Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Criminele immigrant sneller uitgezet

  •  
03-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
leers300_04.jpg
Wie in zijn eerste Nederlandse jaar in gevangenis beland, moet vertrekken... Nieuwe regels waarschijnlijk in strijd met Europa...
Criminele vreemdelingen worden vanaf volgend jaar strenger aangepakt. Wie in het eerste jaar van verblijf over de schreef gaat en in de gevangenis belandt, moet het land verlaten.
Leers stelt vandaag in de ministerraad voor om de verblijfsvergunning af te nemen van immigranten die in het eerste jaar na hun toelating een gevangenisstraf of jeugddetentie krijgen.
Drempel Immigranten die zich schuldig maken aan zware misdrijven kunnen al het land worden uitgezet. maar met het voorstel van Leers wordt de drempel een stuk lager. Volgens de minister moeten de immigranten beter beseffen dat ze bij crimineel gedrag hun verblijfstatus op het spel zetten.
Volgens het kabinet kan huiselijk geweld, maar ook ernstige vergrijpen als mensen-drugs- en wapenhandel, met de nieuwe regels beter bestreden worden. Deskundigen hebben twijfels over de strengere maatregelen. Zij denken dat ze strijd zijn met Europese regels.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (64)

msj_meijerink
msj_meijerink3 feb. 2012 - 9:43

Het zal weer niet waar zijn dat Gekke Gert alweer 'te enthousiast' de GBL gerieft.

TheGreenMachine
TheGreenMachine3 feb. 2012 - 9:43

Goed plan! Een gewaarschuwd mens telt voor twee, invoeren die hap. Hardwerkende concierges moeten blijven, criminelen die de regels van hun nieuwe land aan hun laars lappen eruit. Lijkt mij niet meer dan logisch.

Michiel Online
Michiel Online3 feb. 2012 - 9:43

Het was al duidelijk dat dit kabinet het heft in eigen handen neemt en tegen mensenrechten in gaat.

mosygi30
mosygi303 feb. 2012 - 9:43

Leers het cda kan maar niet ophouden met zijn uitspraken määr er is een oplossing,wat hij zegt gaat toch niet door,de meeste minister staats secretarissen lullen maar wat om Wilders tevreden te stellen

meijerlahn
meijerlahn3 feb. 2012 - 9:43

Bla, bla, bla, bla...... http://www.fonos.nl/sites/default/files/audio/166/C00000016625-0002-0001.swf

neutralist
neutralist3 feb. 2012 - 9:43

UItstekend, de cijfers waren inderdaad niet best hoewel het natuulijk al bekend was. Kaf van koren blijven scheiden en niet denken dat elke allochtoon hier met goede bedoelingen komt.

labels
labels3 feb. 2012 - 9:43

Ik vind het een volkomen logisch beleid, wat overigens niet nieuw is maar slechts wordt aangescherpt. Wanneer een immigrant een verblijfsvergunning krijgt gaat ie een soort overeenkomst aan met de Nederlandse samenleveing. Dat is per definitie gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Wanneer een immigrant zich dan gaat bezighouden met allerlei criminele aktiviteiten, lijkt het me logisch dat z'n verblijfsvergunning niet wordt verlengd of ingetrokken. Uiteraard wel bij expliciet crimineel gedrag. Als zo'n man een inbreker in zijn huis treft en hij slaat hem met de spreekwoordelijke ferme tikken zijn huis uit en hij krijgt vervolgens een veroordeling wegens mishandeling voor z'n kiezen, is het natuurlijk een ander verhaal. Ik ben overigens wel benieuwd naar de cijfers. Over hoeveel mensen gaat het hier? In 2011 waren er zo'n 150.000 immigranten (dat schijnt een record te zijn). Hoeveel van die mensen zouden in het eerste jaar dermate over de schreef gaan dat ze voor deze maatregel in aanmerking komen?

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen3 feb. 2012 - 9:43

Prettig zo'n regering die keer op keer internationale verdragen schendt. Als ze die schendt, dan heb ik er geen vertrouwen in dat ze heel makkeleijk de afspraken met haar eigen burgers niet schendt. Uw rechten zijn dus niet in veilige handen. Dat zou wel zo moeten zijn.

brbrwr
brbrwr3 feb. 2012 - 9:43

Dat zou zeker 4 jaar langer moeten zijn dan dat ene jaar. Weer zo'n halfbakken maatregel

brbrwr
brbrwr3 feb. 2012 - 9:43

Uit het kommentaar van velen blijkt dat bijna alle Henken en Ingrids dan ook de grens over gezet zouden moeten worden. Stel dat dat zo zou zijn, dan hoeven we die 1.5 miljoen toch zéker niet verder uit te breiden met 20% van alles wat binnenkomt (afgezien van het onrendabelgehalte van de overige 80%).

