Joop

CU-jongeren willen dat leden zich uitspreken tegen bruin-rechtse coalitie in Flevoland

  •  
16-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4342 keer bekeken
  •  
ANP-471763475

De jongerenorganisatie van de ChristenUnie is nog altijd niet te spreken over de voorgenomen samenwerking van de partij met de PVV in Flevoland. Samen met de BBB, VVD en SGP stapt de ChristenUnie vrijdag in een provinciale coalitie met de PVV, een partij die op landelijk niveau wordt uitgesloten. Jongerentak PerspectieF dient op het partijcongres in november een motie in om leden zich te laten uitspreken tegen het verbond. Eerder al spraken ook landelijke kopstukken van de partij zich uit tegen de alliantie met extreemrechts.

Vrijdag is het coalitieakkoord voor Flevoland gepresenteerd. Dat "kent mooie en minder mooie woorden", maar samenwerking met de PVV is hoe dan ook geen goede zaak. Dat zeggen de jonge CU'ers: "De PVV is een partij die beschadigt wat in Nederland is opgebouwd" en bedrijft "een politiek waaraan we niet moeten, mogen en willen wennen".

"We zullen ons best blijven doen om fractievoorzitter en beoogd gedeputeerde Harold Hofstra ervan te overtuigen om deze coalitie niet te ondersteunen, maar om trouw te blijven aan de waarden van de ChristenUnie", voegen de CU-jongeren toe.

Het gehele akkoord schiet volgens PerspectieF "tekort op vooral de thema’s landbouw, natuur en asiel", en botst zelfs met het landelijke asielbeleid. De aandacht voor dieren en dierenbescherming is een pluspuntje.

Dat de ChristenUnie in het dagelijkse bestuur van de provincie Flevoland gaat samenwerken met de PVV, leidt bij veel ChristenUnie-leden tot opgetrokken wenkbrauwen. Vicepremier en minister Carola Schouten noemde het besluit vrijdag "ongemakkelijk", partijgenoot en landbouwminister Piet Adema heeft zich "verbaasd over die keuze". De partij van Geert Wilders is volgens hem "geen natuurlijke samenwerkingspartner". Ook het landelijke partijbestuur is kritisch en merkte eerder deze week op dat "de opstelling van de PVV op fundamentele onderwerpen zoals godsdienstvrijheid en het belang van de rechtsstaat haaks staat op onze uitgangspunten en overtuigingen."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (66)

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 jun. 2023 - 10:27

Laat me het zo zeggen; Boeren behoudzucht!

Déjà vu
Déjà vu17 jun. 2023 - 23:57

Wanneer ik de foto bekijk van de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, bekruipt mij een 'unheimliches' gevoel.

2 Reacties
Zandb
Zandb18 jun. 2023 - 10:23

Déjà vu Naar de foto te oordelen lijkt het meer een (ietwat alternatieve) creatie van Koot en Bie: De oudere jongeren (Met als motto: Onze Heer is de beste!)

Pater
Pater18 jun. 2023 - 11:34

Het lijkt me echt een foto van de presentatie van het provinciale akkoord.

agnar123
agnar12317 jun. 2023 - 13:54

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

agnar123
agnar12317 jun. 2023 - 13:45

Citaat: "De PVV is een partij die beschadigt wat in Nederland is opgebouwd" In principe ben ik het hier mee eens. Maar ... De PVV en andere anti-imigratie partijen trekken grote aantallen kiezers, die een stop wil op de instroom van mensen van verre landen. De linkse partijen en het CU weigeren met deze kiezers rekening te houden. Zij vernielen OOK alles wat we hebben opgebouwd. Als heel veel kiezers willen, dat de immigratie stopt of sterk wordt teruggebracht, dan dien je met hun rekening te houden. Doe je dat niet, dan is er sprake van "dictatuur van een kleine meerderheid". Dat is vragen en smeken om problemen. Die hebben de europese landen dan ook. Overal komt "extreem rechts" op. Maar de mensen die stemmen op die partijen, zijn i.h.a. niet extreem of rechts. In de afgelopen 30 jaar heb ik heel wat groenlinks en sp stemmers zien overstappen op PVV. En echt niet omdat ze Wilders vertrouwen of zijn uitspraken zo geweldig vinden. Ze vinden geen gehoor bij de linkse partijen. Ik ken een man, met een uitkering, heel erg links. Hij klaagt er over, dat hij meteen voor 'fascist' of 'racist' wordt uitgescholden, als linkse figuren er achter komen, dat hij wil dat de immigratie stopt. Mijn advies aan de linkse politiek en het CU: Stop met wijzen naar anderen. De fout en de oplossing ligt bij jezelf. Zorg dat de instroom van immigranten stopt. Zie ook mijn volgende bijdrage.

18 Reacties
agnar123
agnar12317 jun. 2023 - 13:56

In mijn voorgaande bijdrage stelde ik: "Zorg dat de instroom van immigranten stopt." Jaren geleden schreef ik op een politiek forum: Laat de EU in Syrie verbieden om militair materieel te verplaatsen of te laten vliegen. Schiet ieder vliegtuig van Syrie meteen uit de lucht. Vernietig ieder pantservoertuig zich verplaatst. Linkse figuren werden woedend. Ze willen vrede en denken dat ze dat krijgen door geen strijd te voeren. Sindsdien heeft Rusland Syrie verder vernietigd en zorgen de Syrische vluchtelingen overal voor spanningen. Had men mijn advies gevolgd, dan was er een patstelling in Syrie ontstaan. Dan waren er onderhandelingen gevoerd, had Assad ergens asiel gekregen en had Syrie aan wederopbouw kunnen beginnen. De EU MOET een agressief beleid voeren t.a.v. de landen rondom de EU. We MOETEN zorgen voor veiligheid en redelijk functionerende rechtsstaten. En we MOETEN Afrika helpen bij de klimaatcrisis. Doen we dat niet, dan blijven de vluchtelingen komen. Dan blijft de PVV groeien. En dan krijgen we over enige jaren europese leiders, die slechts marginaal verschillen van Hitler en Mussolini. Dan kunnen de vluchtelingen opnieuw vluchten. Maar waarheen? Naar Mars? Er varen geen bootjes naar Mars. De 'leiders' van de linkse partijen dienen hun ogen uit hun kop te schamen voor hun gedrag. Maar ja, ze hebben hun hoofd zo diep in het zand gestoken, dat ze stekeblind zijn geworden.

