Joop

Corona gaat nooit meer weg, betekent dat het definitieve einde van bingo-avonden?

  •  
27-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
13383728583_99a4459d34_k

© cc-foto: I-5 https://flic.kr/p/moF7e6

Corona zou verdreven worden door vaccinatie maar dat blijkt minder goed te werken dan gehoopt. Nu begint de opvatting post te vatten dat corona nooit meer zal verdwijnen. Dat betekent mogelijk ook dat sommige maatregelen of adviezen voor altijd van kracht blijven. En dat mensen die tot de risicogroepen behoren, denk aan alle 50-plussers, het risico op besmetting zoveel mogelijk zullen willen mijden.
In Engeland wordt daarom de vraag opgeworpen of de bingo-traditie de pandemie wel gaat overleven. Het volksvermaak is vooral erg populair onder het oudere deel van de bevolking. Maar met z’n allen een hele avond in een zaal zitten tussen mensen die bingo! schreeuwen, wie heeft daar nog trek in?
De baas van de keten Mecca Bingo denkt dat de bingobehoefte niet zal verdwijnen door het virus. Toen de maatregelen afgelopen zomer versoepeld werden, was er meteen een opleving merkbaar. Het publiek dat zich aangetrokken voelt tot het mild verslavende kansspel waagde de gok en kwam weer opdraven. Maar nu duurt het langer. “Ons publiek is voorzichtiger dan de rest van de bevolking,” zegt hij tegen The Independent. “Bingo is voor veel mensen onderdeel van hun wekelijkse routine maar we snappen dat het voor hen langer duurt om het vertrouwen terug te krijgen.”
In theorie is bingo, of kienen zoals het in het zuiden van Nederland, wordt genoemd ook online te spelen maar dat is niet voor iedereen te doen. Het alternatief is, met in acht nemen van de maatregelen, toch weer bijeenkomsten in zeer kleine kring organiseren. Dat kan nog aantrekkelijk zijn als bijvoorbeeld, zoals eerder deze maand, de koning zelf voor bingomaster speelt. Dus hij weet nu wat hem te doen staat.
cc-foto: I-5
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

Phil2
Phil229 jan. 2022 - 9:10

Ja, wat als een kwaadaardiger versie de kop opsteekt?.. Ik hou m'n hart vast.

Klokkenluider
Klokkenluider28 jan. 2022 - 8:10

Wat mij zo verbaast is dat niemand (ook onze hooggeleerde virologen niet) het heeft over het feit dat vrijwel alle verkoudsheids-virussen Corona-virussen zijn. En die gaan inderdaad nooit meer weg. Omikron-variant = Delta-variant die verkoudheidsvirus is geworden. En laten we ons vaccineren tegen verkoudheden? Nee dus dus waarom dan al die heisa. De enige die aan deze heisa verdienen is de Farmaceutische Maffia en onder andere OMT-leden en anderen die met Corona-gelieerde BV-tjes miljonair geworden zijn. Wat snap ik niet aan dit uiterst vreemde verhaal dat kant nog wal raakt.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin28 jan. 2022 - 8:24

Toe maar, een verkoudheidsvirus nog wel! De wens is hier de vader van de gedachte!

Guido3
Guido328 jan. 2022 - 8:55

@Klokkenluider: Volgens mij zijn er geen "verkoudheidsvirussen". Verkoudheid wordt veroorzaakt door verschillende virussen en Corona (Covid) virussen doen dat ook, net zoal griep (Influenza). Maar de "gewone" verkoudheid wordt vaak veroorzaakt door Rino of RS-virussen. Of vallen die ook onder de familie van Corona virussen?

Sonic2
Sonic227 jan. 2022 - 20:39

Corona gaat natuurlijk wel weg op de manier hoe we het hebben leren kennen de afgelopen 2 jaar. Hernandez heeft voor de verandering dus iets van een punt. Het is dus in zekere zin misleidend wat Kuipers zegt, want we gaan naar een endemische versie van Corona. Te negatief zijn, werkt complot theorieën in de hand.,

EenMening
EenMening27 jan. 2022 - 19:55

De ervaring leert dat elke pandemie na ongeveer 2 jaar endemisch wordt. Het virus wordt milder maar ook besmettelijker. Deze situatie lijkt nu aangebroken. Het is wel verstandig om elk jaar een "coronaprik", vergelijkbaar met de griepprik, te halen.