Freedom4TheWorld
Freedom4TheWorld3 feb. 2012 - 9:43

Ik ben geboren uit een van oorsprong Nederlandse moeder in 1972, die ten tijde van mijn leven Nederlander was, maar waar ik de vreemdeling bleef in de één ouder gezinssituatie, door scheiding verkreeg zij haar Nederlanderschap terug, waar ik niet in meedeelde, omdat dit de oude wet niet toestond en ben dus tot op de dag van heden vreemdeling. Ook al ben ik opgegroeid in Nederland en heb meer contact gehad met mijn Nederlandse familiebanden dan mijn Duitse familiebanden. De nieuwe Rijkswet op het Nederlanderschap die in 1985 inwerking is getreden geld dus niet voor mij.Ik ben dus een slachtoffer van de overgang naar de nieuwe wet en voel dat mijn leven steeds meer ingekaderd wordt door de overheid. Met pijn in mijn hart stel ik vast dat de wetgever de tijd belangrijker vindt dan het individu. Ik ben geen crimineel maar een vreemdeling verkrijgt steeds minder vrijheden in Nederland, ook al voel ik mij geen vreemdeling, omdat ik in Nederland geboren ben, van uit een van oorsprong Nederlandse moeder.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai3 feb. 2012 - 9:43

Goede regeling had wat steviger gemogen maar er is tenminste een stok achter de deur voor criminelen en dat is goed.

sam tosha
sam tosha3 feb. 2012 - 9:43

Is dat hoofddeksel van de agent achter Leers nu de nieuwe zo gewilde stoere baret?

Freedom4TheWorld
Freedom4TheWorld3 feb. 2012 - 9:43

Ik ben tegen criminelen en ik zal ook alles in zijn werk zetten om crimineel gedrag te melden. Toch denk ik dat je context breder moet zien, de rechten van een vreemdeling in Nederland worden beknot en hierdoor is de zondebok geboren. Voor alle vergeten Nederlanders, die geboren zijn uit een van oorsprong Nederlandse moeder, die op het tijdstip van de geboorte in Nederland, Oud-Nederlander was en tijdens het leven van het kind weer Nederlander geworden is, maar waar het kind de vreemdeling bleef in de gezinssituatie. Verdrag inzake de Uitbanning van alle Vormen van Discriminatie van Vrouwen New York, 18 december 1979 Tractatenblad 1980, 146 en Tractatenblad 1981, 61 DEEL II Artikel 9 2. De Staten die partij zijn bij dit Verdrag, verlenen vrouwen gelijke rechten als mannen wat de nationaliteit van hun kinderen betreft. Udo Köllges Gelieve wilt u ook de ondertekening bevestigen. De bevestigingsmail wordt u na het ondertekenen toegestuurd. http://petities.nl/petitie/vergeten-nederlanders-scheidingskinderen

Candide2
Candide23 feb. 2012 - 9:43

En nu de criminele PVV-ers nog, naar Limburg.

2 Reacties
kleine2de
kleine2de3 feb. 2012 - 9:43

LOL Als je dan toch crimineeltjes wilt uitzetten, lijkt me dat een schitterende gedachte. Heel de PVV , alle echelons, de grens over. In Duitsland willen ze ze niet hebben............Marokko dan maar??

Waterbeer
Waterbeer3 feb. 2012 - 9:43

ken jij niet criminele limburgers?

hphilippens
hphilippens3 feb. 2012 - 9:43

Als we nou eens alle criminelen het land uitzetten, te beginnen met de financiële bonusboeven?

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen3 feb. 2012 - 9:43

Dorgredenering!

FransLenaen
FransLenaen3 feb. 2012 - 9:43

Dat is volkomen terecht. Als je in Nederland komt als nieuwkomer dan heb je je te gedragen. We zitten niet te wachten op criminele nieuwkomers. En juridisch is het waarschijnlijk wél rond te breien. Die discussie is al eerder gevoerd.

