Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Daily Show schrikt van Wilders en lacht hem daarna uit

  •  
12-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geert-Wilders-The-Daily-Show
Geert Wilders, nationaal wereldkampioen aandachttrekken, is opgemerkt door de fameuze Amerikaanse The Daily Show. Presentator Trevor Noah toont een video van Wilders waarin deze tegen Turken zegt dat hij Turkije niet bij de Europese Unie wil. Niks nieuws want Wilders reopt dat al jaren. Sterker nog, hij roofde 14 jaar geleden een zetel van de VVD toen hij door die partij vanwege hetzelfde standpunt aan de kant werd gezet.
Maar het gaat natuurlijk om de manier waarop. De Amerikanen zijn inmiddels wel wat gewend met Trump maar de verbeten, fanatieke toon van Wilders doet het publiek toch huiveren. Zodat Noah hem daarna vergelijkt met Harry Potter karakter Draco Malfidus en nog even laat weten hoe dat ook alweer zit met Nederlandse politici die hoog van de toren blazen. Daar kunnen de Amerikanen dan wel weer om lachen. Overigens is die grap weer onbedoeld pijnlijk want de proestende Amerikanen weten niet dat Wilders nooit zo op de fiets zit, zelfs al zou hij dat willen.
De aflevering werd woensdag uitgezonden in de VS.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (55)

Ulltrafox
Ulltrafox16 mei 2016 - 9:51

Op RT een reportage gezien rondom 5 meiwaarbij men Amerikanen op straat vroeg wie de winnaars waren van WO2 Men noemde doorgaans de VS, Engeland en Frankrijk en zelfs België schijnt van doorslaggevende invloed te zijn geweest. Maar niemand die spontaan Rusland opnoemde. Een enkeling somde zelfs Duitsland op in het rijtje geallieerden. Amerikanen zijn zo erg dom, dat we daar een urenlange lachprogramma over kunnen vullen. Hun domheid maakt het ook dat ze daar de ene na de andere idioot in het Witte huis helpen. Zal het aan het GMO TTIP dood liggen...

Johan Stavers
Johan Stavers13 mei 2016 - 16:55

Beetje racistisch om te beweren dat Nederlanders Apartheid hebben uitgevonden...net alsof die Zuid-Afrikaners na zoveel eeuwen, zonder bijstand vanuit Nederland, nog steeds 'Nederlanders' waren.

1 Reactie
JohnVKR
JohnVKR14 mei 2016 - 12:05

Het lijkt me vrij duidelijk dat de nazaten van de immigranten uit Nederland de Apartheid hebben uitgevonden. Dat valt volgens mij niet te betwisten. En als we desondanks van mening zijn dat de uitvinders van de Apartheid niets met Nederland te maken hebben omdat het Zuid-Afrikanen zijn, dan ligt het voor de hand dat we vanaf nu stoppen met Marokkanen in Nederland Marokkanen noemen. Dan moeten we Marokkanen vanaf nu ook gewoon Nederlanders noemen. Doen we dat niet, dan is de vanzelfsprekende consequentie dat de Nederlanders de Apartheid hebben uitgevonden.

il viaggiatore
il viaggiatore13 mei 2016 - 16:18

Ach ja, de een vindt het wel leuk, en de andere niet. Over smaak valt te twisten. Ik heb wel eens leukere grapjes gezien over Greet. Greet is overigens ook gewoon een beetje jaloers op de Profeet. Die kan na veertien eeuwen nog complete volksstammen inspireren, en GW zal uiteindelijk maar een voetnoot zijn in de geschiedenis.

1 Reactie
Moeder Pietje
Moeder Pietje13 mei 2016 - 18:01

Zolang hij niet de boekjes ingaat als massamoordenaar vind ik het best.

Tauri
Tauri13 mei 2016 - 14:59

Best wel vreemd..want zij die vinden dat satire ten koste van ''erdo'' wel moet kunnen,zijn nu op eens tegen satire ten koste van blondie..best wel vreemd...

omaoeverloos
omaoeverloos13 mei 2016 - 12:08

Tja, Wilders, veel te links voor die Amerikanen, maar als hij aan de macht zou komen wel een minstens zo goede bondgenoot als Balkenenede in het afmaken van moslims, natuurlijk.