4 Reacties
Winterdepressie
Winterdepressie27 jan. 2022 - 21:10

Zoals we ook al meer dan 100 jaar een Spaanse griep prik nemen? Misschien voor de risicogroepen een goed idee, maar zelf dat kan na een paar jaar al weer overbodig zijn. Ik denk dat het beter is om ons nu echt voor te bereiden op de volgende.

Klokkenluider
Klokkenluider28 jan. 2022 - 8:12

Noop na 2 jaar verdwijnt het virus. Russische Griep na 2 jaar verdwenen. Spaanse Griep na 2 jaar verdwenen. Mexicaanse Griep na 2 jaar verdwenen. Dus een griepprik halen heeft totaal geen zin want je weet nooit welke Griep het gaat worden dat jaar. Ik heb 1 maal in mijn leven een griepprik gehaald samen met mijn moeder..... En??? Jep voor de allereerste keer in ons leven kregen we allebei zeer heftige griep. Daarna nooit meer een griepprik gehaald en ook nooit meer de Griep gekregen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 jan. 2022 - 7:22

Dat weten ze nl. wel ongeveer. Nu zal dat moeilijker zijn omdat er 2 jaar bijna geen griep is geweest vanwege het afstand houden. Ze meten nl. aan de hand van de griep die heerst op een bepaalde tijd in een bepaald land. Dat wordt geanalyseerd en dat wordt in de griepprik gestopt. Griepepidemie komt nl. niet overal tegelijkertijd voor.

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 jan. 2022 - 7:45

Ik moet zeggen griep, want het is niet vanzelfsprekend een epidemie, dat is weer iets anders, en kan het zijn maar vaak ook niet.

Eellco2
Eellco227 jan. 2022 - 19:17

Is er geen leuke bingo-app met gezellige groepschat? — Samen vanuit huis!

itsme3
itsme327 jan. 2022 - 19:14

We hebben al vier coronaverkoudheidsvirussen. Er kan dus makkelijk een vijfde bij. Hopen dat de weerstand na besmetting voldoende is om het virus voorgoed te temmen, maar anders worden we waarschijnlijk wel geholpen door een nog mildere variant.

FonsRietdijk
FonsRietdijk27 jan. 2022 - 17:06

Ach wat geeft dat, vinden toch alleen maar witte boomers leuk.

1 Reactie
PGS
PGS27 jan. 2022 - 21:09

Toch een racisitische uitspraak om iemand op zijn huidskleur te beoordelen.

Hernandez
Hernandez27 jan. 2022 - 16:33

Corona is straks (nu eigenlijk al) gewoon een griepje, en kwetsbaren kunnen dan gewoon een griepprik/coronaprik halen zoals ze dat nu ook al doen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin29 jan. 2022 - 7:27

Het is nog steeds niet gewoon een griepje ook al wordt het naar verwachting epidemisch. Je moet eens beter naar deskundigen zoals Marjon Koopmans luisteren. Als je verwacht dat je ergens naar op weg bent ben je er nog niet. Afwachten schijnt heel erg moeilijk te zijn voor sommigen. Het is nog steeds meer dan gewoon een griepje, daar komen niet zoveel jongeren mee in het ziekenhuis terecht als nu nog het geval is.

Herr Vorragend
Herr Vorragend27 jan. 2022 - 15:54

"Dat betekent mogelijk ook dat sommige maatregelen of adviezen voor altijd van kracht blijven" Adviezen kan je legaal naast je neerleggen, maar men kan ook besluiten het wettelijk kader van verplichte maatregelen tot in de eeuwigheid te verlengen. Op het moment dat men dat besluit word ik wappie, en dan de gewelddadige tak.

2 Reacties
Hernandez
Hernandez27 jan. 2022 - 19:44

'Adviezen kan je legaal naast je neerleggen, maar men kan ook besluiten het wettelijk kader van verplichte maatregelen tot in de eeuwigheid te verlengen.' Ja maar straks, na booster nummer 12 gaan die maatregelen 'echt wel' weg...

Sonic2
Sonic227 jan. 2022 - 20:28

Ik denk dat je veel complot theorieën kunt bestrijden door te kijken of het waarschijnlijk is. Over het algemeen duurt een pandemie 2 of 3 jaar en dan is het grootste gevaar wel geweken. Nu al moppert iedereen. Als Baudet en zijn wappie brigade fatsoen hebben en de eerlijkheid hebben dan bieden ze nu alvast hun excuus aan. We gaan de kant van Denemarken op. Er komt geen eeuwige avondklok, geen eeuwige coronapas Het zal in Nederland met de desastreuze RIVM modellen wel een hele lange tijd duren. Dat deel ik wel. Ik vind bovenstaande speculaties onwaarschijnlijk en weinig zinnig. Het is net zo zinvol als mogelijke nieuwe corona variant of mogelijke versoepelingen. Je kunt er rekening mee houden, maar mensen zijn wel erg stellig tegenwoordig

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft27 jan. 2022 - 15:53

Ik zou zeggen, als je zo oud mogelijk wilt worden ten koste van alles, dan blijf je thuis. Alhoewel je dan waarschijnlijk vroegtijdig sterft van eenzaamheid. We gaan allemaal dood. Sommigen van ons wat eerder dan anderen, maar als je in aanmerking neemt dat de aarde zo'n 4 miljard jaar oud is, dan gaan we allemaal zeer binnenkort. Als je wilt leven zonder angst, zul je wat aan de angst moeten doen.

6 Reacties
Sonic2
Sonic227 jan. 2022 - 20:21

Dat is een veelvuldig terug komend "argument". Het is allemaal angst en dat is aangepraat door de media. Ik ben niet angstig, maar ik ben wel wat meer terughoudend in drukke ruimtes. En ben buiten veel losser als binnen. Als ik bij mijn ouders ben dan neem ik als de besmettingen heel hoog zijn afstand. Als de besmettingen lager zijn dan knuffel ik ze of zoen ze. Dan moet je denken aan 1000 tot 2000 besmettingen per dag. Op 18 miljoen mensen. Ik geloof niet dat mondkapjes en 1,5 meter alle besmettingen voorkomen. Dat geloof ik ook niet van vaccinaties of de corona pas. Je houdt je in winkels en restaurants echter aan de maatregelen omdat je dat ook doet op de snelweg. En hoewel ik het er niet volledig mee eens ben werk je mee aan het bestrijden van besmettingen omdat zelfs covid ontkenners tegen uitgestelde kanker operaties kan zijn. Of tegen een gesloopte economie. Ik heb zelf corona gehad en het is een geniepig virus. Het is geen killer virus, maar onderschatting is ook fout. En voor de rest kan ik me voorstellen dat een zestiger nog graag 20 of 30 jaar van zijn of haar kleinkinderen wil genieten. Erg domme generalisatie dat je dan maar angstig bent. Of een schaap.

Paul Spijkers
Paul Spijkers27 jan. 2022 - 20:36

Doodgaan kost alles. Men kan alleen maar met angst omgaan als men blijft leven.

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft27 jan. 2022 - 21:22

@sonic De dingen die jij doet zijn gewoon slim. Ik schat in dat jij niet angstig bent. Ik doe ongeveer precies hetzelfde als jij. Het is juist dat soort gedrag dat helpt om niet hele dagen angstig te zijn. Dat wil niet zeggen dat je geen risico's loopt. En je gaat wel langs je ouders en je knuffelt ze ook als corona minder besmettelijk is. Dat betekent dat ook zij waarschijnlijk niet angstig zijn. Maar ook hier geldt, het is niet zonder risico. En dat lijkt me een gezonde situatie. Volgens mij verschillen wij niet zo erg van mening.

Sonic2
Sonic228 jan. 2022 - 8:37

@ Wie schrijft die blijft Ik stoor me net als u aan de mensen die ongeremd angst zaaien, maar naar mijn mening zijn er ook gewoon mensen die terughoudend zijn en slim opereren. Die geen overbodige risico's nemen. Vooral veel ouderen. Ik wilde alleen aangeven dus dat er een verschil is tussen mensen die angstig zijn en mensen die gewoon weinig zin hebben om Covid te krijgen en waar corona krijgen ook niet uitkomt. Niet elk mens( en dan doel ik zeker op ouderen mensen) heeft de luxe om onvoorwaardelijk op zijn of haar immuunsysteem te vertrouwen

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft28 jan. 2022 - 9:59

Volgens mij zijn we het eens. Het enige wat ik zeg is: Als je wilt leven zonder angst, zul je wat aan de angst moeten doen. Dat betekent dat je zelf wat aan die angst zal moeten doen en niet van een ander verwachten dat die jouw angst wegneemt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 jan. 2022 - 8:09

Als angst uitgebannen moet worden dan lig jij bij de eerste stapjes die je buiten de deur zet al onder een auto, en weg ben je. Goed je hebt dan heel even mogen leven toch? Angst is een nuttig instrument om überhaupt te kunnen leven. Wil je leven zul je moeten leren overleven.