Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Coronavirus: VK roept burgers op China te verlaten

  •  
04-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
48677829392_55b8501749_k

© cc-foto UK Parliament

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft burgers opgeroepen China te verlaten. Ook is het het reisadvies voor China aangepast in verband met het Coronavirus. In het aangepaste reisadvies staat:
“De Britse consulaten-generaal in Wuhan en Chongqing zijn momenteel gesloten. Als u in China bent en kunt vertrekken, moet u dat doen. Ouderen en mensen met reeds bestaande medische aandoeningen lopen mogelijk een verhoogd risico …
Sommige luchtvaartmaatschappijen, waaronder British Airways en Virgin Atlantic, hebben een schorsing van vluchten van en naar het vasteland van China aangekondigd. Andere commerciële luchtvaartmaatschappijen zijn nog steeds actief, maar het kan moeilijker worden om toegang te krijgen tot vertrekopties in de komende weken.”
De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gezegd dat de uitbraak nog geen “pandemie” vormt. Tegelijkertijd hebben de autoriteiten in China drastische maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.
Andere getroffen landen doen er ook alles aan om meerdere besmettingen van het Coronavirus te voorkomen. Nadat België negen burgers terughaalde uit China, bleek een van de Belgen besmet te zijn. De vrouw vertoonde geen symptomen. Uit voorzorg moeten alle betrokkenen twee weken in quarantaine. De Belgen vlogen terug met 15 uit Wuhan geëvacueerde Nederlanders, die ook twee weken in quarantaine zijn geplaatst.
Het Franse evacuatievliegtuig had meer dan 250 mensen uit 30 landen aan boord. Eerst landde het vliegtuig op een militaire basis in Istres in Zuid-Frankrijk. Daar werden niet-Fransen op een andere vlucht naar huis gezet. Twintig mensen vertoonden symptomen van het virus, en bleven op de basis voor verder medisch onderzoek.
Inmiddels zijn 427 mensen overleden aan het gevaarlijke virus. Volgens worldometers.info zijn 20,703 mensen besmet met het virus, waarvan er 2,790 (13%) in kritieke toestand verkeren. Van de besmette gevallen zijn er inmiddels 776 mensen genezen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 feb. 2020 - 10:34

Arme Britten, eerst het Brexitvirus en nu het Coronavirus, er blijft ze ook niets bespaard.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 feb. 2020 - 4:30

Ik vind dat China uiteindelijk niet verwen kan worden rigoreuze maatregelen te nemen die hun eigen economie enorm schaden. Wat kun je nog meer doen, niet veel meer. Virussen trekken zich niet veel aan van protocollen. Het zal altijd wel ergens gebeuren. Het is zoals het is en het komt zoals het komt. Meer zorgen zijn er voor Afrika waar de gezondheidszorg en bereikbaarheid een veel groter probleem kunnen opleveren en daar ontzettend veel Chinezen, vanuit China overgebracht, werken. Dat is het werkelijke risico. lijkt me.Ik hoor er vooralsnog niets over besmettingen en/of doden. Globalisatie heeft op meerdere vlakken ook zijn prijs, het is niet allemaal opbrengst. Het een komt met het ander. Dit zal niet de laatste keer zijn.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin5 feb. 2020 - 4:30

verwen= verweten.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 feb. 2020 - 4:30

geen rigoreuze maatregelen....

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 feb. 2020 - 17:31

Is dat nu handig om mensen op te roepen te gaan vliegen vanuit besmet gebied?

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje55 feb. 2020 - 11:00

Dat dacht ik ook. Tenzij je ze allemaal in quarantaine houdt, er kan immers iemand tijdens de vlucht zijn besmet, veel meer risico op verspreiding dan daar blijven lijkt me. Als er nu 0 medische hulp zou zijn en risico op overlijden bij gezonde mensen veel hoger was dan was het nog wel logisch.

Gi Raf
Gi Raf4 feb. 2020 - 15:36

''De Belgen vlogen terug met 15 uit Wuhan geëvacueerde Nederlanders, die ook twee weken in quarantaine zijn geplaatst.'' De Nederlanders zijn in "quarantaine'' geplaatst bij vrouw en kinderen thuis. Als dat fout gaat kunnen ze wel een hek om Amsterdam zetten, of waar dan ook waar de pleuris onverhoopt uitbreekt. Peanuts vergeleken bij de miljoenensteden in China natuurlijk maar toch, compleet onverantwoordelijk. Het is voor de Britse arbeiders te hopen dat premier Johnson zorgvuldiger te werk gaat om besmetting met het Coronavirus te voorkomen.

EricDonkaew
EricDonkaew4 feb. 2020 - 15:01

Zoals gezegd is de angst voor het Corona-virus veel gevaarlijker dan het virus zelf. Buiten China zijn er maar twee mensen aan overleden, dat is echt niet veel. Hier in Thailand komen allerlei kleine nerinkjes, open restaurantjes gerund door de lokale bevolking, in de problemen terwijl al het voedsel daar wel degelijk hygiënisch wordt bereid. Met de Amerikaanse en Europese hotelketens blijft het prima gaan. Zogenaamd wél hygiënisch immers. Niet voor niks wordt er juist vanuit het westen zo op het bestrijden van het virus gehamerd. Vooral de VS, die zelf nagenoeg geen last hebben van het virus, nemen daarin het voortouw. Er is duidelijk sprake van een dubbele financiële agenda en dan heb ik het nog niet eens over de gewenste uitschakeling van China als handelsconcurrent.

6 Reacties
RaymondenJoop
RaymondenJoop4 feb. 2020 - 20:52

Werkelijk?! Wat een vooringenomen reactie. Als China economisch veel schade lijdt, is de volgende crisis een lachertje. Dat vd toko's is stupiditeit. Zelfde als toen mensen boos werden op lui omdat ze in een swift reden, onwetendheid

RaymondenJoop
RaymondenJoop4 feb. 2020 - 20:53

Volgende is vorige

4Vier!
4Vier!5 feb. 2020 - 7:40

EricDonkaew 4 februari Ik snap helemaal niets van je reactie. Het heeft weinig voedselbereiding te maken en veel met iemand in het gezicht hoesten te maken, met variaties daarop: met handen verschillende bronnen aanraken. Nu is er door de vrees en de daaropvolgende maatregelen weinig aan de hand, was anders geweest als er geen quarantaine was ingesteld.

EricDonkaew
EricDonkaew5 feb. 2020 - 8:28

@RaymondenJoop: Dat vd toko’s is stupiditeit. --------------------------------- Ha, het grootkapitaal reageert. Heb jij aandelen McDonalds of KFC? Mijn vrouw niet hoor. Die verkoopt vers voedsel in haar toko. @RaymondenJoop: Zelfde als toen mensen boos werden op lui omdat ze in een swift reden, onwetendheid --------------------------------- Abacadabra. Of doel je soms op Karst Tates?

EricDonkaew
EricDonkaew5 feb. 2020 - 10:27

@4Vier!: Ik snap helemaal niets van je reactie. -------------------------------- Helemaal niet zelfs? Bereiders van open voedsel hebben de schijn tegen. Ketens met voorverpakt, diepgevroren spul hebben de schijn mee. Of verkocht die vleermuizensoepverkoper uit Wuhan zijn product kant-en-klaar en ingevroren?

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 feb. 2020 - 1:12

Virussen overleven diepvries. Wilde vleermuizen en andere wilde dieren zoals civetkatten moet je ook gewoon niet eten, ook al zijn ze lekker of zg. goed voor de potentie.