Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

Ranomi Kromowidjojo, Dafne Schippers en de 100 meter azijnzeiken

  •  
14-08-2016
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
kromowidjojo

© Ranomi Kromowidjojo feliciteert haar tegenstander met de winst

Als je het hebt over een topsportklimaat creëren in Nederland, begin dan eens met wat respect op te brengen voor de sporters die zich potdomme hebben weten te kwalificeren voor het hoogste podium
Ik doe het niet vaak, maar voor het optreden van Dafne Schippers vannacht had ik toch maar even mijn wekker gezet. Ik bedoel, kom op… Alleen haar plaatsing voor deze finale was al historisch te noemen. En stel je nou voor dat… Dan had ik dat niet willen missen.
En, omdat een half uurtje eerder ‘onze’ Ranomi de 50 meter vrij moest zwemmen, zette ik mijn wekker ruim op tijd. Terwijl ik wat restanten slaap uit mijn ogen wreef, zat ik klaar voor Ranomi en Dafne. Maar helaas. Dit werd niet de nacht zoals ik ‘m vooraf had bedacht. Had gehoopt.
Nee. Het werd één grote teleurstelling.
Niet veroorzaakt door de prestaties van de dames overigens hoor, het zat ‘m meer in de verslaggeving er omheen.
Terwijl in het zwembad de dames één voor één binnendruppelden, zaten in de studio in Rio vier mannen alvast volop voor te beschouwen op de race van Ranomi Kromowidjojo. Met Herman van der Zandt als aanvoerder, werd de medaille van onze zwemkampioene alvast geoogst. Klein detail: ze moest nog zwemmen. Iets met een beer en een huid, zeg maar. Nooit doen.
NOS: nogal onsportief stel
Wie de race heeft gezien, vannacht of in de herhaling, weet inmiddels de uitkomst. Het werd één grote loterij, waarbij het om honderdsten van seconden ging. Met een compleet onverwacht podium tot gevolg; geen enkele favoriete wist bij de eerste drie te belanden. De Deense dame die won zit volledig onder de blauwe plekken van het in haar arm knijpen, omdat ze nog altijd niet kan geloven dat dit écht gebeurd is. Natuurlijk had ik het graag anders gezien, maar het was hele mooie televisie. Totdat Ranomi (nog net niet door de NOS aan haar haren uit het bad getrokken) voor de camera moest verschijnen voor een interview. Ik vind eigenlijk dat ze daar met terugwerkende kracht alsnog een medaille voor mag krijgen.
Want mén, wat bleef die vrouw professioneel terwijl ze de ene na de andere suggestieve en kwetsende vraag op zich afgevuurd kreeg. De verslaggever in kwestie zadelde haar (let op: 30 seconden na een verloren race notabene!) op met het ‘slechte’ optreden van de totale zwemploeg, bleef maar zuigen en vragen waar het toch aan gelegen had. Ik weet niet hoor, twaalfhonderdste… Ik denk dat als ze haar nagels niet had geknipt ze ‘gewoon’ had gewonnen. Na een interview van circa 2 minuten (dat voor mijn gevoel wel 1,5 uur duurde. Ik had de man in kwestie allang een klap verkocht. Echt…) mocht ze eindelijk weg. En kon ze haar tranen de vrije loop laten.
Wat. Een. Sportvrouw.
In de studio in Rio ging de 100 meter azijnzeiken nog even door; er werd gezocht naar oorzaken en verbanden, er werd kritisch gesproken over het topsportklimaat in Nederland, maar nergens ging het handje in eigen boezem. Terwijl een groot deel van de teleurstelling nu juist zat in het verwachtingenmanagement van de NOS vooraf. Waardoor een sportvrouw van formaat nu door Herman van der Zandt gereduceerd werd tot… Ja, tot wat eigenlijk? Het voelde voor mij in ieder geval niet goed.
Lang leve Gregory!
Maar goed, er was nog een troef! We hadden Dafne nog! Die zich op miraculeuze wijze (want écht mensen, je kwalificeren voor de finale 100 meter is een historische prestatie van formaat) had geplaatst voor het koningsnummer. Vooraf gaf Gregory Sedoc al aan dat het moeilijk zou gaan worden. Dat we nergens op moesten rekenen, dat het loten van baan 9 best ongunstig was, maar ik geloof niet dat iets van zijn woorden doordrong tot Herman. Na iets wat voor een lichtshow moest doorgaan, maar wat gewoon twee Brazilianen waren die iets creatiefs met knijpkatjes deden, kwamen de vrouwen de baan op. Dafne oogde sterk en ontspannen en ik voelde me maar wat trots om tussen al die topfavorieten dat ene, blonde, Europese koppie te zien. Geweldig toch? De race was voorbij voor je er erg in had en Dafne werd vijfde. Natuurlijk jammer (want het zou toch zo maar…), maar gewoon heel goed.
dafneschippers

