Joop

Complotdenkers moeten stoppen met verspreiden pedoverzinsels

  •  
02-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
bodegraven

© BODEGRAVEN - In de afgelopen twee weken hebben tientallen personen actiegevoerd op de begraafplaats Vredehof in het Zuid-Hollandse Bodegraven. Ze plaatsten bloemen en actiebordjes op graven w

Drie complotdenkers die allerhande verzonnen theorieën verspreiden over seksueel misbruik in Bodegraven, moeten daarmee ophouden. Dat heeft de rechtbank Den Haag vrijdag bepaald.
De complotdenkers beweren dat onder meer RIVM-directeur Jaap van Dissel en premier Mark Rutte onderdeel uitmaakten van een satanisch netwerk van pedoseksuelen. De rechtbank heeft de samenzweringsgelovigen nu verboden om nog namen van vermeende daders of slachtoffers te noemen. Ook moeten zij hun eerdere uitingen over Bodegraven van internet verwijderen.
“Het belang om gevrijwaard te blijven van ongefundeerde verdachtmakingen weegt in dit geval zwaarder dan de vrijheid van meningsuiting”, oordeelt de rechtbank. Medestanders van de complotdenkers legden de afgelopen maanden bloemen op de begraafplaats van Bodegraven. De burgemeester van de gemeente wordt met de dood bedreigd , en een gepensioneerde huisarts heeft beveiliging nodig.
Vorig jaar werd de bij de zaak betrokken complotdenker Wouter R. al tot negen maanden cel veroordeeld. Elders in het land duiken spandoeken en stickers op waarop wordt gepleit voor zijn vrijlating.
Het is de vraag of de mannen gevolg zullen geven aan de uitspraak. Een van de drie mannen, de voortvluchtige Micha K., is in het verleden ook al veroordeeld voor bedreiging, smaad en valse bommeldingen. Hij schreef ook dat het dagboek van Anne Frank ‘fake’ was en dat er geen gaskamers waren in Auschwitz. Niettemin werd hij vrijgesproken van Holocaust-ontkenning.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (40)

Déjà vu
Déjà vu3 jul. 2021 - 23:39

#Het belang om gevrijwaard te blijven van ongefundeerde verdachtmakingen weegt in dit geval zwaarder dan de vrijheid van meningsuiting”, oordeelt de rechtbank.# De rechtbank is de weg ook al kwijt, zo te zien. Vroeger, in de tijd dat er nog zoiets bestond als gezond vverstand, werd zoiets omschreven als laster. De vrijheid van meningsuiting heeft hier namelijk niets mee te maken.

Tom Lucassen
Tom Lucassen3 jul. 2021 - 22:23

Wappies komen er bij mij niet meer in. Heb al verschillende contacten verbroken om dit soort idioten.

henk-alexander
henk-alexander3 jul. 2021 - 10:01

Dat hun kinderen slachtoffer kunnen worden van misbruik is de grootste angst van ouders. Sommige figuren grijpen dat sentiment op een walgelijke manier aan om de sociale cohesie nog verder te laten afnemen. De rechtbank is tot een juiste uitspraak gekomen, waarmee nog niet de angst bij ouders en mede verzorgers is weggenomen.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen4 jul. 2021 - 16:36

Deze 'biggest nightmare' gaat nooit weg? het zal altijd de grootste angst blijven van deze ouders? Om ze te vertellen dat hun angst op niks gebaseerd is heeft weinig zin, maar hun angst serieus nemen werkt averechts.

