Joop

Hilarisch: Nieuwsuur haalt moskeeklachten commando's onderuit

  •    •  
20-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-09-19-om-11.16.25
Vijftien leden van het Korps Commandotroepen (KCT) in Roosendaal kunnen naar eigen zeggen zo slecht tegen een gebedsoproep van een naburige moskee, dat ze een advocaat in de hand hebben genomen. Dat meldt Omroep Brabant.
Het gaat om een moskee die sinds twee jaar in de nabije omgeving van de kazerne staat. De advocaat heeft het moskeebestuur per brief verzocht de oproep tot het vrijdagmiddaggebed te staken. De commando’s zouden niet bestand zijn tegen de kortdurende oproep, wegens ‘elementen en gebeurtenissen waarmee zij worden geconfronteerd tijdens operaties’.
Het bestuur van de moskee begrijpt niet waarom de commando’s, de zogenaamde elitesoldaten, via een advocaat hun ongenoegen bekendmaken. Zij laten weten dat ten eerste de oproep slechts één keer per week klinkt en dat daarnaast de commando’s ook gewoon zelf bij het bestuur aan de bel hadden kunnen trekken.
Update 23.00 uur: Bovenstaand bericht is op zichzelf al opmerkelijk te noemen, maar wordt nog vreemder als je bedenkt dat de moskee al maanden geen gebedsoproep meer heeft gedaan. Dat zegt voorzitter Mohamed Amezian in Nieuwsuur:
“We hebben het recht om dat te doen, maar hebben dat de afgelopen vier maanden niet gedaan. Dus ik weet niet waar ze het over hebben.”
Update 12:30
In de hilarische reportage van Nieuwsuur wordt er onderzocht wat er nou precies het probleem is, en het blijkt uiteindelijk niet zo veel te zijn. De klachten van de commando’s worden stuk voor stuk met onomstotelijk bewijs onderuit gehaald.
Beeld: Google Maps

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (253)

Zandb
Zandb21 sep. 2016 - 18:25

Onzin moet beloond worden. Daarom plaats ik de reactie van iemand zich nota bene "rationele burger" noemt, "boven aan"! Iedereen mag volgens hem religieus lawaai maken maar nieuwkomers niet; die zijn dan asociaal omdat ze geen rekening houden met anderen. Je bent volgens onze burger asociaal, als je geen rekening houdt met anderen. Maar de "anderen" zijn niet de "anderen". Sommigen zijn, zelfs in onze rechtsstaat, namelijk "meer anders dan anderen". Lees maar. "Als u nu daadwerkelijk gaat beweren dat er geen sprake is van enige vorm van hiërarchie is sociale groepen (en dus de samenleving), en dus de wens van aanpassingen van nieuwkomers, dan maakt u het wel heel moeilijk u nog serieus te nemen. Sterker nog aanpassingen in zowel letterlijke als figuurlijke zin komt rechtstreeks voort uit de evolutie."

1 Reactie
L.Brusselman
L.Brusselman22 sep. 2016 - 6:26

Iemand die zichzelf rationeel noemt moet je zowiezo niet al te serieus nemen.

StevigeMening
StevigeMening21 sep. 2016 - 13:14

Kan me voorstellen dat als je op missie bent geweest, dat je daarna de Arabische klanken van de moskee toren (minaret) associeert met onveiligheid. Een van de redenen dat de commando`s terug zijn in Nederland, is om uit te rusten van de missie. Om weer even te wennen aan het "normaal" van de Nederlandse burger, die geen last heeft van de constante dreiging van bomaanslagen en aanvallen. Ik kan me voorstellen dat je als commando die wilt uitrusten van alle Arabische cultuur even geen behoefte heeft aan de Arabische gebedsoproepen van de Moskee om de hoek.

1 Reactie
Zandb
Zandb21 sep. 2016 - 14:32

Ik kan me bv ook heel goed voorstellen dat de slachtoffers van kindermisbruik binnen de RK-kerk geen behoefte hebben aan klokgelui. Dat zulke mensen mogen realiseren dat zij helaas een probleem hebben.

Dubbeldenker
Dubbeldenker21 sep. 2016 - 4:08

Heb ik altijd gedacht dat commando's tot net uiterst getrainde, keiharde, onverschrokken kerels waren.Maar nu blijken ze niet rechtstreeks zelf naar een moskeebestuur te durven stappen. Kunnen we daar misschien mariniers voor meesturen?

2 Reacties
StevigeMening
StevigeMening21 sep. 2016 - 13:18

Slimme zet dat ze een advocaat hebben gestuurd. Stel dat ze zelf waren gegaan zoals u voorstelde. Dan had het nieuws vermeldt dat ze "even verhaal kwamen halen". Nou dan ging heel links Nederland meteen voor de kazerne liggen. Ik denk dat dit een goede risico inschatting was van de commando's.

Zandb
Zandb21 sep. 2016 - 14:35

Het lijkt me juister dat de commando's zich hadden gerealiseerd dat ze andere buitnstaanders niet verantwoordelijk kunnen stellen voor hun eventuele problemen.

L.Brusselman
L.Brusselman20 sep. 2016 - 17:19

Er zijn er hier die er PTSS bijhalen om die zeikerds te verdedigen. Iemand met PTSS hoort helemaal niet op een kazerne thuis maar in een MGGZ.

Ben Joop
Ben Joop20 sep. 2016 - 15:43

Zolang defensie mensen probeert te recruteren via reclames op racistische sites als TPO en geenstijl kun je dit verwachten.

1 Reactie
Zandb
Zandb21 sep. 2016 - 14:38

In het volgende filmpje wordt iemand blootgesteld aan een oproep tot gebed. Geeft hij geen krimp, kruisen we aan: "ongeschikt".

tuxnoob
tuxnoob20 sep. 2016 - 15:39

"Deze mariniers zullen hun leven geven om u te beschermen als het nodig is" Yup, we hebben allen in Srebrenica kunnen zien hoe dat beschermen in zijn werk gaat, ik voel me plotseling een stuk veiliger...

3 Reacties
insignia
insignia20 sep. 2016 - 17:07

Ho even, mariniers zitten in een andere kazerne, denk ik. Ik weet wel dat er de laatste jaren een hoop gebeurd is maar ik vertrouw er op dat ze bij de Mariniers een andere mentaliteit hebben.

Appi Mohamud
Appi Mohamud20 sep. 2016 - 18:21

Insengia. Uit persoonlijk ervaring kan ik he vertellen dat de mentaliteit van mariniers is die van seks drugs en alcohol. Je zou denken dat het stopt naar mate de rang omhoog gaat, maar als zelf de capitein een hoog dichthoudt voor dit soort tavarelen kan je bijna van een coltuur spreken. Let op ik zeg bijna. Gelukkig denken de generaals en admiraal anders.

StevigeMening
StevigeMening21 sep. 2016 - 13:25

Met "in zijn werk gaat" doel je zeker op de politici die onze militairen zonder zware wapens op pad stuurden. En zonder tanks. (Haha, ja die hebben we verkocht.) En zonder luchtsteun. Toen wij in Srebrenica 43 doelwitten opgaven om te bombarderen, kwamen de Franzen niet. (Hoera Europese samenwerking..) Toen was duidelijk dat wij niet de wapens hadden om de enclave te verdedigen en trokken wij ons terug. (Waarbij overigens een Moslim nog zo vriendelijk was een handgranaat in onze wagen te gooien, waardoor we toch nog een Nederlander verloren.) Ik denk dat je dit nog even vergeten was erbij te vermelden. ps: Nieuwe Srebrenicas zijn goed mogelijk. In geval van oorlog hebben we voor 2 dagen kogels en tijdens de training roepen onze soldaten "pang pang" zodat ze verder geen kogels op maken. Dus de eerst volgende aftocht kun je vast inplannen.

van der laak
van der laak20 sep. 2016 - 15:35

Ik ben er zo wie zo voor om dat gejengel te verbieden. Het is hier geen Cairo! Kerkklokken vind ik ook lastig, maar die horen hier nu eenmaal van uit het verre verleden.

4 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 sep. 2016 - 17:01

Heeft u wel gelezen, of reageert gezellig vanuit uw "gevoel". Er staat namelijk dat er geen oproepen plaatsvinden. Dus uw opmerking slaat nergens op. En kerkklokken uit het verleden? In welke wereld leeft u? Het is hier op zondag 2 keer per zondag gewoon raak. En nee, ik woon niet eens in de biblebelt waar de kerkklokken 3x op een zondag worden geluid. Misschien kunt u iets verder kijken dan uw eigen straat lang is.