Sonic2
Sonic217 jun. 2023 - 15:48

@ Agnar123 Als partijen als PVV en Forum werkelijk allemaal bestaan uit teleurgestelde PvdA'ers/ VVD"ers/ SP'ers/GL'ers en CDA'ers dan moeten die kiezers terug naar hun oude partijen en daar het roer om gooien. Ik zie mezelf als gematigd links en ik demonstreer nooit. Weet u waarom niet? Omdat ik niet wil gezien worden met bepaalde types die misschien dezelfde idealen met mij delen maar mij te extreemlinks zijn. Dat is niet omdat ik elke dag bezig ben met wat mensen van mij vinden, maar omdat ik een afgewogen besluit maak dat mijn politieke standpunten gematigd zijn en via de democratische weg moeten worden bereikt. Ik wijs communisme dus ook af. Die man met een uitkering moet gewoon SP stemmen en maakt de grote fout om zich te vereenzelvigen met Wilders. Waar hij niets te zoeken heeft. Het is niet links of de media die deze man besmet maken. Het is types als Wilders en Baudet die mensen die er op stemmen dus besmet maken. Met hun radicale gezwets. Met hun gescheld en geschoffeer in de marge. Met een kopvoddentaks of met een koran verbod krijg je niet 1 rel Marokkaan in een cel. Het enige wat je doet is beschimpen en groepen in een hoek duwen. Bevrijd je van Wilders en Baudet. Ga terug naar je eigen partijen. Wordt daar lid van en gooi daar het roer om. De afgelopen 20 jaar laten zien dat er geen alternatief is. Al die rechts radicale partijen mislukken namelijk. Als je PVV of Forum stemt is het je eigen schuld als je racist of fascist wordt genoemd.

onyxcumulus
onyxcumulus17 jun. 2023 - 15:53

Zonder instroom van 70 tot 75 europeanen, de gelukszoekers van de 19de en 20ste eeuw in Amerika, was het land nooit geworden wat het nu. Een grootmacht. Als die immigranten van nu, hier hun geluk komen zoeken geef ik ze volkomen gelijk. Zo vies van geluk zoeken zijn ze hier in Europa ook nooit geweest.

Sonic2
Sonic217 jun. 2023 - 15:53

De PVV daalt overigens al sinds 2010. Van 24 naar 17 nu. Bij bijna alle verkiezingen verliezen ze. De oplossing ligt bij de PVV zelf. En ook bij Forum. Ze moeten hervormen en er moet nieuw leiderschap komen. Ik denk dat links naar een verstandig midden toe moet. Dat hadden ze al 30 a 40 jaar geleden moeten doen. Waarbij je in het oog houdt dat het om mensen gaat, maar het is ook waar dat we geen miljoen woningen over hebben. Ik stelde het al eerder een paar dagen geleden. Wat vele heimelijke "rechtse" reageerders hier willen is dat links het PVV verkiezing programma uitvoert. En dat lijkt me sowieso een slecht idee

Martin van der Linde
Martin van der Linde17 jun. 2023 - 17:05

Agnar, dus het is de schuld van links omdat ze niet doet wat extreem rechts doet? Dus kun je ook zeggen dat het de schuld van het extreem rechts is omdat ze niet doet wat links wil. Dan moet extreem rechts ophouden met wijzen naar links. Dan ligt de fout en de oplossing bij extreem rechts. Dat soort redeneringen helpen niet tenzij je van je eigen gelijk uitgaat en helaas gebeurt dat te vaak. Je tegenstander uitschakelen door hem een geweer in zijn handen te stoppen. Kun je je voorstellen hoe dat afloopt? De kwestie is waarom pvv stemmers absoluut geen mensen uit verre landen willen in ons land hebben. En over welke aantallen en welke mensen we het dan hebben. Vluchtelingen, arbeidsmigranten, iedereen die knoflook eet, alle echte zwarte pieten, etc. Ga eerst eens na hoe het echt zit, en maak daarna een afspraak bij een psychotherapeut omdat je geplaagd wordt door irrationele angsten. Want je hebt het niet over pvv stemmers maar over jezelf. Je gebruikt een truc die hier wel vaker wordt toegepast, je verstoppen achter een zweem van fatsoenlijkheid en oprechte bezorgdheid. Maar misschien zie ik het verkeerd, blijft de vraag waarom je zo bezorgd bent over de manier waarop er met pvv stemmers wordt omgesprongen.

Gimli1955
Gimli195517 jun. 2023 - 21:49

@agnar123 Zoals gewoonlijk komt er geen inhoudelijke antwoord op je opmerkingen, dat zou betekenen dat ze al die jaren mogelijk fout hebben gezeten, en dat is onmogelijk om toe te geven. Dan is een persoonlijke aanval meer voorspelbaar en logisch. De bekende beschuldigingen en de vraag om terug te keren bij de neoliberale partijen incluis gedogers, die dit probleem al 40 jaar niet aanpakken. Het mag niet gezegd worden op de NPO over de afkomst van de ratdraaiers op de stranden. Dat speelt al sinds de jaren '80, toen ik naar het Scheveningse strand ging met mijn vriendin en is de oorzaak geweest dat ik naar Drenthe verhuist ben in eind jaren '90. Het is alleen erger geworden en iedereen die daar kritiek op heeft of opmerkingen, krijgt de shit van de deugmensen over zich heen. Elke keer wanneer een nieuwe partij een mogelijk alternatief is, klinkt na een tijdje dezelfde beschuldiging of wordt in achterkamertjes weer een dealtje gesloten of zie je functie elders langskomen. Ziende blind en horende doof zijn ze al tientallen jaren en de ellende wordt over Nederland uit gestort. Oplossingen worden niet geboden en het klinkt als een herhaling van zetten. Het enige wat links nog is , is anti(extreem)rechts, woke, gender en identiteit politiek. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een falend systeem, dat mee werkt met de liberalen, die niet meer liberaal zijn, christen democraten die geen christen ideologie meer hebben en sociaal democraten, die niet meer sociaal zijn.