OlavM
OlavM3 jul. 2021 - 9:33

Het internet heeft als negatief bijverschijnsel dat aan allerlei wilde complottheoretici veel meer ruimte wordt geboden dan tevoren. Een probleem is, dat die vaak gebruik maken van een aantal feitelijke gegevens, en er vervolgens een heel bouwwerk van gefantaseerde ideeen eraan toevoegen, waarbij een schijn van plausabiliteit kan ontstaan. Het wordt maatschappelijk gevaarlijk, als concrete individuele personen van allerlei wilde criminele gedragingen worden beschuldigd, en vervolgens bedreigd, zelfs met de dood. Personen als Micha Kat schilderen zich zelf graag af als prominente slachtoffers van "de elite", omdat hun wilde beschuldigingen en bedreigingen niet zonder repercussies blijven. (Al zijn er ook voorbeelden, waarbij het waarheidsgehalte inderdaad wel vrij groot lijkt, zoals de beschuldigingen tegen de voormalige secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie (en Veiligheid) Joris Demmink). Het is een lastige materie om goed aan te pakken. In rechterlijke veroordelingen zien complottheoretici juist weer een bewijs van onderdrukking door "het systeem'). Het is duidelijk dat uiterst rechts wel brood ziet in dit soort complottheorieen. Kortom: we ontkomen er niet aan dit verschijnsel serieus te nemen. (Een klassiek voorbeeld is, dat in een pizzarestaurant in Washington een kelder zou bestaan waarin Hillary Clinton e.a. kindermisbruik zouden plegen. Toen een journalist ter plaats poolshoogte nam, bleek in het betrokken pand geen kelder te bestaan).

6 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens3 jul. 2021 - 12:21

@ OlavM Jij schrijft: Het internet heeft als negatief bijverschijnsel dat aan allerlei wilde complottheoretici veel meer ruimte wordt geboden dan tevoren Het internet biedt deze theoretici een groter podium. Dit soort onzin werd altijd al verspreid. Maar nu kunnen deze wappies elkaar veel beter en gemakkelijker vinden. Er ontstaat sneller een groep inplaats van grote aantallen dolende individuen. Ik denk dat het antwoord ligt in het stevig aanspreken van dit soort lui, en als dat nodig is hen vervolgen zoals hier is gebeurd. En die ingrepen zouden wat scherper mogen en ook zou meer gebruik gemaakt moeten worden van het internet om het resultaat van een rechtszaak te communiceren. De rechter zou deze mensen ook moeten verplichten overal waar ze hun onzin hebben verspreid rectificaties te plaatsen en excuses aan te bieden. We kunnen dit soort lui niet meer gewoon laten lullen zoals we dat 50 jaar geleden deden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 jul. 2021 - 16:59

Complotdenken bestond lang voordat het internet werd utgevonden. Een klassiek voorbeeld is Nero die Rome zou hebben laten platbranden, terwijl Nero op zijn beurt de Christenen de schuld gaf. Internet heeft het podium vergroot.

Poeha2
Poeha23 jul. 2021 - 18:22

Daanouwens; je maakt het echt veel te groot is n jouw gedachte. Je vindt het zelfs zorgelijk. Af en toe escaleert het, en dan grijpt de rechter in. Er zijn vast mensen die denken dat we een UFO invasie krijgen. Boeiend. Dat het aantal complot theorieën de groot is, klopt niet.

DaanOuwens
DaanOuwens4 jul. 2021 - 7:14

@ Poeha Jij schrijft: Daanouwens; je maakt het echt veel te groot is n jouw gedachte. Je vindt het zelfs zorgelijk. Het is ook groot en zorgelijk. Ik geef ook de argumenten waarom het groot en zorgelijk is. Jij levert slechts de gebruikelijke leuterpraat.

