Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Corona-app blijft kampen met kinderziektes

  •  
31-08-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Ministerraad

© DEN HAAG - Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA)komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ANP PHIL NIJHUIS

De invoering van een van de belangrijkste middelen om het corona-virus onder controle te houden, de app CoronaMelder die gebruikers waarschuwt na contact met besmette personen, is opnieuw uitgesteld. Verantwoordelijk minister Hugo de Jonge zegt eerst de wettelijke basis te willen verbeteren maar het AD onthult dat er ook andere problemen rond de app spelen. De app is inmiddels een miljoen keer gedownload en er wordt mee geëxperimenteerd in het oosten van het land. Uit de eerste ervaringen wordt duidelijk wat er mis is met de app.
"Bureau Berenschot heeft de afgelopen weken de ervaringen van de GGD’s geanalyseerd. Het concludeert dat de gezondheidsdiensten niet erg te spreken zijn over het testen zónder klachten. De CoronaMelder adviseert dit als iemand langer dan 15 minuten dicht bij een besmet persoon is geweest. Dat advies wijkt af van het geldende landelijke testbeleid dat personen alleen bij klachten moeten worden getest. De GGD’s ervaren dit als vervelend omdat het tot verwarring leidt, maar ook omdat zij minder de regie lijken te hebben over wat er dient te gebeuren. De app wordt ervaren als een soort dictator."
Daarnaast geeft de app een verkeerd advies voor het maken van een afspraak om getest te worden. De CoronaMelder vertelt gebruikers dat de test op de zevende dag na het verdachte contact moet plaatsvinden maar het testsysteem is daar niet op berekend. De app zou ook leiden tot nog meer testen terwijl de gezondheidszorg het aantal testen juist wil beperken wegens capaciteitsproblemen. Nu al is de hulp van Duitsland nodig om aan de vraag te voldoen.
De app vertoont ook andere mankementen. Zo geeft de CoronaMaleder bij sommige telefoons pas waarschuwingen als de app wordt geopend terwijl de instructies zeggen dat dat niet nodig is.
"Toen twee weken geleden iedereen de app kon downloaden, ontdekten veel mensen met oudere mobieltjes dat die de applicatie niet kunnen openen. Het ministerie tilt daar niet al te zwaar aan omdat bij het overgrote deel van de Nederlanders met mobieltjes de app wel werkt. Minister De Jonge stelt allerlei zorgen rond de app te begrijpen, maar denkt dat ze van tijdelijke aard zijn. Hij wijst erop dat de invoering van de app er vanaf het begin een is geweest waarbij ervaring opdoen en bijstellen is ingecalculeerd."
De app had op 1 september ingevoerd moeten worden. Twee weken geleden, tijdens de ingelaste persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge over het oplaaien van de virusbesmettingen stelde De Jonge in antwoord op vragen van RTL Nieuws nog dat behandeling van de wet door het parlement de grootste vertragingsfactor is.
"Ik hoop op een spoedige wetsbehandeling. En dan kunnen we toch nog vrij dicht in de buurt komen van die 1 september datum. Nee, maar laten we ook niet uitvlakken waarom we dat willen. Kijk, die app, die gaat ons gewoon helpen om meer contacten op te sporen. Die gaat ons gewoon helpen om dat virus af te stoppen. (…) Dus we hebben er echt wat aan als we met elkaar veel van die app gebruik gaan maken. Voordat dat zover is moeten we hem eerst goed uitproberen, dat doen we nu in Oost-Nederland en als die praktijktest slaagt en de GGD’en kunnen het aan, dan wil ik graag zo snel mogelijk invoeren."
De Jonge zette daarbij uiteen dat de app ook noodzakelijk is omdat het binnenlands verkeer weer toeneemt en besmette personen het virus meenemen door het land. De app werd begin april al aangekondigd door De Jonge die eerst beweerde dat de CoronaMelder al eind april geschikt zou zijn voor een publieke test, later werd dat eind mei. Het optimisme dat de minister blijft uitdragen blijkt niet gestoeld op de feiten. Inmiddels laat de landelijke invoering al een half jaar op zich wachten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (67)

Pater
Pater2 sep. 2020 - 1:30

Tja, vijf maanden geleden al aangekondigd door Hugo die zichzelf al een half jaar overtreft in beloftes die niet waar worden gemaakt. Hoelang kan zo'n prutser blijven zitten ?