Gimli1955
Gimli195517 jun. 2023 - 22:01

@martin De groei van rechtse partijen zijn een gevolg van een oorzaak. de oorzaak is dat de liberalen niet meer liberaal zijn, de christen democraten niet meer christelijk zijn en de sociaal democraten die niet meer sociaal zijn. De echte problemen van de burgers worden niet meer opgelost en er wordt niet geluisterd, maar over de burgers top down geregeerd. Elke keer ontstaat een nieuwe rechtse partij, die gezien wordt als alternatief, waarna die partij op vakkundige wijze gesloopt wordt door de machtspartijen en hun machtspolitiek. Visie is er niet meer, alternatieven ook niet en evenmin een toekomst perspectief. Dan kun je naar rechts blijven wijzen en achter de woke, gender en identiteit gekte blijven aanhollen, maar dat lost de verdubbeling van de mensen die noodzakelijk de voedsel banken moeten gebruiken niet op. De overlast van asielzoekers in Ter Apel evenmin. De neoliberalen, waar links nu deel van uitmaakt, is schuldig aan deze puinhoop en blijven wijzen naar rechts wordt steeds minder geloofwaardig. Je kunt na de BBB wachten op een nog radicalere rechtse partij, daar "links" het al jaren laat afweten. Die varen liever mee op een Pride boot in plaats van de oplossingen te beiden voor het institutioneel racisme en discriminatie, wat ze zelf in Rutte 2 hebben veroorzaakt.

Zandb
Zandb18 jun. 2023 - 6:57

agnar Omdat mensen bij andere partijen geen gehoor vonden voor hun noden, 'moesten' ze wel stemmen op de Duitse NSDAP, die de joden de schuld gaven van die noden. Dat vindt u dan ook 'te verdedigen'?

vdbemt
vdbemt18 jun. 2023 - 9:33

"De PVV en andere anti-imigratie partijen trekken grote aantallen kiezers, die een stop wil op de instroom van mensen van verre landen. De linkse partijen en het CU weigeren met deze kiezers rekening te houden." De linkse partijen en CU trekken grote aantallen kiezers die vinden dat vluchtelingen menselijk moeten worden opgevangen. De PVV en andere anti-immigratiepartijen weigeren daarmee rekening te houden. Als heel veel kiezers willen, dat de immigratie menselijk gebeurt, dan dien je met hun rekening te houden. Doe je dat niet, dan is er sprake van "dictatuur van een kleine meerderheid". "Mijn advies aan de linkse politiek en het CU: Stop met wijzen naar anderen. De fout en de oplossing ligt bij jezelf. " De kabinetten Kok zijn de laatste linksige kabinetten geweest. Hoe kun je van alles wat daarna gebeurd is, als fout van links zien? En als links de oplossing zou hebben, zullen ze toch eerst in de regering moeten komen om er iets van waar te kunnen maken. Vooralsnog is het rechts dat regeert.

Pater
Pater18 jun. 2023 - 11:40

@Agnar Je voorstel over Syrië was onzinnig. De NAVO heeft wel met bombardementen ingegrepen, dat maakte de vluchtelingenstroom alleen maar groter. En aangezien Assad Russische vliegtuigen had laten komen was dat een rechtstreekse oorlog met Rusland geworden, geen goed idee. De werkelijkheid is, dat ook rechtse regeringen (bijv. Italië) de stroom niet kunnen stoppen.

Pater
Pater18 jun. 2023 - 12:10

@Sonic Ik ben het helemaal eens met je constatering dat we in NL geen miljoen woningen over hebben, ik vind een jaarlijkse instroom van ca. 100.000, de laatste jaren zelfs 200.000 mensen ook teveel. Maar je blijft vaag over hoe we dat aan gaan pakken. Grenzen dicht? Europa heeft enorm lange grenzen, dat worden niet alleen heel lange hekken maar ook een enorme kustwacht die alle migrantenboten terugbrengt waar ze vandaan komen. Onmogelijk, ben ik bang. Ik heb altijd geroepen: vluchtelingen waarvan de vrijheid of het leven wordt bedreigd toelaten, de anderen niet. Het blijkt echter vrijwel onmogelijk die anderen terug te sturen. Controle wordt des te moeilijker met de open interne EU-grenzen. De invoering daarvan had m.i. veel voorzichtiger gemoeten (dan hadden we ook geen Brexit gehad), maar moeten we dat terugdraaien? Dat is te laat. We moeten investeren in de landen waar de vluchtelingen vandaan komen, prima. Maar rampen als de Russische oorlog tegen Oekraïne, de strijd om de macht in Soedan, de burgeroorlog in Syrië enz. kunnen we niet voorkomen. Het wordt alleen maar erger als de klimaatvluchtelingen er aan komen. Kortom, ik zou het op prijs stellen als je je ideeën eens concreter maakt.

agnar123
agnar12318 jun. 2023 - 12:18

@Sonic2, Je gaat te kort door de bocht. Ik heb niet geschreven, dat deze man PVV stemt. Zover ik weet, stemt hij helemaal niet. En hij wordt niet uitgescholden voor fascist of racist omdat hij PVV stemt, maar omdat hij vindt, dat de instroom van 'buitenlanders' uit de hand is gelopen. En dat doet 'links' al sinds begin jaren 1980. Toen Janmaat opkwam, waren er veel Rotterdamse havenarbeiders, die vonden dat 'de gastarbeiders' teveel verwend werden. Deze werden meteen voor racisten en fascisten uitgemaakt. Ik schreef ook niet, dat de aanhang van PVV vooral uit teleurgestelde linkse mensen bestaat. Ik neem aan, dat de harde kern van PVV dicht tegen het gedachtengoed van de NSDAP zit. Je mening, dat mensen lid moeten worden van linkse politieke partijen deel ik helemaal niet. Ik ben wel eens lid van politieke partijen geweest en heb me haastig weer teruggetrokken. 'Dingen van binnenuit veranderen'? Je wordt opgeslokt en besmet door het systeem en binnen korte tijd denk en spreek je in hetzelfde jargon. Je schrijft 'Al die rechts radicale partijen mislukken namelijk. ' Dat gebeurde in Duitsland in de jaren '1920 ook. Toen kwam Hitler. De Rockefellers meenden, dat Hitler de juiste man was om Duitsland uit het moeras te trekken en verzorgden een management en pr opleiding. Toen ging het echt fout. In 1932 was Duitsland onbestuurbaar, met name door het idiote gedrag van links. Toen voelden de Christen Democraten zich gedwongen om met Hitler in zee te gaan. En toen ...

