Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

dag dag

  •  
29-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_jannen.png
Dag Jelle, dag Echte Jannen
Twee afscheiden vanavond. Jelle Brandt Corstius heeft ons door zes zeer interessante Zomergastenavonden geleid, vorige week was al een hoogtepunt met Erik van Lieshout, vanavond op een andere manier even inspirerend en leerzaam met Guy Verhofstadt. Het was een enerverende avond, net als vorige week. Hij heeft dit zware programma met verve en humor en relaxed ogend gepresenteerd, en dat is een hele prestatie! Dag Jelle.
Het tweede afscheid vanavond, aansluitend aan Zomergasten, van ongeveer het weerzinwekkendste programma van de radio: Echte Jannen. Jan Roos en Jan Dijkgraaf moeten hun biezen pakken, ik neem aan dat hun seksistische (kijk even mee naar de afbeelding, de Jannen terwijl ze Lenie ’t Hart beledigen!!!) flauwiteiten door hogerhand als te flauw en te kwaliteitsluw van de zender afgehaald worden! Pas na 52 uitzendingen (een heel lang jaar!!!), maar beter laat dan nooit. Wat een zegen dat die eencellige amoebes mijn bloeddruk niet langer in gevaar kunnen brengen. Dag dag Jannen.

Meer over:

opinie, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (21)

Gelijkhebber
Gelijkhebber29 aug. 2011 - 6:12

Zomergasten was inderdaad boeiend. Verhofstadt bleef de gladde handige politicus die de historie gewoon even buigt in de richting die hem uitkomt. Europa was voor WO I een multiculti-paradijs zonder natie-staten. De natiestaat is voor Verhofstadt de wortel van alle kwaad en om dit kwaad te bestrijden wil hij een natie met een eigen vlag en een eigen volkslied. Jelle liet het allemaal gebeuren.

rene612
rene61229 aug. 2011 - 6:12

Nét nadat ik dacht dat Zomergasten zijn beste tijd had gehad vond ik de laatste uitzending een verademing.

stolat
stolat29 aug. 2011 - 6:12

Echte Jannen was echte afzeikradio. Echt treurig dat het een jaar lang is uitgezonden. In die twee uur per week maakten ze echte niksprogramma's. De laatste paar jaar is de nachtradio op 1 niet echt de moeite van het luisteren meer waard. Op Adeline na dan, maar die is toch echt al weer heel lang op vakantie. En over dat knopje op de radio: vaker dan je denkt is dat nog een ouderwetse draaiknop en dan is radio1 moeilijk te vinden. Als je 's morgens, zoals ik, graag wakker wordt met radio 1, dan kun je de zender beter alvast daarop instellen.

mees.
mees.29 aug. 2011 - 6:12

Gisterenavond een verademing..Guy Verhofstadt...wat heerlijk dat er nog mensen bestaan die vooruit kunnen kijken en het niet aan intelligentie ontbreekt in deze tijd.... De tijd van nu,de tijd van de geestelijke armoede,van populistische politici die algemeen belang geen lor scheelt,alleen eigenbelang en dat verkopen alsof zij het goede met de bevolking voor hebben en ondertussen groeit het vermogen op hun bankrekening alleen maar omdat ze zich laten betalen voor het haat te zaaien. De domheid die hoogtij viert ....je houd je hart vast waar dat heen moet gaan met de toekomstige generaties die alleen maar het ""hebben"" op de eerste plaats zetten.

LastShadowPuppet
LastShadowPuppet29 aug. 2011 - 6:12

Mevrouw Groenteman, u is een rasechte Johan.

tabby2
tabby229 aug. 2011 - 6:12

Hanneke maakt gebruik van het recht van meningsuiting en is gelukkig nog geen slachtoffer van de heersende zelfcensuur.