© De finale van de 100 meter sprint

Ook zij kreeg vrijwel direct een microfoon onder haar neus geduwd en de teleurstelling was duidelijk van haar gezicht te lezen. Ook al is de 200 meter meer haar onderdeel, ze had zelf ook op meer gehoopt. Tussen de regels door gaf ze aan dat er in de voorbereiding wat fysieke problemen waren geweest, maar ze liet ook DUIDELIJK blijken dat ze hier verder niets over kwijt wilde. Mede vanwege de concurrentie enzo. Zo duidelijk als het in de huiskamer hier binnenkwam, zo onduidelijk was het blijkbaar voor de verslaggever in kwestie, want hij bleef maar doorvragen. En dus liep Dafne, bij wie je de tranen achter de ogen voelde en zag prikken, op een goed moment maar gewoon weg. ‘Geïrriteerd’, aldus Herman in de studio. Nee Herman, zoiets heet geëmotioneerd. Onderdeel van topsport ook. Net als omgaan met druk die wordt opgelegd door op goud beluste presentatoren. Ga je schamen, man.
Gregory gaf nog een uiteenzetting van alle complicerende factoren (geen excuus, volgens hem, maar het speelt wel mee) en benadrukte keer op keer wat een belachelijk goede prestatie die vijfde plek sowieso was. Maar Herman wilde er niets van weten. Vastbesloten om niet te genieten van sport an sich , maar alleen maar te focussen op prestatiedrang.
Ik vond en vind het een aanfluiting van formaat. Als je het hebt over een topsportklimaat creëren in Nederland, begin dan eens met wat respect op te brengen voor de sporters die zich potdomme hebben weten te kwalificeren voor het hoogste podium. Want het is niet zo dat je de trein pakt richting Rio hè. Er gaat nog wel een lange weg aan vooraf. Inclusief mediatraining gelukkig, want nogmaals; ik had er al een paar de kop ingeslagen denk ik.
Iets met prioriteiten…
Herman sloot de uitzending af met een fragment van de verliezende partij beachvolleybal van de Nederlandse vrouwen en concludeerde dat het niet zo’n goede dag was in Rio voor Nederland (en ik zwak zijn woorden nu enorm af). Dan ben je wat mij betreft pas echt ongeschikt om verslag te doen van de Spelen. En doe je zoveel mensen tekort, zoals de mannen die zich wel hebben geplaatst met beachvolleybal. Of Marit Bouwmeester, die nog voor de medalrace al verzekerd is van een zeilmedaille. Dan vergeet je voor het gemak even de bronzen plak van de Holland acht bij het roeien. En dan schoffeer je eigenlijk gewoon Elis Ligtlee, die volkomen onverwacht een gouden plak won op de Keirin bij het baanwielrennen.
Terwijl dat nou juist de mooiste medailles zijn, Herman. Die zonder verwachtingen vooraf. Het leverde bij mij in ieder geval kippenvel en natte ogen op, vooral toen Elis tijdens de huldiging luidkeels het Wilhelmus meezong. Prachtig.
Een huldiging die de BBC trouwens live uitzond en de NOS niet. Zegt wat mij betreft genoeg.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (69)

Brave Hendrik2
Brave Hendrik222 aug. 2016 - 0:24

Fascisme en sport gaan hand in hand, dat is toch nu wel genoegzaam bekend, meen ik? 'Sport is voor imbecielen' , schreef Rudy Kousbroek, ooit, ergens; - en hij kon het weten, want (zie Jeroen Brouwers) zelf bij vlagen tamelijk imbeciel. De Nederlandse sportverslaggevers zijn volledig en door en door krankzinnig en zelfs een schop onder de riante kont niet waard.De wereld is volslagen mesjokke en maf geworden. Stik met je sport en ga wieberen.

I F Stone
I F Stone20 aug. 2016 - 15:20

Had ik iets niet begrepen? Volgens mij was Mevr Schippers ZELF ontevreden over de zilveren Medaille!En volgens mij Moet je die instelling wel hebben Een grote Bonus voor Mevr. Schippers is wel dat ze nu niet telefonisch is benaderd door die creep van Mark Rutte,Dat moet toch een grote pleister op de wonde zijn Stelt u zich eens voor:net geen gouden Medaille en dan ook nog eens een telefoontje van Tricky Rutte

Henk-Jan Mielke
Henk-Jan Mielke17 aug. 2016 - 13:41

Echt tenenkrommend hoe de Nederlandse media, Koningshuis en politici omgaan met deze topatleten en dan met name bij verlies. De atleten worden van tevoren zo gehypet dat het bijna alleen maar kan tegenvallen. Een blanke vrouw die wel even de Olympische 100m sprint wint, dat kon alleen in het tijdperk van de Oost-Duitsers en de Sovjetunie en we weten allemaal hoe ze dat voor elkaar boksten. Enig realiteitsbesef is er niet bij de journalisten. Waarom belt Rutte alleen als er door iemand goud wordt gewonnen? Juist als je van die rekstok klettert of te laat aantikt in het zwembad zou je een opbeurend telefoontje kunnen gebruiken van de premier van alle Nederlanders denk ik dan. Juist als je in tranen bent na uitschakeling zou de koning een arm om je heen moeten slaan maar je ziet ze alleen maar bij de winnaars schitteren als er camera's zijn in de hoop dat de glans van de sporter ook op hen afstraalt. Gewoon smerige PR is het, laat die sporters allemaal dan maar liever met rust. "We" winnen maar "ze" verliezen.

1 Reactie
Phil2
Phil217 aug. 2016 - 17:04

Hear-hear!

John6
John616 aug. 2016 - 14:14

LOl, dit is nu precies wat de NOS wil. In plaats van een journalistieke organisatie van niveau die met overheidssteun degelijke onderzoeksjournalistiek kan plegen wil de NOS het allerliefste SBS Shownieuws maken. Dat manifesteert zich in de ellende die NOS Sportzomer heet. Maanden lang wordt er geen fatsoenlijk journalistiek item geproduceerd, maar zitten de NOS bobo's met nog een paar andere 'have beens' elkaar een beetje af te trekken op een bank. Slap lullend over die 'o zo belangrijke sport' waar ze maar niet hun genoeg van krijgen om uiteindelijk in 3 maanden tijd geen enkel waardevol stukje TV gemaakt te hebben. Het wordt tijd dat die sport overgeheveld wordt naar een commerciële zender om zo de NOS vrij te maken voor wat echt belangrijk is, degelijke onderzoeksjournalistiek maken. De regering controleren in plaats van politica slappe soundbites uit te lokken. De NOS wil 'toegankelijk' zijn voor de gemiddelde Nederlander, maar is geëvolueerd tot een instituut die niets anders dan middelmatige grijze drab wil produceren. Oja en nutteloos lullen op een bank met een of anders debiel spelletje op de achtergrond of dat nu met een voetbal gebeurt, op een fiets of nu in Rio. Dat maakt de soon to be Shownieuws presentatoren geen ruk uit. Ze weten er toch niets van :)

Phil2
Phil216 aug. 2016 - 8:39

Nederland maar vooral de media kunnen helemaal niet omgaan met de wel of niet successen van 's lands topsporters. Ik kijk daarbij vooral hoe in Engeland en de VS hiermee wordt omgegaan. Zou het de NOS en de sportverslagleggers primair gaan om de kijkcijfers... door zo de verwachtingen op te kloppen, waarna altijd nog een 'human interest story' resteert over de teleurstelling? Het kan ook zijn dat we in dit egalitaire NL veel te dik en dicht (kijk naar onze kroonprins) op onze sporters zitten, omdat we dat met z'n allen toch zo gezellie vinden? Triest dat gespeculeer ook over het fysieke ongemak van Schippers in de media, tot op het seksistische af.

OlavM
OlavM16 aug. 2016 - 1:28

Mooi stuk. Helemaal met de schrijfster eens.