agnar123
agnar12318 jun. 2023 - 12:25

@Martin van der Linde schrijft "Agnar, dus het is de schuld van links omdat ze niet doet wat extreem rechts doet? " Neen. Het is de schuld van links dat ze niet naar de kiezers luisteren en niet pragmatisch zijn. Als politici niet naar hun kiezers luisteren, haken ze af. Je schrijft ook: "Ga eerst eens na hoe het echt zit, en maak daarna een afspraak bij een psychotherapeut omdat je geplaagd wordt door irrationele angsten. Want je hebt het niet over pvv stemmers maar over jezelf. Je gebruikt een truc die hier wel vaker wordt toegepast, je verstoppen achter een zweem van fatsoenlijkheid en oprechte bezorgdheid." Dit vind ik schandalig en het zegt veel over jezelf. Je schrijft: 'blijft de vraag waarom je zo bezorgd bent over de manier waarop er met pvv stemmers wordt omgesprongen.' Onzin. JIJ maakt je druk over de PVV. Ik stel, dat links moet veranderen. Tenzij de linkse leiders eigenlijk agenten zijn van extreem rechts. Zou een leuke maar ook onzinnige complot theorie zijn. Stop eens met je druk maken over de PVV en schelden op Wilders. Wilders kun je niet veranderen. Linkse leiders zijn wel voor verbetering vatbaar. En anders zijn ze te vervangen voor betere leiders.

agnar123
agnar12318 jun. 2023 - 12:34

@Gimli1955, Heel goed geschreven. Het probleem van links is inderdaad, dat veel linkse stemmingmakers vooral bezig zijn op anderen te schelden. Als je het niet 100% met ze eens bent, schelden ze je meteen uit voor fascist, racist of op zijn minst voor 'rechtse bal'. Als het een komedie was, zou het leuk zijn. @Zandb schreef: "Omdat mensen bij andere partijen geen gehoor vonden voor hun noden, 'moesten' ze wel stemmen op de Duitse NSDAP ..." Omdat links niet luistert naar de kiezers en weigert pragmatisch te zijn, stemmen ze niet meer op links. Een deel stemt helemaal niet meer, een ander deel stemt PVV, BBB of FvD. U geeft de teleurgestelde kiezers van nu de schuld van de holocaust. Vindt u dat te verdedigen? Mijn oproep: Houdt op met schelden op Wilders, Baudet et cetera. Het heeft geen enkele zin en het leidt alleen maar af. Kom met concrete pragmatische oplossingen. En speciaal voor links: Houdt op met idealist te zijn. Sluit compromissen, maak je handen vuil, probeer de schade te beperken.

agnar123
agnar12318 jun. 2023 - 12:45

@Pater, Lees eens voor je schrijft. Ik schreef niet: bombardeer Syrie. De EU had een vliegverbod en een verbod op het verplaatsen van tanks kunnen opleggen. Vliegtuigen had men gewoon neer kunnen halen. En op een colone van tanks kun je een kruisraket afschieten. Als Assad zijn materieel niet had kunnen inzetten, was het probleem niet zo uit de hand gelopen. En oorlog met Rusland? We zijn al sinds 2014 in oorlog met Rusland. Even wat feiten: 2014 Rusland zet zenuwgif in in Salisbury UK en vermoord britten. Dat was een directe aanval op een Nato-land 2016 Rusland brengt Trump aan de macht. 2022 Rusland valt Ukraine binnen. Rusland gedraagt zich al jaren zoals Nazi-duitsland tussen 1933 en 1939. Het is nu niet de tijd om ons door angst te laten leiden. We hebben geen Chamberlain nodig die roept: in onze dagen zal het vrede zijn. Als Rusland niet heel snel verandert, is een derde wereldoorlog onvermijdelijk. Zoals Tony Blair ooit stelde: 'Backbone, not back down'.

agnar123
agnar12318 jun. 2023 - 13:36

@Sonic2 schreef: "Ga terug naar je eigen partijen. Wordt daar lid van en gooi daar het roer om." ALS ik de politiek zou ingaan, zou het slimmer zijn om zelf een partij te beginnen. Anders moet je eerst voorbij de vergadertijgers van een bestaande partij. Voor dat je dat gelukt is, ben je helemaal gedegeneerd. Stel je eens voor. Ik begin een partij en ben succesvol. Dan moet ik maandenlang koffie drinken met Rutte totdat we eindelijk gezamenlijk tot de conclusie komen, dat Nederland een probleem heeft en dat dat moet worden opgelost. Dan wordt er een commissie van zeer goed betaalde studievriendjes aangesteld, die na een aantal maanden of jaren een rapport schrijven, waarin ze constateren, dat er iets fout is gegaan. The horror! Ik laat de politiek graag over aan de vergadertijgers en de koffieleuten. Ik heb een leven.

Zandb
Zandb19 jun. 2023 - 7:07

Agnar Wie op de Duitse NSDAP stemde heeft inderdaad het zijne er aan toe bijgedragen dat uiteindelijk de holocaust heeft plaatsgevonden. Denkt u nou werkelijk dat dat niet zo is? Dat je niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor de keuzes die je maakt? (Ik spreek, itt u, daarom wijselijk dan ook niet van 'schuld' maar van 'verantwoordelijkheid'.)

Volrin
Volrin19 jun. 2023 - 7:58

"De linkse partijen en het CU weigeren met deze kiezers rekening te houden." Er is ook niks in de wet wat hen daartoe verplicht.

Sonic2
Sonic217 jun. 2023 - 12:24

Heerlijk die verontwaardiging op Twitter ook. Het artikel was ook geland bij Martin Bosma. De PVV demoniseert( en haar aanhang) elke dag moslims, minderheden, vrouwen. Maar o wee als ze zelf de wind van voren krijgen. Dan zijn ze opeens tegen polarisatie. Hahaha Ik wens CU heel veel sterkte. Met PVV'ers valt niet samen te werken en geen discussie te voeren. Dat zie je op deze site. Dat zag je in 2010 al. Onbegrijpelijke keuze van de CU. Geen idee waar de ommezwaai ook opeens vandaan komt. De PVV heeft het in maart heel slecht gedaan. Ze deden het in 2019 nog beter en toen werden ze gehalveerd. Waarom zou je een zwaar aangeslagen mislukte bokser uit de ziekenboeg halen en ze herstellen? Het is jammer voor de provincie Flevoland, maar mooi voor links. Nu al problemen voor die coalitie. En ze zijn nog niet eens begonnen. Hahaha. Ik lach er om maar het is natuurlijk om te huilen

1 Reactie
r v b
r v b17 jun. 2023 - 12:45

Ik heb veroordeelde crimineel Geert W. nooit hier op joop zien schrijven, en meer leden heeft de PVV niet. Er is maar 1 PVVer, de rest zijn blinde volgelingen van hun blonde leider, waar inderdaad niet mee valt samen te werken.