Martinel
Martinel1 sep. 2020 - 14:58

Hugo zelf heeft last van kinderziektes. Wie is bruin, bruiner, bruinst? Hugo de selfmade man zonder medische kennis. Hoe is het mogelijk, dat deze man minister van VWS heeft kunnen worden? Vraag het Rutte die de BV Nederland beheert.

1 Reactie
Martinel
Martinel1 sep. 2020 - 14:59

Soort zoekt soort.....

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen1 sep. 2020 - 12:32

De app Pokemon Go had ook last van kinderziekten, maar toen die waren opgelost waren de meesten er al weer op uitgekeken. Voor Coronamelder verwacht ik ook dat het in het begin wel een hype wordt, eens kijken of ik in de Hall of Fame kan komen met mijn highscore.

Kuifje3
Kuifje31 sep. 2020 - 9:23

Of de app wel of niet voldoet en of deze wel of niet zin heeft kunnen we nog lang niet zeggen. Het is al knap dat er iets gebouwd is in zo’n korte tijd. Kritiek op de app is voorbarig en ongefundeerd. Wacht het even af.

2 Reacties
gimli55
gimli551 sep. 2020 - 14:42

Veruil het woord app met regering, dat is pas lachen. Lijkt op onze regering in maart, te samen met het RIVM.

Kuifje3
Kuifje31 sep. 2020 - 20:23

@gimli: dat we een waardeloze regering hebben is zonder meer waar. Dat ligt eigenlijk simpelweg aan de kiezers die steeds weer op dezelfde figuren stemmen. Leugenaars, nep-socialisten, farizeeërs, grachtengordel-elites, het is een mooi stel zo samen.

Hank Nozemans
Hank Nozemans1 sep. 2020 - 7:33

Ik krijg na het lezen van dit stukje eerder de indruk dat de GGD kampt met kinderziektes.

1 Reactie
Bert de Vries
Bert de Vries1 sep. 2020 - 11:09

De GGD kampt, helaas, niet met kinderziektes maar met structurele financiële tekorten en organisatorische incompetentie. Ze is niet berekend op de taak die ze heeft omarmd. Ze staat borg voor een nachtmerrie, en lijkt dat meer dan genoeg te vinden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin31 aug. 2020 - 20:33

Die Hugo, die staat de hele dag zichzelf te 'liken'!

1 Reactie
Martinel
Martinel1 sep. 2020 - 14:54

Hugo heeft slechts oog voor Hugo. Hugo de zonnebank King met zijn flapschoenen heeft slechts aandacht voor aandacht. Tijdens deze crisis ging hij op vakantie, liet zich via selfies knippen door zijn vrouwtje. Als je niet misselijk bent van deze volledig incapabele dan word je het wel.

Petra Buis
Petra Buis31 aug. 2020 - 20:05

Privacy en efficiency zijn niet compatibel. Of je kiest voor het één of voor het ander. Je kunt helaas niet allebei krijgen. Dat probeert men toch, vandaar

Welp2
Welp231 aug. 2020 - 19:29

Ik begreep dat ze in Singapore ook al een tijdje geleden hun app uit de ban hebben gedaan, om plaats te maken voor een 'domme' dongle/token die men op zak dient te hebben. Dit om allerlei technische problemen te omzeilen : - afstandmeting afhankelijk van signaalsterkte die varieert per type telefoon ; bij uniforme tokens heb je meer in de hand hoe het signaal moet worden geïnterpreteerd. - continu batterijgebruik voor bluetooth waardoor accu snel leeg is Heeft iemand ervaring hoe het met bovenstaande issues zit met de CoronaMelder ?

