Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte jammert over wantrouwen Kamer

Oppositie constateert patroon: premier houdt telkens informatie achter
Joop

CU-Kamerlid stemt per ongeluk voor betere beloning zorg, motie aangenomen

  •  
27-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Reportage TweeSteden Ziekenhuis

© TILBURG - De verpleging van een coronapatient op de cohortafdeling van het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Op deze afdeling worden uitsluitend patienten behandeld die besmet zijn met h

De Tweede Kamer heeft per ongeluk alsnog in meerderheid ingestemd met een motie om de salarissen van zorgmedewerkers structureel te verhogen. De motie werd ingediend door PVV-leider Geert Wilders. Bij een hoofdelijke stemming, stemden 69 Kamerleden voor en 67 tegen. Het ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf stemde per ongeluk voor, terwijl het de bedoeling was dat de ze motie zou afwijzen.
De afgelopen maanden zijn er meermaals moties ingediend om zorgmedewerkers structureel beter te belonen, onder meer als teken van waardering voor de inzet tijdens de coronacrisis. Die moties werden behalve door Geert Wilders ook ingediend door Renske Leijten (SP) en Lodewijk Asscher (PvdA). Steeds weer haalden de moties het niet, omdat het voltallige kabinet tegenstemde.
CU-Kamerlid Voordewind liet weten dat ook nu weer zijn voltallige partij tegen de motie had moeten stemmen, maar dat zijn collega een fout maakte. Terugdraaien kan niet, de stem is definitief. Wilders heeft het kabinet inmiddels gevraagd hoe zij van plan zijn de motie uit te voeren.
Bron: NOS

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -28 okt. 2020 - 17:27

Wilders is een politiek dier ... dat blijkt nu weer eens.. Jammer dat hij geen staf heeft.

Berend Boersma
Berend Boersma28 okt. 2020 - 15:19

Ik ben 50 jaar verpleegkundige geweest en altijd een schamel inkomen gehad. Het wordt tijd, dat ze flink meer gaan verdienen en anders maar omscholen naar bv onderwijzer. Als ik nu nog zou moeten werken was ik gelijk weg. Verpleegkundigen worden door de overheid misbruikt.

Libertain
Libertain28 okt. 2020 - 14:47

Dit is de beste praktische mop over het functioneren van dit poppenkast die Tweede Kamer genoemd wordt, waar enkel de leider bepaalt het stemgedrag van de vertegenwoordigers die eigenlijk hun eigen mening en overtuiging dienen uit te dragen. Tevens is het puur schande dat het legioen neoliberalen die het Parlement thans bewonen de hardwerkende medische personeel niet zouden willen belonen omdat het geld mogelijk voor hun rijke maatjes bestemd is.

mjansen2
mjansen228 okt. 2020 - 6:38

Gewoon massaal gaan staken dat zorgpersoneel.

Sailor2
Sailor228 okt. 2020 - 6:25

Verkiezingen komen er aan. Zou zomaar kunnen dat het kabinet een mooie structurele loonsverhoging accepteert en uitvoert. Er is immers breed draagvlak. Alleen de VVD waarschijnlijk tegen.

Fredje3
Fredje328 okt. 2020 - 5:56

Dus... Door een fout van een regeringspartij gebeurd er eindelijk iets goeds? Ik denk dan ook dat we met deze regering meer gebaat zijn bij hun fouten dan bij hun moedwillige beslissingen. Kan de zorg de tegenstemmers niet boycotten? Nee, dat kunnen ze niet, dat zou hen net zo erg maken als de politici en niemand wil zo erg zijn als een politicus.

Hoofdschuddend
Hoofdschuddend27 okt. 2020 - 23:27

Voorop stellend dat ik er geen bezwaar tegen heb dat (vooral de onderste) loonschalen in de zorg worden aangepast, ik kreeg gisteren in een ander topic op deze site te horen dat 50 procent plus1 geen legitimatie was om de wil van de meerderheid door te drijven. Wacht even rustig (Met Cola en popcorn) af tot de regering deze motie naast zich neerlegt. Nu al benieuwd hoe deze vaste klanten van Joop gaan reageren.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 okt. 2020 - 22:10

God zorgt voor gerechtigheid en roept zijn discipelen tot de orde!

Thuiszitter
Thuiszitter27 okt. 2020 - 21:59

Als ze dit niet naast zich neerleggen dan was het inderdaad “ per ongeluk “ , gaan ze er nu serieus werk van maken om de zorg beter te belonen dan was het dus een bewuste stem en zo afgesproken.

Djennica
Djennica27 okt. 2020 - 19:59

Kan het kabinet naast zich neerleggen, niets aan de hand.

Dave Velzen
Dave Velzen27 okt. 2020 - 19:19

Leggen ze gewoon naast zich neer. Dat wilt zeggen het wordt ontraden en de coalitie zegt dan prima.

1 Reactie
Bastet2
Bastet228 okt. 2020 - 7:13

Er is al gestemd zoals je kunt lezen. Dan heeft ontraden niet zo veel zin meer...

Thuru
Thuru27 okt. 2020 - 18:40

Bezuinigen op managers en ditto salaris en je kan van dat geld zorgmedewerkers wat extra geven. Eventueel wat extra bezuinigen op ontwikkelingshulp kan ook een idee zijn en is ook pijnloos voor het volk.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen27 okt. 2020 - 20:25

“ Eventueel wat extra bezuinigen op ontwikkelingshulp kan ook een idee zijn en is ook pijnloos voor het volk.” Voor het asociale gedeelte is dat pijnloos ja.

Greendutch
Greendutch27 okt. 2020 - 17:18

nu moet de VVD de moed nog hebben om bedrijven zwaarder te belasten en zo hen hiervoor laten betalen; maatschappelijke verantwoording dragen!

1 Reactie
TheBigLebowski
TheBigLebowski27 okt. 2020 - 18:16

Er is inderdaad meer dan genoeg geld. Als we al in een land wonen waar 25% van de mensen betaald worden voor bullshit werk, kan de zorg (het echte werk) er zeker geld bij krijgen. Gewoon politieke keuzes.