD kiezer die altijd al ideologisch een PVV'er of FvD'er is geweest. En juist nu eindelijk op het thuishonk is aan beland. Het is niet raar dat het verzet zich sowieso al concentreert rondom mensen die al een anti overheid sentiment hadden. Het is trouwens een bepaalde soort PvdA/ VVD'er of CDA'er. Ze komen nooit uit Bloemendaal ofzo en hebben alle schaapjes op het droge. Het zijn altijd nationalistische arbeiders gecombineerd met mensen in de middenklasse die het niet makkelijk hebben. En dat is het punt. Ik begrijp best dat mensen hier een hekel aan mij hebben, omdat zij een andere perceptie hebben van de werkelijkheid. Je bent meteen woke, moreel superieur en je wordt beticht van weg zetten. Terwijl ik in een andere werkelijkheid leef samen met veel andere mensen. Ik vind juist ongevaccineerden/rechts radicalen betweterig, moreel superieur. Ik vind dat juist zij niet openstaan voor andersdenkenden. Ik vind dat ik door hun wordt geminacht. Er wordt niet maar mijn zorgen geluisterd. Los van dat ik denk dat het een menselijk trek is om je verheven te voelen boven anderen. En om daar nog even op door te gaan. Het wegzetten als schaap irriteert mij mateloos. Ik ben geen schaap van de Jonge en Rutte. Alleen omdat ik me laat vaccineren? Ben ik naïef en knettergek als ik vluchtelingen hier wil opnemen? Ben ik een weg kijker omdat ik ook de kant belicht van mensen met een migratie achtergrond? Dan voel ik mij weg gezet. Ik voel me grof en respectloos weg gezet door "rechts" en de ongevaccineerden". Dit betoog plaats ik bewust in de ik vorm, omdat het niet chique is om voor andere mensen te spreken. Wat u omschrijft werkt ook de andere kant op, maar daar ben u totaal blind voor.

Sonic2
Sonic231 jan. 2022 - 12:55

@ Gimli55 Links heeft inhoud. "Rechts" heeft tirades, boosheid, woede en vooral heel veel sentimenten. In Nederland werkt "rechts" niet. Van de Boerenpartij tot CD. Van PVV tot FvD. Ongevaccineerd zijn of gevaccineerd zijn. Het is een wereldbeeld en een keuze. En het is een risico afweging. En als ongevaccineerden echt voor vrijheid hadden gestaan dan hadden ze wat respectvoller omgegaan met gevaccineerden. Mijn meningsverschil met u is het volgende. En u bent absoluut de meest fatsoenlijke daarin. Er zijn een heleboel hier die dat onderscheid helemaal niet kunnen maken. Er is een punt waar gefundeerde en rechtvaardige kritiek omslaat en dan komt er een kantelpunt. Die grens trek ik scherper, omdat ik weet hoe deze mensen in elkaar zitten. Je geeft ze een vinger en ze pakken je hele hand. Je begint met kritiek op het vaccin en je eindigt in een soort schemerig bruin gebied. Bij deze. U bent geen aanhanger van Baudet en Wilders. Maar dat zeg ik omdat uw betogen goed in elkaar steken en omdat ik er al jaren mee te maken heb. Ik vind bij een aantal hier het onderscheid tussen rechtvaardige kritiek en half fascistisch getetter niet erg groot. Ik lees letterlijk hier af en toe FVD jargon. Niet van u, maar wel van anderen. Als iemand zegt: ik krijg buikpijn van 2 G. Het ligt mij zwaar op de maag. De vaccins werken niet perfect. Het Corona beleid is jojo beleid. Die lockdown is slecht voor de economie. Het zorgt voor leerachterstanden. Denkt u dat er dan iemand over valt? Niemand zal er over vallen. Niemand valt over kritiek op imam El Moummi. Niemand vindt dat racistisch. Waar veel mensen wel tegen ageren is moslims in een hoek duwen en de islam in zijn algemeen richting de nooduitgang van ons land sturen. Wat Wilders wilt. Lijkt me evident en logisch. Heel veel kritiek en heel veel "demonisering' roepen mensen( en dan niet zelden "rechtse" of ongevaccineerden) over zich zelf af. De meeste hier zijn gevaccineerd. Ik hoor werkelijk niemand klagen over bijwerkingen. De gevaccineerden WETEN dat het een gevolg is en klagen er niet over en janken niet. Ongevaccineerden maken een keuze en doen niets anders als de gevolgen niet accepteren en in de slachtoffer rol duiken. En klagen over gebrek aan "inhoud". Nu heb ik pijn in mijn buik van 2 G, maar het ligt ook aan de mentaliteit van sommige mensen. Zitten ook veel beroepsklagers tussen. Dat klagen mag, maar ik ben er een beetje moe van dat het overal een podium krijgt en je daar op commando respect voor moeten hebben. Want anders ben je autoritair, haat je andersdenkenden en wil je een dictatuur. Of wat nog meer voor nonsens

