Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Curaçao vraagt Nederland om hulp in strijd tegen maffia

  •  
13-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Curaçao_PradaDearest_300.jpg
'Georganiseerde misdaad doorgedrongen tot hoogst politieke regionen'
Curaçao wil met hulp van Nederland en de eilanden Sint Maarten en Aruba een offensief beginnen tegen de georganiseerde misdaad. Dat zegt minister van Justitie Nelson Navarro naar aanleiding van het rapport over de dood van Luigi Lorenze F, alias Pretu. Pretu werd ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord op politiek leider Helmin Wiels.
Georganiseerde misdaad ontwricht Curaçao en het eiland kan de strijd daartegen niet meer alleen aan, aldus de minister van Justitie. In het justitieel overleg in januari zal hij met Nederland, Sint Maarten en Aruba praten over een gezamenlijk offensief van het Rijk tegen de maffia, meldt NRC Handelsblad woensdag.
Eerder zei de fractievoorzitter van de regeringspartij PAIS, Alex Rosaria, dat de georganiseerde misdaad was doorgedrongen tot de hoogste politieke regionen op het eiland, tot regeringskringen aan toe.
De moord op de 54-jarige politiek leider Helmin Wiels, in mei van dit jaar, is technisch gezien opgelost, maar Justitie weet nog altijd niet wie de opdracht heeft gegeven.
De hulpvraag van Navarro valt samen met het kennismakingsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan het Caribisch deel van het koninkrijk. In de loop van de week doen ze ook Curaçao aan.
Foto-cc: Prada Dearest

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

superindo
superindo13 nov. 2013 - 20:18

En als we dan toch een leger zwarte pieten sturen, dan wel onder leiding van onze nieuwe generaal : Napoleon Geert Wilders Bonaparte