Joop

&... Cruijff haalt zijn gelijk

  •    •  
07-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-JohanCruijf_vuist300.jpg
Elfstedenkoorts bij Beau van Erven Dorens ... Laat peuters lekker met hun handjes eten ... Filmfestival voor de snor ... Obama wil geen bloedgeld ... Waar komt toch de middelvinger vandaan? ... Harry Potter knapt af op LibDems ... & Fotogenieke kruipbeestjes
Ander nieuws van vandaag
Johan Cruijff haalt zijn gelijk bij de rechtbank. Ajax had Louis van Gaal en Martin Sturkenboom niet tot directeur mogen benoemen, heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald in het conflict tussen Cruijff en een aantal jeugdtrainers aan de ene kant en de andere commissarissen aan de andere kant. Volgens het hof hebben de vier commissarissen van Ajax (Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer) onaanvaardbaar gehandeld. (Video: AT5: Wat betekent uitspraak Cruijff precies? )
De Elfstedenkoorts in al zijn glorie : Beau van Erven Dorens wil zó graag meedoen met de Tocht der Tochten dat hij overweegt het startbewijs van iemand anders te gebruiken. Van Erven Dorens: “Ik doe liever niks illegaal, maar ik ben wanhopig.” Op Marktplaats hoeft hij in ieder geval niet meer te zoeken, daar zijn alle te koop aangeboden startbewijzen inmiddels door de organisatie verwijderd.
Uit een onderzoek van de universiteit van Nottingham blijkt dat wanneer baby’s en peuters zelfstandig met hun handen eten , de kans op zwaarlijvigheid later kleiner is. Op latere leeftijd zijn ze geneigd om gezondere voedingspatronen aan te houden.
In de Amerikaanse stad Portland wordt eind maart een bijzonder Internationaal Filmfestival gehouden. De organisatie heeft besloten het festival in zijn geheel te wijden aan snorren. Na de Movember-beweging – waarbij in de maand november mannen opgeroepen werden hun snor te laten groeien om geld in te zamelen voor het Kankerfonds – is het nu de beurt aan een heus benefietevenement in de vorm van een filmfestival.
President Barack Obama heeft geld nodig voor zijn herverkiezingscampagne, maar gaat niet over lijken. Zo heeft hij meer dan 200.000 dollar terug gegeven aan broers van een voortvluchtige casinobaas, die verdacht wordt van drugs- en fraudedelicten. Sinds zijn verdwijning is hij bovendien ook in verband gebracht met geweld en corruptie in Mexico.
Een Amerikaanse nieuwszender bood zijn excuses aan nadat zangeres M.I.A in de pauzeshow van de Super Bowl haar middelvinger opstak. BBC vraagt zich af dit gebaar precies betekent en sinds wanneer het zo beledigend is. Dit symbolisch laten zien van de mannelijke geslachtsdelen blijkt al zeker 2000 jaar in gebruik als ultieme belediging.
Harry Potter-acteur Daniel Radcliff heeft het helemaal gehad met de Liberal Democrats. Ze laten zich volledig voor het karretje van de Tories spannen, zegt hij. De Potter-vertolker heeft zijn zinnen verzet naar ‘een echte linkse leider’ Ed Miliband, de leider van Labour.
Kleine kruipende beestjes, oftewel geleedpotigen vormen 90 procent van het dierenrijk. Veel eer krijgen ze daar gewoonlijk niet voor. Fotograaf Thomas Shahan heeft ze op een onwaarschijnlijk mooie manier in beeld gebracht.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

opgeheven
opgeheven7 feb. 2012 - 9:14

[Uit een onderzoek van de universiteit van Nottingham blijkt dat wanneer baby's en peuters zelfstandig met hun handen eten, de kans op zwaarlijvigheid later kleiner is. Op latere leeftijd zijn ze geneigd om gezondere voedingspatronen aan te houden. ] Beetje vreemd. Als ik het bronartikel lees lijkt het meer te gaan om het zelfstandig eten dan het met de handen eten. Het gaat om een onderzoek van kinderen vanaf 20 maanden tot 6,5 jaar. Nu weet ik niet wat de normale leeftijd is om zelfstandig te eten met bestek maar mijn dochter is 18 maanden en eet al enkele maanden zelfstandig met bestek. Oke, het zit soms ook aan de muur maar ze eet zelfstandig, en niet met de handjes maar met bestek. Dat zou volgens mij net zo goed moeten zijn. Zoals het hier geschreven staat lijkt het net alsof je kinderen niet met bestek maar met de handjes moet laten eten, terwijl er eigenlijk bedoeld wordt dat je ze niet moet voeren.

BenJoosten
BenJoosten7 feb. 2012 - 9:14

Niet dat ik een van beiden met deze vergelijking wil beledigen, maar er is een overeenkomst tussen Beau van Erven Dorens en een zekere, op Joop nogal veelbesproken politicus: elke seconde aandacht voor elk van beiden is er een teveel.

python
python7 feb. 2012 - 9:14

Die Beau van Erven Dorens doet mij denken aan een oude spits bij Vitesse. Met geen paard naar de grond te krijgen, maar scoren 0,0