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer3 feb. 2012 - 9:43

Dus jij mag in een brievenbus pissen en mag blijven maar iemand uit afghanistan die wij persoonlijk uit zijn huis gebombardeerd hebben moeten naar de hel van Sap?

Waterbeer
Waterbeer3 feb. 2012 - 9:43

befpoedeltje van Wilders

1 Reactie
Candide2
Candide23 feb. 2012 - 9:43

Niet toekijken meteen ingrijpen. http://www.youtube.com/watch?v=h2zMuREC2_k&feature=related

witch11
witch113 feb. 2012 - 9:43

Oude boodschap in een nieuw jasje ,alle pogingen van rechts lopen op niets uit. Want alle ideeën vooral die van de PVV is in strijd met de E.G , de andere oplossing is niet eenvoudig maar is er wel . In ieder geval kan je nimmer een Nederlander zomaar ff zijn paspoort af pakken zoals de hr Wilders het zo mooi formuleert . Inmiddels weet ook Ingrid en Henk dat dit slechts popie jopie was . Wie o wie heeft de oplossing !!!

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen3 feb. 2012 - 9:43

Daar verschillen juristen over van mening. Zeker als ze een dubbel paspoort hebben.

Yggdrasil
Yggdrasil3 feb. 2012 - 9:43

Weer een nieuw populistisch, zero tolerance, PVW proefballonnetje. Leers kan maar niet stoppen om zichzelf op dagelijkse basis totaal belachelijk te maken.

1 Reactie
Frank Straathoff
Frank Straathoff3 feb. 2012 - 9:43

Jij vindt dat criminele allochtonen die in hun eerste jaar een gevangenisstraf oplopen mogen blijven? Of roep je maar wat?

LastShadowPuppet
LastShadowPuppet3 feb. 2012 - 9:43

Als ik bezoek krijg en die gasten gaan op mijn salontafel zitten kakken, dan zet ik ze ook mijn huis uit. Ik zie dus werkelijk het probleem niet van deze nieuwe regelgeving, die wat mij betreft al lang ingevoerd had moeten zijn.

2 Reacties
zegmaarmark
zegmaarmark3 feb. 2012 - 9:43

Ik zocht naar passende vergelijking en las toen die van jou en realiseerde me dat ik niets meer toe te voegen had. :) Lijkt mij persoonlijk ook niet meer dan normaal. Alleen zal dat wel weer anders werken in t la la cuckoo land van de doorsnee joop bezoeker

Turksnl
Turksnl3 feb. 2012 - 9:43

"Als ik bezoek krijg en die gasten gaan op mijn salontafel zitten kakken, dan zet ik ze ook mijn huis uit." Het gaat niet om mensen die kakken maar om mensen die slechts een scheetje laten.

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2012 - 9:43

En terecht. Prima maatregel. Direct invoeren.

1 Reactie
trujac
trujac3 feb. 2012 - 9:43

Meteen invoeren! Accoord maar maak dan ook een wet die criminele autochtonen statenloos maakt zodat die in de toekomst verstoken blijven van alle sociale voorzieningen inclusief AOW. Je zult zien dat de criminaliteit dan nog hoger wordt door allerlei struikrovers en plattelands bendes. Voorwaarde is wel dat er weer stadspoorten moeten komen die om 6 's avonds dicht gaan. Dus toch maar niet doen, beter is het om de welvaart eerlijker te verdelen zodat grote groepen niet zo gefrustreerd raken.

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2012 - 9:43

Niets mis met dit voorstel. Je trekt naar een land om er een nieuw leven op te bouwen. Wie dan er dan blijk van geeft slechts op een leven vol criminaliteit uit te zijn, moet wegwezen.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn3 feb. 2012 - 9:43

Dan kun je beter een Nederlandse witte boordencrimineel zijn die van zijn beroep stelen en roven van de belastingbeter heeft gemaakt. Die komen namelijk overal mee weg, daar kraait geen Gertje Leers of een Opstelten naar en kunnen rustig doorgaan met hun criminele leven in een nieuwe "baan". http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/vestia_en_de_staat_van_nederland/

holstein7
holstein73 feb. 2012 - 9:43

ik vind deze maatregel heel erg, b.v. asielzoekers, hebben veel meegemaakt ze komen uit landen waar geen rechten zijn en democratie en ze zijn allemaal onderdrukt in hun land van herkomst, ze zijn zielig en hebben veel geld betaald om hier te komen. ze zijn vaak zwaar getraumatiseerd en kunnen daarom dingen doen die niet juist zijn maar dat is de enige reden.. dat geef ik toe maar je moet ze juist koesteren en knuffelen dat hebben ze nodig en terugsturen doe je toch niet bij zieke mensen want dan gaan ze daar het zelfde weer doen, het is het verplaatsen van het probleem.. mijn oplossing is, geef ze een kamer in het huis van jolande sap, tofik dibi of de voorzitter van de pvda, zij hebben vast wel een plekje over en alleen zij hebben een goed haret voor deze mensen..