Ben Joop
Ben Joop21 sep. 2016 - 9:07

Ik ben voor het verbieden van de PVV, we hebben in de 2e wereldoorlog gezien waar dergelijk schorem toe in stata is. Nooit meer fascisme!

van der laak
van der laak23 sep. 2016 - 10:23

Alfred Blokhuizen 20 september 2016 at 19:01 Ik zeg alleen maar dat ik er voor ben om dat gejengel te verbieden. Wat u daar verder ook van mag vinden, dat boeit mij niet. Het verbieden van kerklokken die luiden, ligt wat mij betreft iets lastiger, omdat kerken hier altijd al zijn geweest, en dus hier horen, vanuit het verleden. zo begrijpt u het misschien wat beter!

van der laak
van der laak23 sep. 2016 - 10:23

Ben Joop 21 september 2016 at 11:07 Ik ben voor het verbieden van de PVV, Lekker belangrijk wat u vind.

Mark Gh
Mark Gh20 sep. 2016 - 15:21

De reportage "hilarisch" noemen vind ik wel een beetje overdreven. Triest vond ik het, zowel voor de militairen als van Nieuwsuur. Zaken die een traumatische herinnering activeren tot post-traumatische stress hoeven geen reeele zaken te zijn. Ik geloof best dat dat raampje geblindeerd is en dat de oproep tot gebed best één keer per week op een bescheiden niveau mag worden verspreid. Ik snap óók dat dat bij militairen die uit Islamitsche gebieden terugkomen bepaalde negatieve herinneringen op kan roepen. Enig respect voor Defensie en wat die mensen doen - ongeacht of je het eens bent met de politieke beslissing om ze dat te laten doen - zou Nieuwsuur en hun collega redacties sieren.

jahoor2
jahoor220 sep. 2016 - 14:51

Weer zo'n gevalletje Moslim fobie.

3 Reacties
StevigeMening
StevigeMening21 sep. 2016 - 13:27

Ik denk dat als je in Moslim gebied een aantal keer beschoten bent en een aantal van je collega`s ben kwijt geraakt, dat je dan geen fobie meer hebt, maar een ervaring.

Zandb
Zandb21 sep. 2016 - 14:40

Arme mening toch: Een fobie is nou juist gebaseerd op een ervaring/ervaringen.

thunderbird2
thunderbird221 sep. 2016 - 21:57

Zandbergen, dus Islamofobie is toch geen ongegronde angst voor de Islam ? Een dergelijk helder inzicht had ik van jou niet verwacht. Of klets je gewoon een eind uit je nek om maar te kunnen reageren ?

Flip Achten
Flip Achten20 sep. 2016 - 14:29

Ik weet niet zo goed wat ik hier allemaal lees. Wat zijn er een hoop asociale mensen in Nederland tegenwoordig. Deze mensen hebben gediend in landen en situaties die niemand van jullie reaguurders zich maar kan voorstellen. Vervolgens komen ze getraumatiseerd terug en worden ze door hun eigen bevolking voor gek uitgemaakt. Wanneer een vluchteling zich stoort aan een poster waar een vrouw opstaat wordt die weggehaald. Wanneer een Nederlandse militair met een aandoening terugkomt, zetten we naast de oorzaak van die aandoening en lachen we hem in zijn gezicht uit.... Heel treurig.

6 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose20 sep. 2016 - 15:13

Als is het klopt dat ze getraumatiseerd terug komen dan horen ze volgens mij thuis in een psychiatrische inrichting om de juiste begeleiding te krijgen om op termijn weer normaal te kunnen functioneren. Ik vind het triest dat getraumatiseerde soldaten onder worden gebracht in een kazerne terwijl ze psychische hulp nodig hebben

Ben Joop
Ben Joop20 sep. 2016 - 15:45

Dat hebben ze niet in mijn naam gedaan. Voor mij zijn zij een onderdeel van het probleem met hun steun voor oa. de illegale invasie van Irak. Ze zitten zowieszo in de zakken van de amerikaanse oorlogsmisdadigers. Wat ze hier flikken kun je rustig haatzaaien noemen.

Mark Gh
Mark Gh20 sep. 2016 - 16:06

Wie zegt dat ze die daar niet krijgen, Kapitan? Opname in een kliniek is alleen bedoeld voor de meest extreme gevallen.

Opperrechter
Opperrechter20 sep. 2016 - 17:16

Flip, spijker kop. De meeste reageerders hier zouden de eerste trainingsdag nog niet eens doorkomen. Maar wel aangeven dat ze last hebben van een Moslimfobie. Als je te lang te veel Moslims om je heen hebt krijg je dat fobie vanzelf.

kapitanlaipose
kapitanlaipose20 sep. 2016 - 18:01

@Mark Gh 1. Als ze al hoorndol worden van een vijf minuten durende oproep tot gebed 1x in de week dan lijkt het mij dat we hier met extreme gevallen te maken hebben. Helemaal als je het vergelijkt met de relaxte reacties van de buurtbewoners. Het is misschien beter voor hun geestelijke gezondheid als ze opgenomen worden. 2.De oproep tot het vrijdag gebed heeft al 4 maanden niet meer plaatsgevonden. Blijkbaar zijn de commando's er 4 maanden na dato nog steeds getraumatiseerd van bij het horen van de oproep tot gebed. Dan lijk je mij een geval die een opname verdient in een inrichting om de juiste geestelijke zorg te krijgen. Ik denk dat het belangrijk is dat deze 15 commando's intensieve geestelijke zorg krijgen. Het moet niet de bedoeling zijn dat ze de agressie die ze in de oorlog hebben getoond richting moslims meenemen naar Nederland. Als ze nu al niet tegen een vijf minuten durende oproep tot gebed kunnen dan lijk je mij nog niet klaar om terug te keren in de samenleving. Je komt daar ook moslims tegen. Sommige hebben baarden en anderen hebben hoofddoeken om. Net zoals de mensen bij wie ze democratie kwamen brengen.

ikdus2
ikdus220 sep. 2016 - 18:14

moeten ze niet doen. geen mensen dood maken in landen duizenden kilometers hier vandaan

kapitanlaipose
kapitanlaipose20 sep. 2016 - 13:38

De reactie van de buurtbewoners is schitterend. Beide benen op de grond.

vanschendel2
vanschendel220 sep. 2016 - 13:18

Om dit als hilarisch te betitelen vind ik van zeer vergaande treurigheid. Wat is hieraan te lachen ?

7 Reacties
JanDuine2
JanDuine220 sep. 2016 - 14:13

Nou het is eerder diep triest te noemen! Ik begrijp dat het een groepje van zo'n 15(?) commando's is, dat de advocaat in de arm genomen heeft. Vraag me dan ook af wat "de rest" van de commando's (en de leiding) hiervan vindt. De advocaat heeft zich duidelijk totaal onvoldoende op de hoogte gesteld (Al 4mnd géén gebedsoproep: "O, dat is mij niet bekend. Ramen van de minaret geblindeerd èn afgesloten: "O, ja maar....). Vwb het vrije zicht op de kazerne vanuit zowat àlle omliggende woningen: "gaat men ook controleren of daar wellicht moslims wonen en dáár dan een klacht over indienen?" In plaats van een advocaat, hadden die commando's beter een PTSS specialist kunnen raadplegen, want ik denk dat dáár het probleem ligt.

Jhonathan
Jhonathan20 sep. 2016 - 14:51

@ vanschendel 20 september 2016 at 15:18, - "Wat is hieraan te lachen ?" Dat weten ze zelf ook niet. Wat wel weer waarschijnlijk is, is dat als je onze verdedigers meent te moeten uitlachen om degene tegen wie zij ons verdedigen te plezieren, dat er sprake is van het Stockholmsyndroom.

Ben Joop
Ben Joop20 sep. 2016 - 15:48

Ik vind het ook niet om te lachen. Ik zou willen dat ze aangeklaacht worden wegens opruining en haatzaaien. De witte engerts!

Rudyard Kipling
Rudyard Kipling20 sep. 2016 - 17:40

Hilarisch is voor de rekening van Joop. Ik heb zo mijn vragen over de achterliggende motivaties die tot deze rare zaak geleid hebben, maar tot zover is niet eens duidelijk wie wat nou eigenlijk in gang heeft gezet, de enige die meer weet is de advocaat, maar die houdt zijn mond over wie nou eigenlijk precies zijn cliënten zijn. Hoe de hele zaak openbaar is geworden is mij ook nog steeds niet duidelijk. De loltrappers die hier hun leedvermaak etaleren moet je hun lolletje maar gunnen, als serieuze zaak was het als kansloos en lachwekkend ook weggezet, de beschuldiging van islamofobie of erger was ook onvermijdelijk.

Jhonathan
Jhonathan20 sep. 2016 - 17:42

@ Ben Joop 20 september 2016 at 17:48, U hebt altijd zoveel commentaar op Nederland en hen die Nederland beschermen, dat ik mij nu toch echt afvraag: Wat heeft u voor Nederland gedaan?