1 Reactie
adriek
adriek1 sep. 2020 - 8:28

Helemaal 'dom' kan zo'n dongle niet zijn. Ik schat de kosten toch al snel enkele tientjes. Dan moeten zo'n tien miljoen Nederlanders er eentje krijgen, kosten een paar honderd miljoen. En iedereen moet hem braaf bij zich dragen, koppelen met zijn telefoon en elke dag opladen. Technisch best denkbaar, praktisch een illusie. Afstandmeting met Bluetooth signalen is (inderdaad) nogal onbetrouwbaar. Maar: besmettingen lukken op allerlei afstanden, ook daar kun je niet stellen dat 140cm niet en 160cm wel veilig is. Het is allemaal kansberekening. Nabijheid in combinatie met tijd en allerlei omgevingsfactoren zoals wind(richting), muren, ventilatie... allemaal dingen waar zowel de app als een token niets vanaf weten. Moderne bluetooth low energy chips gebruiken weinig energie. Twee telefoons geleden kon ik duidelijk merken of BT aan of uit stond, bij mijn huidige telefoon merk ik het niet. De Coronamelder kan best levensvatbaar zijn, maar te veel mensen vertrouwen Facebook meer dan hun eigen overheid en gaan het niet gebruiken, en daarnaast blijken heel veel mensen het bestaan van de app te gebruiken als smoes om zich te laten testen zonder verschijnselen. Blijkbaar is het 'in' om op feestjes te kunnen melden dat je je hebt laten testen. (Een test zou wat mij betreft minimaal vijf dagen verplichte quarantaine moeten inhouden: je hebt blijkbaar een reden om te vermoeden dat je besmet(telijk) bent!) De app gaat niet functioneren in Nederland. En dat ligt niet aan de techniek.

MrOoijer
MrOoijer31 aug. 2020 - 18:12

De capaciteitsproblemen bij de GGD geven aan dat de hele app geen zin heeft. Immers, heb je wel symptomen, dan ga je vanzelf wel naar de GGD, daar heb je een waarschuwing van de app niet voor nodig. He je geen symptomen, dan wil de GGD je niet zien. Er is vanaf het begin gewaarschuwd dat de GGD's dit niet aan zou kunnen. Die organisaties zijn decentraal en heel erg uitgekleed. Er is geen centrale aansturing die nu beslist nodig is om capaciteit flexibel in te kunnen zetten. Het Corona-beleid is wat de GGD's betreft gewoon over de muur gekieperd. Ze hoorden vaak pas op de persconferenties wat er van ze verwacht werd.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin31 aug. 2020 - 20:32

Waarom zou je als overheid ook de regie nemen als je hem al hebt? Sybesma is overigens ook met stille trom vertrokken. Waarschijnlijk dacht hij; hier ga ik mijn vingers niet aan branden. Als een dief in de nacht is hij er tussenuit gepiept.

Pater
Pater31 aug. 2020 - 17:15

Brokkenpiloot De Jonge heeft niet anders gedaan dan zich overschreeuwen.

2 Reacties
Kuifje3
Kuifje331 aug. 2020 - 21:58

U zou het beter doen?

Bert de Vries
Bert de Vries1 sep. 2020 - 11:10

Kapje, ja!! En heel eenvoudig: als je niets doet, doe je het al beter.

Thuru
Thuru31 aug. 2020 - 15:37

Die hele app zal ik niet downloaden. Los daarvan heb ik geen mobiel telefoon, dus dat gaat zowiezo niet lukken. En het verplicht stellen gaat het ook niet worden, politie heeft wel meer dingen te doen dan dat controleren. En mocht het wel ooit verplicht worden is dat ook een wassen neus omdat controleren niet zal plaatsvinden, of zeer en zeer zeldzaam. En zelfs dat kan nog aangevochten worden omdat je niet mensen kan verplichten een recent smartphone te hebben. Dat die app kinderziektes heeft geloof ik zeker, maar goed, boeie, en ook boeie voor de meeste mensen omdat weinig maar die app op hun telefoon zullen zetten. Dus is die app eigenlijk zinloos.