DerUnterMensch
DerUnterMensch13 mei 2016 - 10:52

Daily Show is vooral niet zo goed geïnformeerd. Ten eerst mist de context van Wilders zijn verhaal in zijn geheel. Het ging om toetreding tot de EU. Waarschijnlijk zou de VS net zo erg tegen zijn als Turkije zich bij de VS wilde voegen. Komt nog bij dat de VS niet een sociaal stelsel heeft als ons wat het een heel stuk minder problematisch zou maken voor de VS. Ook gaat Wilders, zoals ook al in het artikel staat, natuurlijk niet met de fiets naar huis. Dit omdat hij anders wordt afgemaakt door het echte kwaad, zoals het socialisme. Dus ze laten een ding uit context zien en maken een opmerking die feitelijk onjuist is. Jammer. Maar agja, het is maar satiren, daar kunnen we wel tegen toch… Wij wel.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen15 mei 2016 - 8:37

Geert presenteert zich als een president. Dat is hij niet. Een neppresident dus.

Paul250371
Paul25037113 mei 2016 - 9:59

Niet om het een of ander maar was Geert geschminkt. Hij lijkt wel op een Turk. De man ziet er slecht uit voor een autochtone Nederlander (mits men Limburg daar onder verstaat).

2 Reacties
Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 10:46

Inhoudelijk niets tegen in te brengen dus dan wordt er op het uiterlijk ingehakt, triest..

Haastig
Haastig15 mei 2016 - 0:52

Hij is dan ook geen autochtone Nederlanders, maar een 2e generatie westerse allochtoon.

MOID71
MOID7113 mei 2016 - 8:23

In eens zijn de stire Don kichots niet zo blij met satire Geertjeeeehhhhh, je wordt beroemd :-)

2 Reacties
DerUnterMensch
DerUnterMensch13 mei 2016 - 10:53

Hoe kom je daar bij?

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 mei 2016 - 8:40

stire Don kichots die ga ik erin houden als algemene term voor de Waakzamen / realisten onder ons. Het voegt het intellect en het klokken horen luiden van deze groep heel mooi samen, Dank je wel MOID71 Jeeeeehhhhhhhh!!

[verwijderd]
[verwijderd]13 mei 2016 - 7:28

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
il viaggiatore
il viaggiatore13 mei 2016 - 16:04

Of de profeet. Oei Oei Oei, dan staat de wereld weer in lichterlaaie.

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 mei 2016 - 8:48

herstel: Maar de vraag van Dirk is ..... is bepaald niet mijn vraag, ik weet het antwoord wel.

omaoeverloos
omaoeverloos13 mei 2016 - 7:27

Volgende week Erdogan?

peter e
peter e13 mei 2016 - 1:21

Zullen we maar niet meegaan in de Amerikaanse manier van bespotten?

Machielse93
Machielse9312 mei 2016 - 20:23

Tja beetje mislukte grap. Als hij had geweten op welke manier Wilders in een vrij Westers land land moet leven had hij misschien iets anders gezegd. In de VS is de vrijheid van meningsuiting namelijk iets heiliger dan bij ons.

6 Reacties
Marc2406
Marc240613 mei 2016 - 8:23

Ik vermoed dat iemand als Donald Trump net zo goed gebruikt maakt van bewaking... of Hillary Clinton... Dus de VS-status als heiligdom voor de "vrijheid van meningsuiting"....daar kan je misschien nog wel even over discussiëren Verder is het GW's persoonlijke keuze om onder bewaking te leven, en isoleert hij zichzelf min of meer vrijwillig. Hij is duidelijk bang voor zijn leven, maar er bestaat een verschil tussen angst en paranoia. En laten we wel zijn politiek gezien is het wel makkelijker om "de islam" en "terroristen" aan te wijzen als het ultieme probleem als je jezelf "gedwongen" voelt om onder continu bewaking te leven. Gevalletje Calimero-complex? Verder valt het mij op dat hij er eigenlijk nogal ongezond uitziet. Zou dat misschien komen door het haatzaaien? En zijn manier van praten klinkt in het Engels toch erg anders dan in het Nederlands. Bovendien, zonder werkelijke argumenten Turken tot niet Europeanen bombarderen klinkt in mijn oren een beetje kinderachtig. Hij gebruikt slechts een "lekker-puh" redenatie. Niet sterk als je het mij vraagt....

Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 9:06

@Marc2406 Hoezo heb je daar argumenten voor nodig, kijk op een landkaart of kijk naar de geschiedenis uit alles blijkt dat Turkije niet bij Europa hoort. Net zoals China ook niet bij Europa hoort, daar hebben we toch ook geen argumenten voor nodig.

Marc2406
Marc240613 mei 2016 - 14:05

OK, Ik heb de landkaarten én de geschiedenis bekeken. De landkaart laat duidelijk zien dat een deel van Turkije wel degelijk bij Europa hoort. Een ander deel niet natuurlijk, maar dan heb je het wel over nogal denkbeeldige lijnen die misschien niet helemaal recht doen aan hoe mensen zich voelen. Ik weet niet of je wel eens in Istanbul bent geweest, zo niet dat zou je eens moeten doen, want het is een fantastische stad waarin sinds duizenden jaren zeer veel verschillende bevolkingsgroepen uit zowel Europa als klein Azië een thuis hebben gevonden. Verder kan ik me de geschiedenislessen best herinneren, en daaruit kan je alleen maar concluderen dat de Turken wel degelijk een enorme impact hebben gehad... op Europa. Het Ottomaanse Rijk heeft eeuwenlang een deel van zuid-oost Europa beslagen en als je bijvoorbeeld bedenkt dat zelfs de Oostenrijkse keizer zijn hof voor een tijdje naar Praag heeft verhuist omdat de Turken voor Wenen lagen kan je toch alleen maar concluderen dat de Turken wel degelijk bij de Europese geschiedenis horen. Zeker als je eens verdiept in het Ottomaanse rijk en waar zij voor stonden. Wat de Ottomanen hebben bereikt is iets waar tot nu toe de EU niet eens bij in de buurt kan komen. Zij hebben een samenleving bij elkaar gebracht die (weliswaar door oorlogsvoering) vele volken bij elkaar bracht en die mensen hebben eeuwenlang in vrede en tolerantie samen kunnen leven. De Ottomanen waren op veel vlakken een behoorlijk stukje verlichter dan de oliedomme mensen hier die alleen maar bang zijn voor mensen die net even anders zijn dan wij. De islamitische Ottomanen waren in veel opzichten een heel stukje moderner en toleranter dan de gemiddelde West Europeaan nu. En dat is wat de geschiedenis je zou moeten leren. Verder moet je bedenken dat er miljoenen mensen van Turkse afkomst in Europa leven en er een enorme bijdrage leveren aan niet alleen de economie maar ook de cultuur. Zij verrijken de Europese cultuur alleen maar met bijvoorbeeld cuisine, muziek en ook in Nederland zie je veel Turkse ondernemers die gewoon hard willen werken en iets van hun leven willen maken, net als iedereen. Ik denk om die groep mensen keer op keer op kinderachtige manier een klap in het gezicht te geven door te claimen dat zij er niet bij horen gewoon bijzonder kwalijk is, en dom bovendien. Het is mede de houding van idioten als Geert Wilders (die veel beter op de bank van een therapeut kan gaan liggen dan op de bankjes van het parlement zijn gif te verspreiden) dat de verhoudingen tussen Turkije en Europa verslechteren, waardoor er daar vervolgens een protodictatuur ontstaat. Juist de houding van mensen met een bekrompen intellect zoals de blonde leider zorgen voor een tegenreactie waardoor Turkije niet bepaald er op vooruit gaat. Het onheilspraat die door Wilders een aanhangende rechts-extremistische fascisten worden verspreid is dan werkelijk een gif die aan de andere kant een zelfde reactie oproept bij even zo fascistische mensen. Ook dat is trouwens niet nieuw, want tijdens de laatste depressie zag je hetzelfde giftige sentiment waardoor mensen zich opsloten en we weten allemaal wat er toen gebeurde. Ik hoop werkelijk niet dat eenzelfde ramp nu staat te gebeuren (dat zou het absolute failliet zijn van de EU natuurlijk), maar ik weet wel dat idioten als Wilders, Le Pen, Farange en die dame van AFD niet bepaald helpen. In zekere zin zijn zij net zo goed terroristisch bezig aangezien zij alleen maar angst verspreiden. Dat maakt hen niets meer dan politieke terroristen.

