Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Dag hra!'

  •  
24-10-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Rutte300.jpg
Telegraaf meldt: Beperking hypotheekrenteaftrek toch op tafel bij formatieonderhandelingen
De PvdA en de VVD buigen zich bij de onderhandelingen rondom de formatie toch over de hypotheekrenteaftrek. VVD-leider Mark Rutte heeft altijd geroepen dat er aan de hra niet getornd wordt, maar lijkt daar nu toch van terug te komen. Dat meldt althans de krant van Wakker Nederland, de Telegraaf, op basis van ‘bronnen rond de formatie’.
Rutte blies tijdens de verkiezingen hoog van de toren. Zo zei hij:
Eén ding weet ik zeker: als de VVD niet in het kabinet zit, betekent dat het einde van aflossingsvrije hypotheken voor bestaande gevallen. Die garantie kun je bijna geven.
Het lijkt er nu op dat die garantie ook geldt mét de VVD in het kabinet. De VVD en de PvdA zouden zich namelijk buigen over een scenario om ook de aflossingsvrije hypotheek voor bestaande gevallen fiscaal aan te pakken. Het demissionaire kabinet waarschuwt juist voor verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek, maar daar lijkt Rutte vooralsnog geen oren naar te hebben. 
Volgens één van de scenario’s die Rutte en Samsom bespreken zouden ook huizenbezitters die al voor 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek hebben afgesloten, stapsgewijs fiscaal minder mogen aftrekken.
De ‘bronnen rond de formatie’ melden aan de Telegraaf dat er verschillende opties voor de hypotheekrenteaftrek op tafel liggen, maar dat er nog geen knopen zijn doorgehakt.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (48)

TheBigLebowski
TheBigLebowski24 okt. 2012 - 8:48

Daar heeft Rutte in 2010 en in 2012 veel kiezers mee getrokken, mensen angst inpraten omtrent de hra. "wij als VVD komen daar niet aan, bij ons bent u 'veilig'". Ik lach me helemaal een breuk.

Jantje68
Jantje6824 okt. 2012 - 8:48

Dit soort informatie lekt met een reden. De pers laat zich gebruiken in de onderhandelingen. Zo wordt iedereen gemobiliseerd om druk te zetten op Samson. Ik sluit niet uit dat dat er aan de bestaande HRA gevallen wordt gerommeld maar dit zal ALTIJD op een andere manier fiscaal gecompenseerd moeten worden. Danwel dat er een fiscaal aantrekkelijke aflossingsstimuleringsregeling komt die vrijwillig is. Niet zoals links wil de HRA afschaffing als verkapte lastenverhoging. Dit is juridisch ook niet haalbaar en zal zal grote groepen in de problemen brengen. Wat bovendien niet is uitgelekt maar ongetwijfeld door de VVD als tegenprestatie zal zijn geëist is aanpassing van de huursector.

JanB2
JanB224 okt. 2012 - 8:48

Dag huizenmarkt. Hebben deze oetlullen nu echt niet in de gaten dat alleen het noemen van het H-woord in deze tijd al voor een paniekreactie zorgt.

JanB2
JanB224 okt. 2012 - 8:48

Slippendragers van het grootkapitaal. De banken piepen omdat de onderpanden in waarde dalen. En die willen nu gewoon geld in de vorm van aflossingen zien. DAT en niets anders zit hier achter. Een naief en laf zootje daar bij VVD/PvdA want de banken zelf aanpakken levert ze bij het idee alleen al dunne stront op. Exit PvdA bij de volgende verkiezingen, zoveel staat vast als dit doorgaat.

roher
roher24 okt. 2012 - 8:48

Gegarandeerde afspraken nooit terugdraaien. De hra van woningbezitters gaat op aan onderhoud, en daar heeft iedereen wat aan, want kijk eens hoe fijn het is om door een mooie straat te rijden. Bezuinigen op hra betekent verloedering. Kijk eens naar vogelaarwijken hoeveel subsidie daar in gaat en waar graffiti toch klaar staat om toe te slaan, je moet mensen bij brengen dat het een kwestie is van geld en wat je daar mee doet. Maar niet uit afgunst roeptoteren.. De subsidie wordt echt niet in de eigen zak gestopt, maar gaat regelrecht naar de timmerman en de loodgieter.