JoostdeV
JoostdeV31 aug. 2020 - 15:35

Het wijzigen van de tekst van die melding in een app is voor een ontwikkelaar een half uurtje werk. een update van de app aanbieden via de betreffende distributiekanalen is hooguit een kwestie van enkele dagen. Een slimme ontwikkelaar zorgt ervoor dat de app de tekst met adviezen van een externe server haalt of doorverwijst naar een website. Er kan dan een door de GGD opgesteld locatiegebonden advies worden gegeven. Het beleid kan dagelijks worden bijgesteld en er is helemaal geen update van de app voor nodig. Afgaande op de cijfers van het aantal contacten dat de Duitse app weet op te sporen hoeven de aantallen de overbelaste Nederlandse teststraten niet heel veel extra werk opleveren. Met 17 miljoen downloads komen er dagelijks 20 meldingen op het Duitse systeem binnen van mensen die positief zijn getest. De app is een poging om de overdracht van het virus in een vroeg stadium te stoppen. Het is goed dat de overheid gekozen heeft voor een app die de privacy waarborgt. Het is een blijk van volwassenheid van onze kant om de app een serieuze kans te geven. Iedereen heeft zijn twijfels over de effectiviteit van de app, maar het alternatief is verder doormodderen met nog meer zieken, nog meer doden, nog meer economische schade en steeds weer terugkerende beperkingen in onze bewegingsvrijheid. Het is overigens ook een manier om de inwoners van China te laten zien dat een vrije en open samenleving ook in staat is om het virus zonder totalitaire staatscontrole onder de duim te houden.

4 Reacties
ton14024
ton1402431 aug. 2020 - 17:27

Met die laatste zin begeef jij je op zeer glad ijs.

BijstandsKoning
BijstandsKoning1 sep. 2020 - 8:00

Als voormalig systeembeheer kan ik het alleen maar met je eens zijn. De vereiste input voor de app nooit 'hard' coderen in de software, want dan kun je zowat elke dag een nieuwe versie opsturen. De app moet feitelijk alleen de kernel bevatten en zijn overige input ophalen van een server. Als bijvoorbeeld de termijn dat iemand in quarantaine moet, verlaagd wordt van 14 naar 10 dagen, dan is het een kwestie van dat gegeven aanpassen op de server. De volgende keer als iemand de app opent, haalt de software automatisch het nieuwe gegeven op.

ton14024
ton140241 sep. 2020 - 10:50

B. met die laatste zin begeeft men zich op zeer glad ijs.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 sep. 2020 - 8:05

De app functioneert vooral in landen waar de overheid een grotere greep heeft op de burgers zoals oa. in ZuidKorea. De Noorse vrijwillige app smittestopp is geen overweldigend succes ook al is hij anoniem. Ook niet iedereen die de app heeft gedownload deelt de informatie met Volksgezondheid.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9331 aug. 2020 - 15:34

App development is erg duur en tijdrovend. Ben benieuwd hoeveel we aan die app gaan hebben. Er zal vast iemand goed aan verdienen dat staat vast.

Bert de Vries
Bert de Vries31 aug. 2020 - 15:10

Trouw bericht vandaag over een door Hugo de Jonge haveloos opgezette opiniepeiling onder externe deskundigen. Over minstens één ding zijn bijna allen het roerend eens. De GGD's zijn totaal niet berekend op hun taak en moeten het testen uit handen geven. Hoofdoorzaak van deze incompetentie zijn extreme bezuiniging. Met name door de kabinetten Rutte, en dan vooral die van VVD en PvdA. Die hebben de diensten inclusief bezuinigingen over de schutting van de gemeenten gekieperd. De gemeenten hadden geen tijd om zich goed voor te bereiden. Daardoor kwam er boven op de bezuinigingen en bijkomende ontslaggolf nog eens een organisatorische puinhoop. De verkiezingen naderen. Sommige partijen proberen nu de hand in eigen boezem te steken. Maar veel meer dan een opgestoken middenvinger wordt het niet.

