Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Corona-patiënt laat zien: dit is wat het virus met je doet

  •  
26-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
870 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-03-26 om 09.47.22
Een Britse man heeft met een video laten zien wat het met je doet wanneer je besmet bent met het coronavirus. De 51-jarige Andy Harwick kan met moeite rechtop zitten en is zichtbaar buiten adem terwijl hij zijn symptomen beschrijft. Zijn dwingende advies: blijf toch alsjeblieft bij elkaar uit de buurt.
Harwick beschrijft zichzelf als normaal gesproken fit en gezond, hij bezoekt de sportschool regelmatig en heeft slechts een milde vorm van astma. Het coronavirus heeft hem echt volkomen gevloerd. Op advies van vrienden en familie heeft hij zijn ziektebeeld vastgelegd, om anderen te waarschuwen het toch vooral serieus te nemen:
Hij beschrijft:
"Mijn ruggengraat doet pijn, mijn rug doet pijn, mijn nek doet pijn. Je wil niet praten, je bent kortademig zodra je beweegt, en je wil je hoofd niet van het kussen halen. Het komt en gaat, je voelt soms een lichte opluchting, dan gaat het heel even wel. Dit doet echt pijn, het is als niets dat ik ooit eerder heb gehad, ik zou het mijn grootste vijand niet toewensen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.