Bernie2
Bernie217 jun. 2023 - 11:17

Terechte heisa bij de gristenen. Met fascisten (vervang joden met moslims en uw nieuwe fascist staat klaar) onderhandel je niet. Nooit. Dat de SGP zich niet laat horen in de kwestie is niet vreemd. Ook deze vuige club grossiert in kwesties die het daglicht niet kunnen zien. De platte populisten van BBB en de VVD... sjonge, is dit het werkelijk beste dat Flevoland te bieden heeft? Het neusje van de goedkoopste zalm.

2 Reacties
EenMening3
EenMening317 jun. 2023 - 11:21

"Dat de SGP zich niet laat horen in de kwestie is niet vreemd. Ook deze vuige club grossiert in kwesties die het daglicht niet kunnen zien. " Welke kwesties zijn dat??

Bernie2
Bernie217 jun. 2023 - 13:26

EenMening3, wat te denken van hun liefde voor de doodstraf, hun haat tegen LHBT'ers, onderdrukken van vrouwen binnen hun sekte etc.

west012
west01217 jun. 2023 - 7:46

Jongeren zijn nog recht in de leer, ouderen hebben geleerd dat hypocrisie machtsbehoud betekent.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt17 jun. 2023 - 10:28

Niet alles wat je leert, is automatisch goed. Daar mag je door recht-in-de-leer-zijnde jongeren terecht op gewezen worden. En dan hopelijk inzien dat je je morele waarden aan het verliezen bent. Om vervolgens terug te komen op je eerdere foute besluit.

Hann63
Hann6317 jun. 2023 - 7:34

Uit CU stand punt snap ik dit. Maar de plaatselijke PVV afdeling heeft er in mijn woonplaats voor gezorgd dat er camera toezicht is gekomen op het station. De lokale partij, die de meerderheid heeft in de raad, wilde er niet aan. Ondanks de vele,soms gewelddadig, gevallen van geweld door plaatselijke jeugdigen. Dus en nu?

3 Reacties
Zandb
Zandb17 jun. 2023 - 8:48

Hann Is dat vergelijkbaar met een stilstaande ouderwetse klok die tweemaal per dag gelijk heeft? Dan is he m.i. toch echt 'uw probleem' welke waarde u daaraan wilt verlenen.

Hann63
Hann6317 jun. 2023 - 9:58

Zandb Wat moet ik met dat antwoord? Beetje cryptisch en daar ben ik heel slecht in als eenvoudige productie medewerker....

BartP2
BartP217 jun. 2023 - 10:49

@Hann63 "Beetje cryptisch en daar ben ik heel slecht in als eenvoudige productie medewerker...." Trek het je niet aan. Bij gebrek aan een beter antwoord, zullen we maar zeggen. Jij en ik weten dat 'zelfs' de PVV met goede oplossingen kan komen.

Polarisario
Polarisario17 jun. 2023 - 6:20

Ik kan me erg goed vinden in de kritiek, maar niet in het moment. We weten al zo ongeveer sinds de uitslag van de verkiezingen dat de CU aan het onderhandelen was met de PVV toch? Waar was die kritiek in maart? In april? In mei? Toch denk ik dat op veel gebieden de PVV dichter bij de CU staat dan dat een partij als D66 dat doet. Werkelijk op alle voor de CU belangrijke onderwerpen zoals gezin, leven, geloof, abortus, euthanasie staan deze partijen diametraal tegenover elkaar. Toch hebben de twee in Rutte 3 en 4 goed weten samen te werken. Meloenen smaken soms prima en kunnen best goed verteerd worden. Dat wil natuurlijk nog niet pleiten om het dan toch maar te doen overigens. Is deze samenwerking nu een meloen te ver dan moet de CU er simpelweg niet aan beginnen. Als ze er ondanks alle mogelijke meloenen wel mee doorgaan dan raad ik ze aan de samenwerking op inhoud te beoordelen en niet zoals het CDA in Rutte1 deed bijna dagelijks via de pers te roepen hoe vreselijk dit is. Ja de PVV staat voor zaken waar de CU het waarschijnlijk nooit mee eens kan zijn, maar doe het dan ook niet vanaf het begin. Bezint EER ge begint. Ook de provincie heeft een stabiel bestuur nodig. Dat kan met of zonder de CU, dat kan met of zonder de PVV en dat kan met of zonder beide partijen. Waar de provincie niets mee gaat opschieten is vier jaar gezeur of we dat eigenlijk wel moeten willen.

2 Reacties
Sonic2
Sonic217 jun. 2023 - 12:57

Je hebt gelijk in de zin dat deze kritiek inderdaad laat komt. In maart of april. Voor de rest heeft de CU helemaal niets met de PVV. Ze denken anders over immigratie, islam, klimaat en ook EU. Misschien dat ze medisch ethisch wat overeenkomsten hebben. Ik weet dat het over provinciale onderwerpen gaat, maar dan nog zie ik niet de overduidelijke overeenkomsten tussen deze partijen. In Rutte 1 heeft Verhagen iets geprobeerd wat overduidelijk niet kan. Hij heeft een soort verbinding proberen te leggen tussen het CDA en de PVV. Dat is verbindingen leggen tussen een hond en een kat. Dat mensen op zo'n stupide beslissing elke dag commentaar hebben, lijkt me logisch. Een samenwerking met de PVV spleet het CDA en zal de CU ook splijten. Los van al dat "gezwam" met "buitensluiten" is nu toch wel duidelijk dat met de PVV niet samen te werken valt. En dat je elke keer dit soort gezeik krijgt. Wat u allemaal beschrijft is een logisch gevolg van een uiterst domme keuze van de CU Flevoland.

Polarisario
Polarisario18 jun. 2023 - 19:46

@Sonic: Iedere dag kritiek geven in de pers op je eigen beslissing zoals het CDA indertijd deed is natuurlijk bijzonder stom. Alle twijfelaars tussen PVV en CDA zijn hierdoor definitief afgehaakt van het CDA. Niet de samenwerking zelf spleet het CDA, maar de mastodonten vernielden de eigen partij. Denk even terug naar 2002. De partijen die richting Fortuyn hun fatsoen bewaarden waren de SP en het CDA. Alle partijen die de man uitscholden en demoniseerden verloren. Of wel of niet met de PVV kan worden samengewerkt is niet relevant. Natuurlijk zou dat kunnen, maar het gaat om het willen. Wil je liever niet dan moet je het niet doen en niet achteraf een mes steken in de rug van je eigen partijgenoten.

EenMening3
EenMening316 jun. 2023 - 21:58

De CU-jongeren hebben gelijk, je moet niet samenwerken met de PVV.