2 Reacties
Pater
Pater31 aug. 2020 - 17:11

@Bert "Die hebben de diensten inclusief bezuinigingen over de schutting van de gemeenten gekieperd." De GGD'en zijn niet gedecentraliseerd, die zijn altijd gemeentelijk geweest, zoals de naam al zegt: Gemeentelijke Gezondheidsdienst. In 2008 kregen de ggd’en door een wetswijziging meer taken voor het bestrijden van landelijke infectieziekten, maar ontvingen daar geen extra geld voor. De Raad van State noemde het een ‘sigaar uit eigen doos’ en waarschuwde dat de regio ‘niet de meest aangewezen plaats’ is om landelijke uitbraken van infectieziekten op te lossen. Toenmalig minister Ab Klink, zijn opvolger Edith Schippers en andere opvolgers deden niets met die kritiek en pandemiebestrijding kwam in de regio te liggen. In combinatie met oplopende financiële tekorten van gemeenten leidde dat tot verdere stapsgewijze bezuinigingen op de ggd.

Bert de Vries
Bert de Vries31 aug. 2020 - 21:25

Pater, je hebt gelijk. Ik heb zaken door elkaar gehaald.

Uitgekleed
Uitgekleed31 aug. 2020 - 12:59

Het zou nog wel eens kunnen dat die app erger kan voorkomen wanneer het virus weer oncontroleerbaar toeslaat. Er kan van alles op en aangemerkt worden maar zolang nog niet iedereen getest is voordat er een vaccin is is alle informatie, tenzij betrouwbaar, meegenomen.

2 Reacties
GoudenBergen
GoudenBergen31 aug. 2020 - 13:55

"mits betrouwbaar"

gimli55
gimli5531 aug. 2020 - 15:35

Veel kan en zou en nog een keer kan. Het kan ook niet.

Leontrotsky
Leontrotsky31 aug. 2020 - 12:53

Het is niet meer dan logische dat de app kinderziektes heeft, dit is altijd zo met een nieuwe technologie of een toepassing binnen een technologie. We moeten nu de app testen, downloaden en zoveel mogelijk gaan gebruiken dan zullen de kinderziektes gaan verdwijnen en kunnen we op korte termijn deze belangrijke app allemaal gebruiken tegen het gevaar dat corona vormt.

2 Reacties
Middenman
Middenman31 aug. 2020 - 14:05

Van harte mee eens Leontrotsky. Een aantal 'problemen' die in het artikel wordt genoemd betreft niet meer dan het aanpassen van tekst. Dat zijn natuurlijk geen echte problemen. Dat de techniek nog een paar onvolkomenheden bevat is normaal in een testfase. Daar is testen toch voor bedoeld? Dat dit artikel slechts één mankementje kan vinden zegt voldoende. Ik heb hem gedownload en ben aan het testen. Installatie is kinderlijk eenvoudig en de app is zeer duidelijk.

Bert de Vries
Bert de Vries31 aug. 2020 - 15:13

Trotsky, kinderziekten zijn inderdaad geen problemen. Disfunctioneren is een ander verhaal. En het functioneren van de app is één ding, de wetgeving die eromheen wordt geweven is van een heel andere orde.

Norsemen
Norsemen31 aug. 2020 - 11:55

Natuurlijk blijft De Jonge optimisme uitdragen over de app, hij heeft weinig keus. Zou wat zijn als hij zou zeggen dat de app waardeloos is en er toch gewoon mee door gaat.

2 Reacties
Stheno
Stheno31 aug. 2020 - 17:36

Norsemen, Het gebeurt zeer, zeer zelden dat je gelijk hebt, laat staan krijgt. Bij deze heb je gelijk; de minister kan niet anders dan aangeven dat de overheids-app goed is.

