Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Complotdenkers vergeten handtekeningen burgerinitiatief in te dienen

  •  
17-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1040 keer bekeken
  •  
SWITZERLAND - CHINA - WEF - ECONOMY - HEALTH - ENVIRONMENT - PANDEMIC

© Founder and Executive Chairman of the World Economic Forum (WEF) Klaus Schwab is seen at the opening of the WEF Davos Agenda virtual sessions at the WEF's headquarters in Cologny near Geneva

Ja, zo zorg je er wel voor dat mensen die de overheid al niet vertrouwen, helemaal afhaken… Een groep complotdenkers haalde tienduizenden handtekeningen op voor een Kamerdebat over Build Back Better en de Great Reset, maar is vergeten die in te dienen. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad , dat navraag deed bij de Kamercommissie die burgerinitiatieven beoordeelt.
Onder meer FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen en voormalig Kamerlid Henk Krol waren bij het burgerinitiatief betrokken. Van Houwelingen was zelfs penningmeester bij de stichting achter het initiatief. De complotdenkers slaagden er wel in om de voor het aanvragen van een Kamerdebat benodigde 40.000 handtekeningen op te halen. Krol is verbaasd dat daar vervolgens niets mee is gedaan.
"„Dat meen je niet”, reageert de voormalig parlementariër, als hij hoort dat het burgerinitiatief niet is ingediend. Hij zegt zelf niet tot de initiatiefnemers te behoren. Wel is hij door hen benaderd met de vraag of hij –namens de initiatiefnemers–, als het zover komt, het woord zou willen voeren bij het debat over het Build Back Betterburgerinitiatief. Daartoe was hij bereid. Hij vindt het „jammer” dat het initiatief niet is ingediend."
De website van de initiatiefnemers van het burgerinitiatief is gewist. Het Twitter-account van het burgerinitiatief onderging enkele dagen geleden een metamorfose. “Dit is m’n zevende account”, twitterde de nieuwe gebruiker.
Volgens het Reformatorisch Dagblad is de nieuwe gebruiker hoogstwaarschijnlijk Jan Bennink, een FVD-aanhanger, corona-ontkenner en allround complotdenker die eerder betrokken was Burgerforum EU. Die club slaagde er acht jaar geleden wel in om een onderwerp – het overdragen van bevoegdheden aan de Europese Unie – op de Kameragenda geplaatst te krijgen. Bennink werd destijds bijgestaan door onder meer Thierry Baudet, Ewald Engelen en Jelle Brandt Corstius.
Bennink raakt zijn Twitter-accounts ongeveer net zo vaak kwijt als coaches bij The Voice of Holland in opspraak komen: hij gaat om de haverklap over de schreef. Inmiddels bestaat ook het account voor het debat over Build Back Better niet meer.
De Great Reset is een voorstel van Klaus Schwab, directeur van het World Economic Forum, om de wereldeconomie na corona te verduurzamen (‘build back better’). Complotdenkers denken dat een duistere elite op deze manier de wereldbevolking wil knechten.
Schwab is volgens de samenzweringsgelovigen een spin in het web, omdat hij jaarlijks kopstukken uit de politiek, media en het bedrijfsleven uitnodigt om te discussiëren in Davos. Tot de genodigden behoorden in het verleden onder meer Donald Trump en Sigrid Kaag. Dat de deelnemers aan het World Economic Forum over tal van zaken van mening verschillen, is in de ogen van complotdenkers vanzelfsprekend geen beletsel om gezamenlijk een nieuwe dictatuur te vestigen.
Waarheidszoekers die hun ogen openen, kunnen nu overigens niet anders dan concluderen dat ook Bennink en Van Houwelingen controlled opposition zijn. Anders hadden ze die handtekeningen wel ingediend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

Le Chat Botté
Le Chat Botté18 feb. 2022 - 8:13

Ja, met al die 5g chips in je sodemieter 'vergeet' je je strijd tegen de elite. /s

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗18 feb. 2022 - 11:11

« Ja, met al die 5g chips in je sodemieter ‘vergeet’ je je strijd tegen de elite.« ……daar moet u uw iPhone ook niet in stoppen…..