Machielse93
Machielse9313 mei 2016 - 15:46

@Marc2406 Ik vind het bovenal gewoon triest dat iemand zo in Nederland moet leven. Ik denk dan ook niet dat het zijn eigen keuze is of dat hij het bewust veroorzaakt heeft. Dat hij er de laatste jaren steeds ongezonder uit ziet veel mij ook op. Zijn huid ziet er verschrikkelijk uit voor zijn leeftijd, misschien de stress of iets dergelijks. En ok hoewel ik het met hem eens ben over Turkije, zeker het Turkije van Erdogan, had hij beter argumenten kunnen gebruiken. Dit lijkt zo kinderachtig inderdaad. Uw verheerlijking van de islamitische Ottomanen is echter schrikbarend. De misdaden van kolonialistisch Nederland verbloemen bij die van de Ottomanen.

Marc2406
Marc240614 mei 2016 - 7:00

@Machielse: Dat is een mening die niet onderbouwd wordt door feiten. Natuurlijk waren de Ottomanen op een aantal vlakken geen lieverdjes (zij waren afstammelingen van een roversbende), maar precies hetzelfde kan je zeggen over zo'n beetje alle regimes wereldwijd tot vandaag de dag. Maar zoals altijd bestaan er nuances waar u en Geert Wilders moedwillig of niet ongevoelig voor zijn. Om de Ottomanen af te schilderen als moslim monsters past misschien wel binnen uw Judea-Christelijke wereldbeeld, maar de werkelijkheid is dat zij (na de bloederige veroveringen, dat wel) de mensen en hun cultuur ongemoeid werden gelaten zolang de belastingen werden betaald. En dat is niet iets wat je van de Europese koloniële regimes kan zeggen. Zij hebben de kolonieën slechts leeggemolken en de bevolkingen of uitgeroeid, of de cultuur daar onderdrukt. Als je de relatief tolerante Ottomanen afzet tegenover de rascisitische onderdrukkende en rovende Europese kolonialen dan vrees ik dat de Ottomanen veel dichter bij het westerse idaal van een samenleving gebaseerd op vrijheid komen dan de kolonialen van die tijd. Het is relatief natuurlijk, en zeker niet per se een verheerlijking, maar wel een constatering dat de Ottomanen (en misschien de Turken) iets meer respect verdienen en gezien mogen worden als een onderdeel van Europa. Als dit punt u doet schrikken, dan vrees ik dat de geschiedenis nog wel meer van deze schrikmomenten bevat.

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 mei 2016 - 8:54

Wat bedoel je daarmee? In de US moeten schreeuwlelijken hun eigen podium creeren om hun bagger uit te storten (Trump, Fox News, diverse bloggers) , een podium wordt ze door anderen zelden gegund. The Daily show is te zien bij Comedy Central, nauwelijks een serieuze politieke zender te noemen, en toch werd Jon Stewart als presidentskandidaat gezien.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mei 2016 - 19:42

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
BassievonToor
BassievonToor12 mei 2016 - 21:46

De term 'islamofobie' is door conservatieven bedacht?

Mark Gh
Mark Gh13 mei 2016 - 5:38

Het zijn mensen die vooral niets willen veranderen aan de behandeling van de islam, dat is behoudend en derhalve per definitie conservatief.

BassievonToor
BassievonToor13 mei 2016 - 8:02

@Erwin Lamme, ja als je het zo bekijkt klopt dat inderdaad. Alleen kun je het woord progressief vervangen voor regressief.