cormol
cormol24 okt. 2012 - 8:48

http://www.redjehypotheek.nl/index2.html

Marc Marc
Marc Marc24 okt. 2012 - 8:48

De beste maatregel op korte termijn is het annuiteir afbouwen van de HRA zodat de particuliere schuldquote omlaag gaat. De stijgende lasten in de toekomst hoeven geen bezwaar te zijn aangezien er nog altijd inflatie is en de uitkeringen en lonen met de inflatie meestijgen. Op de korte termijn krijgt de economie geen grote tegenslag omdat de consumptie ineens enorm daalt vanwege het wegvallen van de HRA. Burgers worden op de lange termijn behoud voor restschulden en crëeren tegelijkertijd bezit. Dit in tegenstelling tot de huidige praktijk waar de woningbezitter eigenlijk zijn woning least. Op de wat langere termijn zou je al wel kunnen aankondigen dat uiteindelijke de HRA alleen nog maar aftrekbaar is tegen een vast percentage zodat iedereen in gelijke mate profiteert van de aftrek. Voor de mensen die nu hun woning moeten verkopen zal het lastig te verkroppen zijn aangezien de woningmarkt verder zal dalen. Derhalve zou het een goede oplossing zijn om de rente op restschulden aftrekbaar te maken en een waarborgfonds op te richten. Deze maatregel zal wel tijdelijk moeten zijn (max 10 jaar) en gepaard moeten gaan maatregelen waardoor in de toekomst deze problemen vaker voorkomen. Een maatregel als Bausparen zou een goede zijn zodat straks nog maar voor 80% gefinancierd kan worden. Ter stimulering van de bouw zou het fraai zijn om maatregelen te treffen om sloop te stimuleren in ruil voor een energie 0 woning. Je slaat dan twee vliegen in één klap. Reductie van energiegebruik en een stimulans aan de creperende bouwsector. In plaats van stimuleren van de opwekking van duurzame energie ga je dan stimuleren op reductie van energiegebruik (zou ook in mijn eigen belang zijn aangezien ik nieuw wil bouwen en wellicht niet helemaal objectief ben t.a.v. dit punt ;-) Ondertussen wacht ik in spanning af wat voor mooie maatregelen er genomen gaan worden. Één ding is zeker, het zal met boegeroep ontvangen worden want er zijn altijd benadeelden. Hervormen zonder nadelige effecten is iets wat maar zelden lukt. Het alternatief, niks doen is ook niet gewenst en zal ook tot boegeroep leiden.

TheRealHandyman
TheRealHandyman24 okt. 2012 - 8:48

Ach ik lag me rot. Jaren geleden mijn huurwoning gekocht voor een paar gulden. Inmiddels best wel succesvol een zzper. Kan moeilijk een hypotheek krijgen doordat ik zzper ben en aangezien mijn woning goedkoop is, is dat jammer voor starters. Verder betaal ik inmiddels veel minder hypotheek dan mijn buren aan huur. Verder zou ik wel gek zijn om een dure woning te nemen omdat ik dan mijn hra verlies. Goh, dat zou goed zijn voor de huizenmarkt.

rbakels
rbakels24 okt. 2012 - 8:48

Er zijn voorstellen geweest voor een "fiscaal neutrale" afbouw van de HRA, waardoor in feite huurders (zoals ik) ook zouden kunnen profiteren, maar ik vres dat het wel weer op een ordinaire bezuinigingsmaatregel zal uitdraaien.

denmol
denmol24 okt. 2012 - 8:48

Ik ben zoals er ongetwijfeld meer zullen zijn iemand die bewust kiest voor wonen in een huurwoning en ik ben daar jaren lang voor uitgelachen door kennissen en zelfs vrienden die mij een dief van mijn eigen portemonnee noemden. Ja ik woon als hoog opgeleide in een sociale huurwoning maar heb nooit huursubsidie ontvangen en dat vind ik ook terecht maar wat er nu dreigt te gebeuren is dat ik gedwongen wordt een woning te kopen want ik wordt als een crimineel beschouwd omdat ik teveel verdien voor de woning waar ik in woon. Ik ben best bereid om naar verhouding meer huur te betalen maar het moet niet zo zijn dat de sociale huurwoningen een soort getto's worden waar mensen wonen die nauwelijks middelen van bestaan hebben. Ik geloof is differentiatie en dat wil zeggen dat er fatsoenlijke en voor iedereen toegankelijke woningen gebouwd moeten blijven worden dus ook voor hen die ervoor kiezen niet te kopen maar wel gewoon onder de gewone mensen willen wonen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 okt. 2012 - 8:48

Waar blijt die 1000 euro van Rutte?