Poeha2
Poeha24 jul. 2021 - 16:06

Jij komt helemaal niet met argumenten. Ik zeg dat waar het escaleert, de rechter ingrijpt. Prima. Jij maakt het veel groter. Onterecht en bangmakerij. Bij iedereen staat “complottheorie” echt onderaan de lijst van zorgen. En waar incidententeel dit onderwerp naar boven komt, grijpt de rechter in. Je maakt je veel te veel zorgen

DaanOuwens
DaanOuwens4 jul. 2021 - 18:59

@ Poeha Jij schrijft: Jij komt helemaal niet met argumenten. O? 1. Het internet biedt deze theoretici een groter podium. 2. Er ontstaat sneller een groep inplaats van grote aantallen dolende individuen. 3. meer gebruik gemaakt moeten worden van het internet om het resultaat van een rechtszaak te communiceren. 4. De rechter zou deze mensen ook moeten verplichten overal waar ze hun onzin hebben verspreid rectificaties te plaatsen En je schrijft: Bij iedereen staat “complottheorie” echt onderaan de lijst van zorgen. En waar incidententeel dit onderwerp naar boven komt, grijpt de rechter in. O. Geen onderbouwing behalve je eigen ontkenning en kortzichtigheid. Bij velen staat het een stuk hoger dan onderaan zo blijkt uit een groot aantal reacties hier. Hoezo onderaan? En: https://nos.nl/artikel/2387922-onaangekondigde-protesten-in-den-haag-politie-slaags-met-demonstranten Geweld door complotdenkers. De uitspraak van de rechter heeft dus niets opgelost. Je komt nog steeds niet verder dan roepen dat er niets aan de hand is. Terwijl buiten jouw oogkleppen de problemen groot zijn. Verstandige mensen maken zich zorgen. Jij niet, dat is dus duidelijk.

Paul250371
Paul2503713 jul. 2021 - 2:36

Die gasten zijn niet lekker. Rutte heeft niets met wat voor seks dan ook.

Paul!
Paul!3 jul. 2021 - 1:35

Kindermisbruik bestaat, daarover is geen twijfel, er zijn veel slachtoffers, overal om ons heen. Vaak zonder dat we het van ze weten. Meestal staan ze er grotendeels alleen voor, tijdens het misbruik, maar ook tijdens de verwerking. Er is nu eenmaal weinig aandacht voor slachtoffers. Door alle trauma's zijn slachtoffers soms een beetje anders. Ze worden daarom soms op afstand gehouden of zelfs ontweken. Van wat er met ze gebeurd is wil al helemaal niemand iets weten. Ze horen er blijkbaar niet echt bij. Dat maakt het extra schrijnend om te zien hoeveel aandacht er soms aan mogelijke daders wordt besteedt, in dit geval zelfs zonder enige onderbouwing. Die aandacht kunnen ze ook besteden aan signalering, aan preventie, aan de bescherming van of de hulp aan slachtoffers. Maar blijkbaar is dat allemaal niet belangrijk voor ze. Door naar willekeur, zonder onderbouwing, mogelijke daders aan wijzen, zal het vermoedelijk lastiger zijn om echte daders op te sporen. Ook dat lijkt niet erg belangrijk voor ze. Triest dit, diep triest.

1 Reactie
OlavM
OlavM3 jul. 2021 - 9:37

Ik ben het met je eens. Juist die wilde complotbeschuldigingen benadelen de aanpak van het werkelijke kindermisbruik. De vraag rijst dan ook, of de complottheoretici wel echt in dit laatste geinteresseerd zijn.

Xavier Zandbergen
Xavier Zandbergen2 jul. 2021 - 19:26

En dan ook nog de bittere ironie van nog een slag complotdenkers die het complotdenken toedichten aan uiterst rechts terwijl het zeker niet minder aan uiterst linkse of ook alternatieve zijde voorkomt.

7 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens2 jul. 2021 - 21:16

@ Xavier Zandbergen Jij schrijft: toedichten aan uiterst rechts terwijl het zeker niet minder aan uiterst linkse of ook alternatieve zijde voorkomt. Het is zeker minder aan uiterst linkse kant. Maar omdat het gaat om complotdenkers die hun stelling niet kunnen onder bouwen zou jij zeker een poging moeten doen jouw complot te onderbouwen. Ik zal dat ook doen. Er zit geen enkele linkse partij in de kamer die complottheorieën uitdraagt. Een extreem rechtse, het FvD, wel. Ik ben benieuwd naar je reactie. Maar wellicht ben je gewoon een complot denkertje.