Appi Mohamud
Appi Mohamud20 sep. 2016 - 18:29

U hebt altijd zoveel commentaar op Nederland en hen die Nederland beschermen, dat ik mij nu toch echt afvraag: Wat heeft u voor Nederland gedaan? In mijn ogen doet Ben Joop meer voor de maatschappij dan deze comandos, Ben staat voor vrijheid van meningsuiting en de comandos proberen juist die te ondermijnen. Los van het feit dat ze geen bescherming hebben gebracht aan ons maar juist dood hebben gebracht aan malineze, Irakse, en Afghanen. Wat weer een bedreiging heeft gebracht naar ons toe vanuit die landen. mijn vraag aan jouw is dan ook. Als je zo beter weet wat voor veiligheid deze comandos ons hebben gebracht? AUB verlicht ons in onze donkere denken

Ben Joop
Ben Joop20 sep. 2016 - 18:52

Jhonathan: http://publieketribune.net/2016/09/18/wilders-gaat-je-oude-oma-niet-helpen/

Mostafa
Mostafa20 sep. 2016 - 13:04

Die jongens daar willen eigenlijk graag in plaats van dat moskee een rosse buurt hebben, dan hoeven zij niet perse te reizen naar Amsterdam! Hahahahaha..

Paco2
Paco220 sep. 2016 - 12:57

Ik zou iig horensdol van dat sprookjesboek gejengel worden. Hebben we bijna een beiervrij land, komt deze shit ons lastig vallen.

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 sep. 2016 - 15:51

Zeker het artikel niet gelezen en de reportage niet gezien? U zou er verstandiger aan doen om eerst alles te lezen en te bekijken voor u reageert. U zet uzelf namelijk voor schut. Er is namelijk helemaal geen sprake van oproepen tot gebed. Wilt u dan mij ook niet lastigvallen met wat u zelf als "shit" betitelt?

Brave Hendrik2
Brave Hendrik220 sep. 2016 - 12:37

Enfin, voordat we denken dat onze commando's uit wauwelende oude wijv.. oeps, eh, mietj..., eh, ja kom... bange blanke middenstanders bestaan.. het zijn d'r maar 15 hè. De rest zijn gewoon recht-toe-recht-aan doordouwende jongens van stavast (met oordoppen).

2 Reacties
Brave Hendrik2
Brave Hendrik220 sep. 2016 - 12:41

... jongens en meisjes... potdorie

Rudyard Kipling
Rudyard Kipling20 sep. 2016 - 14:06

Het eerste meisje Larissa Bieringa zit al jaren in de pijpleiding van opleidingen, maar lijkt het niet gered te hebben. Op de pagina van Defensie staat tenminste dat de eerste vrouw nog moet toetreden tot het KCT. Theoretisch staan per 2017 eindelijk alle legeronderdelen er voor open, als ook het Korps Mariniers als laatste zijn verzet moet staken.

ikdus2
ikdus220 sep. 2016 - 12:25

die leugenachtige dienaren van het gezag zouden voor straf vijf keer per dag moeten worden verplicht naar een Athaan te luisteren op volume max. in Guantánamo doen ze dat ook bij volstrekt onschuldige lieden. hard metal oorverdovend op max uit slechte boxen. wederom een sterk staaltje buitenlanderhaat.

Ben Joop
Ben Joop20 sep. 2016 - 12:10

Nare haters!

Bernie2
Bernie220 sep. 2016 - 11:14

Haha, stelletje puddingbuksers die op een ochtend nix anders te doen hadden omdat hun krijsende dril-sergeant zich had verslapen. Je zult die marcherende zandhazen trouwens maar maar aan het drillen hebben tijdens je vrijdagmiddaggebed. Dan maar een zuigende PVV-stijl brief naar de gekleurde buren. Ik heb het item gezien, en punt voor punt werden de waanideeën van de soldaten logisch gefileerd. Tsja, wat kun je er anders mee? Doortrekken.

Break on through
Break on through20 sep. 2016 - 11:12

Dus dit zijn de geharde vechtmachines die meer dood dan levend met blote handen tot de laatste man ons land verdedigen.

1 Reactie
Piet de Geus
Piet de Geus20 sep. 2016 - 12:01

"met blote handen" Dat gaat wat lastig met de vingers in hun oren. Misschien kunnen ze even bij de Paralympics kijken hoe je evengoed nog een geweer kunt afvuren met je tenen.

IJesser
IJesser20 sep. 2016 - 11:02

Ik vind de reportage van nieuwsuur echt beschamend. Hoezo onafhankelijke journalistiek? We zouden in dit land als 1 man achter ons leger moeten staan.

6 Reacties
Ben Joop
Ben Joop20 sep. 2016 - 12:11

Ook als ze liegen en haat zaaien? Ik mag hopen dat deze zieke figuren niet representatief zijn voor ons leger. Het is trouwens een wit bolwerk, totaal geen afspiegeling van onze samenleving.

Pater
Pater20 sep. 2016 - 12:12

Zo is het. En achter de koning!

ikdus2
ikdus220 sep. 2016 - 12:13

legers doen moorden ik ben tegen moordenaars

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen20 sep. 2016 - 12:17

[We zouden in dit land als 1 man achter ons leger moeten staan. ]Vooral als het leger zoals nu alles bij elkaar liegt. Dat is in tijden van oorlog een kwaliteit die goed bruikbaar is. Goed dat dat nu zichtbaar gemaakt wordt door nieuwsuur, het geeft vertrouwen.

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 12:31

Alsof als we, als één man achter ons leger stonden, we dan wel een "onafhankelijke journalistiek" hebben? Wat een nonsens.

jahoor2
jahoor220 sep. 2016 - 14:52

ik lach me stuk. als 1 man achter ons leger gaan staan als ze zich druk maken om dit soort complete onzin.

Michiel Online
Michiel Online20 sep. 2016 - 10:50

Dit had niet in het nieuws mogen komen.

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen20 sep. 2016 - 15:54

Want?

Janus Broers
Janus Broers20 sep. 2016 - 10:47

Gewoon afspelen, die oproep tot gebed. De moskee is er niet schuld aan dat deze mariniers in een ver land in het rond zijn gaan schieten! Hier hebben ze zelf om gevraagd!

1 Reactie
Zephyr2
Zephyr220 sep. 2016 - 12:28

Volgens mij zijn ze gestuurd door onze politici. Deze mariniers zullen hun leven geven om u te beschermen als het nodig is. Of bent u voorstander van totale anarchie?

Rudyard Kipling
Rudyard Kipling20 sep. 2016 - 8:35

Bij Omroep Brabant komt nu meer informatie beschikbaar: Een beetje mysterieus wordt het wel. Behalve geluidsoverlast zou de klacht ook gaan over de zichtbaarheid van de kazerne vanuit de minaret, de commando's voelden zich bespied. Een woordvoerder van de Koninklijke Landmacht stelt dat het KCT niks weet over deze brief of over de identiteit van de klagers en dat een gesprek tussen de kazernecommandant en het Moskeebestuur meer voor de hand had gelegen in deze kwestie. In de gauwigheid heb ik ook de credentials van de advocaat, Michael Ruperti even gecheckt en die is wel degelijk specialist militair recht, dus het zal wel geen hoax zijn, maar het blijft een vreemde zaak.

3 Reacties
GermaS
GermaS20 sep. 2016 - 10:39

Wat betreft het bespieden; op nieuwsuur was gisteren te zien dat je in de minaret alleen de binnenkant van de minaret kunt zien; de ramen zijn van geblindeerd glas.

Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!20 sep. 2016 - 11:34

Gisteren in nos nieuws of nieuwsuur was een journalist te zien die de moskee heeft bezocht. Er word al 4 maanden geen gebed afgespeeld. o.a. omdat de installatie kapot is. Ze zijn ook in de minaret geweest, de ramen zijn te hoog, kunnen niet open en zijn geblindeerd. Ook was te zien dat het terrein vanuit vele plekken bekeken kan worden waaronder de slaapkamer ramen van buurtbewoners. Beide klachten lijken dus niet echt gegrond.

Rudyard Kipling
Rudyard Kipling20 sep. 2016 - 12:21

Wat de hele zaak zo merkwaardig maakt is dat de advocaat zo weinig leek te weten over de situatie, je zou bijna denken dat hij een vrijblijvend vriendenverzoek gekregen heeft om eens een keer een klachtenbrief op te stellen en zelf niet aan factchecking heeft gedaan. Toch is het een ervaren advocaat met ruime bekendheid met het KCT, die doorgaans opgetrommeld wordt om militairen die ergens over de schreef zijn gegaan uit de penarie te redden. Google maar eens op zijn naam en je vindt allerlei dossiers waar hij bij betrokken is geweest als advocaat. Uiteindelijk heeft deze hele affaire tot behoorlijke imagoschade voor het KCT geleid en daarom ook voor hemzelf. Dat gaat vervelende consequenties krijgen voor alle betrokkenen.