Klapschaats2
Klapschaats224 okt. 2012 - 8:48

Indien waar: kiezersbedrog, en niets minder dan dat. Indien waar: komende 10 jaar bij elke verkiezing op een andere partij stemmen. Ofwel: stemmen met je voeten.

vriest
vriest24 okt. 2012 - 8:48

Al de genen die de gedachte hadden dat de hra zou blijven bestaan zijn er als zo velen met het winnen van stemmen en de loze beloftes van de politieke elite ,wederom in getuind .Alleen zal rutte het tegenover zijn achterban indien men de hra tog aanpakt het zo speelen dat de pvda dwars lag en men een compromie moest sluiten .Edat doet hij dan met droge ogen en een plastiek glimlach ,vraag me af bij welke smoelen dokter hij geweest is om die gezichtsspieren zo te krijgen .Maar goed ik krijg al een heel vreemd idee als ik samson hoor dat zij een goed regeeracoord heben ,en dat iedereen daar de nadeelen van gaat ondervinden ,dus net zo iets als waar heel rechts nederland zijn vingers bij aflikt .Nou dat belooft ,ik denk dat het grootste gedeelte van de bevolking na de goedkeuring van dit accoord alleen nog zijn vingers heeft om af te likken .Alvast bij voorbaat dank vvd en pvda .

HanvanderHorst1
HanvanderHorst124 okt. 2012 - 8:48

Rutte zei dan ook: "Die garantie kun je BIJNA geven". De straten werden ook volgeplakt met affiches waarop stond: "Dit land verdient een belastingverlaging". Er stond niet: dit land KRIJGT een belastingverlaging. Zie je wel: de VVD, daar kun je op bouwen. Die maakt alle beloftes en toezeggingen waar.

1 Reactie
bruces
bruces24 okt. 2012 - 8:48

Gewoon goede marketing. Marketing is het proces van het creëren en leveren van waarde. Doen ze goed.

[verwijderd]
[verwijderd]24 okt. 2012 - 8:48

Geweldig! Telegraaf helemaal in rep en roer vanochtend: "HRA verder bedreigd!!" Alsof er een wereldoorlog aan zit te komen. Alleen de superrijken gaan wat meer dokken en minder schulden maken. Niet zo erg toch?

2 Reacties
RonVa
RonVa24 okt. 2012 - 8:48

Sinds wanneer behoord Jan modaal tot de super rijken?? Als dit echt doorgaat zijn het vooral de gewone mensen met een huis die flink in de problemen komen. 300 euro minder per maand is voor een standaard gezin nogal een flinke kluif. Die super rijken merken er weinig tot niets van. Bovendien houdt dit eeuwige gezeur de bouwsector volledig in zijn greep. Niemand die nu een huis koopt omdat je niet weet wat kan. Afschaffen voor alleen nieuwe kopers betekend dat de huizen onbetaalbaar worden en dus niet verkopen en dus in prijs gaan zakken waardoor veel mensen in de schulden komen. Afschaffen voor bestaande gevallen betekend dat ontzettend veel mensen verplicht hun huis moeten gaan verkopen omdat ze het niet meer kunnen opbrengen. Maar ook het niet kunnen verkopen van je huis zonder flink verlies omdat andere kopers het ook niet kunnen betalen, en dus flink in de schulden komen te zitten. Kortom, alleen maar ellende om 11 miljard te bezuinigen die je aan de andere kant weer weg ziet spoelen. 11 miljard, ongeveer het bedrag dat we per jaar extra in de zorg steken. Natuurlijk is het toen een stomme beslissing geweest het in te voeren, maar het nu weer afpakken doet de verkeerde mensen pijn. Niet die super rijken waar je graag op afgeeft, maar de gewone mensen die nou eenmaal een huis hebben. Laat die hra lekker liggen en ga je aandacht richten op iets waar echt veel geld bespaard kan worden. De zorg. Geef je een ontzettend groot deel van de Nederlandse bevolking een goede nachtrust van, help je een grote sector die het al erg lastig heeft (de bouw) mee op de goede weg. En je bezuinigd er nog veel meer mee ook.