Paul250371
Paul2503713 jul. 2021 - 2:38

Als je Q en altright verzinsels blaat dan kan je niet links zijn.

Paul250371
Paul2503713 jul. 2021 - 4:17

"terwijl het zeker niet minder aan uiterst linkse of ook alternatieve zijde voorkomt." Ik las meer van je rechtse drek. Ik trap er in. Oh ja X net zoveel. Hebben linkse mensen het ook over satanische rituelen van pedofielen die kinderbloed drinken? Je hebt daar natuurlijk bronnen voor.

Zandb
Zandb3 jul. 2021 - 6:06

Xavier Doe aangifte, zou ik zeggen. Dat is effectiever dan hier een beetje liggen zeuren.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen3 jul. 2021 - 10:22

DaanOuwens, Nou ja, je hebt natuurlijk die lui van Denk gehad die suggereerden dat artsen in Nederland bij allochtone ouderen eerder de stekker eruit zouden trekken. Dat komt natuurlijk wel in de buurt. Maar goed, je kunt je afvragen of Denk wel zo links is. En ze hebben die opmerking ook teruggetrokken. Weliswaar pas tien maanden later en na een hele hoop ophef, maar goed.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen3 jul. 2021 - 10:53

Even doorgaand op dit punt, de aan- of afwezigheid in de kamer van partijen die complottheoriën uitdragen is natuurlijk maar een indicatie. Het ging Xavier om rechtse vs linkse 'zijde', waarmee hij vermoedelijk linkse en rechtse mensen of kiezers bedoelt, niet alleen kamerleden. Daar is trouwens wel onderzoek naar gedaan waaruit bleek dat het weliswaar voorkomt op links, maar meer op rechts (zoiezo meer op de flanken dan in het midden): https://www.trouw.nl/binnenland/een-op-de-tien-nederlanders-gelooft-dat-er-rond-corona-vieze-spelletjes-worden-gespeeld~bd98ce41/ “Extremisten op links en rechts geloven meer in samenzweringen”, zegt politicoloog en initiatiefnemer van onderzoeksbureau Kieskompas André Krouwel. “Bij extreem-rechts meer dan bij -links. Extreem-rechtse mensen wantrouwen alle overheden, terwijl links gelooft in een zekere maakbaarheid van de samenleving. Links vertrouwt de wetenschap ook iets meer. Aanhangers van complottheorieën vind je het minst bij PvdA, VVD, D66, GroenLinks, ChristenUnie en CDA. Dat zijn de systeemgelovigen. Het meest wantrouwen tegen het systeem is te vinden bij aanhangers van 50 plus, PVV, Forum voor Democratie en de Partij voor de Dieren.” Waarmee we tentatief Xaviers bewering "terwijl het zeker niet minder aan uiterst linkse of ook alternatieve zijde voorkomt." kunnen verwerpen.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen3 jul. 2021 - 10:59

theorieën moet dat natuurlijk zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens2 jul. 2021 - 17:46

Opvallend is dat ik hier tot op heden 8 reacties lees. Terwijl dit een serieus probleem is. Hier gaan grote ongelukken uit ontstaan, maar de ruime meerderheid denkt nog steeds dat dit incidenten zijn. De werkelijkheid is dat een grote groep kiezers FvD stemt vanwege dit soort opvattingen. Ook op deze site zijn mensen actief die dit soort opvattingen uitdragen. Dat maakt de enkele reacties die hier nu staan nogal zorgelijk.