marietje.
marietje.31 jan. 2022 - 13:43

@ Sonic (13.38u) Volkomen mee eens!

Hernandez
Hernandez31 jan. 2022 - 21:08

@Sonic ' Nu heb ik pijn in mijn buik van 2 G, maar het ligt ook aan de mentaliteit van sommige mensen.' Jij hebt pijn in je buik omdat je vast zit in het tribale denken waar veel mensen hier last van hebben, want.. als je vraagtekens zet bij een 2G beleid steun je indirect misschien wel Baudet.... of niet?

Sonic2
Sonic21 feb. 2022 - 12:40

@ Hernandez U ziet vast in tribaal denken. Ik ben ruimdenkend. Liever zeg ik dat niet over mezelf, maar omdat ik onder meer door mensen zoals u zo schandalig slecht en verkeerd wordt neergezet, moet het maar. Ik heb liever 2 G als een totale lockdown. 2 G staat onderaan het lijstje, maar als het alternatief een lockdown is dan ben ik voor. Ik vind het niet per definitie discriminerend, omdat mensen de meest voor de hand liggende optie negeren. Laat je vaccineren is mijn advies. Of maak anders de infectie door en krijg via natuurlijke weg je antistoffen. Nu met die mega hoge aantal besmettingen hoef je als ongevaccineerden ook niet zo je best te doen om het te krijgen. En het is absoluut zo dat mensen zoals u( en het stikt hier van de mensen die dat doen) alles verdraaien en alles slecht neerzetten bijvoorbeeld wat ik schrijf. Je moet je er wel bewust van zijn dat alles uit zijn verband wordt getrokken. Je merkt het ook bij gelovigen. Je geeft ze 1 positieve zin over het geloof en ze willen je bekeren. Je zet 1 kritisch punt neer over 2G. Het beste voorbeeld is John Campbell. Zijn woorden, worden consequent verdraaid. De comments zitten vol met anti vaxxers. Ik wil kritiek op het corona, 2G beleid, klimaat beleid en immigratie als ik dat heb via de democratische, parlementaire weg geven. Erg gematigd en genuanceerd. Met ook de nadruk op de andere kant van de medaille. Zonder dat allerlei onfatsoenlijke rabiate foute politieke stromingen daar gebruik en misbruik van maken. Er is een groot verschil tussen worstelen met 2G trouwens en het permanent afwijzen wat een clown zoals Baudet doet. En bovendien ben ik niet volmondig tegen 2G. Ik ben wel tegen aller "uitsluiten" jankerds die eerst moslims uitsluiten en nu lopen te janken dat ze worden gediscrimineerd.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland30 jan. 2022 - 20:55

een protest is ook helemaal niet hoeveel mensen er komen of zelfs hoeveel mensen het er mee eens zijn het is hoeveel aandacht het krijgt wat telt

5 Reacties
De Lieve Heer
De Lieve Heer30 jan. 2022 - 23:01

Dat zie je wel aan Greta Thunberg. -

Minoes&tuin
Minoes&tuin31 jan. 2022 - 5:26

Precies, daar gaat het om, aandacht en zieltjes winnen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin31 jan. 2022 - 5:27

Maar ook, dat is de essentie van iedere demonstratie.

Arend Wortel
Arend Wortel31 jan. 2022 - 10:50

En ondanks dat de wappies luid roepen dat je de "mainstream media er helemaal niet over hoort", wordt er in de pers behoorlijk wat aandacht aan besteed. Van het weekend had het Achtuurjournaal er een item over van enkele minuten en de Volkskrant had er vanmorgen een hele pagina voor ingeruimd. Best veel aandacht voor iets wat in werkelijkheid inderdaad niet veel voorstelt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin31 jan. 2022 - 14:08

Arend Wortel Het gaat nergens anders over!