Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Conservatieve burgemeester negeert woedende burgers

  •  
09-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Burgemeester van Londen, Boris Johnson, loopt weg voor moeilijke vragen
De burgemeester van Londen, Boris Johnson, doet een uitermate zwakke poging om de burgers van de wijk Clapham gerust te stellen. De bewoners van de wijk willen onder andere weten waarom de politie hen te weinig heeft beschermd voor relschoppers. Johnson negeert hun vragen en wanneer het hem te heet onder de voeten wordt, loopt hij weg.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

msj_meijerink
msj_meijerink9 aug. 2011 - 16:37

Hoeveel Londenaren zouden inmiddels al terug verlangen naar Ken Livingstone?

rene612
rene6129 aug. 2011 - 16:37

Als je de beelden ziet die gemaakt zijn vanuit de lucht en brandende huizenblokken ziet waar waarschijnlijk arbeiders wonen die hun winkeltje leeggeroofd aantreffen en de politie blinkt uit door afwezigheid dan is de woede goed te begrijpen. Dit is geen opstand die voortkomt uit idealisme en lijkt op pure verniel- en hebzucht zonder een greintje besef van de geschiedenis. Ondanks dat ik denk dat sociale ongelijkheid de diepe oorzaak is van deze rellen valt niet goed te praten dat hardwerkende middenstanders die vaak zelf op de rand van het sociale minimum moeten leven op deze manier worden getroffen. A bloody shame!

Lucyfer
Lucyfer9 aug. 2011 - 16:37

En wat zegt hij natúúrlijk!? Dat de bezuinigingen op politie teruggedraaid moeten worden. Typical Moor bloe on ze striet;-) Die conservatieven hebben gewoon geen andere oplossing dan deze mantra

robertvdheide
robertvdheide9 aug. 2011 - 16:37

lijkt me dat ze beter met de relschoppers kunnen gaan praten ,,heeft veel meer nut wel straffen natuurlijk ,,maar ook kijken naar de motieven en daar wat aan doen dit is namelijk essentieel als een vorm te benauwend word ,is zinvolgeweld een basismechanisme om die vorm te vernietigen zodat iets nieuws mogelijk wordt ook al is het in G.B nu extreem explosief dit principe tbv groei vinden we allemaal terug in onze eigen levens waar we het oude moeten vernieuwen om te ontplooien daarnaast zijn we ook allemaal gewoon mens en bepaald de sociale plek waar we ons bevinden hoe we hier vorm aan geven logisch dat de laagste klasse ook de laagste manier kiest maar de bestuurders moeten beseffen dat dit op een dieper nivo oplossing behoeft terugvechten maakt het erger ,,dat zien we in het groot op het wereld toneel.

1 Reactie
TheoJ2
TheoJ29 aug. 2011 - 16:37

[lijkt me dat ze beter met de relschoppers kunnen gaan praten] Ook zonder met ze te gaan praten kan je weten dat ze geleid worden door afgunst, rancune, hebzucht en vernielzucht.

TheoJ2
TheoJ29 aug. 2011 - 16:37

Je kan je wel in ieders motieven gaan verdiepen. Dan is het eind zoek. Waarom moet je je verdiepen in de motieven van de plunderaars, en niet in de situatie van de gedupeerde middenstanders?

2 Reacties
robertvdheide
robertvdheide9 aug. 2011 - 16:37

omdat je de angel er eerst uit moet krijgen first things first

robertvdheide
robertvdheide9 aug. 2011 - 16:37

er was in ons dorp een auto ongeluk waarbij 1 auto over de kop sloeg ,en de andere auto in de tuin van een hoekhuis schoot toen de politie en hulpdiensten arriveerden ,,was de eigenaar vd tuin de eerste om aan de politie te vragen hoe het nou met zn tuintje moest dat terwijl er 1 man nog in de auto zat die op de kop lag staat me bij dat de agent de tuineigenaar een duw gaf ,en zei dat ie moest maken dat ie wegkwam . toe werd de veroorzaker van het ongeluk eerde geholpen uit de auto als de tuineigenaar zo werkt het nou eenmaal ,,en gelukkig maar !!!