Norsemen
Norsemen31 aug. 2020 - 21:29

Stheno, Met gelijk hebben bedoel je waarschijnlijk dat je het met me eens bent. Verder interesseert het me bar weinig of jij of wie dan ook het met me eens is.

LBNB
LBNB31 aug. 2020 - 11:14

Veel succes met je app coronatsaar Hugo de Jonge. Deze griezel zoekt het maar uit met zijn app, ik vertrouw de overheid niet genoeg..

4 Reacties
adriek
adriek31 aug. 2020 - 11:55

Nee, aan Trump (Facebook, Whatsapp, Twitter, Google, Apple) en Rusland kun je je privegegevens beter toevertrouwen dan aan een rond privacy gebouwde app die helpt de volksgezondheid te beschermen. Blijkbaar heb je geen flauw benul hoe de privacybescherming rond de corona-app in elkaar steekt en klets je gewoon je Facebook-Paranoia-vrienden na.

Leontrotsky
Leontrotsky31 aug. 2020 - 13:57

@LBNB De overheid is nu juist momenteel de enige partij die je kan vertrouwen, jij leest teveel complotsites en kijkt teveel complotfilmpjes op youtube

gimli55
gimli5531 aug. 2020 - 15:42

@ L Volgens de overheid zou het niet komen, zouden jeugd niet besmet worden, niet besmettelijk zijn en niet ziek worden of hooguit lichte klachten. De bescherming is verzorgingshuizen was niet nodig, net als het testen en het vervolgonderzoek bij de GGD. Er zou een massa immunisatie komen, waardoor de problemen te managen waren. Er is in mei al een app aangekondigd. Moet ik nog even doorgaan over de betrouwbare overheid? Of is het genoeg om te laten zien, hoe onbetrouwbaar onze overheid is. Nu zullen de aanhangers aankomen met het feit dat veel nog niet bekend is, om de fouten van de overheid te verdoezelen. Waarom zijn de kritische opmerkingen dan wel fout en de overheid opeens niet. Dat is hypocriet.

LBNB
LBNB31 aug. 2020 - 17:29

@Eirda Nee aan Mao Zedong en Kim jong un de communisten wel. Wat haal je er toch allemaal bij? Ik ben geen Trump aanhanger en ik heb niet eens Facebook. Ik vertrouw de overheid ook niet puur om de reden dat ze onderzoeken zoals dat van Peter de Man naar de ventilatie in Maassluis boycotten. Ik vertrouw Grapperhaus niet omdat hij gewoon een bruiloftsfeest geeft terwijl zijn kabinet constant verkondigt hoe gevaarlijk het is. Het hele verhaal van ze is flinterdun. @gimli [Nu zullen de aanhangers aankomen met het feit dat veel nog niet bekend is, om de fouten van de overheid te verdoezelen. Waarom zijn de kritische opmerkingen dan wel fout en de overheid opeens niet. Dat is hypocriet] Ja inderdaad. Dit is psychologisch schijnbaar wel verklaarbaar. Angstige mensen kunnen niet meer helder nadenken. Het kan er gewoon niet bij mensen in dat het de overheid geen bal interesseert hoeveel mensen er sterven zolang ze maar herkozen worden.

mjansen2
mjansen231 aug. 2020 - 11:12

"Inmiddels laat de landelijke invoering al een half jaar op zich wachten" Ja je zou er bijna op gaan hopen dat ie nou eens eindelijk zonder gebreken gaat functioneren. Want wat kost dit weer niet aan belastinggeld.....Terwijl ieder weldenkend mens weet dat zo'n app niet gaat werken om het virus af te stoppen. Valse positieven ,valse negatieven, schijnzekerheid omdat mensen de app niet hebben gedownload, geen mobiel hebben of m niet bij zich hebben of zich niet hebben laten testen , niet weten dat ze corona hebben Ik word zo cynisch van die ministers met zo'n dadendrang naar dat soort "makkelijke"doekjes voor het bloeden dat ik er bijna een complotdenker van zou worden.

Phantom3
Phantom331 aug. 2020 - 11:01

De overheid en software. Het zal nooit wat worden.

