Joop

‘D66-leus is alleen goed als je alle gevangenissen wil afschaffen’

  •  
16-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1462 keer bekeken
  •  

Om Oekraïne en het klimaat te helpen, heeft Schiphol de verwarming een graad lager gezet. Dat kon misschien sowieso al, omdat het lente is, maar dan ben je volgens een woordvoerder van de luchthaven te cynisch. “Hoe klein ook, het is een mooi initiatief voor een goed doel. Alle kleine beetjes helpen”, legde hij tot vervelens toe uit.

Dergelijke holle woorden halen bij Druktemaker Pieter Derks het bloed onder de nagels vandaan. “Misschien is dit nog wel schaamtelozer dan met een bulldozer het Amazone-woud te lijf gaan: met lege woorden de mensen net zolang hersendood beuken tot ze geen puf meer hebben om te zien waar je eigenlijk mee bezig bent. Een heel klein stapje zetten en daar dan een ronkend persbericht over schrijven, door dezelfde afdeling die probeert te verdoezelen hoeveel kankerverwekkend materiaal er per jaar op de omgeving neerdaalt.”

“Het roept bij mij hetzelfde chagrijn op als de verkiezingsposters die D66 door het hele land in enorme aantallen liet ophangen: 'Laat iedereen vrij, maar niemand vallen'. Ik weet niet waarom maar ik word daar woest van. Of trouwens: ik weet wel waarom, de intellectuele armoede van die holle leus. ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’: dat is alleen een goede verkiezingsposter als je vindt dat alle gevangenissen moeten worden afgeschaft.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

lmgikke
lmgikke16 mrt. 2022 - 12:59

'Laat iedereen vrij, maar niemand vallen' De ultieme neo-liberale slogan om alle vangnetten af te breken. Marktwerking en eigen verantwoordelijkheid in mooie woorden.

1 Reactie
Sonic2
Sonic216 mrt. 2022 - 16:14

Inderdaad. U verwoordt het fraai. D66( en ook VVD en heel "rechts") laten mensen vooral bungelen. In het schemergebied van armoede en schuldhulpverlening. Ik weet niet wie die marketing doet bij D66, maar dat moet wel iemand zijn die er geen verstand van heeft. Vooral als D66 het niet waar maakt met resultaten. Ik krijg bij D66 een beetje hetzelfde als wat ik in de periode Samsom had met de PvdA. Veel woorden hebben ze en 0,0 resultaten. En al die vreselijke slogans waar ik jeuk van krijg, helpen ook niet. Een afstraffing vanavond zal mij wel goed uitkomen. Niet dat ik een afstraffing verwacht

wittecisnoot
wittecisnoot16 mrt. 2022 - 12:57

Helemaal mee eens. Toen ik laatst voor de gemeenteraad wilde stemmen, had ik een eenvoudige vraag: wat voor gevolgen had een stem voor de lokale lasten. Niet naar boven te krijgen dus werd het blanco. Inderdaad bestaan verkiezingen steeds meer uit lege containerbegrippen. Je bent 'eerlijk', hoe eerlijk? Eerlijk zoals SP eerlijk dat alles maar gelijk verdeeld moet worden of VVD eerlijk: iedereen mag zo veel mogelijk alles houden wat die verdient. Aan deze lege kreten gaat de democratie ten onder. Je kan als burger zo geen echte keuzes maken.