JanB2
JanB224 okt. 2012 - 8:48

Alleen de superrijken gaan wat meer dokken. Nee, gewone gezinnen raken financieel aan de rand van de afgrond of vallen er gewoon in.

Voice
Voice24 okt. 2012 - 8:48

Ik heb er geen probleem mee, maar alleen als er resoluut iets verandert aan de arbeidsmarkt. Ik verwacht, op z'n minst, dat de ontslagregeling versoepeld, als ruil middel. Anders vind ik de VVD nog belabberde dan ik nu op moment over hen denk.

2 Reacties
dino_radja
dino_radja24 okt. 2012 - 8:48

Laten we het hopen van niet. Het is al makkelijk en goedkoop genoeg om van werknemers af te komen, en zo alle risico op werknemers af te wenden.

Jensbos
Jensbos24 okt. 2012 - 8:48

ontslagversoepeling betekent the race to the bottom voor IEDEREEN..

juliusvold
juliusvold24 okt. 2012 - 8:48

En maar stoken. De VVD en PvdA moeten zich maar eens niks gaan aantrekken van roeptoeters vanaf de zijlijn.

1 Reactie
Candide2
Candide224 okt. 2012 - 8:48

'De VVD en PvdA moeten zich maar eens niks gaan aantrekken van roeptoeters vanaf de zijlijn.' Helemaal mee eens. Waarom zou een democratische volkspartij en een partij voor loonarbeiders zich iets van kiezers, burgers of hun partijgenoeten moeten aantrekken? Helemaal mijn idee: gewoon doen wat de communistische partijen in het voormalige Oostblok deden en wat nu de communisten nog in China doen ;-)

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen24 okt. 2012 - 8:48

Wordt dit dan de eerste discussie sinds de start van de formatie waarin de SP-ers niet blaten dat de PvdA alles zal weggeven en de VVD niets?

1 Reactie
denmol
denmol24 okt. 2012 - 8:48

"Wordt dit dan de eerste discussie sinds de start van de formatie waarin de SP-ers" Ik dacht altijd dat jij een serieuze discussiepartner was en dat je niet generaliseert maar dat doe je nu toch wel en dat valt me tegen van je.

neutralist
neutralist24 okt. 2012 - 8:48

Wat een slap verhaal zeg, PvdA zal ook inleveren. We noemen dat coalitievorming met een spel van geven en nemen. Wil Joop een totalitair regime of zo? Toch die heilstaat met EEN partij!? Of is er geen nieuws?

1 Reactie
Gogol
Gogol24 okt. 2012 - 8:48

Met de vorming van de vvda is éénpartijenstaat aardig in zicht. Het is alleen geen heilstaat. Alleen voor de happy few.

[verwijderd]
[verwijderd]24 okt. 2012 - 8:48

Bij gebrek aan beter en vanwege strategische redenen heb ik de afgelopen verkiezingen maar weer eens op de VVD gestemd. Dit is al de zoveelste keer dat ik wordt bedrogen door deze liberale partij dat ik er nu echt klaar mee ben. Daarnaast heb ik mezelf voorgenomen dat ik naar de VS verhuis als de hra wordt afgeschaft dus dan bekijken ze het maar.

4 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten24 okt. 2012 - 8:48

Doeg.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst124 okt. 2012 - 8:48

Hebben ze dan hra in de Verenigde Staten?

Marc Marc
Marc Marc24 okt. 2012 - 8:48

Succes met het verkopen van je huis.

Gogol
Gogol24 okt. 2012 - 8:48

Good riddance.