J.Vermeer
J.Vermeer15 aug. 2016 - 21:06

Topsport is geen kinderboek Ellis. Topsporters worden in boten rondgevaren als ze winnen, krijgen ridderordes, dikke sponsorcontracten etc. En als ze verliezen of teleurstellen krijgen ze lastige vragen, dat hoort erbij en daar kunnen ze prima tegen. Ik heb op , redelijk, niveau gesport en het zoet van de overwinning smaakt zoet omdat er ook zuur is. Volgens jouw redenering moet je dan ook niet juichen als je toevallig met een nagellengte wint. Een topsportklimaat is juist keihard, daarom winnen de VS zoveel , de concurrentie is daar moordend. Dafne Schippers is een keiharde topatlete die ook zichtbaar teleurgesteld was in zichzelf en die heeft geen enkele behoeftenaan : " maakt niet uit, we zijn toch wel trots op je" . In onze rubberen tegelland mogen we juist weleens wat harder zijn. Overigens vind ik natuurlijk wel dat je tegen een recreatieve sporter , bijv een voetballend kind, altijd positief moet zijn. Daarnaast, ja, studio rio is vreselijk en die herman vd zandtnwordt veel te popi jopi. Van galen en sedoc zijn de pareltjes. En ik wil Mart terug!!!! Mag ik dat zeggen?

1 Reactie
Pater
Pater16 aug. 2016 - 16:26

Nee dat mag je niet zeggen! Mart was vooral een goeie interviewer van zichzelf. De antwoorden van de sporters vond-ie eigenlijk storend. Zijn vakkennis was natuurlijk groter dan die van Herman, maar dat komt nog wel.

Rarar
Rarar15 aug. 2016 - 20:51

Die dames hebben 4 jaar lang aan wedstrijden meegedaan waar geen verslaggever aanwezig was. Dan staan er verslaggevers (vanwege de media zijn de spelen zo groot), is het volgens de schrijfster weer niet goed. Nog daargelaten dat er na de wedstrijden beperkt tijd is ingeruimd voor interviews, vanwege de daaropvolgende wedstrijden. Dus even wachten met de vragen is geen optie, daarnaast is sporten juist de emotie van het moment. Sporters leren om bij alle situaties het positieve eruit te halen. Dat zou de Schrijfster ook eens kunnen doen. Ik denk dat de sportsters zelf ook niet tevreden waren met alleen een finaleplaats. Dat maakt hen topsporters. Voor een leek is drie tiende weinig, maar topsporters weten dat dat heel veel is. Dat is jaren trainen.

omaoeverloos
omaoeverloos15 aug. 2016 - 10:16

De mens, de enige diersoort die zonder nut of noodzaak gaat hardlopen of de nachtrust opoffert naar hardlopers te kijken. De enige goede vraag van de reporter was geweest of ze het niet zonde vond zoveel jaar van haar leven vergooid te hebben.

3 Reacties
johannn2
johannn215 aug. 2016 - 13:09

En hoe eens te meer zonde het is van die reporter is om daar dan zelfs verslag van te geven. .

BasVV
BasVV15 aug. 2016 - 13:10

Oei. Dit is natuurlijk een waarheid als een koe. Dat zij mijn kennis trouwens op een andere manier ook na het veroveren van goud. Nu heb ik een mooie medaille. Maar ik zit nog steeds achter die stomme computer de administratie te doen. Ik had mijn tijd ook anders kunnen besteden.

Windowjan
Windowjan15 aug. 2016 - 19:52

@johannn, Je trapt er met open ogen in. Een driepunter voor omaoeverloos ;-).

Jan Titulaer
Jan Titulaer15 aug. 2016 - 9:24

Dank je Yvette, ik voel me niet meer zo alleen, ook ik moest het kwijt. Zie http://dagboektitven.blogspot.nl/

1 Reactie
J.Vermeer
J.Vermeer15 aug. 2016 - 21:13

Wat een leuke stukjes Jan!:-).

Pater
Pater15 aug. 2016 - 8:21

Yvette stoort zich heerlijk aan Herman. Ergernis is vaak de bron voor leuke zeikstukjes. Ik vind Herman vaak wel leuk hoor. Begint een vakman te worden. Ik vind Dione vaak irritant. Ze is vreselijk aardig, maar stelt altijd de meest voor de hand liggende vragen en ze weet er zo weinig van! Edith Bos verklapte dat zwemmer Ferry Weertman Raomi's vriendje is. "wat een kutvraag", zie Raomi. Vrouwen onder elkaar. Waarschijnlijk wist de Privélezer dit allang, maar ik niet. Natuurlijk was het teleurstellend, voor onze sportkoninginnen nog het meest. Maar al was het dan geen koninginnennacht, het was wel prinsessennacht. Wat was die Liglee enorm sterk! Wat reageerde ze spontaan! Je ziet zelden dat sporters zo ver gaan dat ze echt niet meer op hun benen kunnen staan. Ze moet haar spieren beschadigd hebben. Gelukkig had ze gister niet zo'n zware dag. Heel misschien haalt ze nog een medaille bij de sprint. Ze is sterk genoeg, mar je moet er wel mazzel voor hebben, en qua tactiek kan ze denk ik nog niet op tegen de veteranen. Onderschatten doen ze haar niet meer. En leve keizer Dorian van Rijsselberghe! Op bezoek op het nogal patserige jacht van Willempie. Daar gaat VdPavert beslist nog iets mee doen. Maurits Hendriks was ook op de boot ....

Gammana
Gammana15 aug. 2016 - 7:15

De NOS laat maar weer eens zien dat dit decadente zooitje zsm opgeheven moet worden. Wat een verspilling van belastinggeld, bijna misdadig.

coachwillem
coachwillem15 aug. 2016 - 7:01

Dankjewel Yvette, voor het verwoorden wat ik al een dag of tien denk en voel. Ik vraag me af of het effect heeft. Mijn dochter stelde voor om een crowdfunding te beginnen om Van der Zandt en Stekelenburg voortaan van de buis te kunnen weren. Misschien helpt dat. Sportjournalisten (althans flink wat) behoren nu eenmaal niet tot de toppers van de journalistiek; het zou wellicht een goed idee zijn om echte vakmensen met de topsporters te laten spreken en net dit op goedkope effecten beluste rapalje.

PeterMiddle
PeterMiddle15 aug. 2016 - 6:32

Oh ok, de volgende keer alleen presentatoren die samen met de zichzelf in de schijnwerpers plaatsende atleten even lekker uithuilen en knuffelen..