Le Chat Botté
Le Chat Botté21 feb. 2022 - 10:03

[daar moet u uw iPhone ook niet in stoppen] LOL

PVDB2
PVDB217 feb. 2022 - 18:11

Per ongeluk vergeten. Inderdaad, ja, ja. Stel je voor dat je dat per ongeluk wel zou doen. En er een kamer debat op zou volgen. Dat kun je als populistisch clubje een probleem hebben. Deze "fout" zal de aanhang niet snel vergeten. De initiators van dit burgerinitiatief, hun tijd zal nog wel komen. Of werd er ook gevraagd om gelijk geld te schenken.... You never know... Populist unite I say. Apart ook wel dat het Reformatorisch blad dit nieuws brengt. De lezers, waar ik van uit ga dat het meestal geen ongelovigen zullen zijn, heeft een deel behalve de SGP ook behoorlijk een zwak voor de FVD. Het zijn niet voor niets gelovigen. Baudet, die behalve homofoob, xenofoob en behoorlijk misogyn (de man is de baas, de man die boven de vrouw staat) wel vergelijking heeft met het mannenclubje van de SGP waar men pas sinds 2013 vrouwen op de kieslijst moest opnemen. Niet omdat men het wilde, maar omdat het Hof van de rechten van de Mens het beval. What's next. Nu COVID een beetje op zijn retour is moet je iets anders verzinnen. Als je iets met veel zelfvertrouwen vertelt kan je alles verkopen. Extreemrechtse stemmers (PVV, FVD) zijn vaak verwende grote kinderen die hun ongelijk niet zullen toegeven. Beter soms om niet te vaak in discussie te gaan want dat kan lang duren en met alle kromme redeneringen behoorlijk irritant worden. Wat dat betreft goed dat er op internetfora moderators zijn...

Juppé🎗
Juppé🎗17 feb. 2022 - 17:19

Tja dat zijn dezelfde mensen die denken dat je beter weer krijgt door het weerbericht te hacken.

DitIsDeLaatsteKeer
DitIsDeLaatsteKeer17 feb. 2022 - 16:49

Het grappige is dat mensen die de WEF en consorten wantrouwen nu worden uitgelachen en voor wappies worden uitgemaakt. Absurd om hierin te geloven! En mochten deze complottheorieën werkelijkheid worden, dan zullen dezelfde mensen weer uitgelachen worden. Absurd om hier tegen te zijn!

3 Reacties
DitIsDeLaatsteKeer
DitIsDeLaatsteKeer17 feb. 2022 - 16:59

Dit gebeurde in het verleden al met de vaccinatieplicht en het uitsluiten van ongevaccineerden in het vrije westen. Alleen wappies geloofden in zoiets absurds. De mensen die netjes door betrouwbare bronnen werden geïnformeerd wisten dat dit niet zou gebeuren. Totdat het wel gebeurde in een aantal westerse landen. En toen? Toen werden de wappies belachelijk gemaakt omdat ze tegen de vaccinatieplicht waren. Alleen extreemrechtse racisten zouden zich tegen zoiets vanzelfsprekends keren.

Uilenspiegel
Uilenspiegel18 feb. 2022 - 8:10

Ach u ontwaart een trend, proest.

stokkickhuysen
stokkickhuysen18 feb. 2022 - 19:19

Is er een uiterste datum? Ze kunnen dit toch altijd indienen? Dat ze bij de FVD te druk met zichzelf zijn en niet met hun kiezers was al dudielijk.

Molly Veenstra
Molly Veenstra17 feb. 2022 - 15:37

Complotdenkers "vergeten" handtekeningen in te dienen. Ja, ja. Ha!! Het zal wel. Die zogenaamde 'complotdenkers' zitten zélf in het complot, dat is duidelijk. En op deze achterbakse manier proberen ze de échte complotdenkers de voet dwars te zetten. Ja, doei! Daar trappen de echte complotdenkers natuurlijk mooi niet in!!

lmgikke
lmgikke17 feb. 2022 - 15:34

Niets 'vergeten'. Het was gewoon een complot