BartP2
BartP216 jun. 2023 - 20:59

Ik snap dat sommigen de wenkbrauwen fronsen bij samenwerking met de PVV, maar het is gewoon een kwestie van goed formeren en onderhandelen. Punten die werkelijk onbespreekbaar zijn voor een partij komen op die manier nooit in een coalitieakkoord. Op voorhand een partij uitsluiten zou kiezersbedrog zijn. Gaat erom dat je je eigen partijpunten zo veel mogelijk kunt waarmaken.

4 Reacties
Zandb
Zandb17 jun. 2023 - 8:57

Bart Wat u wilt/doet dat is aan u. Het is hetzelfde vraag die u te beantwoorden krijgt als u gestolen producten aangeboden krijgt, die dan heel goedkoop zo veel kwaliteit bieden. (Al is het natuurlijk wel zo dat heling verboden is en stemmen op een partij die nog net binnen de grenzen van de wet er op uit is om die grenzen van de wet te verleggen zo dat niet alle mensen meer gelijk voor de wet zijn, niet. Maar het dilemma is volgens mij hetzelfde.)

BartP2
BartP217 jun. 2023 - 10:32

@Zandb Jij trekt een parallel met gestolen produkten. Dan zou ik de aanbieder vragen: heb je ook produkten die niét gestolen zijn? En dáármee vorm je dan een akkoord.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks17 jun. 2023 - 10:36

"Op voorhand een partij uitsluiten zou kiezersbedrog zijn" Integendeel, als die belofte gehouden wordt dan maakt het zo'n partij uiterst geloofwaardig en betrouwbaar.

BartP2
BartP217 jun. 2023 - 13:20

@Btenda T. Glooriks "Integendeel, als die belofte gehouden wordt dan maakt het zo'n partij uiterst geloofwaardig en betrouwbaar. " Ik zal het even toelichten. Een informateur bekijkt met welke partijen een breedgedragen coalitie mogelijk is. Meedoen aan een coalitie betekent dat je je standpunten, waarop je kiezers gestemd hebben, kunt uitvoeren. Dat je je kiezersbeloften kunt inlossen. Niet allemaal, maar wél een deel. Wanneer een partij zegt: wij doen niet mee, omdat de PVV in de coalitie zit, dan vind ik dat kiezersbedrog. Je kunt zo geen enkele belofte inlossen namelijk. En het is ook onnodig. Je kunt gewoon bij de informateur aangeven welke standpunten van coalitiepartijen onoverkomelijk zijn. Zo werkt formeren, zo werkt het demicratische proces. Over welke belofte heb jíj́ het overigens?

Mathijsco
Mathijsco16 jun. 2023 - 17:41

"De PVV is een partij die beschadigt wat in Nederland is opgebouwd" en bedrijft een politiek waaraan we niet moeten, mogen en willen wennen". Vervang hier PVV voor VVD: Kapot saneren zorgstelsel Verjubelen pensioenen Vernietiging vertrouwen in de (rechts)staat Vernietiging sociale zekerheid Ongegeneerd nepotisme en belangenverstrengeling van staatswege. Gewoon, in the open. En zo kunnen we nog uren doorgaan. De Christenunie steunt dit beleid en draagt de volle medeverantwoordelijkheid. Waarom is me nooit duidelijk geworden, want ik geloof oprecht dat ze er zelf geen cent wijzer van worden. Zouden ze er vergelding t.o.v de zondige mensheid mee beogen? Wie het weet, mag het zeggen. Ik weet niet wat ze in het water stoppen daar op de veluwe, maar de balk in de ogen van de christenunie heeft een ongekende omvang.

24 Reacties
Satya
Satya16 jun. 2023 - 18:10

Mathijs Waarom niet en? Je hebt gelijk in je reactie, dat zeker maar de pvv is natuurlijk wel een proto fascistische partij en ik ben blij dat deze jongeren zich daar duidelijk tegen uitspreken. Iets wat jij kennelijk niet steunt als ik je reactie zo lees. Benieuwd hoe jij solidariteit wilt behouden.

Martin van der Linde
Martin van der Linde16 jun. 2023 - 18:44

Mathijsco, Ik geloof niet dat de VVD een specifieke groep mensen het land wil uitschoppen of vind dat Marokkanen door de knie geschoten moeten worden door zijn PVV straatcommando's, of gehoofddoekte vrouwen een kopvoddenbelasting wil laten betalen. Een tijdlang prijkte aan de gevel van de PVV-fractiekamer een NSB-vlag. Toen de media dat eindelijk opmerkten verklaarden de PVV’ers dat ze het ‘niet geweten’ hadden, dat het een NSB-vlag was. Ik denk dat jij jouw kraan eens moet controleren.

Mathijsco
Mathijsco16 jun. 2023 - 20:14

@ Martin van der Linde, Ik vind uitspraken als : 'door de knieën schieten' 'kopvoddenbelasting' en 'verbod op de Koran' en 'terror oehoe Pechtold' goedkoop populistisch gelul. Onnodig kwetsend ook. Ik vind je mag alles zeggen, maar het doet meer kwaad dan goed en je kunt mensen ermee kwetsen. Van die NSB-vlag bij de PVV heb ik nog nooit gehoord: heeft u een bron/linkje? Ik vind dat de PVV de afgelopen jaren enigszins vorderingen heeft gemaakt en ook Wilders zelf lijkt het wat meer op de inhoud te gaan gooien. Gelukkig maar, want ik vond en vind aangezet populisme een minachting van het intellect van de kiezer. Martin Bosma is bij toerbeurt een goede kamervoorzitter.

Mathijsco
Mathijsco16 jun. 2023 - 20:16

@ Satya, Ik vind het 2 losstaande zaken. En ik vind iets van een balk in een oog.

MG1968-2
MG1968-217 jun. 2023 - 0:04

@mathijs Dus het foute van de vvd legitimeert het foute van de cu. Zeg dat dan meteen.

Marcus A.2
Marcus A.217 jun. 2023 - 5:37

Jouw kritiek op de CU geeft al aan dat je, tenzij je hypocriet bent, nog veel hardere kritiek zult hebben op d66, PvdA en GroenLinks. Wat blijft er nog over voor je? https://provincieutrecht.groenlinks.nl/nieuws/groenlinks-vvd-d66-cda-en-pvda-voeren-gesprekken-om-te-komen-tot-nieuwe-coalitie

Zandb
Zandb17 jun. 2023 - 5:47

Mathijs Het vervelende van uw terechte kritiek vind ik, dat het lijkt dat u 'vergeet' te vermelden dat je met een partij die zich ten doel heeft gesteld dat het uitgangspunt van artikel 1 van de grondwet - "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld." - los te laten, in geen geval als een 'normale partij' ziet.

