Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dappere agent redde Romney op het nippertje tijdens bestorming

  •  
11-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
233 keer bekeken
  •  
US - POLITICS - IMPEACHMENT - TRIAL

© Capitol Police Officer Eugene Goodman watches newly released video footage, of the January 6 attack, during the second day of Trump’s second impeachment trial on February 10, 2021 in Washingt

Eugene Goodman, een agent die eerder al was opgevallen omdat hij de door Trump opgehitste Capitool-bestormers met gevaar voor eigen leven weglokte bij de Senaat, heeft ook Mitt Romney gered. Uit beelden die zijn vrijgegeven tijdens het afzettingsproces tegen Trump, blijkt dat de Republikeinse senator in de richting van de bloeddorstige MAGA-meute liep. Goodman stuurde hem net op tijd de andere kant op.
Romney toonde zich ontroerd door het heldhaftige optreden van Goodman. “Ik heb geluk gehad dat Goodman mij de goede kant opstuurde”, verklaarde de senator tegenover verslaggevers. “Ik kijk ernaar uit om hem daarvoor te bedanken.”
Net als alle Democraten en vicepresident Mike Pence, die op het nippertje in veiligheid kon worden gebracht, wordt Romney gehaat door de neonazi’s, racisten en complotdenkers die het Capitool binnendrongen. Een jaar geleden was Romney de enige Republikeinse senator die voor impeachment van Trump stemde.
Veel van Romney’s Republikeinse collega’s blijken ook nu weer niet geïnteresseerd in de argumenten voor impeachment. Zo negeren zij de vernietigende beelden die tijdens het proces worden getoond. In plaats van de ontluisterende video’s te bekijken, kijken ze naar hun papieren of tekenen ze wat op hun notitieblok.
De Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi heeft donderdag besloten om Goodman en zijn heldhaftige collega’s die het Capitool beschermden, te onderscheiden met de Congressional Gold Medal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.