Godbestaatniet
Godbestaatniet29 aug. 2011 - 6:12

Echte Jannen was een programma wat ik elke zondagnacht luisterde. Een fris geluid, miet te pretentieus. Gewoon lol. Wellicht had ik van mevrouw Groenteman moeten kijken naar een programma, waarin drie tekeningen van een BN' er gemaakt worden. Als mevrouw Groenteman eerlijk was gaf ze gewoon openlijk toe blij te zijn met het verdwijnen van een programma waarin ze niet bejubeld werd. Voorts is het nonsens dat Lenie 't Hart werd beledigd in die uitzending. Ik daag u uit ook maar 1 citaat aan te dragen wat die bewering staaft. U heeft het niet. Louter rancune. Net zoals u Wakker Nederland een ' gevaar' noemde waar u ' bang' voor was. Toen de verslaggeefster u om toelichting vroeg antwoordde u ' laat maar kind, jij hebt de oorlog niet meegemaakt' Dit soort stukjes zijn een website als Joop, in mijn optiek, onwaardig. Verongelijkt leedvermaak van een verongelijkte mevrouw.

[verwijderd]
[verwijderd]29 aug. 2011 - 6:12

Gelukkig hebben we cultuurpaus Groenteman om even te onderstrepen wat goed is en wat slecht is in de media. Het verbaast me dan ook niets dat hetgeen uit haar straatje op links komt als goed wordt weggezet. Bizar ook dat Groenteman kennelijk zelf de keuze niet kon maken en een soort van noodgedwongen een jaar lang naar Jan en Jan heeft moeten luisteren terwijl normale mensen een knop op het medium hebben zitten. En tot slot: appels? peren? radio en TV? diepte-interview en opiniërend programma? Prime time en nachtprogramma? Radio 1 en TV2? Tja, ik vind Bono ook veel beter dan AJAX.

1 Reactie
patrick3
patrick329 aug. 2011 - 6:12

Oh ja! Jan Dijkgraaf is ex-powned enzo... Dus door pure associatie met iets rechterigs MOET het dus wel een toffe jongen zijn en is iedere kritiek op z'n 'producten' linkse bias. Tjeezis man...

TimdeBoer
TimdeBoer29 aug. 2011 - 6:12

Je kan de radio ook uitzetten, of een andere zender opzoeken, als je bang bent voor je bloeddruk. Ik zie overigens niks seksistisch aan de geplaatste afbeelding, dus waarom daar naar verwezen wordt als onderstreping van dat seksisme, snap ik niet helemaal. En last but not least, over beledigingen: "eencellige amoebes" Ik zeg de pot verwijt de ketel...

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat29 aug. 2011 - 6:12

Mw Groenteman geeft haar mening, niet zo vreemd op een opiniesite, toch? Vind u verder ook dat recensenten die een boek/film/voorstelling/expositie slecht beoordelen, dan maar niet zo stom hadden moeten zijn om te lezen, bezoeken ? Aparte gedachte, hoor !

[verwijderd]
[verwijderd]29 aug. 2011 - 6:12

Hanneke, als je een radioprogramma zo stuitend vindt, waarom luister je er dan naar? Dat snap ik dus echt niet.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie229 aug. 2011 - 6:12

Jij snapt zoveel niet, maar we kunnen moeilijk alles aan jou blijven uitleggen.

elgringo2
elgringo229 aug. 2011 - 6:12

Bijzonder elitair allemaal weer Hanneke. Zomergasten was aardig gisteren. Interessante gast, Guy V. Ik ken Echte Jannen niet en ik heb ook niet de indruk dat ik daar naar wil luisteren. Maar als er mensen wel naar willen luisteren mogen ze dat van mij. Dat bepaal jij, Hanneke, NIET. Zolang er nog zulke elitaire mensen zijn die voor een ander gaan bepalen wat ze wel of niet mogen kijken/luisteren, is er nog veel werk aan de winkel...