8 Reacties
Ch0k3r
Ch0k3r2 jul. 2021 - 19:42

Wat wil je er tegen doen dan? Het vertrouwen is weg bij een bepaald deel van de samenleving. Die geloven totaal niet meer wat er verteld wordt door de conventionele media, klonteren samen en beginnen hun eigen waanbeelden te delen. En zolang er mensen aan de macht zijn die keihard proberen alle verantwoordelijkheden te ontlopen en eromheen te lullen, dan blijft dat zo. Daarin loopt men nu nog achter Baudet aan, omdat ze niet beseffen dat dat ook van hetzelfde laken een pak is.

DaanOuwens
DaanOuwens2 jul. 2021 - 20:03

@ Ch0k3r Jij schrijft: Wat wil je er tegen doen dan? Het vertrouwen is weg bij een bepaald deel van de samenleving. Accepteren dat het vertrouwen bij een deel van de samenleving weg is en daar naar handelen. Geen beleid waarin een beroep wordt gedaan op het eigen verstand van mensen want dat hebben ze blijkbaar niet allemaal. Ik geloof verder niet in jouw tekst. Er zijn geen mensen aan de macht die hun eigen verantwoordelijkheden ontlopen. Er zijn mensen die kiezen voor een ander beleid als dat wat jij wil. Maar gesteund door hun eigen achterban. Het toeslagen probleem is ontstaan omdat de VVD/CDA-kiezer heeft gekozen voor een dergelijk beleid. Net zoals in de sociale zekerheid en op andere terreinen. Jij vindt dat Rutte zijn verantwoordelijkheid ontloopt. Zijn kiezers vinden dat hij het prima doet.

Paul250371
Paul2503713 jul. 2021 - 4:23

Ch0k3r Logisch dat het vertrouwen weg is. Het zijn allemaal leugenaars en Rovers. Van de VVD tot de PVDA etc. maar dat wil toch niet zeggen dat je op de Baudetfascisten moet gaan stemmen. De partijen liegen, gebeurt. Maar omdat de partijen liegen ga je toch niet op Trump stemmen. Baudet is een leugenaar en een hele gevaarlijke man. Als hij de macht krijgt dan heb ik medelijden met een ieder die afwijkt.

Poeha2
Poeha23 jul. 2021 - 6:03

Ik vind jouw theorie eigenlijk zorgelijk dat het zogenaamd een groot probleem is. Dat is het namelijk niet. Tuurlijk, er zijn altijd mensen die gekke ideeën hebben. Maar de overgrote meerderheid heeft dat niet. De vaccinatiegraad lijkt hoog uit te komen, de avondklok werd goed gevolgd, etc, etc. De mensen met gekke ideeën mogen die ook hebben, voorzover het niet leidt tot strafbare gedragingen. Dan wordt ingegrepen. Prima. Tips van mij: maak je niet druk. En maak het niet groter dan het is. Vandaar ook slechts enkele reacties bij dit artikel. Ik heb nog nooit buiten gelopen en last gehad van een complot theorie. Een lijstje waar ik buiten last van heb is: -regenbui - bus die te laat komt - bananenschil - vogelpoep - Mug .....heel lang niets Complot theorie

Ch0k3r
Ch0k3r3 jul. 2021 - 8:47

@Daan @Paul Jawel. Dat is exact de reden dat men FvD stemt. Is dat rationeel? Nee. Maar check voor de gein eens wat verschillende comments bij YT filmpjes, of de gemiddelde facebookdiscussie. Zag bijvoorbeeld gister een filmpje van Omroep West over een stel gekken die denken dat en in een of ander flutdorp een cabal pedosekte heerst. Was open een half uur online ofzo. Van de 100 comments was er 1 normale, de rest was allemaal complotwappie. Met verwijzingen naar FvD. En natuurlijk ontlopen veel mensen hun verantwoordelijkheid. Rutte voorop. Als je ontslag neemt omdat je het hebt verneukt (alweer) en je gaat daarna solliciteren op dezelfde baan.... Oh en Daan... "Jij vindt dat Rutte zijn verantwoordelijkheid ontloopt. Zijn kiezers vinden dat hij het prima doet." Das nogal een dooddoener he. Ik vind Baudet ook een enge kerel die verantwoordelijkheid ontloopt, zijn kiezers vinden echter dat hij het prima doet. Wil je nu echt stellingen bewijzen/ontkrachten middels vox populi?

