Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Criminele infiltrant weer welkom bij justitie

  •  
05-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-23905226.jpg
Opstelten: alleen in een beperkte periode, onder zeer streng toezicht en als het echt niet anders kan
Minister Opstelten heeft, na aandringen van de Tweede Kamer, toegezegd dat criminele infiltranten weer mogen worden ingezet door politie en justitie. Hij hoopt met een aantal strenge voorwaarden misstanden, zoals de IRT-affaire die in de jaren ’90 voor veel beroering zorgde, te voorkomen. Volledige immuniteit voor criminele infiltranten is bijvoorbeeld ditmaal niet mogelijk.
Volgens Opstelten is inzet van infiltranten alleen toegestaan voor een beperkte periode, onder zeer streng toezicht en als het echt niet anders kan. Het voorstel wordt vrijdag door het kabinet in de ministerraad besproken, meer details over het plan worden vrijdagmiddag bekend gemaakt.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

vriest
vriest5 jul. 2013 - 7:08

Indien u OPSTELTEN geloofd ,zou dat nu opeens weer uit de kast gehaald worden .Nou dit spel word nog steeds gespeeld ,ondanks het IRT DEBACEL .Er werd en word nog steeds gebruik gemaakt van de zo genaamde burger infiltranten .Men is gewoon door gegaan op de ingeslagen weg ,alleen niet wettelijk dicht getimmerd ,dat is bij deze dan rechtgezet .Hoe denkt u anders dat er sommige zaken opgelost worden ,niet vanwege alleen de speurzin van onze justitie .

nikita72
nikita725 jul. 2013 - 7:08

En als er een rechtszaak komt zal zo'n criminele informant de officier van justitie gaan chanteren om meer geld of meer bescherming te krijgen. Kijk maar naar het Passage-proces: http://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_La_Serpe

JacquesDanzig
JacquesDanzig5 jul. 2013 - 7:08

Wegens "succes" geprolongeerd?

denmol
denmol5 jul. 2013 - 7:08

Wederom een brevet van onvermogen aan de politie die hun werk blijkbaar zo slecht doen dat men hulp van criminelen nodig heeft om de pakkans te vergroten.

vriest
vriest5 jul. 2013 - 7:08

@ NIEK JANSEN Die beveiliging is vaak niet eens nodig dat bleek in de IRT kwestie .Daar gaf de infiltrant gewoon toe voor justitie te werken ,en vermoedelijk nog steeds .Aangezien hij sinds het IRT in diverse andere zaken op dook .En zo lopen er nog wel een paar rond.

Bouwman2
Bouwman25 jul. 2013 - 7:08

Een ezel stoot zich nooit twee maal aan dezelfde steen, maar Opstelten heeft het vaste voornemen om vooral niets te leren van het verleden.

2 Reacties
poelly12
poelly125 jul. 2013 - 7:08

Leo, als je even rustig leest, zie je dat de 2e kamer hierop heeft aangedrongen, en dat het idee dus NIET uit de koker van Opstelten komt. Hoe moeilijk kan het zijn om 10regels te lezen

boswachter2
boswachter25 jul. 2013 - 7:08

Ja hoor criminelen hebben recht op privacy, alleen zij houden zich er niet aan.