Catalisator
Catalisator20 sep. 2016 - 8:02

Kortzichtige Boomknuffel inzichten hier. Denk eens na , onze jongens zijn watjes. Het zijn wel de jongens welke hun leven geven voor elkaar.! Iets wat de gemiddelde reageerder hier zeker niet zal doen. De meeste hier zouden in zo'n geval hun broek helemaal vol drukken en zielig in een hoekje gaan zitten zijn. Welke geweld omarmen omdat ze de andere kant op kijken. Babyboom generatie, veelal aanwezig hier denk ik. Ook ik ben veteraan, en JA als je zo'n scudraket hoor jengelen dan kijk ook ik nog steeds 4x om me heen. En dan zijn we pas een paar jaar verder. Wat geeft dat he! kortzichtig volk. Excuseer mijn "aanvallende" tekst .

7 Reacties
janwijn
janwijn20 sep. 2016 - 11:14

Het zijn geen helden maar huurlingen en avonturiers die zich door iedere politieke lalleballer naar landen laten sturen om daar met geweld mee te helpen om staatsgrepen te laten plaats vinden zoals in Irak en Libië. Staatsgrepen door fundamentalisten en IS 'ers die nu ons met een gigantisch vluchtelingenprobleem opzadelen. Het is niet heldhaftig om met F16 te bombarderen waarna de commando's even uit hun bunkers van de super beveiligde kampementen komen om de doden te tellen. In Bosnië waren het ook geen helden toen ze zonder ingrijpen 10.000 moslim mannen lieten afvoeren die onder hun bescherming stonden. Echte helden worden niet overspannen wanneer in hun omgeving een moskee staat die een keer per week een gebedsoproep doet.

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 11:16

Sommige mensen hier prijzen zo alom de verworvenheden van onze maatschappij: Onze maatschappij biedt alle kansen. We hebben maar te kiezen. En mensen die keuzes maken waardoor "men" meent dat ze zich slachtoffer presenteren, dat zijn losers. Vreemd genoeg geldt dat dan blijkbaar weer niet voor iedereen. Sommigen worden daar wel eens wat balorig van en menen dan sarcastisch te moeten reageren. Is maar weer eens duidelijk hoe verkeerd dat is. Dus de kopjes thee, de boomknuffelinzichten, de watjes, het zelfverkozen slachtofferschap, de Gutmensch enz. enz. enz.: Allemaal de prullenbak in. Probeer eens onbevooroordeeld te reageren maar realiseer je tevens, dat niemand daar aan ontkomt. En waardeer eens mensen die zich er (hoe onbeholpen soms ook) voor inzetten, dat er niet al te makkelijk wordt ge- en vooral veroordeeld.

Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!20 sep. 2016 - 11:48

Niets dan respect voor onze militairen maar dit is wel een beetje een klacht van watjes. Als ze er niet tegen kunnen hebben ze psychologische hulp nodig want leiden dan waarschijnlijk aan PTSS. "Ook ik ben veteraan, en JA als je zo’n scudraket hoor jengelen dan kijk ook ik nog steeds 4x om me heen." Top, bedankt voor je inzet. Maar hoe vaak hoor je die dan nog jengelen? Klagen dat je buren geen scuds meer afschieten lijkt me wel een gegronde klacht.

ikdus2
ikdus220 sep. 2016 - 12:15

ze zijn nog in leven ze hebben niks gegeven ze (soldaten in het algemeen) hebben alleen maar levens genomen

JanDuine2
JanDuine220 sep. 2016 - 14:23

Absoluut nìet als aanvallend bedoeld (ik heb àlle respect voor veteranen, ook al om wat ze meegemaakt hebben!): maar als je bij het horen van een gebedsomroep vanaf een minaret (neem aan dat je dàt bedoeld met "scudraket") 4 keer om je heen kijkt, suggereer ik je toch om met een (PTSS?) specialist contact op te nemen. En hoe is het als je moslimvrouwen met hoofddoekjes of niqaab (wel èrg zeldzaam in Ned.) of "mannen met baarden en te korte lange broeken" tegenkomt?

Ben Joop
Ben Joop20 sep. 2016 - 14:57

Niet uit mijn naam. bende witte huurmoordenaars die in de zak van de Amerikaanse oorlogsmisdadigers zitten.

Flip Achten
Flip Achten26 sep. 2016 - 13:05

@BenJoop heeft u wel in de gaten dat u de grootste racist bent op deze website? U generaliseert, heeft vooroordelen, beledigt groepen mensen en denkt dat u meer en beter bent dan anderen.

Leef je uit
Leef je uit20 sep. 2016 - 7:30

Bah, Wat kan ik me ergeren aan reageerders die geen idee hebben wat zulke militairen meemaken. Waarschijnlijk heeft niemand ooit een gevecht van dichtbij meegemaakt. De chaos, lawaai, angst en het geweld zijn onbeschrijfelijk. Dat zal je werkvloer maar zijn. En weet je wat, je kunt er niet van vluchten want je moet het ook nog eens oplossen. 'Onze' jongens gaan af en aan (Marshall teams) naar die landen om landgenoten te ontzetten of een draai geven aan een situatie zodat er minder burgers slachtoffer gaan vallen. Deze baan wordt meestal gekozen om iets voor de wereld te betekenen. Dan bij terugkomst, vrouw, kinderen, thuis in je veilige omgeving krijg je weer dat gejengel. Ik kan me goed voorstellen dat ze even genoeg hebben van islam. Bekijk het eens vanuit hun ogen, wat draagt de islam bij aan een betere wereld? Ik heb het nog nooit gezien en ben toch vaak in het Midden Oosten wezen kijken. (dit staat overigens los van wat het vrije westen voor de wereld wel of niet gedaan heeft, maar dat is niet aan de militairen die worden uitgezonden)

11 Reacties
insignia
insignia20 sep. 2016 - 8:34

Als je een vrouw en kinderen thuis hebt dan moet er wel een steekje los zijn om ergens te gaan vechten met wat voor goed doel ook. En ja ik heb wel gezien dat een wereld met Mohammedaanse godsdienst uitstekend kan werken, vooral als er geen buitenlandse militairen rondlopen die dringend een andere cultuur moeten brengen. En nee, ik heb nooit zo'n geveacht meegemaakt. En ja ik heb uitstekend met mohammedanen samengewerkt. En nee ik stoor mij niet een minaret oproep tot gebed of de kerkklok op zondagmorgen of als iemand overleden is.

the don
the don20 sep. 2016 - 10:41

>En ja ik heb wel gezien dat een wereld met Mohammedaanse godsdienst uitstekend kan werken, vooral als er geen buitenlandse militairen rondlopen die dringend een andere cultuur moeten brengen. Kan je wat meer informatie geven over die wereld?

Jhonathan
Jhonathan20 sep. 2016 - 10:46

@ insignia 20 september 2016 at 10:34, - "Als je een vrouw en kinderen thuis hebt dan moet er wel een steekje los zijn om ergens te gaan vechten met wat voor goed doel ook." Neen beste insignia. Mensen zoals u, die andere laten stikken vanwege egoïsme, daar moet wel een steekje bij loszitten. Ga u schamen, en diep!

Achterberghen2
Achterberghen220 sep. 2016 - 10:48

Insigna, als iedereen er zo over dacht hadden u en de uwen nu vlekkeloos Duits gesproken, en was geen jood meer in leven geweest. Maar je had wel uiteraard dan vlekkeloos met mohammedanen kunnen samenwerken.

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 11:23

leef je uit: Bah. Wat kan ik me er aan ergeren dat er mensen zijn die menen te weten wat bepaalde militairen meemaken. Net zo als er mensen zijn die menen te weten wat vluchtelingen doormaken. Of de vloggers in Zaandam. Of mensen die zich gediscrimineerd weten. Of zwarten, in de VS, of slachtoffers van politiegeweld of etnisch profileren..... Moet ik nog meer voorbeelden noemen? We geloven gewoon bepaalde mensen wel en bepaalde mensen niet. Dat is heel normaal. Alleen dat we werkelijk menen te weten wat anderen beweegt en dat we zoiets zo makkelijk naar willekeur mogen inzetten in een discussie, nota bene alsof er geen andere visie mogelijk zou zijn, dat is ook normaal maar dat zou het niet moeten zijn: Iedereen kan bedenken dat zoiets op zijn minst heel ongewoon is!

