Joop

Crisisberaad over positie Vreeman, Commissaris van de Koningin aan zet

  •  
21-10-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vreeman.png
Vreeman blijft voorlopig nog aan als burgemeester. Hij put hoop uit het feit dat de gemeenteraad zijn gedrag weliwaar afkeurt maar het vertrouwen niet heeft opgezegd. Wel is er volgens de raad een ‘onwerkbare situatie’ ontstaan.
Free video streaming by Ustream Burgemeester Vreeman is niet van plan op te stappen. Hij wacht het oordeel af van de Commissaris van de Koning Van de Donk en put hoop uit het feit dat een motie van wantrouwen verworpen werd. Een mildere motie die wel aangenomen werd spreekt echter van een ‘onwerkbare situatie’. Vreeman hield informatie over kostenoverschrijdingen bij de bouw van een theater volgens eigen zeggen achter omdat er een corruptiezaak rond gemeenteraadslid Smolders (ex-LPF) aan het licht kwam.  Volgens Vreeman was het college gevallen als hij open tegen de raad was geweest en wilde hij dat risico niet lopen om te voorkomen dat corruptie een kans kreeg.
Tijdens de raadsvergadering over het rapport van de enquêtecommissie over het Midi Theater in Tilburg is een motie van afkeuring van coalitiepartijen VVD en SP tegen burgemeester Vreeman met 24 tegen 15 stemmen aangenomen. De motie keurt de handelwijze van Vreeman af en betekent dat een ontslagprocedure in gang wordt gezet. Een motie van wantrouwen van CDA en Lijst Smolders Tilburg (LST) haalde het niet (15-24).
De al jaren slepende kwestie i

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar