Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Complotdenkers vallen doodzieke Eindhovense coronapatiënt lastig

  •  
26-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
onderdijk

© Foto: Facebook Mathieu Onderdijk

De 37-jarige Eindhovenaar Matthieu Onderdijk, die in 2014 meedeed met ‘De Sterkste Man van Nederland’, ligt sinds zondag met Covid-19 in het ziekenhuis. Nadat hij op Facebook waarschuwde voor de gevaren van sars-cov-2, wordt hij lastiggevallen door corona-ontkenners.
“Ik heb me verbaasd hoeveel berichten ik kreeg van complotdenkers”, zegt de krachtsporter in een gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ik zou betaald zijn door de overheid door dit te posten, zou steekpenningen krijgen. Er zijn blijkbaar veel mensen die denken dat het allemaal nep is.”
Eerder deze week vertelde hij aan Omroep Brabant hoe zwaar hij het heeft. “Zonder zuurstof kan ik niks”, aldus Onderdijk. “Het is alsof een olifant op je borst staat.” Voor de actie #ikdoenietmeermee heeft hij weinig begrip. “Corona is echt, zou ik willen zeggen tegen iedereen. Twee weken geleden stond ik nog 300 kilo te deadliften en nu kan ik niet eens functioneren zonder extra zuurstof.”
Doe maar gewoon wel mee. Een update van Tjeuke; ik lig nu sinds zondag in het ziekenhuis met corona. Voor wie mij niet…
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (29)

Le Chat Botté
Le Chat Botté27 sep. 2020 - 7:01

Die corona complottisten maken zich hier schuldig aan laster en valse beschuldigingen. Oppakken en berechten. Ik pleit voor lange taakstraffen in coronagerelateerde zorg.

JanB2
JanB226 sep. 2020 - 21:14

Wie is er ooit op het idee gekomen om dit soort gajes stemrecht danwel een stem te geven? Het lijkt me zo onderhand nuttig om eens na te denken over hoe we bepaalde types de mond snoeren. Disclaimer: wie schuimbekkend meent te moeten reageren valt door de mand.

1 Reactie
Zandb
Zandb28 sep. 2020 - 6:24

JanB Democratie is niet voor iedereen, vindt u. Daar kan ik het ook nog wel mee eens zijn maar ik kom in de problemen, wanneer ik me dan voorstel hoe we dan democratisch in wetten vastleggen, wie waarom niet mee mag doen. Dat laatste lijkt mij namelijk veel gevaarlijker. Samengevat ben ik er dus van overtuigd, dat u in feite voorstelt om een probleem op te lossen door dan een nog veel groter probleem te creëren.

TheBigLebowski
TheBigLebowski26 sep. 2020 - 11:00

Dat zijn net van die misselijke types die de hele Sandy Hook shooting destijds in Amerika afdeden als onzin en de ouders van de doodgeschoten kinderen (basisschool) voor acteurs uitmaakten. Sommige ouders moesten zelfs de overlijdens-actes laten zien om te bewijzen dat die hele shooting geen "fake-news" was. Tenenkrommend.

harmmeijer
harmmeijer26 sep. 2020 - 10:17

Asociale laagschedeligen die ‘beïnfluenced’ zijn door laagschedelige influencers. Lang leve het internet. Not. Heel veel sterkte en beterschap gewenst, Matthieu.

Herr Vorragend
Herr Vorragend26 sep. 2020 - 9:58

De complotters vinden zichzelf op een gezonde manier kritisch. Wat ik me dan wel afvraag is waarom je dan wel (overdreven) kritisch kunt zijn naar overheden, bedrijven, bewezen wetenschap en de MSM, maar iedere vorm van kritisch denken verliest zodra (bewezen) onbenullen hun fact-free onzin gaan zitten uitkramen.

