Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coronavirus: Chinese school in Rotterdam maand dicht

  •  
31-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
danhua
De Chinese zaterdagschool ‘Dan Hua’ aan de Essenburgsingel in Rotterdam-West is per direct gesloten. Het bestuur van de school zegt dit te doen uit voorzorg, om eventuele verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.
“De meeste leerlingen zijn van Chinese afkomst en hebben banden met familie in China”, legt Wendy Li uit aan Rijnmond. Er heerst angst onder de leerlingen en ouders van de school dat het virus zich verder buiten China verspreid.
De angst bij leerlingen en ouders voor het Coronavirus, was vorige week te merken in het aantal leerlingen dat naar school toe kwam. “Afgelopen zaterdag, tijdens de viering van het Chinees nieuwjaar, waren er al veel minder deelnemers op school dan andere jaren”, zegt Li.
Dan Hua telt zo’n 500 leerlingen. Iedere zaterdag worden er lessen gegeven in het gebouw van het Marnix Gymnasium. In de loop van volgende maand wordt besloten wanneer de zaterdagschool zijn deuren weer opent.
cc-foto: Google Streetview
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

de Boer2
de Boer22 feb. 2020 - 10:10

Bovenstaande valt allemaal onder de noemer "unutile precauzione" de nutteloze voorzorg waar P.N. van Eyck een gedicht over schreef. Net als de gezichtsbedekkende kleding die gedragen wordt door het misverstand dat lucht wel en een virus niet door geweven stof kan passeren. Je kunt net zo goed aan burka dragen. Of maquillage. Je kunt de dood proberen te foppen maar uiteindelijk ga je toch dood. De angst voor om dood te gaan is altijd de drijvende kracht geweest die mensen het leven belet en uit de slaap houdt zoals een andere dichter, namelijk J.C. Bloem schreef Helaas is het met het literatuuronderwijs al net zo bar en boos gesteld als met het onderwijs in rekenen en wiskunde. De poging het lerarentekort te stoppen met een ritueel is al even merkwaardig als het zegenen met een wijwaterkwast .i Het advies van de Boer is: houdt tegen die verloedering nu eens een pittige mars en daarna aan het werk. .

msj_meijerink
msj_meijerink1 feb. 2020 - 10:46

Volgende stap: sluiting van Ping Pong Pah en de Chinese Tuin. Daar gaan mijn Babi Goring en Saté Ajam!

JanB2
JanB231 jan. 2020 - 23:44

Zolang de afhaalchinees maar open blijft!

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe1 feb. 2020 - 11:51

De laatste chinees in mijn dorpse omgeving is al een jaar of wat vervangen door een thai.

Sam V
Sam V31 jan. 2020 - 19:39

Dus de Chinese school en de Chinese ouders/leerlingen beseffen dat er een grotere kans bestaat dat je het virus oploopt bij andere Chinezen dan bij willekeurig ergens anders in Nederland. Terwijl in een ander artikel nog zo’n ophef was over het vermijden van Chinezen onder het mom #ikbengeenvirus.

Flink
Flink31 jan. 2020 - 19:37

Boe, racisme!!! Tegen stigmatisering Chinezen!!!!

1 Reactie
Flink
Flink31 jan. 2020 - 19:40

Oh, misschien wel verstandig bij een virus dat dodelijker is dan de Spaanse Griep.

MountEverest
MountEverest31 jan. 2020 - 19:08

Triest. Mogelijk kan er les gegeven worden via Teams of Skype.

4Vier!
4Vier!31 jan. 2020 - 19:05

Waarom dan niet alleen de kinderen weren die fysiek contact hebben (gehad) met familie/bekenden uit de betreffende regio’s? (Les via Skype).

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe1 feb. 2020 - 10:31

Chinees leren op zaterdag kan wel even wachten en tijdelijk de school sluiten is wel zo makkelijk, neem ik aan.

4Vier!
4Vier!1 feb. 2020 - 12:22

DanielleDefoe 1 februari ???? slecht gelezen; had het woord “zaterdag” gemist. In dat geval: je hebt helemaal gelijk!!

Joop den Uil
Joop den Uil31 jan. 2020 - 19:03

top; heb de indruk dat vanuit China de zaak serieus wordt aangepakt (zonder economischeachtergronden zoals Nederland dat uit principe altijd doet (ref: de voetbal matches in dictatuurlanden , koniningin in *** achtergrond)

1 Reactie
MountEverest
MountEverest31 jan. 2020 - 20:45

China is inderdaad een fijn land waar alles toppie geregeld is waar je veel vrijheid hebt om jezelf te uiten. Waar komt toch die neiging vandaan om dictaturen en andere vijanden van het Westen op te hemelen?