[verwijderd]
[verwijderd]24 okt. 2012 - 8:48

Oja waar blijft die belastingverlaging die werkend Nederland werd beloofd in de VVD verkiezingsposters? Ik zie alleen dat BTW omhoog gaat naar 21%. Ik had tijdens de verkiezingen opeens weer vertrouwen in Rutte met uitspraken als meer straf voor daders en socialisten zijn een gevaar voor de samenleving. Dacht dat Rutte de VVD eindelijk eens naar de rechts-conservatieve kant zou sturen. Hoe naïef kon ik zijn, het eerste wat Rutte doet is een regeerakkoord samenstellen met een partij die hij (terecht) een gevaar voor Nederland noemt. Erg ongeloofwaardig dat Rutte nu gaat samenwerken met sociaal-democraten. De enige reden waarom hij zoveel kiezers trekt is omdat er geen andere rechtse partijen zijn in Nederland.

5 Reacties
HanvanderHorst1
HanvanderHorst124 okt. 2012 - 8:48

Zoals ik al eerder in deze thread schreef: de VVD heeft op affiches gezeg, dat belastingverlaging verdient, niet dat je die krijgt. De VVD-ers vinden waarschijnlijk nog steeds dat je belastingverlaging verdient. Dat die pas op Sint Juttemis komt is een andere zaak.

adriek
adriek24 okt. 2012 - 8:48

Ja @traditioneel, maar voor je geld krijgt zul je eerst moeten betalen. "Dit land verdient een belastingverlaging" - goed gezien han! Sommigen in dit land krijgen (veel) meer dan ze verdienen, anderen krijgen dan weer de rekening daarvan... Dat de HRA op de schop moet weet iedereen al jaren, Markje denkt blijkbaar dat we inmiddels wat immuun voor het zuur zijn. Bovendien zit er een nieuwe tegenvaller aan te komen omdat 'Brussel' zo vrij is om de contributie met een procent of tien te verhogen. (Past goed bij de WOZ, BTW assurantiebelasting en andere kleine aanpassingen...) En de winstcijfers van de banken blijven mooi op peil, net als de bonussen straks in december.

Gogol
Gogol24 okt. 2012 - 8:48

[sarcasme] Wow, het woord van de vvd blijkt niet helemaal te vertrouwen? Wat een verassing. [/sarcasme]

eeweew
eeweew24 okt. 2012 - 8:48

U stemt VVD? Zijn die niet veel te liberaal?

arieroos
arieroos24 okt. 2012 - 8:48

[Oja waar blijft die belastingverlaging die werkend Nederland werd beloofd in de VVD verkiezingsposters?] Je gaat ons toch niet vertellen dat je in de verkiezingsretoriek van de VVD bent getrapt ? Kom op ... iedereen met enige intelligentie kon zien dat het allemaal puur kiezersbedrog was.

[verwijderd]
[verwijderd]24 okt. 2012 - 8:48

Tsja, als er wordt gekozen voor het dichten van het gat in de begroting door middel van lastenverzwaringen dan zijn werkende Nederlanders zoals ik sowieso de klos (want van kale kippen valt weinig te plukken). En of dat dan is via mijn hypotheekrenteaftrek, leaseauto, kinderopvang, energierekening, of wat dan ook, maakt me eigenlijk niet eens zoveel uit.

1 Reactie
Gogol
Gogol24 okt. 2012 - 8:48

Het grootste deel van de mensen in de leeftijd van zeg zo'n 20 tot 65 jaar is een werkende Nederlander. Dat is het grootste deel van Nederland. Hoe wil jij bezuinigen zonder de grootste groep van Nederland te ontzien? Mensen die onevenredig en onrechtvaardig worden benadeeld zijn de klos. Mensen die onder de armoedegrens leven (werkloze en werkende armen), asielzoekers die in armetierige omstandigheden leven, bejaarden in verzorgingstehuizen waar ze één keer per week worden verschoond. Klassen die steeds groter en groter worden ten kosten van de kwaliteit van het onderwijs, de leerlingen en de leraren. Chronisch zieken die steeds minder verzorging krijgen. Etc. etc. Deze mensen zijn pas echt de klos. Je in algemene termen scharen onder de grootste groep en dan verongelijkt lopen doen is gewoon een beetje zielig lopen doen. Overigens ben ik zelf een werkende Nederlander die zich helemaal niet de klos voelt.