Vivian Acquah
Vivian Acquah15 aug. 2016 - 4:28

Beste Yvette, Jij verdient al een medaille voor jouw artikel. Ik hoop dat de NOS en andere journalisten hirvan gaan leren!

peter e
peter e14 aug. 2016 - 23:36

Rik de Saedeleer was de enige goede en leuke sportjournalist in het Nederlandse taalgebied. En wat ze hier op dat schooltje voor de journalistiek leren, zal hij dat ook nog lang blijven.

freddieemmer
freddieemmer14 aug. 2016 - 19:02

Schippers heeft simpelweg gefaald,als je een jaar geleden nog tweede werd op het WK en nu vijfde kan je spreken van falen. Ranomi is een oud olympisch kampioen die al vier jaar niet meer presteerde. Plaatsing voor finale was daarom hoogst haalbare. Het verhaaltje van meedoen is belangrijker. .....gaat al een tijdje niet meer op. Het zijn dikbetaalde full time prof,niet een hardlopende/zwemmende huisvrouw uit 1952.

7 Reacties
Mark Gh
Mark Gh15 aug. 2016 - 5:37

Ik zou er maar niet zomaar vanuit gaan dat deze atleten een dikke bankrekening hebben. Dafne heeft misschien wel wat uit haar sponsorcontracten kunnen halen het afgelopen jaar, maar lang niet alle atleten in Rio kunnen dat. Het topsport "salaris" dat je krijgt is nauwelijks voldoende om van te leven.

seniorg
seniorg15 aug. 2016 - 7:22

Gelukkig hebben we dan altijd nog freddie die het allemaal heel precies weet. Lees nog even mee hierboven of kijk het anders even na: bij de medaillewinnaars zat geen enkele van de favorieten... Falen? Vier jaar niet presteren?

Pater
Pater15 aug. 2016 - 7:54

Dit zijn de sponsors van Raomi: P&G, auping unicef arena Eiffel NN investment partners Dit die van Dafne: Nike, Ziggo, Campina, AA-Drink, NS, Suppliers, Nuon, Pon. Gemeten aan een weging van die sponsors: Laten we Raomi de laatste jaren schatten op een tonnetje of twee/jaar, en dat al een jaar of vier. Dafne zal over de 500.000 zitten, maar nog niet lang. Zou ik er ver naast zitten? Ik gun het ze trouwens van harte. Voetballers met veel minder talent en veel minder arbeid verdienen een veelvoud, mild uitgedrukt.

freddieemmer
freddieemmer15 aug. 2016 - 11:02

Seniorg,topsport gaat het over,daar telt alleen nr 1,2,3. Van rijsselberghe was de favoriet en maakt het waar,topprestatie!!! Wielrennen is veel onvoorspelbaarder kan je niks zinnigs over zeggen, maar mooie medaille ondanks val teamgenote. Dumolein was grote kanshebber vandaar de teleurstelling om het zilver. Holland acht haalde vorig jaar brons op WK en nu op spelen,dubbel vier was content met zilver maar zou hier van te voren niet voor hebben getekend ( uitspraak coach) Head en Paulus zijn EK winnaars en WR houders. De verrassing is dus van de baanwielrenner en de wegwielrenster,de rest van de winnaars is alles behalve onverwachts,sterker nog het waren simpelweg favorieten die het wel(goud) of bijna waar maakten(zilver,brons) schrijftster van stukje heeft nul info opgezocht voordat ze los ging op de NOS Heb daarom met stijgende verbazing de onzin tot me genomen.

Edwin038
Edwin03815 aug. 2016 - 11:52

@ Pater, die bedragen gaan er inderdaad wel rond. Wellicht nog auto van de sponsorloterij. Erben Wennemars woonde in zijn schaatsperiode vlakbij mij om de hoek, daar stond toen een skoda station voor de deur. (volgens mij wordt carpoolen wel aangemoedigd.) Inderdaad maar een fractie van wat er in de voetbal wereld wordt verdiend. Daarnaast zijn de meeste atleten ook nog wel bollebozen die naast een succesvolle carrière vaak ook nog eens een uitstekende studie ernaast doen. Het aantal Drs. binnen de voetbal wereld komt volgens mij niet verder dan 2. Wat mij betreft verdienen ze een hoop meer respect dan sommigen nu tonen.

Paddy3
Paddy315 aug. 2016 - 19:48

Schippers komt op een haar en een zucht(je) tegelijkertijd aan met de winnares. Hoezo gefaald? Bent u op uw eigen werk ook zo kritisch? Als uw kind thuiskomt met een 8- voor wiskunde, heeft die dan ook gefaald, omdat een ander kind een 8+ had?

J.Vermeer
J.Vermeer15 aug. 2016 - 21:19

@ Paddy: Nee, ik ben nooit zo streng geweest voor mijn kinderen , zoals mijn ouders dat voor mij ook niet waren maar in dit geval sla je de plank mis. Schippers kan nl een 9 halen en ze haalt een 6 , tenminste die eis had ze aan zichzelf gesteld. Hetnis een hele zelfverzekerde, harde topsporter en die mag best kritisch bevraagd worden.

Haastig
Haastig14 aug. 2016 - 18:31

Nederlandse sportverslaggeving is überhaupt irritant, domme opmerkingen, domme, vervelende vragen. Moet zeggen dat ik in navolging van de kroeg waar ik EK's en WK's ook die wedstrijden bij voorkeur kijk via de Belgen, het tenenkrommende commentaar op Nederland is niet te harden.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 aug. 2016 - 20:23

Ooit waren winnaars in vorm, daarna waren ze in topvorm, vandaag zijn ze in absolute topvorm, geen idee waar het commentaar nog naartoe kan als het weer sterker moet...

Rarar
Rarar14 aug. 2016 - 18:23

Wat een spijkers op laag water zoeken. Heel Nederland had een half jaar geleden al de wedstrijden in de agenda gezet. Sommige hadden hun wekker vannacht gezet. Wat een eerbetoon! Dat het verschil "klein" is, hoort bij topsport. De atleten trainen 4 jaar om dat verschil te overbruggen. Dat is topsport. Sport is emotie op het moment. De camera (en de vragen) moeten die emotie pakken en niet wachten. Nog daargelaten dat er voor vragen zeer beperkte tijd is ingeruimd door de organisatie om plaats te maken voor de volgende. Ranomi en Daphne hebben vele (voorbereidende) wedstrijden gezwommen/gelopen waar helemaal geen pers was, om te presteren bij de spelen (waar wel media aandacht voor is), maar dan zijn de media er blijkbaar ' te vroeg'. Wat een gezeur. Daarnaast zijn de atletes zelf ook niet blij met hun prestatie en ik hoop dat hun coach dat ook niet is. Alleen dan komen ze verder.