DaanOuwens
DaanOuwens3 jul. 2021 - 12:14

@ Ch0k3r Jij schrijft: Wil je nu echt stellingen bewijzen/ontkrachten middels vox populi? Ja, ik wil jou duidelijk maken dat jij de waarheid niet in pacht hebt. En dat hoe idioot die opvattingen van anderen realiteit zijn. En de simpele constatering dat het onzin is lost niets op. @ Poeha Jij schrijft: …..heel lang niets Complot theorie Dat is een mooi voorbeeld van hoe jij naar de dingen kijkt. Dit complot theorietje was aanleiding om mensen te schofferen door bloemen op graven te leggen van overleden naasten en was aanleiding tot serieuze bedreigingen van mensen. En jij maakt duidelijk dat je er niet mee zit. Daarmee maak jij je positie erg helder. En je schrijft: Tuurlijk, er zijn altijd mensen die gekke ideeën hebben. Maar de overgrote meerderheid heeft dat niet. De meerderheid heeft gekke ideeën. De tekstjes die jij hier opschrijft zoals deze maken duidelijk dat je niet bepaald een doordachte evenwichtige mening hebt. Het is iets minder problematisch als deze pedo wappies maar zeker niet zonder problemen voor anderen. Het gebeurd vaak dat mensen de meest idiote uitspraken doen terwijl zij zichzelf het toonbeeld van redelijkheid vinden. Die groep vormt de meerderheid.

Poeha2
Poeha23 jul. 2021 - 18:25

Daan; je begrijpt het niet. Hier heeft de rechter terecht ingegrepen. Nergens zeg ik dat dat niet hoefde. Dat verzin je. Je moet er alleen geen theorie aanhangen dat het zo’n enorm probleem in de breedte is. Zodanig, dat je het zorgelijk vindt. Die theorie klopt niet. Laat het los.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 jul. 2021 - 21:18

Moderne complottheorieën richten zich niet alleen op het ondermijnen van het vertrouwen in mensen die in de politiek werken, maar ook op die in de wetenschap of in de journalistiek. Complotdenkers kunnen wel degelijk gevaarlijk zijn. https://www.uu.nl/achtergrond/complottheorieen-van-alle-tijden-en-toch-nieuw

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart2 jul. 2021 - 16:35

Epistemologisch gezien, schaatst de rechter op vliesdun ijs. In plaats van complottheorieën te verbieden, zou de rechter moeten eisen dat de angstige gelovigen er nog 10 verzinnen; - en minstens één daarvan moet een complottheorie zijn over degenen achter de complottheorie waarin de gelovigen heilig geloven. (Het werkt niet altijd, want dat kolderieke christendom is ook nog steeds springlevend - ondanks de gnostici, de manicheeërs etc - om over de slappe derivaten daarvan maar te zwijgen). Een enkeling zal door deze schier oneindige regressie en/of parallelliteit begrijpen dat je er maar beter helemaal niet aan kunt beginnen. Op meer mag je niet hopen.

Winterdepressie
Winterdepressie2 jul. 2021 - 14:22

Daarbij komt ook nog eens dat al deze aandacht voor satanistische pedonetwerken de aandacht voor de meer traditionele christelijke en seculiere pedonetwerken weg neemt en dat is jammer, want die bestaan echt. Zou wel een goeie vraag voor een interwebs rijbewijs kunnen zijn. Is iemand van misdaad betichten een mening die je mag uiten of smaad? Haal je je rijbewijs niet, dan mag je niet op sociale media, niets posten of uploaden.

adriek
adriek2 jul. 2021 - 13:37

"... samenzweringsgelovigen nu verboden om nog namen van vermeende daders of slachtoffers te noemen ..." Dat lijkt nogal symbolisch, ze mogen dus nog wel hun waanzin blijven verspreiden, maar geen namen meer noemen? Je zou bijna willen dat er gedachtenpolitie bestond, bijna maar toch maar liever niet omdat dat middel toch nog een beetje erger is dan de kwaal.