Vuurrood
Vuurrood17 jun. 2023 - 8:23

Mathijsco: Je weet waar de PVV voor staat? Afschaffen artikel 1 van de grondwet! Gelukkig is de PVV geen partij maar een vereniging met twee leden. Een lid als rechtspersoon genaamd Wilders. Een juridisch lid genaamd Wilders. Als gevolg daarvan is van de gehele PVV fractie alleen Wilders lid van de PVV. Verder niemand. Dus had Bosma nooit de functie van kamervoorzitter kunnen vervullen als zijnde PVV lid. In mijn persoonlijke optiek had Bosma, gezien zijn opvattingen, nooit de functie van kamervoorzitter mogen waarnemen. Op een reactie van Martin van der Linde antwoord jij: Van die NSB-vlag bij de PVV heb ik nog nooit gehoord: heeft u een bron/linkje? Weet je wat het is Mathijs, zoek zelf dat linkje. Er bestaan gewoon foto's van die in ieder dagblad hebben gestaan.

Mathijsco
Mathijsco17 jun. 2023 - 8:29

@Marcus A2 "Jouw kritiek op de CU geeft al aan dat je, tenzij je hypocriet bent, nog veel hardere kritiek zult hebben op d66, PvdA en GroenLinks. Wat blijft er nog over voor je?" Veel hardere kritiek weet ik niet, maar het zijn bepaald niet mijn clubs nee dat ziet u goed. Ikzelf stem doorgaans SP, afgelopen verkiezingen aangevuld met een stem op BBB voor de provinciale staten.

Satya
Satya17 jun. 2023 - 9:18

Blank privilege is: "Ik vind het 2 losstaande zaken. En ik vind iets van een balk in een oog."

Mathijsco
Mathijsco17 jun. 2023 - 9:19

@ZANDB, (..)PVV, ten doel heeft gesteld artikel 1 af te schaffen, nooit een normale partij." Wilders heeft dat volgens mij inderdaad geroepen in een van zijn populistische buien. Verschil: ik stem geen PVV en draag daar dus ook niet aan bij. U bent erg regide in de leer, en u stemt doelbewust en weloverwogen Groenlinks die Rutte momenteel in het zadel houdt en binnen 1 minuut de stekker eruit kan trekken zodat de hele boel klapt. U steunt: Kapot saneren zorgstelsel Verjubelen pensioenen Vernietiging vertrouwen in de (rechts)staat Vernietiging sociale zekerheid

Martin van der Linde
Martin van der Linde17 jun. 2023 - 9:59

Mathijs, je sluit bewust je ogen voor dingen die je even niet uitkomen of die je niet wilt zien. Hier wat anti gif, Google er maar naar. Het door de knieën schieten speelde in Almere. Kopvoddentaks is te bekend om het te ontkennen. Hetzelfde geldt voor de oproep tot deportatie, waarvoor hij zelfs veroordeeld is. Maar blijkbaar vind je dat de tere zieltjes van pvv stemmers niet gekwetst mogen worden, het leidt tot polarisatie enzo. Je zou zo de rechterhand van DeSantis kunnen worden. Alleen de witte christenziel telt, alle anderen zijn onder de maat. Als er pvv stemmers willen dat we stoppen ze belachelijk te maken hoeven maar een ding te doen. Wilders heeft zich helemaal niet aangepast. Zijn Heks opmerkingen over Kaag heeft gezorgd dat haar familie bedreigd wordt. Hij laat het vuile werk nu aan zijn volgers over. Het feit dat Breivik je als zijn grote voorbeeld noemt, zegt toch alles over waar we de pvv moeten plaatsen. Het wachten is de volgende fanatieke aanhanger die op staat en van zich af begint te schieten. Over de vlag. https://www.ad.nl/binnenland/pvv-haalt-nsb-vlaggen-weg-uit-fractiekamer~ab791396/?cb=4ed192c3fec69cff15a374d261631e1d&auth_rd=1

Mathijsco
Mathijsco17 jun. 2023 - 10:38

@ MartinvanderLinde, U hebt blijkbaar moeite met begrijpend lezen. Dat reken ik u niet aan, maar dan kan ik niks met uw reactie.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks17 jun. 2023 - 10:44

Samengevat: Mathijsco doet er alles aan om de bruine geur van de PVV zo veel mogelijk uit de wind te houden. Vrijheid betekent inderdaad dat het je goed recht is om achter Wilders en Baudet aan te marcheren. Fijn dat je er zo duidelijk over bent, hopelijk is je gedraai en gekeer hier een schreeuw om hulp om jezelf los te maken van je verslaving aan eng rechtse sektes.

Mathijsco
Mathijsco17 jun. 2023 - 10:46

@ Satya, Blank privilege is: "Ik vind het 2 losstaande zaken. En ik vind iets van een balk in een oog." Satya, houd nou toch eens een keer op met je 'blanke privilege'. Het is een draak van een non-argument en je bedeeld jezelf er het privilege mee toe om voor te sorteren op iedere waarheid na gelang het je uitkomt. Ik zou ermee stoppen, want je doet er je zaak geen goed mee. Nog even onderstaande, en dan spreek ik je wel weer als je weer gewoon met argumenten komt: https://www.youtube.com/watch?v=GeixtYS-P3s

Martin van der Linde
Martin van der Linde17 jun. 2023 - 11:33

Mathijs, oké ik ben blijkbaar niet in staat die diepere zin in je schrijfsels te zien, maar al die anderen dan? We kunnen zondermeer zeggen dat een groot deel van de mensen hier over je heen valt. Niet alleen hier maar overal op deze site. Ik ben blijkbaar niet de enige die het niet met je eens is. Of hebben die andere soms ook last van beperkte leesvermogens? Verder is het mij een raadsel hoe iemand die zegt SP te stemmen zijn hand in het vuur steekt voor de PVV. Als jij denkt dat de PVV zich de laatste jaren beschaafder is gaan gedragen dan is dat een teken dat je hun uitlatingen zoals die over Kaag als normaal bent gaan zien. Of lees ik nu weer teveel tussen de regels door?