1 Reactie
loech
loech29 aug. 2011 - 6:12

Bij de publieke omroep zijn er altijd kwaliteitstoetsen. Of de eisen van wat wel en wat geen kwaliteit is overeenkomen met wat u of ik ervan vinden doet er niet zoveel toe. Persoonlijk vind ik de echte Jannen erg slecht (maar dat ligt misschien aan mijn gevoel voor humor) dus zal ik ze missen als kiespijn. Het feit dat er eisen worden gesteld aan programma's die op belastingkosten gemaakt worden kan ik alleen maar toejuichen.

Crunchy Frog
Crunchy Frog29 aug. 2011 - 6:12

Wat doen sommige mensen hier ontzettend moeilijk. Hanneke Groenteman geeft gewoon haar mening waar je het mee eens kunt zijn of niet, zoals dat in Nederland godzijdank nog steeds mag. En gelijk vliegen de ad hominems ('cultuurpaus', '...hetgeen uit haar straatje op links komt', '...elitaire mensen die voor een ander gaan bepalen wat ze wel of niet mogen kijken/luisteren') je om de oren.

1 Reactie
TimdeBoer
TimdeBoer29 aug. 2011 - 6:12

klopt, Hanneke geeft gewoon haar mening, en de rest reageert daar gewoon op, "zoals dat in Nederland godzijdank nog steeds mag." Niks mis mee toch?

rgeurtsen
rgeurtsen29 aug. 2011 - 6:12

Goed verhaal had die Verhofstadt. Hij hoefde de naam van Wilders niet eens te noemen om er toch gehakt van te maken, via kritiek op dommige gevaarlijke populisten. Hij verweet populisten dat die de mensen 'weglokken uit een redelijk wereldbeeld, naar een beeld van een gevaarlijke wereld'. Hij heeft ook niets met monoetnisch en monocultureel en constateeert met venijn, dat Jelle deelde, dat de multiculti maatschappij er wel is en ook niet verdwijnt. Bij het begin van nationalisme en populisme begint de genocide. Kijk inderdaad naar de 19e en 20ste eeuw. Ook bij Wilders begint de genocide, en daar zal op hij op aangepakt moeten worden, wat de rechters in amsterdam er ook van vonden. Jelle is ee goeie, maar als hij ergens geen verstand van heeft praat hij Wilderiaanse onzin, daar schrok ik wel van. en jammer dat zowel Verhofstadt als JBC de laatste brief van Ai WeiWei in newsweek/ The DailyBeast misten: http://www.thedailybeast.com/newsweek/2011/08/28/ai-weiwei-on-beijing-s-nightmare-city.html Een uitgebreide recensie met kritiek op Verhofstadt's kameleon gedrag staat op mijn blog: http://blogger.xs4all.nl/groei/archive/2011/08/29/676119.aspx

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos29 aug. 2011 - 6:12

Ik vond Verhofstadt helemaal niet zo goed. Het was tenenkrommend om te zien hoe hij telkens in eenrichtingsverkeer praatte in een staccato europropagandataal. Geen enkele filosofische vraag, geen twijfel, alle plooien werden, zoals het een gladde politicus betaamt, keurig gladgestreken. Jelle probeerde juist de scherpte er in te krijgen, tevergeefs. Hij maakte helemaal geen gehakt van de populisten, hij gaf de populisten juist wat ze wilden, een halstarrige betweterige euroregent. En dat was jammer en doet Europa geen goed. Ik werd er bijna een euroscepticus van.

mees.
mees.29 aug. 2011 - 6:12

Je kan het ook zo zien Rob....Juist doordat Jelle zei wat hij zei en vroeg wat hij vroeg kon Verhofstadt juist goed uitleggen aan de kijker hoe het zit! Een vraagsteller doet dat dus juist vaak expres...het zijn ook logische vragen omdat dat uit de samenleving ook vaak te horen is. Zo kon Verhofstad zijn visie dus goed duidelijk maken!

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen29 aug. 2011 - 6:12

"het zijn ook logische vragen omdat dat uit de samenleving ook vaak te horen is" Wat is er logisch aan? En waarom moet ik op TV horen wat ik de hele dag al hoor in de tram en op de markt?