2 Reacties
willemb2
willemb214 aug. 2016 - 19:57

De vragen aan Ranomi waren kleinerend, daar gaat het om. Dat was het schandalige. En er was zeker geen sprake van tijdgebrek. Het duurde juist veel te lang.

woodenbear
woodenbear15 aug. 2016 - 9:34

Dit zijn topsporters. Stuur er dan ook topjournalisten heen.

Piet de Geus
Piet de Geus14 aug. 2016 - 18:23

Als ze verliezen doet het er niet toe, want de verschillen zijn immers maar klein. En als ze winnen juichen we als gekken, ook al zijn de verschillen maar klein. Je moet echt kinderboekenschrijver zijn om dat te kunnen verenigen. Neem een voorbeeld aan wielrenners: die liggen nog over hun stuur te kotsen terwijl ze al professioneel commentaar op hun prestaties leveren. Zonder te mekkeren als een stel kleine kinderen, want dat doen ze ook niet als de gladiolen voor hen zijn.

willemb2
willemb214 aug. 2016 - 17:44

Alleen het interview met Ranomi heb ik gezien, totdat ik vol walging de tv uitzette. Ik weet niet wie de interviewer was en ik wil het ook niet weten. Die man is echt totaal ongeschikt voor zijn beroep. En niet alleen dat. Je moet echt verkeerd in elkaar steken om zoiets te flikken. Sport kijk ik al nauwelijks meer met al die dopingellende en soaps die bobo's veroorzaken. Als de verslaggeving ook nog afdaalt naar het niveau van halve zolen moeten we er maar helemaal geen geld meer aan spenderen. Waar zijn trouwens die detectives gebleven? En waarom worden er geen mooie natuurfilms uitgezonden?

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2016 - 22:38

"Waar zijn trouwens die detectives gebleven?"Dat vroeg ik me ook af,

Juppé🎗
Juppé🎗14 aug. 2016 - 17:23

De man is gelukkig weg maar zijn geest waart nog rond in de nederlandse sportverslagging. Zulke ongezonde tafrelen zijn hier in Frankrijk onmogelijk en voorzover ik weet in Belgie Zwitserland Spanje en Italie ook. Maar goed ik ken mensen die smulden van Smeets.

2BOrNot2B
2BOrNot2B14 aug. 2016 - 16:37

Zo te zien is er een kinderboekenschrijfster nodig om goed onder woorden te brengen waar sport over gaat, of beter gezegd over hoort te gaan. Uit het hart gegrepen en helemaal eens.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 aug. 2016 - 16:31

Geen kwaad woord over Ranomi en Daphne, die doen het uitstekend. Geen kwaad woord over de atletiekbond, dat gaat echt flink vooruit, het is lang geleden dat Nederland zo goed presteerde. Er kan echter genoeg gekankerd worden op zwembond en judobond. Ver beneden peil zijn de collectieve prestaties in verhouding tot het collectieve talent, daar zit echt heel veel goed mis.

Maarten Heemskerk
Maarten Heemskerk14 aug. 2016 - 16:04

Dit is nauw eenmaal de werkelijkheid bij topsport en vooral op een podium als de Olympische spelen, een evenement waar topsporters hun land,natie en volk(en) vertegenwoordigen in een internationale setting. Hierbij speelt de media ( NOS, RTL, SBS,ZIGGO SPORT) een hele grote rol. Waarbij de media en de big cash sponsoren, sporters als Dafne Schippers en Ranomi Kromowidjojo etc. als persoonlijkheden bij de grote publiek ( de mainstream ) presenteren als onze nieuwe helden waarin veel hoop,volkstrots en natuurlijk sponsor geld is in geïnvesteerd, wat zich weer terug moet manifesteren in hoge kijkcijfers voor de NOS en later wellicht voor RTL late night waar Humberto Tan weer lekker gaat vleien met de sporters die een medialies hebben gewonnen en sporters die volgens de "media" goud hadden moeten winnen omdat zij het zeiden dus dan moet het ook zo zijn. En nu zien we dat het Ranomi Kromowidjojo niet gelukt is te behalen wat de Media al een jaar of 2 frequent in de gezichten gooiden van miljoenen Nederlanders die al dat opgestapelde hoop, trots,oranje gevoel door Braziliaanse wateren zag verdrinken. Bij Dafne Schippers zat de hoop er nog groter in want ze raced nu tegen de grote Jamaicanen en Amerikanen, Britten die al jaren medialies pakken en zeker geen pootje achterlaten als het gaat om trainen voor zo'n evenement als dit, en zij eindigt als 6de op de 100 meter en heel de Nederlande media is teleurgesteld omdat zij zelf al die hoge verwachtingen en tijds investeringen hebben gecreëerd de laatste jaren en nu zien dat het langzaam afbreekt omdat Rio 2016 juist de plaats is waar je het laat zien na al die jaren trainingen. Maar laten we de zogenaamde media hoop niet te snel afvegen want ze heeft nog 200 meter te gaan waar zeker hele hoge concurrentie te zien is.

EricDonkaew
EricDonkaew14 aug. 2016 - 15:44

Het is natuurlijk ook gewoon de Nederlandse mentaliteit: kankeren en nog eens kankeren. Op voetballers, trainers, andere sporters, presentatoren, muzikanten, acteurs, noem maar op. Ik kom nogal vaak in buitenlanden en daar is de sfeer heel anders. Staat ergens de tv aan, dan zitten de mensen er gezellig omheen zonder overal negatief commentaar op te leveren. Zelfs bij onze zuiderburen, in Vlaanderen, is de sfeer al heel anders dan in Nederland.

