Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Daar is ie weer! De zomertijddiscussie

  •  
29-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
zomertijd

© cc-foto: Wiljo van Essen

Het AD publiceert vandaag een artikel waarin het afschaffen van de zomertijd wordt bepleit. Dit keer door slaaponderzoeker Marijke Gordijn (ja, zo heet ze echt). Ze zegt:
"Onderschat het belang van slaap niet. Het heeft invloed op ons immuunsysteem, de stofwisseling en beïnvloedt de manier waarop we leren en dingen onthouden. Slaaptekort maakt ons moe en prikkelbaar. Het vergroot de kans op overgewicht en suikerziekte omdat een korte nacht het hongergevoel verstoort. Mensen maken meer fouten en zijn minder creatief. In de dagen na het ingaan van de zomertijd gebeuren meer ongelukken en het aantal hartinfarcten ligt hoger. Als we de zomertijd afschaffen, blijft ons al deze ellende bespaard."
De discussie over het afschaffen van de zomertijd is een jaarlijks terugkerend fenomeen, zo leert Google:
zomertijd
Vorig jaar hield John Oliver een betoog over de nutteloosheid van zomertijd. Overigens is een ruime meerderheid voorstander van de zomertijd die in 1977 – opnieuw – werd ingevoerd. Dus de discussie komt volgend jaar vast terug.

Meer over:

zomertijd, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.