2 Reacties
Max6
Max631 aug. 2020 - 13:50

Tja veel (onduidelijke) regeltjes... veel betrokken instanties... de komende tijd zullen er ook nog wel wijzigingen gaan komen (in de procedures). Ik zie het al gebeuren dat we straks allemaal met verschillende versies van 'de app' rondlopen en de hele zaak in het honderd loopt...

GoudenBergen
GoudenBergen31 aug. 2020 - 14:05

Het gaat verder dan "overheid en software". Overheidsinstellingen zijn per definitie bureaucratische molochs die gestuurd worden door complexe regelgeving en ingewikkelde procedures. In een dergelijke omgeving willen mensen met ambitie en creativiteit nog niet dood gevonden worden. Die gaan naar het bedrijfsleven of beginnen een start-up. Willen ze in publieke sector blijven werken, dan kiezen ze voor het onderwijs of de zorg, in een uitvoerende functie.

Mostafa
Mostafa31 aug. 2020 - 10:41

Digitaal corna bestrijding wordt de nieuwe Tom en Jerry uitdagingen- tjes, in mijn oog.

Minoes&tuin
Minoes&tuin31 aug. 2020 - 10:40

Wat is bij deze minister en sowieso hedendaagse regeerders wel gestoeld op feiten. Die vraag kun je je beter stellen. Het is hun 'manier van leven' geworden.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin31 aug. 2020 - 11:34

"De app wordt gezien als een soort dictator". Haha...Niet gewend om aangestuurd te worden? Ze kunnen het toch echt wel zelf! Kijk maar uit voor als hij wel goed gaat werken! Alhoewel daar weinig kans toe is natuurlijk, zeker nu Hugo de Jonge hiervan op de hoogte is gesteld, de GGD duidelijk maakt dat het ook niet echt de bedoeling is de epidemie in te dammen maar enkel het Nederlandse volk 'gerust' te stellen.

Frans Kwakman
Frans Kwakman1 sep. 2020 - 12:07

Minoes, moeten we dan rondlopen met die .app? Ik gebruik een iPad maar die ligt thuis. En mobiele telefoon heb ik niet nodig. Dus of ik val buiten de dictatoriale grenzen of de staat stelt dit verplicht en stuurt mij een ".app volger". Verder ben ik gezond en laat mij niet door jan en alleman een ziekte aanpraten.

chwiedijk
chwiedijk31 aug. 2020 - 9:44

Hugo kan zich beter met zijn schoenen bemoeien!

Rode druppel
Rode druppel31 aug. 2020 - 9:40

Mooie foto. De Jonge zegt met dit gebaar, zie op deze duim heb ik zolang gezogen dat mijn beleid eruit is gekomen. Wat een treurnis, wat een fouten. En zoiets zit nog steeds op deze post. Was zijn beleid maar net zo goed als hij kan lullen, dan hadden we een top beleid.

Thuiszitter
Thuiszitter31 aug. 2020 - 9:31

De CoronaMelder adviseert dit als iemand langer dan 15 minuten dicht bij een besmet persoon is geweest. Dus 3 minuten in gesprek met Iemand die besmet is kan geen kwaad , ik begrijp dus die 15 minuten niet . Nu dat er te weinig testen blijken te zijn heeft deze app dus helemaal geen zin.

6 Reacties
adriek
adriek31 aug. 2020 - 11:57

Des te meer zin heeft de app. Nu kunnen mensen zich meer gericht laten testen en zijn er ineens ruim voldoende.

ton14024
ton1402431 aug. 2020 - 13:46

´´ik begrijp dus die 15 minuten niet´´ Iets met ´uit de context halen´? Wat zou jij doen als je weet dat je in contact geweest bent met een coronalijer?

