Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Crisis bij Vlaams Belang na verpletterende nederlaag

  •  
26-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vb_300_04.jpg
Einde partij in zicht? ... Voorzitter moet opstappen, Dewinter pleit voor verjonging
De verkiezingen in België zijn uitgelopen op een regelrechte ramp voor de extreemrechtse partij Vlaams Belang, een nauw bondgenoot van de PVV en Wilders. Er moeten koppen rollen, zo wordt duidelijk maar het bestuur wil uitstel van maatregelen tot oktober.
Vlaams Belang is altijd voorstander van hard optreden, behalve als het om de eigen mensen gaat natuurlijk. De partij verloor zondag 15 zetels in het Vlaams parlement, negen zetels in het federaal – landelijk – parlement en wist amper een zetel te behouden in het Europees Parlement. De vice-voorzitter moet een onderzoek gaan doen naar het debacle. Voorzitter Annemans heeft aangekondigd op te stappen maar dan wel pas in oktober. De Vlaamse krant De Morgen stelt dat Witte Zondag het einde van de partij betekent. De Morgen schrijft verder :
Het partijbestuur zal zich binnen enkele weken in conclaaf terugtrekken om zich onder meer over de analyse te buigen en de personeels- en financiële problemen te bespreken die het gevolg zijn van de uitslag. Met de resultaten van deze analyse zal de nieuwe voorzitter dan aan de slag kunnen. Die wordt in oktober verkozen. “Tot die dag blijf ik voorzitter zodat de partij in rust en eensgezindheid aan de toekomst kan werken”, zei Annemans.
cc-foto: novopress

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

longlivemokum
longlivemokum26 mei 2014 - 15:39

Vandaag Vlaams Belang, binnenkort de PVV?. Ik hoop van wel.

vriest
vriest26 mei 2014 - 15:39

Het overgroot gedeelte van VLAAMS BELANG zijn electoraal kiest tegenwoordig NVA ,ook vissend in het zelfde water maar gematigder .