Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

D66: blokkeren moskee door SGP 'helaas' legaal

  •  
02-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-03-02-om-10.59.11
De SGP Krimpenerwaard stemt als enige partij in de gemeenteraad tegen de realisatie van een moskee in Schoonhoven. Om principiële redenen. Dat was twee weken terug al reden voor de nodige ophef, ook in de landelijke media, maar dinsdagavond kwam het tijdens de stemming tot een flinke aanvaring met de collega-Raadsleden van D66. Die partij laat echter weten ‘helaas’ niets tegen de uitspraken van de SGP te kunnen doen.
Het plan was om de moskee in Schoonhoven te verhuizen naar een leegstaand schoolgebouw. Het gaat daarbij niet om de vestiging van een nieuwe moskee, ze zijn er namelijk al. In een houten keet náást het beoogde gebouw. Geen sprake van, aldus de SGP die uit Bijbelse overwegingen tegen de realisatie van een nieuwe moskeelocatie zegt te stemmen. ‘De enige mogelijkheid van vergeving ligt in Christus.’ En die komt volgens de SGP niet in de moskee.
Dinsdagavond reageerde de D66-fractie op de gewraakte uitspraken bij monde van fractievoorzitter Bening:
"Mijn partij respecteert zo veel mogelijk het standpunt van andere partijen. Maar soms is er een standpunt waar zelfs D66 geen respect voor kan opbrengen."
Op grond van een levensovertuiging de geloofsvrijheid van een ander beperken is volgens D66 ‘onacceptabel’. Maar, zo zei Bening:
"Helaas kunnen wij hier juridisch niets tegen doen: volksvertegenwoordigers hebben meer vrijheden dan gewone burgers. "
Van het beperken van andermans godsdienstvrijheid is geen sprake, zo vindt de SGP zelf. Een verwijt dat behalve door D66 ook door de PvdA en Gemeentebelang Schoonhoven werd gemaakt. ‘De SGP houdt zich verre van aantasting van het geweten van mensen,’ aldus fractievoorzitter Van der Ham, die wel van mening is dat de overheid het recht heeft de invloeden van andere culturen op het publieke domein te beperken.
"Natuurlijk levert dat spanningen op met grondrechten, maar daar heeft elke partij mee te maken."
Bron:  RD.nl

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.