Leef je uit
Leef je uit20 sep. 2016 - 11:34

Insignia, Heel fijn voor je, maar begrijp dus dat het voor hen anders ligt? Trouwens, over je steekje los steekt me wel, als iedereen er zo over denkt had onze geschiedenis er heel anders uitgezien. Wat denk je van al die Engelsen en Canadezen die hier gestorven zijn voor onze vrijheid. Wellicht hadden die thuis ook vrouw en kind. Ik ben het roerend met je eens dat wij als westen niet ergens een andere cultuur moeten brengen, tot nu toe heeft dat nergens gewerkt en zelfs waarschijnlijk averechts heeft gewerkt. Laat niet onverlet dat in KSA of Kuwait waar het westen geen invloed heeft er een verschrikkelijke cultuur heerst. Misschien een optie (zoals al eerder genoemd), l;aat de kerken ed een whatsappje sturen ipv oproepen via een speaker of klokken.

truusbeek2
truusbeek220 sep. 2016 - 12:43

insignia ''En ja ik heb wel gezien dat een wereld met Mohammedaanse godsdienst'' graag een voorbeeld.

insignia
insignia20 sep. 2016 - 13:04

Nee ik begrijp niet dat iemand die zich commando noemt er ook maar over piekert om bezwaar te maken tegen een goesdienst die hij (als het klopt en werkelijk over de grens geweest is) heeft helpen veededigen. En ja, ik heb mijn dienstplicht vervuld, bijna 2 jaar, en dat was niet vrijwillig. Maar verdedigen van mijn landgenoten en land is heel wat anders dan een ver land bezetten. Dat deden we voor de wereldoorlog en daar zouden we nu vanaf moeten zijn. Helaas.

Appi Mohamud
Appi Mohamud20 sep. 2016 - 13:04

Leef je uit. uit ervaring kan ik je vertellen dat zo een oorlog voor burgers die niet mee doen aan gevechten erger is dan militairen. En vreemd genoeg worden militairen die dat trauma aan burgers brengen beter worden beschermt om.met de trauma om te gaan dan burgers. Al helemaal krom als je bekijkt dat die militairen een veilig thuis hebben om naar terug te keren dan de burgers die juist hun huizen en land hebben verloren door toedoen van die militairen. Als jouw stelling klopt dan heeft elke vluchteling recht als hij gaat klagen dat uniforms en helemaal militaire uniform hun een trauma oplevert. Toch zou niemand dat accepteren, maar jij staat wel als eerste om een ongegrond aanklacht van deze militaire tegen een deel van de bevolking die ze juist hebben gezworen te beschermen.

Appi Mohamud
Appi Mohamud20 sep. 2016 - 18:16

Don en Truusje. Voorbeelden zat voor de colonisatie en eerste wereldoorlog.

Leef je uit
Leef je uit20 sep. 2016 - 20:38

appi, we zijn het zo met elkaar oneens denk ik dat ik niet eens ga proberen je van repliek te dienen. Het enige wat ik wel hoop is dat je de rijen sluit wanneer er jongens uit naam van de verenigde naties ergens de vrede proberen te handhaven. Let wel, de ene militair is niet de andere.

janwijn
janwijn19 sep. 2016 - 23:26

En die watjes 'elitesoldaten' moeten dan gaan vechten in een regio waar om de honderd meter een moskee staat. Toen ik bovenstaande reactie van ochtend op de site van Omroep Brabant plaatste regende hierop rechtse onderbuik reacties waarna de OB redactie mijn bijdrage verwijderde. Vrijheid van meningsuiting wordt bij OB -dat heb ik vaak meegemaakt- alleen getolereerd wanneer het Wilderiaanse en racistische meningen zijn.

Daniel Dennett
Daniel Dennett19 sep. 2016 - 20:34

Als defensie slim is worden deze gasten per direct uit het leger ontslagen.

kapitanlaipose
kapitanlaipose19 sep. 2016 - 17:48

@John Size De meest wrede religie is niet de islam. De meest wrede religie is kapitalisme. Soldaten vechten in een ver land voor G.O.D. (goud, olie en drugs) en niet voor democratie of beschaving. De soldaten worden keihard voor de gek gehouden omdat ze denken dat ze strijden tegen de Evil Empire. Het tragische ervan is dat ze zelf de Evil Empire zijn. War is rich old men protecting their property by sending middle class and lower class young men off to die. It always has been -- George Carlin

crumb2
crumb219 sep. 2016 - 17:40

Laat ze liever blij en dankbaar zijn die soldaatjes daar in Roosendaal. Toen ik zo oud was moest je helemaal naar Tunesië of Marokko om dat melancholieke enigszins treurig stemmende geluid te horen. Nu krijg je dat soort exotica gratis en voor niks ! Overal in Nederland en Europese ommelanden te beluisteren. Weer es wat anders dan dat eeuwige en opdringerige ge-bim-bam uit de traditionele godshuizen. (hoewel ik dat al een tijd niet meer gehoord heb nu ik er over nadenk)

3 Reacties
Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 11:25

Een gezonde dosis "zelfspot bedoeld voor anderen" zal vast wel bijdragen tot niets, moet Crumb wel gedacht hebben!

crumb2
crumb220 sep. 2016 - 15:27

Het was uiteraard geen zelfspot, eerder tragisch sarcastisch. maar toch leuk dat u reageert.

Zandb
Zandb21 sep. 2016 - 6:32

Ach ja, Crumb, zo'n laatste regel die zelfs tussen haakjes toch niet zo moeilijk te duiden moet zijn.

kapitanlaipose
kapitanlaipose19 sep. 2016 - 17:36

Misschien ook mensen van Arabische afkomst/ uiterlijk weghouden bij de commando's. Ze hebben immers nog gevochten tegen mensen met een dergelijk uiterlijk toen ze democratie kwamen brengen. Als ze dan mensen met een dergelijk Arabisch uiterlijk in Nederland tegenkomen roept dat nare herinneringen op. Misschien is het inderdaad geen goed idee dat de commando's op gesprek zijn geweest met het bestuur van de moskee. Stel je voor dat een bestuurslid een Arabisch uiterlijk heeft dan kan het helemaal misgaan. Komt er een oorlogstrauma naar boven drijven en ziet hij het bestuurslid voor iemand aan waar democratie aan kwam geven. Aboutaleb (of ieder andere persoon met een Arabisch uiterlijk) zou ook nooit minister van Defensie moeten worden. Dat brengt nare herinneringen op voor commando's die nog hebben gevochten tegen mensen met het uiterlijk van Aboutaleb.

3 Reacties
Achterberghen2
Achterberghen219 sep. 2016 - 17:47

Bijna goed kapitan. Ze mogen niet in contact komen met moslims omdat er een kleine kans is dat de identiteit van de soldaat bekend wordt met eventuele nare gevolgen van dien.

mulligan
mulligan19 sep. 2016 - 18:23

"Misschien ook mensen van Arabische afkomst/ uiterlijk weghouden bij de commando’s" En niet vergeten: nooit meer kebab, shoarma of wat dan ook uit de tajine. Wie weet wat dat zoal triggert bij mensen die juist getraind zijn om de trigger over te halen. Of, zoals men op Krapuul schreef: "Je zou toch zeggen dat mensen die er hun beroep van maken andere mensen zo effectief mogelijk af te maken wel tegen een stootje kunnen. Maar niet als het om die afgrijselijke islam gaat hoor, daar kunnen onze gevoelige commandootjes niet tegen. Gelooft u het?" (http://www.krapuul.nl/samenleving/2601462/islamhysterie-te-roosendaal/)

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 11:27

Kapitan: Ik zou het ook eens proberen met een ironisch vaststellen dat deze maatschappij alle mogelijkheden biedt en dat mensen die een keuze maken waardoor ze zichzelf als slachtoffer moeten neerzetten, losers zijn.

Edwin038
Edwin03819 sep. 2016 - 16:24

Ik snap sowieso niet waarom er een Azaan moet klinken. Links en rechts worden er steeds minder kerkklokken geluid. (sommigen echt alleen bij bruiloften en begrafenissen) Het is ook niet meer nodig, iedereen heeft wel een klok, horloge of een telefoon waarop men de tijd kan aflezen. Dus iedereen kan er zelf voor zorg dragen dat men op tijd is om zijn religie in gemeenschap te belijden. Vroegah, ja toen hadden kerkklokken ook nog een dubbel functie als er gevaar dreigde, maar daar hebben we allang wat anders op verzonnen, en zelfs dat middel wordt wellicht overbodig in de nabije toekomst. Waarom andere religieuzen dan nog steeds vast blijven houden aan hun middeleeuwse gebedsoproepen is mij een raadsel. Het is in mijn ogen gewoon provocerend gedrag.

