Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

Curaçao schendt rechten vluchtelingen Venezuela met steun van Nederland

  •  
11-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
curacao

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

spelregeltoerist
spelregeltoerist12 okt. 2021 - 7:00

Hoe kan dat nu? Dacht dat Venezuela een socialistische heilstaat was…

3 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 okt. 2021 - 12:06

Nee, en het kan omdat de VS een economische blokade tegen dat land heeft waardoor het zelfs niet eens covid vaccins mag invoeren Officieel is dat een misdaad van de VS maar daar maalt niemand onder . Liever wijzen we naar de slachtoffers .

JasDon
JasDon12 okt. 2021 - 16:37

Wat Griezel zegt, in het kwadraat.

hans-e-pans
hans-e-pans12 okt. 2021 - 20:44

De blokkade van Amerika schijnt zo streng te zijn dat er vrijwel geen Sars-Cov-2 doorheen komt.

Jaco38
Jaco3811 okt. 2021 - 20:54

Hoezo met steun van Nederland? Curaçao is een zelfstandig land en bepaalt zijn eigen asielbeleid.

2 Reacties
dirk den boer
dirk den boer12 okt. 2021 - 12:04

Maar wel met NLse assistentie en fondsen. Met bemoeienis dus, en daar wordt dan weer over geklaagd. Hettelefoontje naar Rutte zit er voorlopig niet in.

Bouwman2
Bouwman212 okt. 2021 - 14:18

Alle wegen leiden naar Rutte. Hij kreeg dus de meeste voorkeurstemmen.

JasDon
JasDon11 okt. 2021 - 20:51

Maduro is de legitieme president en het land wordt gesaboteerd door de VS en de CIA. Als dat niet het geval was dan was het een legitiem arbeidersparadijs geweest, welke met zijn oliereserves een positief voorbeeld kon worden voor de rest van Zuid-Amerika. Helaas is dat niet het geval en kan Maduro zijn bevolking alleen maar voorzien van een konijn om vet te mesten voor een stukje vlees. Maar ook dat is door de diervriendelijkheid van de bevolking helaas niet gelukt. https://www.bbc.com/news/world-latin-america-41265474 :'(

2 Reacties
Bouwman2
Bouwman212 okt. 2021 - 14:21

Je met eens een Venezolaan uitnodigen omuittelegen waarom ie j wél op Chavez stemde maar niet meer op zijn disipel Maduro.

dirk den boer
dirk den boer12 okt. 2021 - 20:04

Een regering die konijnen (jonge neem ik aan, anders zinloos) uitdeelt aan zijn miljoenen burgers? Doet me denken aan Cuba, ander arbeidersparadijs, al gingen ze niet zo ver om de diertjes zelf uit te delen, wel om de bevolking aan te raden om zelf een moestuin aan te leggen en kippen te houden, ik meen zelfs dat dat in NL ooit eens is gesuggereerd, alhoewel weggehoond. Misschien binnenkort (na strenge winter en lege kas) toch goed idee, zelfs voor ons.

dirk den boer
dirk den boer11 okt. 2021 - 19:10

De situatie Curacao/Venezuela nu is niet te vergelijken met fort Europa en de emigranten die de miserie inAfrika en Azie ontvluchten. Al decennia lang wordt Curacao (en Aruba, Bonaire) voorzien van aardappels en groente, fruit en andere zaken door bootjes die op enkele uren varen afstand zulke zaken opkopen van boeren en daar verkopen aan klanten die zulke produkten niet zelf kunnen telen of produceren. Ze hebben ook nauwe contacten, fmilie, relaties op de eilanden. In Venzuela is een totale noodsituatie en chaos ontstaan, mensen staan in lange rijen voor een broodje of maismeel, medicijnen zijn er nauwelijks meer, salarissen koop je bijna niets meer voor, inflatie loopt op per dag. Nog een wonder dat er niet een armada van bootvluchtelingen naar dat NLse paradijsje is afgekomen, hoe zou dat komen? Als wij al klagen over een paar honderd, hoe moet dat dan op een eilandje zo groot als Utrecht en 10tallen miljoenen have-nos vlakbij, right at the border.....

2 Reacties
HansHengelaar
HansHengelaar12 okt. 2021 - 1:36

Zo zijn de Zwitsers pro Europa en pro open grenzen want ze zijn al sinds mensenheugenis forenzen tussen Italie, Oostenrijk en Frankrijk. Shengen is ook voor dit soort landen bedoeld en geschikt , net als Nederland met Belgie en Duitsland .

Bouwman2
Bouwman212 okt. 2021 - 14:25

Het is nog veel erger. Venezolanen komen naar Nederland op een toeristenvisum en vertrekken met koffers vol medicijnen, bijvoorbeel paracetamol. Niet om uit te dleen maar om die te verkopen. En dat is inderdaad de vorm van corruptie die bij iedereen aanwezig is.