Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

D66 Limburg niet vies van PVV

  •  
13-03-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
limburggouv_300.jpg
Update: Pechtold noemt berichten over vrijage 'grote onzin!' ... Democraten zien 'vrij veel overeenkomsten' met rechtspopulisten … 'Oprechte dank' aan PVV-leider Stassen
Limburgers die op D66 stemden om tegenwicht te bieden aan de opkomst van de PVV komen van een koude kermis thuis. Provinciale D66’ers spreken opvallend warme woorden over de populisten die in het thuisland van Wilders de grootste partij werden.
De voorzitter van D66 Limburg, Jeffreye Vossen, twitterde vrijdag:
Op weg naar gouvernement voor een eerste oriënterend gesprek met de #PVV over #coalitievorming in #Limburg. Benieuwd naar hun werkwijze.
Na afloop van het overleg vervolgde hij:
Gesprek met #PVV over coalitievorming in #Limburg. In goede sfeer gesproken over overeenkomsten met #D66 en ambities voor onze provincie. (…) Verschillen #PVV en #D66 liggen voor de hand en zijn natuurlijk besproken. Maar overeenkomsten benoemen is ook verhelderend.
De regionale zender L1 meldt over de coalitiebesprekingen:
D66 zegt in het gesprek te hebben geconstateerd dat er vrij veel overeenkomsten zijn met de PVV over noodzakelijke hervormingen. Maar natuurlijk ook enkele verschillen, aldus D66-Limburg voorzitter Jeffrey Vossen. Maandag spreken de PVV-onderhandelaars nog met het CDA. Daarna besluit de PVV met wie ze verder wil onderhandelen over een coalitie-akkoord.
De oud-fractievoorzitter van D66 in de Provinciale Staten twitterde zaterdag:
Een beter Limburg voor IEDERE Limburger!” Vanmorgen Laurence Stassen, PVV Limburg, op L1 radio. Wellicht niet verwacht, dank ik je oprecht.
Update 16:00
Enkele minuten na publicatie op Joop twittert Vossen in reactie op iemand die dreigt zijn partijlidmaatschap op te zeggen:
Met de PVV delen wij de mening dat er in #Limburg hervormingen nodig zijn. Maar wees niet ongerust: verschillen zijn erg groot.
Update 17:43
De onrust binnen D66 over de Limburgse capriolen raakte zondagmiddag snel het kookpunt. D66-leider Pechtold probeerde via  Twitter  de rust te waren. De berichten over een mogelijke samenwerking zijn volgens hem ‘grote onzin!’.
D66 Limburg kwam zondagmiddag met een spoedverklaring over de kwestie:
Voorzitter Jeffreye Vossen geeft de media de schuld van zijn enthousiaste tweets over de PVV en schrijft op het weblog van zijn partij:
Afgelopen vrijdag hebben Hans van Wageningen en ik een gesprek gevoerd met de vertegenwoordigers van de PVV.  Na afloop is de indruk ontstaan dat D66 er wat voor zou voelen om in een coalitie met de PVV te stappen. Door sommige media is dit natuurlijk gretig opgepakt. Nu de feiten. D66 en PVV hebben een constructief gesprek gehad. Startpunt was de constatering van D66 dat het zeer onwaarschijnlijk is dat PVV en D66 samen in een coalitie zitting nemen. Dit omdat de verschillen tussen beide partijen natuurlijk voor het oprapen liggen. Daar is weinig fantasie voor nodig. Dat vastgesteld hebbende hebben we gekeken welke raakvlakken beide partijen wel hebben. Met name op bestuurlijke vernieuwing en financieel-economisch beleid bleken er overeenkomsten te zijn. Hierover hebben we een goed gesprek in prima sfeer gevoerd.
cc-foto:  Patrick Ahles , Provinciehuis Limburg

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.