5 Reacties
Snertbek
Snertbek19 sep. 2016 - 22:15

Het inderdaad provocatie en dominantie. In Utrecht kunnen we de moskee kilometers verderop in een overwegend niet-islamitische wijk luid en duidelijk horen. Hierover is veelvuldig geklaagd, maar dit wordt genegeerd en natuurlijk door de zeer linkse gemeente onder de pet gehouden (Cijfers over klachten worden niet bekendgemaakt). Het heeft geen enkele zin om in het arabisch iets te schreeuwen tegen mensen die dit niet verstaan. Tenzij de doelgroep niet de eigen aanhang is maar juist de kuffar: jij en ik. De on- en andersgelovigen.

Achterberghen2
Achterberghen220 sep. 2016 - 10:51

Klopt niet. In de leer is iedereen moslim alleen weten we dat nog niet of willen we dat niet weten . Wat eigenlijk nog erger is.

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 11:30

Snertbek: Provocatie en dominantie. U heeft het over uw bestaan? Dat kan namelijk maar zo als zodanig - zeker in dictaturen - opgevat worden. Ik bedoel: Naar mijn idee hebt u geen benul waarover u het heeft.

Zephyr2
Zephyr220 sep. 2016 - 12:33

Edwin: zullen wij een Azaan app ontwikkelen? Dan kan elke moslim individueel de oproep tot gebed horen via zijn smartphone en worden het gejengel van die toren overbodig.

Edwin038
Edwin03820 sep. 2016 - 14:46

Zephyr, Ik heb daar serieus al eens over zitten brainstormen. Maar te weinig kaas van gegeten van het ontwikkelen van apps.

HughRodham
HughRodham19 sep. 2016 - 15:26

Wat maakt het uit als er een gebedsoproep is, we kunnen niet negeren dat 20% van de pasgeboren moslim zijn. Om deze mensen te laten integreren zouden we koranles op alle scholen en ilsamitsche vrij dagen kunnen invoeren zodat mensen elkaar leren begrijpen.

6 Reacties
badgast
badgast19 sep. 2016 - 15:39

Dubieus statement op verschillende fronten. Zo'n 5 procent van de bevolking is islamitisch. Je hebt een waanzinnig hoog geboortecijfer nodig om tot 20 procent van de pasgeborenen te komen. Maar daarvan afgezien: leg mij eens uit hoe een pasgeborene islamitisch (of katholiek, of protestant, of wat dan ook) kan zijn.

the don
the don19 sep. 2016 - 15:47

Of we kunnen dat absoluut niet doen, en zorgen dat deze 20% zich aan de 80% aanpast, in plaats van andersom.

D'Holbach
D'Holbach19 sep. 2016 - 16:42

Waarom zou ik een gelovige moeten begrijpen? Laat gelovigen maar begrip voor anderen krijgen en hun hobby thuis uitoefenen.

Hanvander Horst
Hanvander Horst19 sep. 2016 - 22:21

Jullie moeten je niet door zo'n rare provocateur als die HughRodham gek laten maken.

the don
the don20 sep. 2016 - 3:10

Overigens @HughRodham, insinueer je nu dat deze 20% als moslim geboren wordt, je moet in Nederland geen religie opdringen. Laat die kinderen later zelf bepalen of ze moslim willen zijn of niet, dat hoeft school op geen enkele manier te beïnvloeden. @badgast, combinatie van hoog geboortecijfer onder moslims en laag geboortecijfer onder allochtonen (een land heeft 2.11 geboortes per vrouw nodig om haar populatie in stand te houden, Nederland zit op 1.72) maken dit nodig. Overigens is die 5% van jou gedateerd.

badgast
badgast22 sep. 2016 - 10:13

@thedon: CIA World factbook: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/nl.html Gegevens van november 2015. Nederland 5% moslim. Drie mogelijkheden: 1. Ga cirkelredeneren. Als er 20% bevolkingsgroei is moeten de moslims nu noodzakelijkerwijs al van 5% naar 6% zijn toegenomen 2. Volg de ALU-hoedjes aanpak en neem aan dat de CIA geen flauw idee heeft wat er in de wereld gebeurt, en dat ze de dingen die ze weten niet in het World Fact Book zetten 3. Volg je grote Amerikaanse voorbeeld en begin over iets anders te roeptoeteren.

John Size
John Size19 sep. 2016 - 15:24

"Zij laten weten dat ten eerste de oproep slechts één keer per week klinkt en dat daarnaast de commando’s ook gewoon zelf bij het bestuur aan de bel hadden kunnen trekken." Haha ja natuurlijk. En hoe had bestuur gereageerd als een groepje commando's aan de deur had gestaan? Dan hadden ze weer het slachtoffer kunnen spelen en zeggen dat het leger op ze af is gestuurd om van het gejengel af te zijn. Dit bestuur snapt kennelijk niet dat een manier van ongenoegen bekendmaken op een normale manier via een advocaat kan. Dit is een nette en behoorlijke wijze van omgaan met elkaar. Zijn ze kennelijk niet gewend in die moskee...

3 Reacties
Gino66
Gino6619 sep. 2016 - 16:08

Heb je altijd zoveel respect voor je medemens met een andere religie?

kapitanlaipose
kapitanlaipose19 sep. 2016 - 17:18

Ja natuurlijk een hele groep commando's gaat langs bij de moskee om te praten. De commando's zijn ook allemaal in legeruniform en hebben camouflage kleuren op hun gezicht geverfd als ze langs gaan. Ze hebben ook een exit strategie mocht het helemaal misgaan in de moskee. Kom jij uit een stripboek? ;) In het echt leven: Er kunnen gewoon twee personen langs gaan bij de moskee om te praten met één of twee mensen van het bestuur van de moskee. Je belt van te voren even op om een afspraak te maken. De afspraak kan ook via de mail gemaakt worden. De commando's kunnen gewoon in burgerkleding komen. Meteen een advocaat er bij halen is echt een paar stappen te snel. Je hebt zelfs de kans dat de rechter zegt dat de partijen eerst met elkaar moeten gaan praten en dat er misschien een mediator bij moet. Jij bent zeker niet gewend om op een nette manier met elkaar om te gaan. Wat dat betreft heeft het bestuur van de moskee het beter begrepen dan jij.

JanDuine2
JanDuine220 sep. 2016 - 12:34

Als jij problemen met je buren hebt, communiceer je dan ook direct via een advocaat met hen (als "nette en behoorlijke wijze van omgaan met elkaar")?

kapitanlaipose
kapitanlaipose19 sep. 2016 - 15:09

Is er een rechtse vrijheid van meningsuiting fundamentalist hier op JOOP die consistent zegt: Misschien vervelend die vijf minuten durende oproep tot gebed op vrijdag. Maar dit valt onder de vrijheid van meningsuiting. Is er dan helemaal niemand??? ***krekelgeluiden***

9 Reacties
John Size
John Size19 sep. 2016 - 15:26

zolang je als intolerantie godsdienst voornamelijk eisen stelt en niet wil meedenken met een ander, kan je moeilijk hetzelfde verwachten van die ander.

Albert Einstein
Albert Einstein19 sep. 2016 - 15:56

Het is geen mening, maar geluidsoverlast. Er is in Nederland geen vrijheid van geluidsoverlast.

D'Holbach
D'Holbach19 sep. 2016 - 16:45

Als u goed had gelezen had u geweten dat ik dat geschreven heb. In iw ogen zal ik ook wel rechts zijn, vandaar. Maar dan wel met de oproep om dat lawaai dan van alle kanten te verbieden, dus ook kerkklokgebeier.

Frans Akkermans
Frans Akkermans19 sep. 2016 - 16:58

Het is in Nederland niet normaal om een advocaat in de arm te nemen om je ongenoegen kenbaar te maken. Maak dat de kat wijs.

Frans Akkermans
Frans Akkermans19 sep. 2016 - 17:00

Het gaat om vrijheid van godsdienst en dat dit in principe mag staat niet ter discussie.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten19 sep. 2016 - 17:58

''Misschien vervelend die vijf minuten durende oproep tot gebed op vrijdag. Maar dit valt onder de vrijheid van meningsuiting.'' Volgens mij valt dit onder overlast

kapitanlaipose
kapitanlaipose19 sep. 2016 - 21:52

Overlast van vijf minuten en dat 1x in de week? Lijkt mij moeilijk hard te maken. Mocht het toch wel zo zijn dan hoeft dus alleen het aantal decibel omlaag.