PVDB2
PVDB22 jul. 2021 - 11:31

Je hebt aardig wat malloten rondlopen in dit land. Als je eenmaal in de complottheorieën beland bent is het heel moeilijk mensen er weer uit te halen. Laat staan praten. Zolang je maar met een strak en serieus gezicht kunt vertellen dat de aarde plat is en de meerderheid gek is die denkt van niet, zullen er mensen zijn die dit geloven. Het is al moeilijk als je er 1 tegenover je hebt, laat staan als je er meerdere bij elkaar hebt. België, Groot-Brittannië en dus Nederland hebben ze waar het COVID-19 en vaccinatie betreft, maar ook over de Deep state, Bill Gates, George Soros en de WHO en zijn hoofd. En die personen hebben stemrecht. Dan krijg je mensen als Van Haga en Baudet in de regering. Makkelijk verdienen en scoren. Maar wel met gevaarlijke retoriek. En als het Baudet niet is dan wel 1 van zijn lokale kornuiten. Gelukkig zijn er genoeg mensen die zich willen vaccineren en niet tot de bekende 20% horen van de blaffers in de politiek die Twitter als hun mediakanaal zien. En wie de bekende politici miljonair maken in de Tweede Kamer (Baudet, Wilders, Nanninga, Eerdmans). Reuring, ophef. Met fatsoen, realiteit en wetenschap (vaak) weinig te maken. Er zullen altijd mensen zijn zonder enig historisch besef en schaamte gevoel die overal geld aan willen verdienen. En het maakt niet uit over wiens rug of wat de maatschappelijke en economische kosten zijn. https://www.krapuul.nl/blog/2762229/wybren-van-haga-is-een-gewetenloze-klootzak/ https://www.krapuul.nl/politiek-blog/2762219/fvder-vergelijkt-vaccinaties-met-medische-experimenten-nazis/

2 Reacties
adriek
adriek2 jul. 2021 - 13:40

Niemand van die malloten gelooft echt dat de aarde plat is. Maar het is leuk om anderen een beetje op stang te jagen met die gekkigheid. Als ze het daadwerkelijk geloven moeten ze per direct afstand doen van al hun diploma's (behalve misschien een zwemdiploma), en alle apparatuur die niet kan bestaan volgens hun denkwijze inleveren.

Paul250371
Paul2503713 jul. 2021 - 2:43

Eirda Vergis je niet 90 miljoen Amerikanen denken dat de aarde plat is en dat de Flint Stones met Dino's een documentaire is. Als je denkt dat Rutte seks hebt, satanisch nog wel, dan geloof je alles.

Karingin
Karingin2 jul. 2021 - 10:34

Jammer dat de rechter geen verplichte behandeling heeft opgelegd...valt dat niet binnen de mogelijkheden als er geen fysiek geweld aan te pas is gekomen of zo? Het is wel duidelijk dat deze mannen een gevaar voor de samenleving zijn, celstraf haalt iemand alleen even van de straat maar wel met het risico dat hij medegedetineerden meesleurt in zijn waanbeelden. En na de straf gaat het natuurlijk gewoon weer door, ook die andere 2 gaan nu heus niet echt stoppen...ze vinden zichzelf helden, strijders voor de goede zaak, de drang om "er iets aan te doen" gaat niet vanzelf weg

2 Reacties
The Apple
The Apple2 jul. 2021 - 15:13

Hert opleggen van gevangenisstraf is een product van primitief denken.

The Apple
The Apple2 jul. 2021 - 15:13

vastgelegd in wetten.