Paul250371
Paul25037113 mei 2016 - 9:51

Links is nooit pro Islam geweest. Links is altijd of beter, hebben zich altijd ingezet (althans links zoals ik het me herinner) voor de paupers, arbeiders en verschoppelingen Laat in deze categorie nou net de meeste gevallen moslims zitten. Dat links Pro Islam is is weer een theorietje van Domrechts om zich tegen links te kunnen afzetten. Karl Marx zei dat religie opium is voor het volk en ik denk, weet eigenlijk wel zeker dat hij het niet alleen over het christendom had.

omaoeverloos
omaoeverloos13 mei 2016 - 10:47

"de paupers, arbeiders en verschoppelingen Laat in deze categorie nou net de meeste gevallen moslims zitten" Laat die moslims dat maar niet horen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 mei 2016 - 19:31

Dat doet De Speld toch veel beter: http://speld.nl/2015/09/18/wilders-dit-is-een-nepvolk/ Jon Stewart wordt node gemist - die had echt niet voor zo'n luie pay-off met die fiets gekozen.

BassievonToor
BassievonToor12 mei 2016 - 19:17

Ach, de beste man heeft (net zoals Fortuyn) een vooruitziende blik. Met argumenten die hout snijden kunnen ze hem nooit pakken, daarom maken ze hem belachelijk.

8 Reacties
H.Witte
H.Witte12 mei 2016 - 19:51

Die vooruitziende blik is nogal logisch als je je eigen toekomst met de daartoe gewenste haat en tweedracht aan het verwezenlijken ben. De gespleten samenleving waarin saamhorigheid uit de woordenboeken zal verdwijnen.

Johan eldert
Johan eldert12 mei 2016 - 20:47

Vooruitziende blik??? Hij roept al jaren dat Nederland onder de voet wordt gelopen door moslims / islam. De islamisering!! etc. Euhh. waar dan? het aantal moslims in nederland is redelijk stabiel. Het aantal moslims dat frequent een moskee bezoekt neemt af. Ja die jongeren zijn net erg als de nederlandse jeugd in de jaren 80 etc. What's new met de jeugd he. Sterker, Nederland is vele malen veiliger - minder criminaliteit - dan in de vorige eeuw. En ohja, de islam zou het kalifaat vestigen Waar dan? Nog altijd nergens. De zogenaamde ondergang van Nederland is al jaren aanstaande volgens hem. We leven nog steeds, we stemmen nog steeds, wij hebben vooralsnog geen grote aanslagen gekend zoals UK, VS, Spanje, FRankrijk, Belgie, Noorwegen[breivik] dus over welke vooruitziende blik heb je het? Behalve dan dat de polarisatie door mensen als Wilders flink toeneemt? Eerder een selffulfilling prophecy dan een vooruitziende blik.

BassievonToor
BassievonToor12 mei 2016 - 21:20

@Eranos, Daarom is er geen één land op deze aardbol waar moslims vredig samen kunnen leven met minderheden zoals joden, christenen, vrouwen, homo's en atheïsten. Zelfs in Nederland lukt dit niet, het is bovendien ook echt geen toeval dat die homo's, christenen en vrouwen hun leven niet zeker zijn in Nederlandse AZC's! Nee, het is steeds dezelfde groep, met dezelfde voedingsbodem. @Johan Eldert, In welke droomwereld leeft u? Er zijn in de straten van Parijs 130 mensen in koele bloede vermoord en in Brussel zijn ook meerdere aanslagen gepleegd?!

Marc2406
Marc240613 mei 2016 - 8:28

Die argumenten zijn slechts bangmakerijen. Geert Wilders speelt in op het latente instinct van veel mensen om te denken in rascistische context. Rascisme wordt niet gevoed door rationeel gedrag, maar door rationaliserend gedrag (ook wel bekend als de onderbuikgevoelens), terwijl het echte probleem en de echte argumenten door Geertje en zijn clubje bangerikken over het hoofd worden gezien.... https://www.groene.nl/artikel/revolutie

Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 8:39

@Johan eldert Het kalifaat is in wat voorheen Syrie/Irak was.