peterdebakker
peterdebakker24 okt. 2012 - 8:48

Het aftoppen/afbouwen van de HRA is niet zo'n heikel punt, de vraag is hoe. Als je de HRA op korte termijn al als melkkoe gaat gebruiken zoals SP/PVDA wilden in hun verkiezingsprogramma schiet de markt daar niks mee op. Beide partijen wilden nameiljk een grens leggen bij ongeveer 350.000 euro. Dat creeert een tweedeling en die zorgt alleen voor nog meer stagnatei. Als ik een woning heb van 350.000, waarom zou ik dan in een woning van 500.000 (mits ik die kan betalen) gaan wonen wanneer mijn lasten exponentieel stijgen? Dan blijf ik liever zitten waardoor iemand die van 250.000 naar 350.000 wil gaan mijn woning niet kan kopen en iemand die van 180.000 naar 250.000 wil die woning van 250.000 niet kan kopen, etc. Beter is daarom om de HRA niet als melkkoe te gebruiken en hem budgetneutraal af te bouwen. Dat betekent dat de opbrengsten terug worden gegeven in de vorm van lagerere inkomstenbelasting. PVDA een punt binnen gehaald en VVD een punt binnengehaald.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos24 okt. 2012 - 8:48

Maar met die 7 miljard per jaar, die die mindere aftrek kost, kun je 140.000 woningen bouwen met 50.000 Euro subsidie elk, dan help je: 1 starters makkelijker aan een woning 2 de bouwers/achitecten 3 de toeleveringsbedrijven voor de bouw 4 de woninginrichters. En je geeft door die massale bron van arbeid weer wat fidusie aan de samenleving. Die eigen woningbezitters met een hoger inkomen dan 82000 + Euro, die ongeveer 10 miljard (sinds 2000) toegestopt krijgen door de belastingbetaler, hebben die aftrek in de meeste gevallen niet nodig om te kunnen wonen! Overigens kun je dat geld natuurlijk ook (deels) gebruiken voor sociale huurwoningen of technische vernieuwingen in het kader van energiezuinigheid, duurzaamheid etc. etc. Maar...belangrijk punt, ook weer ten bate van de starters aan de onderkant, blijf die HRA verlenen op alle hypotheekvormen onder een waarde van 350.000 Euro

Marc Marc
Marc Marc24 okt. 2012 - 8:48

Overigens ben ik wel benieuwd wat de VVD er voor terug heeft gekregen. De HRA was geen breekpunt voor de VVD maar absolute topprioriteit aldus Mark Rutte voor de verkiezingen. Zie http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/348771/Rutte-garandeert-VVD-behoudt-hypotheekrenteaftrek.htm?rss=true

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos24 okt. 2012 - 8:48

De VVD stond met de rug tegen de muur om het simpele feit dat er een kamermeerderheid voor de afschaffing van de HRA is en de PvdA een van de grootste pleitbezorgers. Als de HRA er niet door was gekomen was de PvdA waarschijnlijk meer dan de helft van zijn kiezers kwijtgeraakt. Ook veel VVD-economen zijn voor afschaffing. Het is dus een hele veilige en pragmatische keuze van de VVD. Nu kunnen ze namelijk heel makkelijk zeggen dat je compromissen moet sluiten enzo. En dat zijn ze met de PVV al wel gewend. Hoog van de toren blazen maar uiteindelijk is het Rubberen Rutte toch vooral gewoon om regeringsmacht te doen.

msj_meijerink
msj_meijerink24 okt. 2012 - 8:48

Het is onomkoombaar dat de HRA niet wordt aangepakt. De manieren waarop de maatregelen kunnen worden ingevoerd zijn me nog te divers om er een goed oordeel over te kunnen vellen.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink24 okt. 2012 - 8:48

Oeps dat was in de eerste zin een onbedoelde dubbele ontkenning.

cormol
cormol24 okt. 2012 - 8:48

Nu de huurders een martkconforme huur gaan betalen, kunnen de onderhandelaars misschien ook even meenemen dat de huurder in de toekomst de rente begrepen in de huur onder dezelfde condities kan aftrekken als de eigen woning bezitter?

1 Reactie
dino_radja
dino_radja24 okt. 2012 - 8:48

huurders betalen al een marktconforme huur, want die huur wordt extern bepaald. Dat is eerlijk, en volledig marktconform, want het is een keurig geleide markt.