2 Reacties
Maarten Heemskerk
Maarten Heemskerk14 aug. 2016 - 19:49

Het probleem in is dat men in Nederland er over het grotendeels bij lopen als individuelen en niet als een gezamenlijke gemeenschap wat je bijvoorbeeld ziet bij Turken, Brazilianen, Antillianen, Chinezen, etc. Die vaak als collectief gewoon altijd wel vaak een zeer leuke sfeer hebben bij sport evenementen maar ook zelfs daarbuiten. Maar wij in Nederland in onze o zo geweldige westerse cultuur die we tegenwoordig meer ontarmen dan gewoon de nederlandse culltuur is heel individualistisch gebaseerd de gemiddelde Nederlander kan niet met een andere Nederlander door een deur zonder wat u al beschreef negatieve commentaar te leveren en altijd te klagen over alles en nog wat op anderen en over elkaar. ( je moest de gezichten zien van sommige Nederlanders in rio over Schippers alsof ze hen zo deep heeft teleurgesteld en de commentaar. Waar een gemiddelde Nigeriaan met joviaale stem zegt aaaah volgende keer beter maar zeker blij dat hij/zij ons representen, zegt de gemiddelde nederlander ja wat jammer zeg ik dag dat hij/zij beter kon, een mediale zou halen maar niet gebeurd met in een stem dat best negatiev klinkt. We komen alleen samen bij sport evenementen en zelfs daar is het niet altijd gebroederlijk terwijl als je kijkt naar Caribische/zuid amerikaanse, Afrikaanse en Aziatishe gemeenschappen zie je wel vaak altijd die familie en collectief georiënteerde banden die ze met elkaar hebben. ( Zeg niet dat het perfect is maar ze zijn in het algemeen collectiever gericht)

coachwillem
coachwillem15 aug. 2016 - 7:06

Wel eens een Amerikaanse topsporter, coach of sportjournalist een prestatie zien of horen bespreken? Binnen of buiten de media: de Amerikanen kennen een keiharde topsportcultuur die een sterke positieve ondertoon heeft. Daar begrijpen ze dat het om wilskracht, hard werken en positieve bevestiging gaat. En hoeveel medailles (ook relatief gezien) worden door de VS gewonnen?

Patrick Faas
Patrick Faas14 aug. 2016 - 15:04

“Mens sana in corpere sana” (een gezonde geest in een gezond lijf) is een bekend citaat van Juvenalis, uit een stoïcijns gedicht, waarin ook staat “cupiat nihil“ (die niets begeert). Vanuit stoïcijns oogpunt is topsport nastreven zinloze ijdelheid die tot asociale competitie, verwaarlozing van het intellect en uiteindelijke teleurstelling leidt. Dat geldt niet alleen voor het individu, maar ook voor een samenleving als geheel. Ja, kom eens achter die computer vandaan en maak eens een wandeling in het park. Nee ga niet met de auto, maar met de fiets. Je moet het lichaam niet verwaarlozen, maar het intellect evenmin. De oude stoïcijnen hadden het niet zo op emoties, maar tegenwoordig zouden we ook die in balans willen zien. Dus als je twee uur per dag in het park wandelt voor je lichaam en twee uur een boek leest voor je intellect, speel dan ook twee uur muziek voor de emoties, zou je tegenwoordig kunnen zeggen. Of doe iets sociaals. Het NOS-journaal en de NPO zijn momenteel voorbeelden van hoe het intellect lijdt onder de ijdele focus op topsport. Kars klaagt dat een bepaalde huldiging door de NPO niet live is uitgezonden, maar als die huldiging zo belangrijk was, wat zegt dat verzuim dan? Een tekort aan zendtijd hebben de topsportfanaten niet. Integendeel. Maar zet NPO1 eens aan voor de grap. Hoor hoe geestdodend het niveau. Verwacht totaal niets van leeghoofden. Dat leidt maar tot teleurstelling. “Als je het hebt over een topsportklimaat creëren in Nederland…” dan zeg ik: heel onverstandig. Denk aan de toekomst (of denk überhaupt) en doe het niet. Red de mens.

johannn2
johannn214 aug. 2016 - 14:03

Ongewenste intimiteiten. .

Auguust
Auguust14 aug. 2016 - 14:02

Het wegsturen van een sporter die wel presteert is gewoonweg een schande. En dat om een gezond avondje stappen na het leveren van goede prestatie. Yuri die weigert de ideale schoonzoon uit te hangen voor kampbewaarder Maurits Hendriks. Hij deed gewoon een Ericaatje in de door Heineken gesponsorde zuipkeet. Ook het regime in het Olympisch dorp is topsporters onwaardig. Onwaardig door de Stasi methodes die Hendriks hanteert door onder andere het verplichte downloaden van een app met gps zo dat hij op elk moment kan zien waar de sporters zich bevinden. En onder zo'n regime verwacht hij dat de sporters nog presteren ook. Prestaties waarvoor hij zich op de borst wil kloppen want hij heeft dit mogelijk gemaakt. Belachelijk! Chef de Mission van Noord Korea zou beter bij hem passen.

BingoGrubb
BingoGrubb14 aug. 2016 - 13:53

ook ik heb me enorm lopen irriteren aan de verslaggevers. ik vond deze vragen ook gewoon weg nergens op slaan. laat die sporters even op adem komen voor ze voor de camera getrokken worden. de vrgen voelde voor mij als iemand die nog wat zout moet strooien in een open wond

BasVV
BasVV14 aug. 2016 - 13:27

Toevallig werd ik vannacht wakker en dacht. Kom ik ga eens naar Dafne kijken. Als volstrekt onbekende in de sportwereld begreep ik nog wel dat baan 9 geen voordeel was. Voor een leek als ik leek me dat de bocht vanaf baan 9 groter was. Wat vreemd zou zijn. Want 100 meter is 100 meter. Wat sportcommentaar betreft. Die mensen moeten de boel aan elkaar blijven praten. En als leek is me niets vreemds opgevallen. De commentaren zijn toch altijd hard en cynisch. Dafne gaf zelf aan dat ze iets mankeerde. En als kijker spitste ik ook mijn oren. Wat dan. Maar dat wordt zelfs nu nog niet bekend gemaakt. Uit concurrentie principes. Dat kan. Maar dan had ze het beter helemaal niet kunnen zeggen. Het valt deze keer voor Nederland allemaal wat tegen. Weinig medailles. Waar het aan ligt. Ik zou het niet weten. Misschien eens een goede analyse waard. Het lijkt namelijk zo ongeveer over het hele sportfront te heersen.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer14 aug. 2016 - 12:43

De NPO uitzending zijn van een abominabele kwaliteit, maar goddank zijn er commentaarloze streams en buitenlandse zenders met klasse commentaar. Het is een godvergeten schande dat de NPO de vloer geeft aan Mart Smeets met een samenvatting van een gespeelde basketbal wedstrijd als op het zelfde moment Team NL in de ring een voor de landenwedstrijd belangrijke dressuurproef realiseert. Een reclameblok terwijl de zevenkampsters (drie!) hun zesde onderdeel, het speerwerpen afwerken. Die eindeloze discussie programma's van NPO, vergeven van reclameblokken, met een vraagstelling waarbij kwalitatief mijn broek afzakt. In inderdaad louter prestatiedrang, geen interesse in de sporter, slechts in de prestatie. Medaille is goed, hoewel niet goed en belangrijk genoeg om recht doende aan de strijd van de sporters de eervolle huldiging rechtstreeks en integraal uit te zenden, geen medaille is een wanprestatie. En die NPO heeft een budget van vier keer die van de AIVD.

