Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Coronabeleid schadelijker voor kunst en cultuur dan Halbe Zijlstra’

  •  
24-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
ellendeckwitz
Druktemaker Ellen Deckwitz verwacht dat het kabinet de heropening van de kunst- en cultuursector zal presenteren als “een groot geschenk, een gift, een teken dat men wél geeft om de kunsten en de beroepsgroepen die daarbij horen”.
“Men zal eraan voorbijgaan dat de werkgevers en -nemers aldaar gigantische schulden hebben gemaakt, en dat tallozen door de onverschilligheid van Den Haag de nodige mentale deuken hebben opgelopen. Want inmiddels kunnen we gerust stellen dat het coronabeleid willekeuriger, onnozeler en schadelijker voor kunst en cultuur is geweest dan Halbe Zijlstra als staatssecretaris voor OCW.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

Jonathan2
Jonathan225 jan. 2022 - 5:58

Kunst en cultuur kan tevreden zijn vanaf morgen mogelijk honderd doden per dag extra geofferd om het gesubsieerde zieligheidscomplex van cultuur en co tevreden te stellen. Zoek een echte baan, zeikerds. Ga eens echt werken, bv. in de zorg en iets nuttigs doen. Ga eens om iets anders geven dan alleen om jezelf.

8 Reacties
vdbemt
vdbemt25 jan. 2022 - 10:06

Dat is duidelijk. Je laat je goed kennen, Jonathan. Ik stel mij een wereld voor zonder kunst en cultuur. En dat we dan voor afleiding, creativiteit, plezier en schoonheid afhankelijk zouden zijn voor mensen als jij. Brrrrrrrrrrrr

vdbemt
vdbemt25 jan. 2022 - 10:07

......afhankelijk van (niet 'voor') mensen als jij.....

Jozias2
Jozias225 jan. 2022 - 10:26

@jonathan Nu ben ik het met je eens dat de cultuursector (net als sommige andere sectoren) zichzelf wel heel verheven en belangrijk vindt maar 100 doden per dag? Dat is grote onzin als je kijkt naar de cijfers in andere landen. Ook in Nederland hebben we nu (met tienduizenden besmettingen) ondersterfte.

vdbemt
vdbemt25 jan. 2022 - 14:48

@Jozias. Van flinke oversterfte vorig jaar naar ondersterfte nu. Is er nog overtuigender bewijs van het nut van de maatregelen (ook al zijn ze niet even consequent toegepast). ??

Jozias2
Jozias225 jan. 2022 - 22:02

@vd bemt De opbrengsten van de regels zijn duidelijk maar de kosten ook.

Jonathan2
Jonathan226 jan. 2022 - 6:52

vdbemt. Daar ben je van afhankelijk, ik werk daar namelijk. Ben echter voorlopig overgestapt naar echt werk, net zoals Vincent van Gogh, zullen we maar zeggen. Voor de rest over smaak valt niet te twisten maar om nu te oordelen voordat je mijn producten hebt gezien, is wel opmerkelijk. Probeer eerst je eigen invulling te geven aan schoonheid en je niet te veel te laten leiden door wat blaaskaken uit de kunst-en cultuursector. De schoonheid die mensen in Frans Bauer ervaren is niets minder dan de schoonheid in het concertgebouw.

vdbemt
vdbemt26 jan. 2022 - 9:44

@Jonathan. Je hebt een lage dunk van je collega-kunstenaars. Is dat geen kwestie van smaak? Van jou naar anderen. Of is het omdat jouw kunst niet aanslaat?

vdbemt
vdbemt26 jan. 2022 - 9:50

@Jozias. "De opbrengsten van de regels zijn duidelijk" Die zijn zeker duidelijk. Enorme winsten bij BOL.COM., de supermarkten, de bezorgbedrijven, schermfabrikanten, en meer voorbeelden. Maar volgens mij bedoel je dat niet. "De kosten ook". Jij vindt het niet waard extra kosten voor de zorg te maken om levens te redden? Of om bedrijven te redden die, anders dan BOL, failliet dreigen te gaan?

Winterdepressie
Winterdepressie24 jan. 2022 - 15:57

Van Halve Zoolstra kon je in ieder geval nog zeggen dat hij er eerlijk voor uitkwam dat hij niets iets had met cultuur toen hij die portefeuille had. Met Rutte et al. is het een langzame dood door duizend kleine sneetjes. De schade die die flerk op z'n geweten heeft is onmeetbaar.

2 Reacties
Jean-Baptiste L Allemand
Jean-Baptiste L Allemand24 jan. 2022 - 22:17

Je kunt ook gewoon zeggen dat Rutte er gewoon nog altijd zit. We zitten nog in hetzelfde tijdperk.

vdbemt
vdbemt25 jan. 2022 - 10:08

Dat was dan wel het enige moment datr hij eerlijk was.