Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Commissie heropent onderzoek Teevendeal

  •  
25-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Teevendeal
Het onderzoek naar het bonnetjesschandaal van de Teevendeal wordt heropend naar aanleiding van de Nieuwsuur-uitzending van maandagavond. Daarin werd bekend gemaakt dat de gegevens van het bonnetje in 2014 al bekend waren maar de zoektocht van bovenaf gestaakt is. Dat meldt de NOS.
Ict’ers in dienst van de overheid hadden het bestand opgespoord waarin het afschrift van de Teevendeal stond. Het stond op een backup die ze aan het herstellen waren toen de leiding de opdracht gaf om de actie te staken. Het is niet bekend wie het bevel heeft gegeven.
Minister Ard van der Steur heeft naar aanleiding van de uitzending de opdracht gegeven om het onderzoek van commissie Oosting te heropenen. Van Der Steur beschuldigde de ict’ers er eerder van te traag gewerkt te hebben tijdens het laatste debat: (…) “Dat had een jaar eerder gekund, als ze de juiste mensen op de ICT hadden gehad. Daar zat natuurlijk de fout die is gemaakt.”
De Teevendeal draait om een schikking die oud-staatssecretaris Teeven als officier van justitie sloot met drugscrimineel Cees H. De huidige bewindslieden, minister Van der Steur en staatssecretaris Dijkhoff, volgden Teeven en Opstelten op, nadat bleek dat de deal met Cees H. om aanzienlijk meer geld ging dan Teeven de Kamer had voorgehouden.
 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.