Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: ‘Boeren hebben een punt, Schiphol moet ook halveren’

Luchthaven heeft geen natuurvergunning... ‘Reizigers vertrekken nu van een illegaal opererend Schiphol’
Joop

Coronapaniek: krant drukt extra pagina's wegens toiletpapiertekort

  •  
05-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3031248108_8412ccdbde_b

© cc-foto: Jessica B https://flic.kr/p/5BRWsq

In Australië hebben bezorgde burgers in verband met de dreiging van het coronavirus zoveel toiletpapier gehamsterd dat vele anderen nu op de bril met de handen in het haar zitten. Er zijn gewoon geen toiletrollen meer voorhanden, ondanks dat daarin gespecialiseerde fabrieken de productie stevig hebben opgevoerd.
Op sociale media gaan veelzeggende hashtags rond als #ToiletPaperEmergency en zelfs #ToiletPaperApocalypse. Tot overmaat van ramp vloog donderdag ook nog een vrachtwagen met een lading toiletpapier in brand, meldt The Guardian. Met gevaar voor eigen leven konden brandweerlieden de helft van de rollen redden.
De krant NT News, die de reputatie heeft al vaker dienst te doen voor het reinigen van intieme lichaamsdelen, is op de crisis ingesprongen door extra pagina’s toe te voegen aan de editie. Een bijlage van acht pagina’s kan door handige lezers op basis van bijgeleverde instructies omgetoverd worden tot toiletpapier. “Wij staan erom bekend dat we weten wat onze lezers nodig hebben en dus geven we ze dat ook nu,” aldus de krant. De bewuste pagina’s hebben een interessant dessin dat wellicht problemen oproept bij nationalisten.
Het is overigens niet geheel duidelijk waarom mensen juist toiletpapier hamsteren. Supermarkten plaatsen de klanten ondertussen op rantsoen van maximaal vier pakken per klant.
cc-foto: Jessica B

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 mrt. 2020 - 5:34

Als iedereen nu normaal doet is er niets aan de hand en ontstaan er geen tekorten. Ik neem aan dat er ook nog zoiets als water voorhanden is?

Greendutch
Greendutch5 mrt. 2020 - 19:35

en dat nadat al die bomen ( grondstof) verbrand zijn! nooit gehoord van een bidet blijkbaar? of gewoon wassen met water? of is hun water ook op?

1 Reactie
Jerry Bidet
Jerry Bidet6 mrt. 2020 - 12:03

nooit gehoord van een bidet blijkbaar? Ik wel, echt waar!

Matthijs Dam
Matthijs Dam5 mrt. 2020 - 12:47

Vezels zouden ook enorm helpen met het verminderen van toiletpapier verbruik, dan moeten mensen wel hun groenten en fruit eten ;-)

1 Reactie
Audio
Audio5 mrt. 2020 - 15:14

Waarom niet de fles inzetten? Dat is veel hygiënischer dan toiletpapier. Je kunt dan helaas niet meer met links eten of iemand de linkerhand geven, maar so what.

I am Legion
I am Legion5 mrt. 2020 - 12:23

"Krant drukt extra pagina’s wegens toiletpapiertekort." Dat lijkt mij dezelfde logica te hebben als een windmolen t.b.v. opwekking van elektriciteit bevestigd op het dak van een rijdende elektrische auto om minder vaak te hoeven bijtappen bij een oplaadpunt.

Audio
Audio5 mrt. 2020 - 11:40

Zodra mensen zich laten leiden door paniek, gebeuren er rare dingen. Men gaat hamsteren en zich afsluiten van de rest van de wereld. De vaak voor gek verklaarde preppers in de VS zitten nu goed. Ze hebben genoeg voedsel en wapens om zich te verdedigen. Een beetje off record: In de VS zijn de besmettingen vooral te vinden aan de Oost- en Westkust. De Zuidelijke staten die niet aan de zee grenzen en het Midden-Westen blijven tot nu toe grotendeels gevrijwaard van de ziekte. https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/coronavirus-maps.html#us

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 mrt. 2020 - 11:05

Die schijten in de broek voor dat virus

Jerry Bidet
Jerry Bidet5 mrt. 2020 - 10:48

Mij zullen ze niet hebben. Ik ben een notoire prepper. Heb voor de aankomende 8 jaar wc- en keukenpapier. Voor drie jaar voedsel. Extra lang houdbare melk. Twee varkens, drie koeien en zes kippen. Shampoo voor een weeshuis en tandpasta genoeg om geheel Rusland een week te laten poetsen. En uiteraard Wi-Fi. Voor de geïnteresseerde, op 8-3-2020 zit ik een aflevering op NGC.

1 Reactie
Audio
Audio5 mrt. 2020 - 15:11

Vrouwendag