1 Reactie
Pater
Pater15 aug. 2016 - 7:59

Die 7kampers vond ik ook jammer. Maar de NOS heeft alles toch keurig op de site staan? Ik zit voor de tv met de tablet op de leuning van de bank. Niks aan de hand.

wvdstraat
wvdstraat14 aug. 2016 - 12:22

Wat betreft respect voor (individuele) Nederlandse sporters en het kunnen genieten van (top)sport ben ik het volledig met dit artikel eens. Maar wat betreft het algemene beeld van Nederlandse (top)sport zie ik al vele jaren een gebrek aan mentale hardheid. Op een ranglijst van tweede en vierde plaatsen zou Nederland bovenaan staan. Dankzij een zeer redelijk sportklimaat worden er behoorlijk veel prijzen behaald en dat is op zich mooi. Opvallend is daarbij wel, dat de sporter / het team echt heel veel beter moet zijn om dat te bereiken. Ter illustratie een - niet bepaald specifiek Olympisch - voorbeeld uit het voetbal: Bij een wedstrijd van het Nederlands elftal kan tegen met name Zuid-Europese landen gedurende 85 minuten de bovenliggende partij zijn en voorstaan. Dan haalt de tegenstander de schouders op, maakt gelijk en wint vervolgens de penalty-serie. Gewoon uit zelfverzekerdheid. Indirect verklaart dat ook de 'onverwachte' medailles. Bij een favorietenrol waar de onderlinge verschillen klein zijn, wordt dit vaak niet waargemaakt. Opgeklopte verwachtingen zijn zeker ook debet aan teleurstellingen, maar het gebrek aan koelbloedigheid is dat evenzeer. Wellicht is deze mentaliteit ook te 'danken' aan onze huidige samenleving waar inhoud ondergeschikt is geworden aan "mennutsment-getheoretiseer".

brambo2
brambo214 aug. 2016 - 12:08

Tip: kijk net als bij wielrennen uitsluitend naar de Belg. Dan had je kunnen genieten van alle onderdelen van Nafi Thiam (niks 7 kamp op NOS, wel oersaaie hockeywedstrijden). Deskundig commentaar op Liglee, volksliederen compleet . Ook alleen maar bewondering voor Daphne Schippers. Waar de Belgen ook niet omheendraaien? de Jamaicanen, en oost Afrikanen staan stijf van de doping.

1 Reactie
H.Witte
H.Witte14 aug. 2016 - 16:18

Die tip kan ik alleen maar van Harte onderschrijven. Zelf volg ik het wielrennen al zo veel mogelijk op de Belgische zender. Het commentaar van vooral Maarten Ducrot slaat werkelijk nergens op, hij kan zijn zinnen niet afmaken, denkt niet goed na bij wat hij zegt en valt bij herhaling over zijn eigen woorden. Bij de OS is het al niet veel anders. Deskundigheid, voor zover die er is (met uitzondering van turnen) gaat verloren in overchauvinisme.

Bachstra
Bachstra14 aug. 2016 - 12:04

Helemaal mee eens. De vragen van de NOS mannen zo vlak na de race van beide dames waren te genant voor woorden. Ik werd thuis nog boos. Voor Ranomi moest het ontgelden. Koud uit het bad. Wat een schande. Wat een afgang van de NOS. Daar komt bij dat iedereen met een beetje verstand van sport wist dat het halen van medailles voor beiden lastig zou worden. Je hoopt er op maar het zou erg moeilijk worden. De heren zullen zich verweren met argumenten dat het journalistiek professioneel was. Nou ik vond het helemaal niks. Menselijk gezien niet. Professioneel gezien niet. Sportief gezien niet. Trots op onze sportende dames en plaatsvervangende schaamte voor NOSsport. Gelukkig een mooie medaille op de keirin voor Elis Ligtlee. Hoewel ze inderdaad die uitreiking ook nog wisten te verpesten door een voetbal samenvatting belangrijker te vinden. Sport in Nederland blijft tobben. Ondanks onze toppers.

Mark Gh
Mark Gh14 aug. 2016 - 11:41

Als je gewoon had doorgeslapen was je om verschillende redenen een stuk minder gefrustreerd geweest vandaag. Rustig ademhalen. Even nadenken. Geen vreemde semi-engelse woorden in je tekst ("mén"? echt?) en door. Natuurlijk vraagt de journalist door naar de medische problemen van Dafne Schippers. Dat is zijn werk. Natuurlijk is iedereen teleurgesteld in het uitblijven van een zwemmedaille, natuurlijk had iedereen zo gehoopt op een medaille voor Schippers dat het uitblijven ervan een teleurstelling is - ook al is haar prestatie er een van wereldklasse. Iedereen baalt van het uitblijven van die medailles, en laten we eerlijk zijn, een Olympisch toernooi zonder ook maar één zwemmedaille was tot gisteren ook ondenkbaar. Voor sporters geldt dat net zo goed als voor de journalisten of het publiek. Ze werken ergens naar toe en dat lukt niet. De Holland Acht won het brons pas een hele tijd ná hun race, eerst verloren ze het goud, toen het zilver. Voor Schippers en Kromowidjojo geldt hetzelfde, als ze direct tevreden waren geweest met hun prestaties dan hadden ze hun best niet gedaan. Het besef dat je er het maximale uitgehaald hebt komt pas als je het allemaal even hebt kunnen laten bezinken.

