Joop

Corona-ontkenner schiet pompbediende dood die op mondkapjesplicht wees

  •  
21-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
polizei
In Idar-Oberstein, een plaats in het westen van Duitsland ter hoogte van Luxemburg, heeft een corona-ontkenner een medewerker van een tankstation doodgeschoten. De man gaf als motief voor de moord zijn afkeer van de coronamaatregelen.
"De 49-jarige man zou op zaterdagavond de winkel van het tankstation in zijn gelopen om twee sixpacks bier te kopen. Hij droeg geen masker. Toen hij bij de kassa kwam om te betalen, wees de 20-jarige medewerker hem op de mondkapjesplicht en vroeg de man een masker op te zetten. Een uur later kwam hij terug naar het tankstation met een mondkapje op, zette nog een sixpack op de balie, en deed zijn masker af. De medewerker vroeg hem het kapje weer op te doen, waarop de man een pistool trok en schoot. Het slachtoffer overleed ter plaatse."
De dader verklaarde tegenover de politie dat hij het slachtoffer verantwoordelijk hield voor het corona-beleid “omdat het de regels probeerde te handhaven”.
Geen video? Klik hier.
Update: In extreemrechtse Telegram-chatgroepen wordt de dood van de pompbediende met gejuich begroet, meldt Der Tagesspiegel. Deelnemers plaatsen onder meer opgestoken duimen.
Olaf Scholz, kanselierskandidaat namens de SPD, laat op Twitter weten dat hij aan de nabestaanden van de aanslag denkt. “Ik ben erg geschokt dat iemand vermoord is omdat hij zichzelf en anderen wilde beschermen.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

Andreas4
Andreas422 sep. 2021 - 0:40

Een schizo psychopaat wappie... bestaat zoiets? Blijkbaar wel. Opsluiten en de sleutel weggooien!

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9321 sep. 2021 - 17:09

Sommige dingen zijn zo gestoord en debiel dat ik niet echt weet wat ik er van moet zeggen. Gedachten natuurlijk voor het slachtoffer en nabestaanden. Daarnaast, iemand die tot zoiets in staat is lijkt mij een tikkende tijdbom. Had hij echt nog helemaal niets op zijn kerfstok?

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe21 sep. 2021 - 20:50

Met een man die thuis een wapen en munitie kan ophalen om een pompbediende om het leven te brengen omdat hij zich onheus bejegend acht is natuurlijk wel meer aan de hand dan een afkeer van mondkapjes.

Minoes&tuin
Minoes&tuin21 sep. 2021 - 14:54

Het moet niet gekker worden. Mijn gedachten zijn op de eerste plaats echter bij de nabestaanden van het slachtoffer. Vreselijk moet dat zijn voor ouders en familie. Die corona-crisis zal voor die mensen een leven lang duren. Vreselijk, je zou maar in hun schoenen staan.

Jerry Bidet
Jerry Bidet21 sep. 2021 - 11:04

Waaruit blijkt het een ontkenner is. Volgende de Duitse berichten ging hij ten onder aan de regelgeving. Dit is niet alleen voorbehouden aan de ontkenners.

5 Reacties
Wieowie
Wieowie21 sep. 2021 - 11:53

Ja, ik snap ook niet waarom hij wordt bestempeld als Corona ontkenner.

Le Chat Botté
Le Chat Botté21 sep. 2021 - 12:07

Je lijkt gevoel voor proportie te missen of zelfs doelbewust te negeren. Daarmee normaliseer je - bedoeld of onbedoeld - het doodschieten van een pompbediende omwille van het moeten dragen van een beschermend mondmasker. Dat beschouw ik als het normaliseren van geweld en vind ik verachtelijk, zo niet misdadig. Zie ook mijn reactie op wieohwie.

Jerry Bidet
Jerry Bidet21 sep. 2021 - 12:21

@Le chat Wat een leuke reactie, moest er echt om gniffelen. Dank daarvoor.

DaanOuwens
DaanOuwens22 sep. 2021 - 9:49

@ Jerry Bidet Jij schrijft: Wat een leuke reactie, moest er echt om gniffelen. Dank daarvoor. Dat maakt het nog erger en dommer. Hij maakt jou een terecht verwijt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 sep. 2021 - 14:21

Iemand die meent daarom een 20-jarige werkstudent meent te moeten vermoorden is totaal gestoord.

Juistem2
Juistem221 sep. 2021 - 10:55

“Corona ontkenner” is nu het nieuwe woord voor “verwarde man”? Lijkt me wel overduidelijk dat de man ernstigere issues had dan “corona ontkennen”.

Zandb
Zandb21 sep. 2021 - 10:49

Deze zielenpiet is op de een of andere manier aan en dientengevolge op rare ideeën gekomen.

Wieowie
Wieowie21 sep. 2021 - 10:02

Ik lees dat de dader tegen de maatregelen is. Echter, ik lees nergens dat de bestempelde “Corona ontkenner” daadwerkelijk het bestaan van Corona betwist.

2 Reacties
Le Chat Botté
Le Chat Botté21 sep. 2021 - 12:01

@wieowie Die nuance is natuurlijk vreselijk belangrijk in relatie tot het doodschieten van een pompbediende omdat je geen mondmasker wenst op te zetten. Ongevraagd maar vriendelijk bedoeld advies: stel jezelf eens wat vragen bij je begrip van proportionaliteit. Ik stel zelf de vragen: Hoe komt het dat er zo veel (mijn perceptie, klopt die?) gewelddadige lieden met een psychiatrische stoornis rondlopen en in toenemende mate (mijn perceptie, klopt die?) hun stoornis uit acteren? Wat is de rol van digitale communicatie hierbij? Is er sprake van een normaliserend effect van gewelddadige persoonsgerichte communicatie en het verheerlijken van geweld? Speelt het feit een rol dat online communicatie de indruk wekt dat je te maken hebt met gevoelloze, simpleton objecten in plaats van met voelende, complexe wezens?

Wieowie
Wieowie21 sep. 2021 - 16:03

Het een kan samen gaan met het ander. Ik vind dat je zorgvuldig moet handelen en niet te snel mensen in een hoek moet plaatsen of een stempel geven.