rbakels
rbakels13 mei 2016 - 8:54

Die "vooruitziende blik" houdt in dat zowel Fortuyn als Wilders een gat in de kiezersmacht zagen met islamofobie. Iedereen is wel een beetje xenofoob. "Gaat dat wel goed met al die islamitische nieuwe Nederlanders?" Het gangbare idee was: stel je niet aan, ze vallen best mee, en je moet jet christendom ook niet afmeten aan een paar extremisten in Staphorst. Maar Wilders ging meehuilen: "dit is inderdaad heel erg, al onze traditionele waarden gaan teloor". Het vervelende is dat zulk populistisch gezeur een self-fulfilling prophecy werd: moslims vrezen dat het Westen er op uit is om de islam te vernietigen zitten er niet zo ver naast. En daardoor ontstaat islamitisch terrorisme. Het is een escalatie van wederzijdse haat. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als Wilders volgend jaar een monsterzege haalt in de verkiezingen. Gaat hij water in de wijn doen om in de coalitie te komen? Gaat hij een minderheidsregering vormen waarvan iedereen vergeefs hoopt dat die snel doro de mand zal vallen? De tekst van De Speld over het "nep-volk" is briljant. Dank voor de verwijzing, ik kende 'm nog niet.

Vetineri
Vetineri13 mei 2016 - 12:12

@ FritsJansen: "Het vervelende is dat zulk populistisch gezeur een self-fulfilling prophecy werd: moslims vrezen dat het Westen er op uit is om de islam te vernietigen zitten er niet zo ver naast. En daardoor ontstaat islamitisch terrorisme. Het is een escalatie van wederzijdse haat." Aha, dus er was geen terrorisme, toen kwam Greet, en daarmee werd het probleem van islamistisch terrorisme als het ware gecreëerd? En dan nog de zinsnede "zitten er niet zo ver naast": Is het dan toch een soort van zionistisch complot van alle christenen en joden tegen de moslims? Die vergadering heb ik dan even gemist... Wilders en Fortuyn zijn symptomen van een onderliggend probleem, en dat probleem is niet per definitie "Islam". Maar het is wel degelijk een clash of cultures die uit meer bestaat dan alleen religie.

Haastig
Haastig15 mei 2016 - 1:13

Vetineri 13 mei 2016 at 14:12 "Aha, dus er was geen terrorisme, toen kwam Greet, en daarmee werd het probleem van islamistisch terrorisme als het ware gecreëerd?" Ja natuurlijk. Als Wilders en Hirshi niet in 2003 hadden gezegd dat islam in NL snel radicaliseerde, was V Gogh natuurlijk nooit vermoord. Sterker nog, als hij niet in 1999 in de 2e kamer al had gesproken over moslim-extremisme in het MO, dan had men nooit her en der wat vliegtuigen in gebouwen doen boren. Dus ik durf wel te stellen dat GW verantwoordelijk is voor 9/11. En uiteraard voor de daaruit voortvloeiende oorlogen. En laten we niet vergeten dat GW ook al zo'n 16 jaar was ten tijde van de iraanse revolutie, zekers te weten de schuld van GW, gewoon omdat men daar de vooruitziende blik had op onze politieke partijen. Natuurlijk heeft ook de opstelling van GW er voor gezorgd dat in een deel van Maleisië (dat in de jaren 90 nog een burqa-verbod bediscussieerde) inmiddels sharia-strafwetgeving heeft geïntroduceerd. GW heeft er trouwens ook voor gezorgd dat het redelijk milde Brunei nu streng islamitisch is en inmiddels ook sharia-strafwetgeving kent. Ja, ik zeg, GW is voor veel ellende verantwoordelijk!

aburrido
aburrido12 mei 2016 - 19:17

Als je t van grappen moet hebben die over iemands uiterlijk gaan en GEEN andere argumenten kan aandragen ben je in mijn ogen een hele zwakke comedian. John Stewart was stukken beter.

1 Reactie
Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 6:37

De kijkcijfers hebben in de VS ook een duik genomen sinds Jon Stewart weg is..

JanJanszoon
JanJanszoon12 mei 2016 - 18:52

Greet deed het niet slecht en sprak klare taal. Mooie achtergrond ook. De ingeblikte lachjes en presentatie van de would-be presentator van de CampusTV waren daarentegen van tenenkrommende kwaliteit. Ik denk niet dat ik ga kijken. Overigens, Erdogan bewijst keer op keer een Islamofascist pur sang te zijn. Vreemd dat iemand die daar consequent op wijst, weggezet wordt als een non-valeur.