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer3 feb. 2012 - 9:43

gemeen van je dat zijn allemaal mensen met een gloeiende hekel aan asielzoekers bent alleen leers, wilders en rutte vergeten die zijn van hetzelfde slag

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2012 - 9:43

Zoveelste lege proefballonnetje van Leers, we kennen inmiddels de strategie..

2 Reacties
Waterbeer
Waterbeer3 feb. 2012 - 9:43

strategie ; lik wilders kont

Candide2
Candide23 feb. 2012 - 9:43

Beter dan een PVV-condoom met een gaatje erin. Die Henk en Ingrid worden gen...d waar ze bij staan, zolang als dit gedoogkabinet bestaat. Als dat maar goed gaat met die cond... van de PVV :-)

KingBenzai
KingBenzai3 feb. 2012 - 9:43

Goede zaak. Meteen invoeren. Als je je niet realiseert dat je je als asielzoeker moet gedragen in een vreemd land, zeker de eerste jaren, dan hoor je ook niet in onze maatschappij thuis.

1 Reactie
eeweew
eeweew3 feb. 2012 - 9:43

Nee, dan mag je lekker in je eigen land vermoord worden. Mensen die een keer iets verkeerd doen recht op leven? Stel je toch eens voor.

lancelot2
lancelot23 feb. 2012 - 9:43

Een héél goed plan! Ik zou zeggen maak van 1 jaar 10 jaar, zet meer zoden aan de dijk. Weetje: 65% van de Marokkaanse jeugd alhier is in aanraking geweest met justitie!

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil3 feb. 2012 - 9:43

Weetje: 65% van de Marokkaanse jeugd alhier is in aanraking geweest met justitie! ================ Iemand die een bekeuring krijgt komt ook in aanraking met justitie.

eeweew
eeweew3 feb. 2012 - 9:43

Een onterechte aangifte kan dus iemands leven kapot maken, en voor een asielzoeker dodelijk zijn. Goed plan...

2 Reacties
Bertdneerste
Bertdneerste3 feb. 2012 - 9:43

lezen Eline, hij moet wel in de gevangenis belanden, niet alleen op basis van een aangifte

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort3 feb. 2012 - 9:43

Een onterechte aangifte kan iedereens leven slopen Eline. Terechte aangiften trouwens ook: dan komen ze namelijk erachter waar je woont. Een reken maar dat de politie te druk is met twitteraars oppakken als ze je huis bekogelen met stenen en elke dag voor je deur staan te grijnzen. Heerlijk. Al helemaal als je kinderen hebt.

JAWEH
JAWEH3 feb. 2012 - 9:43

Als kind van een "crimineel" (mijn vader had met zijn belastingaangifte gesjoemel en werd na een gevangenisstraf in 1971 tot ongewenst vreemdeling verklaard) vraag ik me af wat er dan met de rest van de gezinsleden gebeurt. Pappie is stout geweest dus mammie en de kinderen moeten mee, ook al hebben ze er niks mee te maken of wisten ze niet dat pappie stoute dingen deed. Is daar ook over nagedacht? Analoge redenering: Kinderen en vrouwen van Nederlandse mannen die een strafbaar feit hebben begaan en zijn veroordeeld gaan voortaan mee de gevangenis in.

2 Reacties
BasVV
BasVV3 feb. 2012 - 9:43

Pappie heeft een paar mensen vermoord. Natuurlijk wisten Mammie en de kinderen dat niet. Hij is zo'n lieve pappie.