Satya
Satya17 jun. 2023 - 12:36

Mathijs Ik heb me hier vaak uitgesproken tegen termen als witte onschuld bestaat niet, vaak geschreven dat geld privilege is dat weet ik uit ervaring. Ik gebruik met opzet het woord blank omdat ik weet hoe gevoelig het ligt. Blank privilege is natuurlijk wel een partij met een zondebok normaliseren als jij niet rot de groep behoort die de zondebok van die partij is. Kan daar weinig anders van maken. Als je de behoefte voelt te reageren graag op dit stuk: *Blank privilege is natuurlijk wel een partij met een zondebok normaliseren als jij niet rot de groep behoort die de zondebok van die partij is.* Ik ben tegen uitspraken als witte onschuld bestaat niet omdat daarmee blanke mensen een zondebok worden. Een reden om nooit bij1 te stemmen voor mij terwijl ze best goede punten hebben maar ik vind dat verraad aan mijn blanke vrienden. Erg benieuwd naar een inhoudelijke reactie.

Sonic2
Sonic217 jun. 2023 - 13:11

PVV/Forum/BBB en JA21 zijn net zulke neoliberale partijen als de VVD of D66. Het is neoliberalisme met elke keer een ander sausje. Waarbij het "arbeider sprookje" altijd alleen in worden wordt waargemaakt. Ik snap nooit waarom mensen zo erg tegen de VVD tekeer gaan en de PVV en Forum uit de wind houden. Terwijl het allemaal neoliberalisme is. Met een flinke scheut nationalisme erbij bij de laatste. Ook in Rutte 1 werd er afbraak beleid gevoerd. Daarom zijn mensen die louter VVD en D66 bestrijden ook verkapte neoliberalen. Je moet ook het nationalistische neoliberalisme bestrijden. Slap betoog dus van u.

Mathijsco
Mathijsco17 jun. 2023 - 14:14

@ Martinvanderlinde, "En al die anderen dan". Lol! Nou beste Martin, ik begrijp heus wel dat mijn ietwat conservatieve mening wat afwijkt van de mainstream mening hier. Dat daar -dat gegeven in acht nemende- weleens kritiek op komt, daar hoort u mij niet over klagen. Ik constateer gewoon dat u wat moeite hebt met begrijpend lezen. Nogmaals, dat reken ik u niet aan maar wees daar gewoon open over.

Martin van der Linde
Martin van der Linde17 jun. 2023 - 17:11

Mathijs, de discussie ging niet over het hebben van een andere mening en daar voor uit komen, maar over begrijpend lezen. Dus blijft mijn vraag hoe het komt dat ik niet de enige ben die het verkeerd begrijpt.

BartP2
BartP217 jun. 2023 - 20:49

@Martin van der Linden "Dus blijft mijn vraag hoe het komt dat ik niet de enige ben die het verkeerd begrijpt." Daar wil ík wel wat over zeggen. In dit artikel geeft de CU-jeugd duidelijk de PVV ervan langs. Dat mag. Maar wanneer Mathijsco fijntjes opmerkt dat het toch echt de VVD is die, met steun van de CU, in Nederland sloopt wat is opgebouwd, krijgt hij bakken kritiek over zich heen en wordt uitgemaakt voor, nou, u had het zelf over rechterhand van De Santis. En het verwijt van u dat volgens Mathijsco alleen de witte Christenziel telt. Nou, ik lees dat nergens. Het enige dat hij doet is de CU een spiegel voorhouden, over wie daadwerkelijk aan het slopen zijn. Dat wordt dus bedoeld met begrijpend lezen.

Roep en Toeter
Roep en Toeter18 jun. 2023 - 8:06

''Ik weet niet wat ze in het water stoppen daar op de veluwe, maar de balk in de ogen van de christenunie heeft een ongekende omvang.'' De rijke bovenmodale CU elite zijn natuurlijk niet de enige die collaboreren met de rechtse VVD die alles wat sociaal is, arbeidersrechten etc. wenst af te breken om zo de kloof tussen arm en rijk te vergroten. Dat wordt toch wel duidelijk als je zonder gekleurde bril op kijkt welke rechtse partij elites er (beurtelings) deelnemen aan een rechtse Rutte 1 t/m4 regering, of godbetert steunen vanuit de oppositie. De rechtse partijen die de rechtse VVD Rutte in het zadel houden kunnen er uiteindelijk ook niet onderuit. Het PVV kroonjuweel, minder asielzoekers instroom, is onontkoombaar. Niet omdat we niet woke willen deugen maar simpel omdat dat beter is voor iedereen. Beter voor Nederland dat vol is (op de villa wijken met subsidie na) maar natuurlijk in de eerste plaats voor de asielzoekers. Hoeveel moeten er nog verzuipen voordat het doordringt dat opvang in hun eigen regio beter is?

Polarisario
Polarisario18 jun. 2023 - 9:50

@Mathijs: google op NSB vlag PVV en je ziet genoeg artikeltjes. Het betrof een vlag met de kleuren van de oude Nederlandse vlag. Oranje Blanje Bleu. Deze vlag was honderden jaren geleden in de tijd van de Geuzen al de Nederlandse vlag en inderdaad gebruikte de NSB deze ook. Normale Nederlanders leggen de link natuurlijk niet met de NSB en ik vermoed dat ook de PVV nooit bewust daarom de vlag ophing, maar de hele deugmeute moest daar natuurlijk over vallen. Zelfs nu nog zoals je kan constateren op basis van de rare reacties op jouw post.

Mathijsco
Mathijsco18 jun. 2023 - 11:52

@ Bartp2, Ik heb wel een theorie. Veel mensen hier zijn redelijk overtuigd GroenLinks stemmer. Even heel ruim gesteld in de kern geen slechte mensen, maar ze hebben de keuze gemaakt voor een partij die de valse verleidingen van het Ruttiaanse en een klein snippertje van de macht niet heeft kunnen weerstaan. En dat heel goed probeert te maskeren. Dat maakt ze een beetje zielsverwanten van de Christenunie. Nu de rampspoed in alle hevigheid aan het licht komt, zitten ze klem. Jesse Klaver en zijn partijbaronnen weigeren de stekker eruit te trekken en zij hebben bij het kruisje getekend. En dan krijg je dit soort ge ‘ja maar’ ge piep en gekreun. Het is van de meeste GroenLinks stemmers denk ik geen intrinsiek slecht zijn: ze hebben redelijk naïef een kaartje gekocht met bestemming A en de kleine lettertjes niet gelezen. Halverwege stopte de trein, sprong Ton Elias in de restauratiewagen en veranderde de trein van koers. Nu de ongekende ellende er aan alle kanten uitspuit weten ze het ook niet meer zo goed. Machinist Klaver heeft zijn Trudeau-meetups in ieder geval opgeschort en is in geen velden of wegen meer te bekennen.