Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coronavirus: 6000 passagiers aan boord gehouden op cruiseschip in Italië

  •  
30-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
cos
In de Italiaanse havenplaats Civitavecchia, 80 kilometer ten noorden van Rome, worden zo’n 6000 passagiers aan boord gehouden van cruiseschip Costa Smeralda. Twee Chinese passagiers zijn mogelijk zijn besmet met het dodelijke virus, meldt een woordvoerder van het cruisebedrijf Costa Crociere.
Het Chinese echtpaar ging vijf dagen geleden aan boord van het cruiseschip in de havenstad Savona. Het stel vertoont symptomen van het virus zoals hoesten, koorts en benauwdheid, en wordt onderzocht op eventuele besmetting. Passagiers van de Costa Smeralda gingen aan wal in Marseille, Barcelona en Palma de Mallorca, en zijn vervolgens doorgereisd naar Civitavecchia.
Vanuit verschillende landen worden honderden burgers geïsoleerd , die uit de Chinese stad Wuhan zijn geëvacueerd om de verspreiding van het gevaarlijke Coronavirus te stoppen.
Een speciaal comité van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt donderdag bijeen om te besluiten of er een internationale noodsituatie moet worden uitgeroepen. Het Coronavirus is inmiddels in 13 landen buiten China geconstateerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Phil2
Phil230 jan. 2020 - 16:34

Lekker egoistisch van de Chinezen om toch hun vakantie te willen voortzetten, terwijl hun regering veel werk maakt van het zoveel mogelijk binnen de perken houden van mogelijke besmetting.

adriek
adriek30 jan. 2020 - 16:20

Dodelijk virus? Procentueel gaan er nauwelijks meer besmette mensen dood aan het Corona virus dan aan de gewone griep. De wereldwijde (bijna) paniek is rond de besmettelijkheid: als dertig procent van de bevolking thuis blijft vanwege een stevige griep is dat slecht voor de economie.

Gefaald
Gefaald30 jan. 2020 - 15:20

Eindelijk weer leprozenkolonies. Oude tijden herleven. Die mensen kunnen nu lekker vakantie houden en zijn van alle plichten ontheven. Ik hoop dat ze effectieve medicijnen krijgen en een aangename onverwachtse vakantie hebben.

1 Reactie
TRAXX2
TRAXX230 jan. 2020 - 16:03

Ja, die effectieve medicijnen.... DAT is nu juist het hele probleem met deze epidemie....