PietMonster
PietMonster3 feb. 2012 - 9:43

" vraag ik me af wat er dan met de rest van de gezinsleden gebeurt. Pappie is stout geweest dus mammie en de kinderen moeten mee, ook al hebben ze er niks mee te maken of wisten ze niet dat pappie stoute dingen deed." Vreemde wijze van redeneren. Eerst stelt U een vraag, en gaat die met een " het zal zo wel zijn" zelf beantwoorden. Waar haalt U vandaan dat de verblijfsvergunning voor vrouw en kinderen dan ook ingetrokken wordt? Waarom, zou dat zo zijn? Het blijkt niet uit het bericht op Joop of van de NOS

zegmaarmark
zegmaarmark3 feb. 2012 - 9:43

Tip: u moet er van uit gaan dat de (ultra) linkse medemens er nog steeds vanuit gaat dat "99% liever in hun eigen land blijft", asielzoekers "in hun eigen land worden vermoord" en dat vluchtelingen ook echt altijd gevaar lopen...

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort3 feb. 2012 - 9:43

Een vluchteling loopt altijd gevaar ja. Een immigrant niet. appels met appels s.v.p.

labels
labels3 feb. 2012 - 9:43

Sommigen hebben een beetje moeite met lezen hier. Ik lees kreten als asielzoekers en Marokkaanse jeugd. Het gaat hiet over nieuwe immigranten die crimineel gedrag vertonen in hun eerste jaar dat ze een verblijfsvergunning hebben.

1 Reactie
eeweew
eeweew3 feb. 2012 - 9:43

Asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen vallen hier toch ook onder?

Rambaldy
Rambaldy3 feb. 2012 - 9:43

Ik snap het niet!! ZIJN DE ALLOCHTONEN MET NED NATIONALITEIT NOU NEDRLANDERS OF NIET? Zowel, kun je ze niet uitzetten, zo niet, hou maar op met schijnheiligheid en zeg het gewoon wat je die vanuit je overtuiging vind namelijk, Allochtonen zullen nooit als een echte Ned gezien en geaccepteerd worden!!! verlos het volk.

1 Reactie
ElChe
ElChe3 feb. 2012 - 9:43

"verlos het volk." Welk volk?

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2012 - 9:43

Deze miniter blinkt tot dusver uit in oplaten van lege proefballonnen en zich daarna zonder concrete daadkracht te verschuilen achter de EU. Op deze wijze kan de grootste JAN SUKKEL de Nederlandse positie en verantwoordelijkheid bekleden. Is genaamd Gerd Leers.

1 Reactie
Candide2
Candide23 feb. 2012 - 9:43

Wat een waardeloze miniter!

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2012 - 9:43

Voor het eerst sinds 5 mei 1945 zijn nederlandse burgers wederom niet allemaal voor de wet gelijk.

2 Reacties
kleine2de
kleine2de3 feb. 2012 - 9:43

Goddomme!! Je hebt gelijk!! Goed van je.

Alila
Alila3 feb. 2012 - 9:43

"Voor het eerst sinds 5 mei 1945 zijn nederlandse burgers wederom niet allemaal voor de wet gelijk." Jawel hoor het gaat hier namelijk niet om Nederlandse burgers maar om vreemdelingen met een tijdelijke verblijfsstatus, die hebben in heel veel gevallen al andere rechten en plichten in Nederland dan Nederlandse burgers. Voorwaarde van die tijdelijke verblijfsstatus is nu dat je er voor zorgt dat je geen domme dingen doet waardoor je in de gevangenis kan belanden, dan vlieg je er namelijk uit. Prima maatregel en eigenlijk absurd dat die nu pas wordt ingevoerd.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 feb. 2012 - 9:43

Mag een allochtoon met een verblijfsvergunning terugslaan als hij aangevallen of geslagen wordt? of moet hij of zij zich gedragen in dit land als een doos? Want Nederland gaf hem of haar een verblijfsvergunning? Kom op mensen, zet je hersenen in je hoofd en niet er naast.

1 Reactie
Alila
Alila3 feb. 2012 - 9:43

Niet de zaak omdraaien.

ElChe
ElChe3 feb. 2012 - 9:43

Wat is nu de praktijk zoals ik die de afgelopen jaren gezien heb. Hardwerkende, goedbedoelende allochtonen moesten het land uit en criminele allochtonen met veel geld, die hier hun core business willen voortzetten, mochten blijven.

1 Reactie
PietMonster
PietMonster3 feb. 2012 - 9:43

Gelukkig mocht een criminele allochtoon als Saban B heel sociaal de bruiloft van zijn broer bijwonen zodat hij alsnog naar Turkije kon vluchten.