Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dag 119 van de formatie: Zalm bezoekt de Koning, Segers naar U2

  •  
12-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Formatie in Johan de Witthuis gaat verder

© 2017-07-11 09:20:00 DEN HAAG - Informateur Gerrit Zalm bij aankomst bij het Johan de Witthuis voor de voortzetting van de formatie-onderhandelingen. ANP BART MAAT

Informateur Gerrit Zalm heeft woensdagochtend koning Willem-Alexander bijgepraat over de voortgang van de formatie tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.
Vandaag en morgen liggen de onderhandelingen stil. Partijleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en zijn secondant bij de formatie, Carola Schouten, zijn in het buitenland. Zij bezoeken een concert van rockband U2 in Berlijn.
De afgelopen dagen onderhandelden de partijleiders op gympen en in spijkerbroek in het Johan de Witthuis in Den Haag. De informateur noemde de bijeenkomsten ‘productief’. CDA-leider Buma zei dinsdagmiddag dat er “meters werden gemaakt”. Alexander Pechtold van D66 stelde dit bij door te zeggen dat “er nog geen meters, maar centimeters” werden gemaakt.
Volgens debatexpert Lars Duursma verloopt de formatie echter heel soepel en gaan de onderhandelingen veel beter dan de partijen willen toegeven. Op Twitter plaatste hij opmerkingen die CDA-politicus Joop Atsma zou hebben gemaakt tijdens een telefoongesprek in de trein.
Waarschijnlijk gaan de gesprekken met Zalm vrijdag verder in de Stadhouderskamer aan het Binnenhof.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.