3 Reacties
wegmetons
wegmetons26 sep. 2020 - 12:26

Ze stellen kritische vragen en dat is prima, het probleem is dat ze de antwoorden nooit waarderen. Als het antwoord niet het gewenste antwoord is dan worden ze boos.

adriek
adriek26 sep. 2020 - 19:38

Ze stellen geen kritische vragen. Tenminste niet in de zin dat ze antwoorden willen. Ze hebben kritiek. Punt. En dat is zeer ongezond: ze geven zelf blijk van een ongezond stel hersens en met hun zogenaamd kritische houden brengen ze de volksgezondheid ernstig in gevaar. Na kritische (...) analyse van hun gedrag zou iemand weleens kunnen concluderen dat deze lieden al dan niet gedwongen behandeld moeten worden.

Zandb
Zandb28 sep. 2020 - 6:39

Wat is kritisch. We kijken immers 'kritisch' naar een goochelaar. Ik vind het dan ook wel weer wat te goedkoop om iemand, wanneer die bewust gemanipuleerd wordt, kwalijk neemt dat hij niet kritisch is. Kijk, bij een goochelaar is het duidelijk dat je vernageld wordt. In het werkelijke leven is dat wat lastiger te ontdekken. Wanneer je voorhoudt dat voor elk vreemd verschijnsel een oneindig aantal verklaringen gegeven kunnen worden, ben je dan kritisch? Je loopt dan ook weer het gevaar dat de enig juiste oplossing ook geneutraliseerd wordt. Goede raad is dus heel, heel erg duur.

Jonathan2
Jonathan226 sep. 2020 - 9:57

Waarom worden zulke mensen niet strafrechtelijk aangepakt. Deze gestoorde mensen hebben blijkbaar het recht de meest waanzinnige beschuldigingen te verzinnen, zonder dat ze ook maar iets hoeven te bewijzen. Dat ze zelfs ernstig zieke mensen aanvallen, laat zien met wat voor engnekken we te maken hebben. Feitelijk kan iedereen nu van alles worden beschuldigd door deze figuren.

3 Reacties
Robert Follon
Robert Follon26 sep. 2020 - 10:34

Omdat er geen wet is die domheid verbiedt....

Marinus Calamari
Marinus Calamari26 sep. 2020 - 12:27

@ Robert: Het wordt natuurlijk al een ander verhaal als je derden gaat lastig vallen met je achterlijkheid.

Zandb
Zandb28 sep. 2020 - 6:40

Follon Het is niet verboden om dom te zijn maar wel om de wet te vertreden. Al is het door domheid.

OlavM
OlavM26 sep. 2020 - 9:44

Allemachtig, veel sterkte en genezing toegewenst, Matthieu! Die complotdenkers zijn volslagen van het padje afgeraakte idioten. Gelukkig heeft de overgrote meerderheid van de bevolking genoeg realiteitszin en neemt die Covid-19 serieus.

2 Reacties
OlavM
OlavM26 sep. 2020 - 9:50

En we krijgen ook steeds meer die gestoorden van QAnon over ons heen. De wereld lijkt aan waanzin ten onder te gaan, als het zo doorgaat.

JanB2
JanB226 sep. 2020 - 21:15

Ben er ook bang voor.

Marinus Calamari
Marinus Calamari26 sep. 2020 - 9:42

"Geef me vrijheid of geef me de dood", krijsen de fascistoïde hordes, terwijl ze een doodzieke man belagen, omdat die een mening heeft over zijn eigen ziekte.

Bart Louwman
Bart Louwman26 sep. 2020 - 9:36

Sterkte Matthieu, je bent een moedig mens!

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 sep. 2020 - 8:42

Sterkte! Ik doe er alles aan vanuit huis om je te ondersteunen en al die mensen met jou! Goed van je dat je je gezicht laat zien! Dat vereist moed tegenwoordig, dat zou niet zo moeten zijn!

Erik20
Erik2026 sep. 2020 - 8:40

Tja dit past natuurlijk niet in hun beeld van dat jonge mensen niet of nauwelijks ziek worden, dus dan moet het wel een complot zijn natuurlijk... op Facebook word je ook niet vrolijk van veel van de reacties onder Corona-gerelateerde berichten. De groep ontkenners lijkt steeds groter te worden (met dank aan Grapperhaus die als "het bewijs" wordt gebruikt)

7 Reacties
vdbemt
vdbemt26 sep. 2020 - 9:41

De dank mag wel breder uitgaan dan alleen naar Grapperhaus. Wat te denken van 1 van de eerste ontkenners, Jort Kelder. Wij moesten volgens hem allemaal overdreven voorzichtig doen voor dikke, oude bejaarden die getroffen worden. Mathieu is nou niet bepaald een dikke, oude bejaarde. Dan hebben we Baudet nog. En, op dit moment heel actief, de heer Engel. Volgens Dorien Rose Duinker, zo'n onbekende BNer, mede aanstichter van #ikdoenietmeermee, weet Engel alles. Zij volgt hem blind. Waar de anderen uit dit macabere clubje zich toch wel achter de oren krabden, blijft zij Engelachtig doorgaan.

