Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Crosby, Stills & Nash sluiten zich aan bij Spotify-boycot

  •  
02-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
268 keer bekeken
  •  
AMSTERDAM-CONCERT-CROSBY STILLS AND NASH

© AMSTERDAM- Folkrockgroep Crosby, Stills & Nash met van links naar rechts Stephen Stills, Graham Nash en David Crosby treden op in een uitverkochte Heineken Music Hall. ANP PHOTO COPYRIGHT

Ook David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash hebben zich aangesloten bij de Spotify-boycot. Ze willen dat het muziekplatform hun muziek verwijdert. De drie, die het verder over weinig eens zijn, maken zich zorgen over de “gevaarlijke desinformatie” in de podcast van Joe Rogan, schrijven ze. Eerder besloten Neil Young, Joni Mitchell en Nils Lofgren hun muziek al om die reden te verwijderen.
Crosby, Stills en Nash zijn duidelijk niet overtuigd door de maatregel die Spotify begin deze week aankondigde. De muziekdienst beloofde voortaan te verwijzen naar een pagina met wetenschappelijke informatie over covid-19 bij elke podcast waarin de ziekte wordt besproken. Ook Joe Rogan beloofde beterschap. De podcaster zei dat hij zich beter wil voorbereiden als hij gasten met controversiële coronameningen uitnodigt.
Dinsdag besloot Mary Trump, het nichtje van de voormalige president, om haar podcast niet langer via Spotify te verspreiden. In een tweet noemt ze Rogan een racist. Ook succes-auteur Brené Brown brengt voorlopig geen nieuwe podcasts uit via Spotify.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.