Catalisator
Catalisator20 sep. 2016 - 8:16

Religie heeft inderdaad helemaal niets met vrijheid van meningsuiting te maken. Dit zijn 2 totaal verschillende sporten. Natuurlijk zouden we graag met zijn alle "normaal"met elkaar om willen gaan. Aan de andere kant, multiculti KAN niet, balkan heeft dat ook wel laten zien. En we zien het hier om ons heen toch ook. Jij wil als persoon graag de hoeveelheid basis respect krijgen, dit zodat je elkaar als vreemde gewoon waardeer. Als je nu eens kijk naar een groot deel ( dus niet allemaal he !!!! ) van onze islamitische medelanders ( gatverdamme 1 paspoort, KIEZEN !! ) . Dan krijg jij 0,0 basis respect. Ze spugen op je, ze neuken je de moeder , enz enz. Totaal respectloos, en dit willen wij een hand boven het hoofd houden ?? Wordt wakker ! Zoals Pim fortuyn zei : Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte. Zalig zijn de onnozelen van geest. Ik wens iedereen zijn ding hoor. De kerkklokken maken mij ook te veel kabaal voor de zondags rust .. Maar goed, Respecteer elkander en help elkaar. Maar sommige mensen doen daar niet aan mee.

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 12:48

Catalisator: Sommige mensen doen er niet aan mee, aan dat elkaar respecteren. En hier zijn dat duidelijk de militairen die - om hun moverende redenen - het respect niet op kunnen brengen.

RationeleBurger
RationeleBurger19 sep. 2016 - 14:58

De moskee mag best wat rekening houden met de commando's. Zij zijn het immers die ongevraagd iets uitzenden dat van hun is en waar de ontvanger hier in dit geval niet om gevraagd hebben. Wat is er dan tegen om wat rekening te houden met de buren wanneer zij er last van hebben.

11 Reacties
Gino66
Gino6619 sep. 2016 - 16:11

Het gaat om vijf minuten per week op vrijdagmiddag. Waar hebben we het over?

kapitanlaipose
kapitanlaipose19 sep. 2016 - 17:21

Serieus last van vijf minuten in de week? Welke tegemoetkoming zou de moskee in jouw ogen kunnen doen? In hoeverre zouden de commando's rekening kunnen houden met de moskee?

RationeleBurger
RationeleBurger19 sep. 2016 - 18:19

@Kapitanlaipose, Het is de moskee die uitzendt waar anderen niet om gevraagd hebben. Waarom zouden die anderen zich moeten schikken naar de moskee? Als het om religies gaat lijkt het zo dat het begrip "rekening houden met" altijd ontzettend eenzijdig is. Wat de moskee kan doen is, in plaats van luidruchtig hun oproep tot gebed de wijde wereld in te sturen (ook naar mensen die daar niks van willen weten), een SMS of whatsapp oproep te doen naar iedereen die zich daarvoor heeft opgegeven. Kan eventueel ook met multimedia.

kapitanlaipose
kapitanlaipose19 sep. 2016 - 21:55

@Rationele burger Ik snap het. De moskee moet alle aanpassingen doen en de commando's niet. De moskee moet maar beperkt worden in hun vrijheid van meningsuiting. Ik dacht dat je rationeel was maar je bent xenofoob rechts. Dat zijn twee tegenovergestelde.

RationeleBurger
RationeleBurger20 sep. 2016 - 6:02

@kapitanlaipose, Volgens mij is het een vrij rationale gedachte, en bovendien een teken van algemene beschaving, dat diegene (persoon of organisatie) die zich nieuw ergens vestigt, zich aanpast aan diegenen die daar al zijn en geen overlast veroorzaakt. Waarom zou dat in het geval van een religie anders moeten zijn? Dat u het niet met argumenten afkunt, maar meteen overschakelt op het roeptoeteren dat ik "xenofoob rechts" zou zijn, vind ik typerend van uw manier van discussiëren.

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 10:39

Rationele burger: Wat u een teken van beschaving noemt is een heel rationeel maar irreëel standpunt.

RationeleBurger
RationeleBurger20 sep. 2016 - 11:21

@Zandb, Want? Beschaving mogen we niet verwachten van nieuwkomers? Leuk, zo'n one-liner, maar legt u hem eens uit.

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 12:44

Burger: Wat u rationeel bedacht een teken van beschaving noemt, is rationeel bezien niet meer dan een waanidee: Iemand die zich nieuw vestigt moet rekening houden met die daar al zijn. Dat is gewoonweg niet zo, laat staan dat het een teken van beschaving is.

RationeleBurger
RationeleBurger20 sep. 2016 - 15:10

@Zandb, En precies dat soort onbeschaafd gedrag noemt men asociaal. Sterker nog, het volgt vrijwel de letterlijke definitie. Prima om te weten dat u daar geen problemen mee heeft. "zonder sociaal besef: zich asociaal gedragen zonder rekening te houden met anderen" In de realiteit is het echter een vorm van algemene beschaving dat een nieuwkomer of bezoeker zich aanpast aan de personen die er al zijn of aan de gastheer / gastvrouw. Doet u dat niet en gedraagt u zich asociaal; dan moet u ook niet klagen wanneer mensen u buitensluiten of het een stapje hogerop gaan zoeken.

Zandb
Zandb21 sep. 2016 - 6:40

Burger: De letterlijke definitie beschrijft iemand die geen rekening houdt met anderen. Van enige hiërarchie is daarin geen enkele sprake. U kletst dus gewoon uit de nek.

RationeleBurger
RationeleBurger21 sep. 2016 - 8:54

@Zandb, Als u nu daadwerkelijk gaat beweren dat er geen sprake is van enige vorm van hiërarchie is sociale groepen (en dus de samenleving), en dus de wens van aanpassingen van nieuwkomers, dan maakt u het wel heel moeilijk u nog serieus te nemen. Sterker nog aanpassingen in zowel letterlijke als figuurlijke zin komt rechtstreeks voort uit de evolutie.

Corbieres
Corbieres19 sep. 2016 - 14:37

Het is jammer dat er zo weinig respect en begrip is hier, voor onze militairen, het is voor u te hopen dat we ze voorlopig niet zelf nodig hebben, voor onze eigen veiligheid bij voorbeeld. En ik vind het belachelijk dat de oproepen van de moskee niet gewoon in het nederlands zijn , dan haal je het unheimische eraf, nu roepen ze iets wat geen enkele van oorsprong nederlander verstaat, dus men kan van alles roepen, verplicht dit in het nederlands te doen, en haal heel veel ergernis en angst weg,en is goed voor de integratie.

1 Reactie
Gino66
Gino6619 sep. 2016 - 16:15

Bedoel je die militairen die we voor het karretje van de VS laten spannen om een nog grotere puinhoop te maken in het midden-oosten? Moeten we daarvoor respect hebben? We hebben daar niets te zoeken. En wat de gebedsoproep betreft: Ach, het gaat om 5 minuten per week op vrijdagmiddag. Waar praten we over? En passen wij ons soms zo goed aan in het buitenland?

Frans Akkermans
Frans Akkermans19 sep. 2016 - 14:04

"Die roepen negatieve associaties op aan elementen en gebeurtenissen waarmee zij worden geconfronteerd tijdens operaties”, staat er in de brief." Ongeacht wat die soldaten hebben meegemaakt in een islamitisch land, dit mag geen geldig argument opleveren om de moskee beperkingen op te leggen. Ze weten dat ook, want het is slechts een verzoek om de omroep te staken, geen (kansloos) verzoek om het oproepen te staken via een verbod van de overheid. Het getuigt niet van professioneel militair gedrag, eerder roept het bij de gedachte op dat we hier te maken hebben met het pesten van moslims. En natuurlijk krijgen we weer te lezen dat het beieren van de klokken van de christenen op zondag ook maar eens afgelopen zijn. Gewoon ermee doorgaan wil ik zeggen, moslim of christen.

willemb2
willemb219 sep. 2016 - 13:49

Om te beginnen is het erg bijzonder te geloven dat er een opperwezen is zonder dat daarvoor een bewijs is. Daarnaast is het zeer merkwaardig te denken dat uitgerekend de god waar ook jouw ouders in geloven de enige is en al die andere goden niet. Het wordt helemaal onbegrijpelijk als iemand dit ook letterlijk van de daken wil schreeuwen. Maar het is werkelijk bespottelijk ervan uit te gaan dat er geen mensen zijn die zich daaraan storen. Alleen al het laatste zou al voldoende reden moeten zijn om niet te koop te lopen met je geloof. Tenzij je er echt op uit bent anderen te ergeren of niet serieus te worden genomen.

Drents Bartje
Drents Bartje19 sep. 2016 - 13:32

Ik vraag mij toch af, wat zou er gebeuren als ik een kroeg in (ik noem maar zo een plaats) Casablanca of Ankara ga openen pal naast een moskee (als ik al een vergunning zou krijgen) en ik zet de speakers van de stereo op buiten en de volumeknop op 10 en ga Jan Smit en Frans Bauer draaien? Of nog erger/sterker, ik laat een dominee uit Nederland overkomen en die gaat via de microfoon, die is aangesloten op de stereo, stukken voorlezen uit de bijbel.