Thuiszitter
Thuiszitter31 aug. 2020 - 15:25

Eirda - ik zal het dan wel niet begrijpen, hoe bedoel je dat ? Je krijgt een melding , je hebt geen klachten verder, is het de bedoeling dat ik mij laat testen ? Zoals ik het begrijp wel en mocht je dan positief worden getest dan blijf je in quarantaine om een ander niet te besmetten . Wat zou anders de melding voor nut hebben , maar houdt wel in dat er meer getest gaat worden , toch ? Mensen zonder melding met klachten laten zich ook testen net zoals nu gebeurd, je kan aangestoken worden door mensen die de app niet hebben, nietwaar ? Dus volgens mij wordt er meer getest . Ton wat haal ik uit zijn context ? Ik laat mij dus testen , zie antwoord boven ,

ton14024
ton1402431 aug. 2020 - 17:12

Als je contact met een coronalijer hebt gehad, ga je in quarantaine. Bij klachten vraag je een test aan. Bij meer dan 15 minuten contact doe je allebei.

Thuiszitter
Thuiszitter31 aug. 2020 - 21:42

Ton - begrijp nog steeds niet de 15 minuten grens . Heb je zelf de app ? Zie dan onder over deze app en vervolgens in de faq wanneer je een melding krijgt. Daar stellen ze de 15 minuten in , als mijn Bluetooth signaal sterk is over 5 minuten dan krijg ik geen melding dat gaat pas in na 15 minuten. Dat vind ik dus raar. Maar goed de app heeft sowieso geen zin gezien de testcapiciteit van de ggd . Je mag je alleen laten testen bij klachten.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden1 sep. 2020 - 22:32

Thuiszitter: "Ton – begrijp nog steeds niet de 15 minuten grens." Dat is om te voorkomen dat die app dol draait als je met iemand in gesprek bent die op een schommel zit of vastzit in een draaideur omdat hij de weg naar buiten niet kan vinden.

Bouwman2
Bouwman231 aug. 2020 - 9:29

Wat dacht je dan, dat de techniek almachtig is? Mijn computer heeft een spellingsprogramma. Maar dat doet heel rare dingen, waardoor er allerlei stomme spellingsfouten ontstaan. Dan staat er bijvoorbeeld ik verbeeldt me... En dat maakt een slechte indruk. Maar ik ga niet brommen op de onvolkomenheid, hoor. Want (bina) alles en (bijna) iedereen is beperkt. Dus ook iet op minister De Jonge. Integendeel, ik prijs hem juist wegens zijn nooit aflatende ijver in lastige tijden. En om zijn mooie schoenen natuurlijk. Ik zou ze ook wel willen kopen, maar ze zijn er niet in mijn maat. Laatst vroeg ik er om in een schoenenwinkel, want ik steun graag de kleine lokale middenstand. De verkoopster kon haar schaterlach maar net bedwingen. Ze zijn in maat uitverkocht, zei ze. Ik was vervolgens ook even in de lokale hoedenzaak in de stad. Ik wil een hoed, zei ik . Want een hoed staat altijd goed. Dan kan ik een selfie met hoed op maken en die aan mijn correspondentie leuk en modern toevoegen. Maar ze zei: ik zou het niet doen in uw geval,.Heel attent, want je moet mensen soms tegen zichzelf in bescherming nemen.

2 Reacties
ton14024
ton1402431 aug. 2020 - 13:34

´´ik zou het niet doen in uw geval´´ Heeft ze u de maat genomen ????

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden1 sep. 2020 - 22:26

Ik zou me daar niet al teveel zorgen over maken Bouwman. Het ergste zijn de mensen die alleen maar onzin lullen en dan bang zijn dat ze een slechte indruk maken vanwege een spellingfout.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart31 aug. 2020 - 8:59

Hoelang kun je een mankement, een gebrek, een blunder etc een kinderziekte blijven noemen? Hoe oud wordt 'n app gemiddeld? Wel leuk trouwens: inboering.

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin31 aug. 2020 - 12:20

Grietje Vleeshart :)

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart31 aug. 2020 - 17:13

Ze hebben het hersteld: inboering => invoering.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 sep. 2020 - 9:15

'Feitelijk' maakt het geen verschil!