Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

'Das & Boom' sleept Bleker voor de rechter

  •  
27-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-bleker_300.jpg
'De bedreigingen van de Nederlandse natuur komen tegenwoordig uit Den Haag'
Als staatssecretaris Henk Bleker echt gaat doen wat hij nu al vijf maanden verkondigt, dan zullen stelselmatig wetten, regels en internationale verdragen worden geschonden, aldus ‘Das & Boom’.
Voor die juridische strijd wordt een steunfonds opgericht: Recht op Natuur. Ik roep iedereen die het belang van de natuur erkent om ons te steunen, want de kosten zullen in de tonnen lopen omdat er op allerlei plekken moet worden geprocedeerd.

Meer over:

nieuws, groen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman27 mrt. 2011 - 7:41

Geweldig!!!

bobbono
bobbono27 mrt. 2011 - 7:41

Een Nationaal Landschap is een wassen neus. Bij ons in Amersfoort heb je het Nationaal Landschap Eemland-Arkemheen. Een klein deel is in bezit van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten en daar zie je de gruto's, wilde zwanen en andere weidevogels. Voor het overige worden daar megastallen gebouwd, de lokale grondboer Smink koopt veel grond op in het gebied en heeft het plan om een lokaal erg nodig golfterrein te gaan aanleggen in het gebied. In amersfoort zuid is al een megagroot golfterrein maar dat is alleen voor de erg rijke mensen ! Vooruitlopend op de vergunningverlening zijn alvast de bomen gekapt in het gebied !!?? Gemeente Bunschoten Spakenburg heeft in het gebied een bedrijventerrein gepland juist daar waar 's winters wilde zwanen overwineteren. Twee jaar geleden heeft de toenmalige Landbouwminister mevrouw Kramer nog de ecologische relevantie van het gebied onderstreept, maar de lokale interpretatie van de gemeentes is drastisch anders zodat de kwetsbare natuur waarden defintief dreigen verloren te gaan, dankzij een idioot als bleker....

JustMatthias
JustMatthias27 mrt. 2011 - 7:41

Wat een 'waanzinnige' foto van Bleker. Er zijn vast wel minder angstaanjagende te vinden. Verder: Bleker wegjorissen.

FransAkkermans
FransAkkermans27 mrt. 2011 - 7:41

Das en Boom/Dirkmaat, kampioen verhinderingsmacht, houdt van overdrijven: " Door de acties van Dirkmaat, die vele juridische zaken aanspande tegen overheid en bedrijven in vooral Limburg, werd Europese milieuregelgeving versneld doorgevoerd in Nederland. De landelijke dassenspecialist Mulder verklaarde dat wetenschappelijk onderzoek door Dirkmaat werd gedwarsboomd, daar die vond dat wetenschappers alles 'grijs' maken en hijzelf als actiegroep 'zwart-witte' tegenstelling wilde verdedigen en dat de actiegroep meer politieke dan biologische kennis had." (wikipedia) Natuur is voor tevredenen of legen. En dan: wat is natuur nog in dit land? Een stukje bos, ter grootte van een krant, Een heuvel met wat villaatjes ertegen. (Bloem, Domweg gelukkig in de Dapperstraat) Net als het wereldnatuurfonds is Das en Boom pas tevreden als het land er weer uitziet als in 1850. De landbouw was toen compleet biologisch en ontginningen hadden nauwelijks plaats gevonden.

Sternenstaub
Sternenstaub27 mrt. 2011 - 7:41

Het CDA stort nog meer gif uit over de reeds eeuwen zo slecht beheerde aarde. Tijd om het CDA de rug toe te keren, definitief. In de naam van échte waarden. Want de ontaarde normen van deze partij heffen haar waarde volkomen op.

FransAkkermans
FransAkkermans27 mrt. 2011 - 7:41

"Dat vrees ik, maar ik hoop dat voor de tijd dat de laatste bomen zijn omgehakt, en voordat het laatste stuk natuurgebied geasfalteerd, of bebouwd is er een politieke kentering plaats zal hebben. " Als u het zo beschrijft komt die er vast wel. Maar ook u, of een regering in een andere samenstelling, komt er ook niet onderuit een afweging te moeten maken: wat mag de natuur(bescherming) kosten? Enkele tienduizenden bijvoorbeeld voor een Limburgse korenwolf? Terwijl ze wat verder weg in oostelijke richting pak weg enkele euro's 'natuurlijk' aanwezig zijn. Het draagvlak voor het natuurbeleid is wat aan het afkalven. Zo apocalyptisch is dat nu ook niet weer.

a.doorgeest
a.doorgeest27 mrt. 2011 - 7:41

Op de bij dit artikel gepubliceerde foto lijkt het alsof Bleker al jaren in een dassenburcht woont. Grappig...