2 Reacties
H.Witte
H.Witte12 mei 2016 - 20:01

Wilders wordt niet enkel om die reden weggezet als een domkop. Die lading heeft hij zichzelf meegegeven overigens. Een verstandig mens zegt niet: 'Als ik niet in de regering kom dan pikt het volk dat niet Dan komt er een revolte.' Dat is een domme uitspraak, want een verstandig man begrijpt dat hij op die manier mensen ophitst. Een verstandig man heeft het niet over een 'nep' parlement, want hij beledigt daarmee de kiezers die dit parlement gekozen heeft. Een verstandig mens roept niet 'Minder Marokkanen' want die snapt dat er dan in de samenleving een anti houding ten opzichte van de Marokkanen in het algemeen kan ontstaan. Een verstandig mens wuift niet een eventuele uitspraak vaneen rechter weg als deze hem niet welgevallig is, want die beseft dat hij daarmee mensen aanmoedigt om zich wetteloos te gaan gedragen of ookin opstand te komen tegen rechterlijke uitspraken. Een verstandig mens beseft dat hij met dat alles de democratie ondergraaft. Nou geef ik Wilders nog het voordeel van de twijfel. Hij is niet dom, hij is er op uit om onze rechtsstaat te destabiliseren. U mag kiezen, dom of van twijfelachtige allure.

rbakels
rbakels13 mei 2016 - 9:00

Precies, hij zegt en doet dat allemaal omdat hij WEL slim is: hij is er inderdaad op uit ons land te ontwrichten, teneinde het rijp te maken voor hemzelf als dictator. Ik heb nog een stille hoop dat er een keer een andere straatvechter opstaat die wel fatsoenlijk is en Wilders meedogenloos afstraft. Of bestaan er geen fatsoenlijke straatvechters? Ik heb wel eens gedacht dat het goed zou zijn als de PvdA een tijdje de hulp zou krijgen van Paul de Leeuw. Die heeft het hart op de goed plaats, maar kan wel heel goed mensen ontregelen.

Mark Gh
Mark Gh12 mei 2016 - 18:36

Grappig en nog steeds beschaafd. Mooi!

RoBru
RoBru12 mei 2016 - 18:21

Wilders wordt hier op hilarische wijze afgefakkeld. Scherp, to the point en daardoor vernietigend. Ik denk dat Wilders hier vannacht niet van kan slapen, morgen nadenkt over juridische mogelijkheden en overmorgen een 'leuke' tweet over Trevor de wereld in stuurt!

Brave Hendrik2
Brave Hendrik212 mei 2016 - 18:21

Zou Geert niet dolblij zijn dat-ie nooit meer hoeft te fietsen? Of boodschappen doen? Zo kan hij heel de dag de Koran - het Mein Kampf en de Statenbijbel van de PVV'er - bestuderen. Ach, we weten allemaal hoe het is gegaan. Geert is een slachtoffer van de omstandigheden. Hommeles met Van Aartsen, veelbelovende politieke carrière in de knop gebroken. Zetel stelen. Nolens volens en op kousenvoeten in de voetsporen van Hirsi Ali en onze Pim treden. En dat moet je dóór, dan kun je niet meer terug, dan word je een monster. Zo gaat dat. Niks aan te doen. Breivik is er blij mee.

1 Reactie
Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 6:40

Inderdaad als de daily show volledig had willen zijn hadden ze ook moeten vermelden dat Hirsi Ali is weggepest en Fortuyn zelfs vermoordt. Dat Wilders daardoor in dat gat is gedoken is dan jammer..

Bram Emanuel
Bram Emanuel12 mei 2016 - 18:19

Lang niet zo grappig als Jon Stewart. Noah gaat het niet lang volhouden als host van de Daily Show.

trotsopnederland
trotsopnederland12 mei 2016 - 18:09

Ik heb letterlijk liggen rollen op de grond van het lachen, wat een talent! Wilders op een fiets, het moet niet gekker worden zeg. Hahahaha wat een lol, ik kom niet meer bij.

voxpopuli2
voxpopuli212 mei 2016 - 17:28

Wereldberoemd ! Altijd goed die aandacht voor hem