Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA
Wij zijn voor eerlijke huurprijzen en helpen je in de strijd.

Confrontatie betogers en politie in Bahrein

  •  
14-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bahrein_300.jpg
Regiem roept hulp buitenlandse troepen in tegen vrijheidsbeweging
Saoedi-Arabië heeft op verzoek van de Bahreinse heersers duizend troepen naar de Golfstaat gestuurd om de opstand van de democratische beweging neer te slaan. De oppositie spreekt van ‘een oorlogsverklaring’.
De Pers schrijft:
Het samenwerkingsorgaan van de Arabische landen aan de Perzische Golf, de Golf Samenwerkingsraad (GCC), heeft maandag militairen gestuurd om het regime in Bahrein te helpen de grote betogingen de baas te worden. Saudi-Arabië alleen al heeft duizend man gestuurd, volgens een zegsman in het Saudische koninkrijk.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

leeuwenvanj
leeuwenvanj14 mrt. 2011 - 12:23

Gelukkig heeft SA de meest moderne wapens die er te krijgen zijn. Gekocht van vriend de VS en waarschijnlijk ook nog wel wat vanuit Europa

[verwijderd]
[verwijderd]14 mrt. 2011 - 12:23

De demonstranten blijven geweldloos en de politie, het leger en boeventuig onder dekking van die twee, doden en beschieten en slaan ze het ziekenhuis in.. De bewijzen liggen overal verspreid op You Tube en Twitter. Al Jazeera heeft er een reporter zitten die anoniem moet blijven want alles met een camera ed. wordt beschoten. En nu Saudische troepen erbij halen...jezus!! Al Jazeera heeft na het halve uur een uitgebreide reportage over Bahrain.

1 Reactie
Klaas2
Klaas214 mrt. 2011 - 12:23

Al Jazeerah wordt onderhouden door Qatar. Ze zijn er niet in gelsaagd om zelfstandig voldoende kwaliteit te leveren. Ik vraag me af hoe de andere Arabische landen dit van Qatar waarderen, zeker nu de zaak overal op scherp staat.