Iki snap zowiezo niet dat mensen betalen voor producten die je niet kunt zien en/of beoordelen . Koop dan ook nooit iets via internet , maar ik blijk een uitzondering te zijn als je ziet hoeveel bestelbusjes de straat onveilig maken.
Het is naar mijn mening logisch dat je met de hand op de knip alleen maar producten van lage kwaliteit zult aanschaffen. Spendeer je weinig, dan krijg je ook weinig. Hoe naïef kan je zijn om een goed product te verwachten voor een paar Euro. Anderzijds, typisch Nederlands, daarom doen de ramsj bedrijven zoals H&M, Zara, Ikea, Action enz. het goed in Nederland.
Behalve onveilig wordt je er ook vaak genept. Wish verkoopt videokaarten voor je pc. En niet duur. Tot je ze uitpakt en je pc ze niet herkent. Dan blijkt dat wanneer je de stickers op de kaart verwijderd of de koeling er af schroeft er een heel andere type aanduiding onder zit van een model dat allang niet meer officieel verkrijgbaar is omdat het niet compatible is met de huidige standaarden. YouTube staat vol met video's over dat soort praktijken.
ik verwacht eigenlijk dat hier bij Joop wel veel bewuste en kritische klanten / kopers zijn en dat dit bericht eerder op commerciële websites moet staan die door veel meer kopers gevolgd worden. toevallig zocht ik gisteren naar vogelnestkastjes en zag op een vergelijkende pagina dat amazon nogal rare dingen te koop had. deze werden voor €0.01 verkocht maar moesten wel meer dan €5 per stuk verzendkosten bijbetaald krijgen?? als zoiets 1cent kost wie moet daar dan onder welke omstandigheden voor werken?? welke kinderen en onderbetaalde vrouwen moeten lijden onder dwang van werkverschaffers??en wie verdiend er het meest aan?? ik kijk altijd -als ik al iets koop via internet - bij een winkel die mij niet bekend voorkomt, waar het moederbedrijf zit en wie de eigenaar is. ik wil niks uit china nadat ik jaren geleden al, op Zembla (of nog nova?) of keuringsdienst v. waarden, of dergelijk kritisch programma opnames gezien heb van de oogst van angorawol op levende konijnen zonder pijnstilling, en het zien in een ander programma de kweek van honden om te eten en het reinigen van mandarijnen in blik met chloor om de velletjes te verwijderen en het maken van spijkerbroeken door kindermeisjes vanaf 12 jaar die 12 á 16 u p.d. moeten werken en als ze in slaap vallen geen warme maaltijd krijgen die dag, niet meer dan de meter ruimte boven hun bed aan prive hebben en slechts 1x p half jaar naar hun mama op bezoek mogen en nog veel meer dingen die niet deugen de Oeigoeren zijn in de aanloop van de beijing olympische spelen al door Paul Rosenmöller in beeld gebracht en daar is tot nu toe verder geen aandacht aan geschonken door regeringen hier (overigens net als de Koerden in Turkije) al die jaren gaat de tirannie door Pin verder. ook 'investeert hij wereldwijd'?? in havens en infrastructuur waarna hij er chinezen naar toe stuurt (en de lokale bevolking geen werk heeft) en de schuld opeist en als die niet betaald wordt , wordt de infrastructuur in beslag genomen. om nog niet te spreken van de wens om wereldmacht die Pin voor zich ziet . het is een zo totaal andere cultuur dan wij en daar moeten wij ons niet aan willen aanpassen. ik vind het erg voor de chinezen die hard werken op het platteland maar verder hoop ik hier zo min mogelijk geconfronteerd te hoeven worden met wat de chinese heerser wil en dat doe ik door niets te kopen dat daar vandaan komt. waarom moeten zoveel rommeldingen en zooiproducten (zie de ramp met de Zoë 1-1-19) elke dag weer vervoerd worden over zee? met risico van verlies onderweg? spullen die al stuk zijn voor ze in gebruik genomen worden? plastic. plastic, plastic?? waarom komen alle medicijnen uit china? waarom is de wereld daarvoor afhankelijk van 1 land?? om meer mensen te beschermen wil ik graag dat op sites de herkomst, eigenaar en directie + land en productiemethode vermeld wordt bij elk product om het makkelijker te maken de goede keuze te maken.
Iets tegen hoofdletters aan het begin van de zin ? Vergemakkelijkt het lezen.
"Het advies van de Consumentenbond is om geen kleding, sieraden, cosmetica, speelgoed of apparaten bij een webwinkel buiten de EU te kopen. " 90% van mijn meetapparatuur komt van buiten de EU. De landen binnen de EU produceren bijna niks meer zelf. Overigens de meetapparatuur die van binnen de EU komt zijn van Philips (die heeft de T&M tak verkocht aan Fluke onder het mom van shrinking to greatness) en Solartron (Engels). Rohde en Schwarz maken nog goede apparatuur hier binnen de EU. Het probleem is dat de producten die aangeboden worden geen kwaliteitscontrole heeft ondergaan en de Chinese cultuur zegt dat als je te weinig betaald dat je dan opgelicht mag worden als de sukkel die je bent. Ik koop wel eens meet apparatuur voor een eerlijke prijs via een agent direct van TaoBao en je krijgt dan gewoon ondersteuning van de fabrikant als je ze een mailtje stuurt. Als je minder betaald dan het product op de Chinese markt met goede kwaliteit kost dan wordt je altijd genept dat is Chinese cultuur maar als je een eerlijke prijs betaald zijn er geen problemen. Wat betreft regulatie van waterstofperoxide dat is erg vervelend ik wil het liefst zo puur mogelijk en daarna voeg ik het toch toe aan water om de juiste concentratie te krijgen (12% (consument) en 35% kan je krijgen). Ik gebruik het niet voor het bleken van tanden maar om azijnzuurhouden siliconen sneller een huid te laten vormen. Nikkel is een vrij veilig metaal hoewel ik er zelf allergisch voor was als kind (ik kreeg uitslag van die dogtags) en we vernikkelen dan ook veel onderdelen om ze mooi glimmend te maken. Ik hekel het feit dat lage kwaliteit en het niet volgen van regels argument is om consumenten het 20 voudige te laten betalen bij een EU winkel die gewoon Chinese waar importeerd. En nee die waar is niet anders dan wat op willekeurige op het westen gerichte Chinese webwinkelplatform staat.
Gelukkig hebben we daarom het CE keurmerk, of markering zoals het officieel heet...of...C E? China Export....
CE zegt niet zoveel over de veiligheid. Het geeft alleen aan dat het product volgens de fabrikant aan de regels die voor het product gelden in de Europese Economische Ruimte. Of die producten als zodanig ook zijn getest weet je niet. Iedere fabrikant kan het CE keurmerk op zijn product zetten.