Rick Hofland
Rick Hofland26 sep. 2020 - 9:54

vdbemt, Het blijft helaas toch nog steeds zo dat deze man een uitzondering vormt, als de kans op complicaties voor alle leeftijdsgroepen hetzelfde zou zijn als voor jonge mensen, dan zouden we dit virus als maatschappij op dezelfde manier behandeld hebben als meningokokken bacterie. Heel serieus, zeker door het aantal ernstig zieken en mensen die er door overlijden, maar we gaan er als maatschappij niet voor in lockdown.

Tom Meijer
Tom Meijer26 sep. 2020 - 10:43

"we gaan er als maatschappij niet voor in lockdown" Pardon? Sinds wanneer ben jij de maatschappij? Jij bepaalt dat (gelukkig) niet.

GoudenBergen
GoudenBergen26 sep. 2020 - 12:00

Dit moet toch wel een wake-up call (ontwakingsroep) zijn voor jongeren/Millennials die zich onkwetsbaar wanen. Helaas laten zij vaak eerder hun oren hangen naar "hun" influencers dan naar de regering en het RIVM.

Marinus Calamari
Marinus Calamari26 sep. 2020 - 12:40

@Rick Hofland: mensen onder de 40 die te maken krijgen met ernstige gezondheidsproblemen tijdens en na een besmetting met Covid 19 zijn echt geen zeldzaamheid hoor. Een "mild" verloop betekent dat er geen medische interventie nodig is, niet dat je niet doodziek kunt zijn. @Gouden Bergen De regering heeft het deels aan zichzelf te danken dat ze niet meer serieus genomen worden. Het Schijt aan Coronafeestje van Grapperhaus is alleen maar het laatste hoofdstuk van hun geblunder.

LBNB
LBNB26 sep. 2020 - 14:15

@RickHofland [Het blijft helaas toch nog steeds zo dat deze man een uitzondering vormt, als de kans op complicaties voor alle leeftijdsgroepen hetzelfde zou zijn als voor jonge mensen, dan zouden we dit virus als maatschappij op dezelfde manier behandeld hebben als meningokokken bacterie. Heel serieus, zeker door het aantal ernstig zieken en mensen die er door overlijden, maar we gaan er als maatschappij niet voor in lockdown.] Nee ik mag hopen dat ze die fout niet meer maken wat betreft een lockdown. Deze man vormt ook een uitzondering inderdaad anders hadden de ziekenhuizen al het hele jaar volgelegen.

Rick Hofland
Rick Hofland26 sep. 2020 - 16:13

Tom Meijer Ik schrijf dat we als maatschappij niet in lock-down zijn gegaan voor de meningokokken bacterie. Een bacterie die steeds meer slachtoffers eist in ons land, maar niet genoeg om voor in lock-down te gaan. Als mensen boven de 50 hetzelfde risico op ernstig ziek worden en overlijden door Corona als de groep die jonger is, dan zou Corona net als meningokokken zijn behandeld, heel serieus maar niet zwaar genoeg om het land voor stil te zetten. Anecdotes van jonge mensen die helaas heel ziek worden zijn dus niet meer dan dat, anecdotes.

jantje
jantje26 sep. 2020 - 8:30

Veel sterkte Matthieu, wij houden ons wel aan de corona regels, Komen praktisch nergens meer, net met bus of trein.. En vliegen al helemaal niet. We komen ook nog amper bij de buren.. Beterschap vanuit Groningen.

Natnekker
Natnekker26 sep. 2020 - 8:22

Sterkte man, de meeste Nederlanders staan achter je.