Aligator2
Aligator227 mrt. 2011 - 7:41

Over natuurwaanzin gesproken, met 470 inwoners per km2 heeft Nederland in totaal 162 gebieden aangemeld om onderdeel uit te maken van het Nederlandse deel van het Natura 2000 netwerk. Inmiddels zijn daar 4 gebieden op de Noordzee bijgekomen. Misschien is het handig wanneer we eerst 7 miljoen inwoners verplicht laten emigreren.

jackzweers
jackzweers27 mrt. 2011 - 7:41

Tsja, ik ben nu 40. Als kind zocht ik graag natuurgebieden op waar zeldzame planten stonden. Stonden, want als ik er nu heen ga, zijn de meeste verdwenen en staat er brandnetel, braam en vooral veel gras. Het is doodzonde. Nu met de plannen van Bleker in zicht? Vermoedelijk los je dit probleem ook niet op door zijn plannen af te schaffen. Ook al zou dat wel kunnen helpen lijkt me. Misschien is het diersoort mens op zich de oorzaak en kan deze worden gezien als epidemie? Maar ja, iedereen is evenveel waard als ik en ik wil ook niet dood om te zorgen dat de bloemetjes van vroeger terug komen. Moeten we het dan accepteren dat we de natuur in ons land lelijk beschadigd hebben? Dat er mensen zijn die het nog erger willen maken? Het is triest maar waar. De mens heeft ruimte nodig en de natuur ook. Ik wil geen hap minder eten en de natuur maakt het niet uit. Ze accepteert ons zoals we zijn en heeft geen mening.

leeuwenvanj
leeuwenvanj27 mrt. 2011 - 7:41

In Groningen wil men een energie rotonde aanleggen,hoorde dat men daar boerderijen wil opkopen om nog meer land te bemachtigen. Natuurgebieden worden aangelegd,boerderijen opgekocht en straks zijn wij helemaal afhankelijk van onze voedselvoorziening van het buitenland. Door de komende olie en voedselcrisis is dit het slechtste wat wij kunnen doen.

3 Reacties
onneknol
onneknol27 mrt. 2011 - 7:41

Je wil me toch niet vertellen dat wij op die postzegel, die onze gezellige moerasdelta is, in staat zijn om voor 16-17 miljoen mensen ons eigen voedsel te produceren??? We kunnen er beter zorg voor dragen dat wij als mensheid SAMEN er zorg voor dragen dat een ieder genoeg te eten heeft.... Dat is pas echt een investering!

pvandenbemt
pvandenbemt27 mrt. 2011 - 7:41

Kom Jose, dat meen je niet. Een klein beetje aan natuur herstellen, na voortdurende, niet aflatende aantasting daarvan, brengt ons in een voedselcrisis?

pvandenbemt
pvandenbemt27 mrt. 2011 - 7:41

Geweldig!! Ik word maar wat graag sponsor en hoop dat andere natuurorganisaties in NL bij Das&Boom aansluiten. Bleker is een ramp voor wat wij aan natuur nog over hebben in NL. (en niet alleen daarvoor. Het CDA heeft dat al ondervonden)

drsKipping
drsKipping27 mrt. 2011 - 7:41

"Daarom vind Das & Boom het de hoogste tijd rechters in Luxemburg, Straatsburg, Brussel maar ook in eigen land hun oordeel te vragen over hoe de kabinetsplannen zich verhouden ten opzichte van alle internationale verdragen en richtlijnen die Nederland de afgelopen veertig jaar is aangegaan." ------------------------------------------------------------------------- Een taalfoutje : Das & Boom vindT ... Dit terzijde, ik vrees dat er in Brussel ook een verrechtsing plaatsvindt (of heeft gevonden), in ieder geval zijn die lui daar niet ongevoelig voor de Heilige-Marktwerking, welke er uiteindelijk voor zal zorgen dat de Natuur en het milieu overal het onderspit zullen gaan delven. Dat vrees ik, maar ik hoop dat voor de tijd dat de laatste bomen zijn omgehakt, en voordat het laatste stuk natuurgebied geasfalteerd, of bebouwd is er een politieke kentering plaats zal hebben. Zodat er weer beseft wordt dat wij , als mensen, natuurlijk ook tot de Natuur horen en ervan leven... Dat het algemeen als waanzinnig wordt gezien om tegen de Natuur te strijden omdat je daarmee in eigen vlees aan het kerven bent. Dat de zaken terug in harmonie met de Natuur worden gebracht. Dus weg met deze ideeën > http://www.wereldnatuurbestrijdingsfonds.nl/ ( hoe grappig dan ook )

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub27 mrt. 2011 - 7:41

Natuur, mens én milieu moet immers hard bestreden worden, wil er een groot, kaal, leeg oppervlak met ideale infracstructuur voor de paleizen van fabrieken en kantoren zijn voor de heren en dames die de Vooruitgang op Verlichte Wijze tot een Grote Achteruitgang zullen brengen, met alleen zichzelf als klant en producent. Prachtig en majestueus, zo'n landschap zonder tere ademtocht of blije vogelzang, waar de vuile lucht zwanger is van industrieel gedreun en de stank van lekkende vaten op bergen giftig afval. Post-Apocalyptische woestenij, zij komt al naderbij.

ElChe
ElChe27 mrt. 2011 - 7:41

Kom op Dirk, vat Bleker bij zijn lurven!

1 Reactie
ElChe
ElChe27 mrt. 2011 - 7:41

Sorry, Dirk moet zijn Jaap Dirkmaat.