LaBou
LaBou 14 aug. 2016 - 11:27

Yvette, dat is nu eenmaal topsport in Nederland: bij een medaille hebben WE gewonnen (ik zou niet weten hoe, want ik heb niet gelopen, gezwommen of gefietst. Sterker, ik mag niet eens meedoen wegens onvoldoende prestaties), bij verlies heeft de atleet gefaald.

1 Reactie
hugo bergveen
hugo bergveen14 aug. 2016 - 15:55

Eens. Deze geluiden zijn niet nieuw. Wanneer laten we met elkaar weten dat we de bobo's en de Derksens en hun lookalikes spuugzat zijn en stemmen we met de afstandsbediening? Brambo weet waar we moeten zijn.

Floris van Gulder
Floris van Gulder14 aug. 2016 - 11:17

Het is toch de normale gang van zaken dat er direct na de wedstrijd een interview volgt? En ja, de verwachtingen waren hooggespannen en als topsporter kun je kritische vragen verwachten. Dat houdt je scherp. Als je je liever in een safe space begeeft dan kun je beter thuis achter de geraniums blijven zitten. Neemt niet weg dat de urenlange zeik- en zanikprogramma's die de NOS rondom grote sportevenementen uitzendt totaal overbodig zijn. Maar men moet toch iets doen met al dat geld, aangezien de NOS vier keer zoveel belastingcentjes vangt dan de AIVD?

1 Reactie
hugo bergveen
hugo bergveen14 aug. 2016 - 16:03

De verwachtingen waren hooggespannen. Wie heeft daarvoor gezorgd?

ATM2
ATM214 aug. 2016 - 11:15

Goed verhaal Yvette. In tegenstelling tot desertiegedrag van van Gelder zijn deze dames echte topsporters en doen de Nederlandse media, en niet alleen bij sport, er alles aan om de wereld anders te laten lijken dan hij is.

Jantje68
Jantje6814 aug. 2016 - 11:09

De NOS is al dagen lang bezig met hypen. De medaille stond al in het lijstje en we moesten allemaal op blijven vannacht voor het historische moment. Gisterenmiddag Radio 1 Sportzomer al gesprek met een deskundigen over de miljoenen sportcontracten die schippers in de wacht ging slepen. Tja en de medaille van Elis Ligtlee stond niet in hun lijstje alles was al voorgeprogrammeerd op Schippers. Haar huldeging niet uit zenden. Totaal respectloos idd. En je kan niet zeggen dat ze niet gewaarschuwd waren. In onderstaande uitzending van Studio Olympic Park van vorige week donderdag (4 aug) had de NOS al een lijst gemaakt met de medaille winnaars wat men voor legde aan de chef de mission die er al de kachel mee aan. Luister vooral naar wat hij na dit overzicht zegt! Vanaf minuut 29.00 http://www.npo.nl/nos-studio-olympic-park/04-08-2016/POW_03225833

Kees Ollopa
Kees Ollopa14 aug. 2016 - 11:07

Met het uitsluiten van top turner Yuri van Gelder door NOC*NSF- is ''respect op te brengen voor de sporters die zich potdomme hebben weten te kwalificeren voor het hoogste podium'' een gepasseerd station. http://www.nu.nl/rio-2016--nederlanders/4305751/yuri-van-gelder-verzoek-trainer-huis-gestuurd.html - Het gaat NOC*NSF helemaal niet om de atleten zelf. Het gaat om de medailles die de atleten moeten binnenharken voor de bobo's. Om een alcohol feestje te bouwen bij bij hun geldschieter Heineken en behoud van hun baantjes voor de volgende ronde. - Als eerste de bezem maar eens door trainerskaste met kampbewaarders mentaliteit. En alleen atleten selecteren waarvan je mag verwachten dat ze begrijpen dat verlinken en/of kwaad spreken van mede sporters ongewenst is.

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot14 aug. 2016 - 12:16

'Het gaat om de medailles die de atleten moeten binnenharken voor de bobo’s. Om een alcohol feestje te bouwen bij bij hun geldschieter Heineken en behoud van hun baantjes voor de volgende ronde.' Je projecteert!

Johan eldert
Johan eldert14 aug. 2016 - 11:05

Helemaal mee eens. Maarja dat krijg je als het alleen nog maar draait om medailles en niet meer om de wedstrijd. TeamNL en NOCNSF doen daar ook een duit in het zakje. Zie affaire van v gelder. De sporters zijn gereduceerd tot robots, hondjes die een kunstje moeten doen en als het kunstje niet goed wordt uitgevoerd dan zijn eht stoute hondjes die zo snel mogelijk naar huis gestuurd moeten worden. Straf dus. Dat gezeur over afleiding van anderen slaat nergens op. Als dit het voorland is van onze topsport dan bedank ik.

cnpp.nl
cnpp.nl14 aug. 2016 - 11:02

Ik sluit me volledig aan bij dit verhaal. Ik erger me rot aan de wijze waarop de NOS aan verslaggeving over de OS doet. Ik kijk, als ik kijk, dan ook naar de BBC of de Belg.

remmerik2
remmerik214 aug. 2016 - 10:57

Tijdens het WK voetbal kregen de Ierse supporters een hoge onderscheiding van een burgemeester. Ik vond dat eerlijk gezegd een fantastische geste voor een werkelijk fantastische publiek. Volgens mij bestaat er in de sport tegenwoordig een wisselwerking tussen de publieke azijnzeikers en de verslaggevende azijnzeikers waardoor het azijnzeiken (moet nog toegevoegd worden aan het woordenboek) de maat is geworden van azijnzeikend Nederland. Toch kan ik mij herinneren dat wij Nederland een goede verstandhouding hadden met de Ieren wat publieksbeleving betreft waardoor voetbal een festijn werd. Wie draait de knop weer terug?

1 Reactie
Supersmurf
Supersmurf14 aug. 2016 - 13:50

Helemaal eens met verslaggevende azijnzeikers!!!! Als ik Ranomi Kromowidjojo en Dafne Schippers zou tegenkomen,nu dan kregen zij van mij een grote wel verdiende knuffel. Kom op zeg, de verwachtingen zijn niet uitgekomen, MAAR zij waren er wel. Ook dit vraagt om respect van deze azijnzeikers. Ik vind dat je als verslaggever deze meiden ook als mens kunt benaderen, geef ze een knuffel en laat zien dat wij allen nog steeds achter hen staan. Enig idee hoe moeilijk zij het wel hebben?? Hou daar dan ook rekening mee, AZIJNZEIKERS!!!