4 Reacties
Brave Hendrik2
Brave Hendrik219 sep. 2016 - 15:19

Nou Bart, als je vindt dat ze het in Ankara of Casablanca zo geweldig en fantastisch doen, dan ga je toch lekker daarheen? We zullen je met plezier uitwuiven. Adieu en kom nooit weerom. Hier is je djellaba, succes.

Drents Bartje
Drents Bartje19 sep. 2016 - 17:04

We? wie is we??

mulligan
mulligan19 sep. 2016 - 21:21

"Ik vraag mij toch af, wat zou er gebeuren als ik een kroeg in (ik noem maar zo een plaats) Casablanca of Ankara ga openen pal naast een moskee (als ik al een vergunning zou krijgen) en ik zet de speakers van de stereo op buiten en de volumeknop op 10 en ga Jan Smit en Frans Bauer draaien?" Probeer het eerst eens uit in een Nederlandse plaats en kijk hoever u dan komt, Drents Bartje.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik220 sep. 2016 - 11:56

We is wie niet?

Brave Hendrik2
Brave Hendrik219 sep. 2016 - 13:29

Wat een watjes. Wij moesten dag en nacht naar druppelende kranen luisteren. Keihard werd je daarvan. Zelfs de Russen boezemde daarna geen angst meer in op die gure, koude Noord-Duitse laagvlakte. Ach, 't is allemaal linkse teergevoeligheid, feminiene krakkemikkigheid en luxe weekgevoeligheid die en dat de klok slaat, tegenwoordig. D'r zijn geen kerels meer, 't is een patat-en-hamburger generatie. O, my, o my, distance cousins, there is an unlimited supply.

3 Reacties
PeterMiddle
PeterMiddle19 sep. 2016 - 17:24

Ah u spreekt over de koude oorlog.. De tijd dat dienstplicht een jaar lang helemaal niets doen betekende! Een zooitje ongeknipt ongeregeld bij elkaar en dan de hele dag.. niets doen.. Op die paar beroepslui na waren het echt watjes! Heel wat anders dan het huidige betoepsleger met mannen en vrouwen die ook daadwerkelijk oorlog meemaken.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten19 sep. 2016 - 18:13

'' Ach, ’t is allemaal linkse teergevoeligheid, feminiene krakkemikkigheid en luxe weekgevoeligheid die en dat de klok slaat, tegenwoordig.'' Dat seksisme valt me nu weer van je tegen brave! Zeg nu zelf, dat had toch helemaal niet gehoeven?!

Brave Hendrik2
Brave Hendrik220 sep. 2016 - 10:59

Hmm, twee terechtwijzingen die hout snijden. Hendrik knikt.

Malek Ramadan
Malek Ramadan19 sep. 2016 - 13:07

Ik kan me prima voorstellen dat die commandos, die maanden op missie zijn geweest in "toevallig"net die landen waar de "religie van de vrede" het nogal druk heeft met het elkaar en andere afmaken, niet zoveel behoefte hebben om, eenmaal thuis, weer geconfronteerd te worden met het geschreeuw van die zelfde religie , uit wiens naam er volop tegen hun gestreden word. Maar ja, inlevings vermogen is iets wat bij den linkse gutmensch alleen op gaat als het in hun multiculturele straatje past. Nederlandse soldaten die van een vechtmissie thuis komen om op adem te komen moeten hun bek houden, stel je toch voor dat die moslims hier iets van inlevings vermogen zouden moeten tonen, laat staan rekening houden met anderen, the horror.

2 Reacties
Ayyildiz
Ayyildiz19 sep. 2016 - 15:15

Wat hebben jullie soldaten daar te zoeken? Kunnen ze niet gewoon thuis blijven?

Frans Akkermans
Frans Akkermans19 sep. 2016 - 16:51

Het gaat hier om beroepsmilitairen, niet om toevallige omstanders. Ze kiezen ervoor, weten waar ze aan beginnen, wat dat met hen kan doen. Mij maak je niet wijs dat die vijf minuten op vrijdagmiddag ze van slag brengt. Als dat wel zo is dan hebben ze een dokter nodig, geen advocaat.

weejee2
weejee219 sep. 2016 - 12:17

Voor heel veel nederlanders is zo'n oproep toch al iets van een provocatie. Maar daar gaat het hier niet om. Als je wel es met PTSS te maken hebt gehad dan zijn die commando's heel erg goed te begrijpen. Maar links lullen is kennelijk makkelijker.

8 Reacties
Appi Mohamud
Appi Mohamud19 sep. 2016 - 13:11

Als he met PTSS mee te maken hebt of hebt gehad , lijkt het me niet dat je in dienst thuishoort laat staan bij een elite groep als de comandos.

Andy Capp
Andy Capp19 sep. 2016 - 13:30

Wel ja, het lijkt wel of het gaat om een eerzaam beroep, in plaats van om betaalde moordenaars die in Verweggistan de boel op stelten gingen zetten. Als het zou gaan om de verdediging van het vaderland, dan bleven ze wel thuis.

Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 13:47

Als commando'[s PTSS hebben is het niet logisch te vragen van andere mensen dat ze daar op deze wijze rekening mee houden. Hier wordt gedaan of mensen die normaal doen, zich misdragen. Als het dan links lullen is om dat vast te stellen, dan is dat verstandiger dan dom lullen.

insignia
insignia19 sep. 2016 - 14:19

Als die 15 man PTSS hebben dan is er iets mis met de selectieprocedure. Mijn suggestie is een week met minstens 5 oproepen per dag, daarna naar een Oostenrijks dorpje waar de klok van de kerk elk kwartier luidt. Komen de mannen daar zonder verdere klachten uit dan kunnen ze aangenomen worden anders jammer dan, maar wegwerker met zo'n geluidsdichte oorafscherming. Wat eea ander met links te maken heeft? Het gaat toch om beide oren?

kapitanlaipose
kapitanlaipose19 sep. 2016 - 15:04

Vraagje: Als ze last hebben van PTSS zouden ze dan niet thuis moeten zitten op ziekte verlof en psychiatrische begeleiding? Zulke mensen wil je toch niet op de kazerne hebben of trainingen met wapen laten doen.

Buzzer
Buzzer19 sep. 2016 - 17:00

@Zandb "Als commando'[s PTSS hebben is het niet logisch te vragen van andere mensen dat ze daar op deze wijze rekening mee houden." U verwacht wel dat andere mensen rekening houden met gebruiken van mensen die in allerlei onzinnige sprookjes geloven. Dat is ronduit hypocriet.

Frans Akkermans
Frans Akkermans19 sep. 2016 - 17:06

Voor heel veel Nederlanders is het helemaal geen probleem u verzint maar wat. En zeker niet wanneer de moskee er blijk van geeft rekening te willen houden met anderen door het volume, tijdstip enz. aan te passen aan de wensen van de omgeving. Uit Trouw een paar jaar terug: "De azan kwam vorige maand landelijk in de schijnwerpers toen de gemeente Deventer in een enquête aan 500 bewoners vroeg of de lokale Centrum Moskee iedere dag (in plaats van iedere week) de gebedsoproep tweemaal mocht laten klinken. Een groep omwonenden had zich tegen dat voornemen verzet. Meeste omwonenden hebben geen bezwaar Zij kregen steun van Geert Wilders, die vorige week Kamervragen over de kwestie stelde. De PVV-leider wilde van het kabinet weten of het de 'imperialistische' praktijk gaat verbieden. Enkele dagen daarvoor was al gebleken dat de meeste Deventernaren er niet zo'n moeite mee hadden: alleen een minderheid van 167 bewoners zag de dagelijkse oproep niet zitten. Enkele omwonenden van de moskee in Deventer overwegen nu een rechtszaak. Ze krijgen steun van de landelijke VVD, die hoopt dat een rechter duidelijk maakt wat wel en niet mag. Volgens de gemeente overschrijdt de huidige azan in ieder geval geen juridische grenzen. Het gebed zorgt voor minder dan 50 decibel - laag genoeg om ondertussen telefoongesprek te voeren. Oproep is grondrecht, maar gemeente kan eisen stellen "De vrijheid om publiekelijk op te roepen tot gebed is volgens advocaat Reinier Ensink gewaarborgd door de grondwet en de wet Openbare Manifestaties. Wel kunnen gemeenten eisen stellen aan de lengte, het tijdstip en het volume."

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 10:44

Buzzer: Wat een domme vergelijking. Ik verwacht helemaal niet dat iemand rekening houdt met gebruiken van mensen. Waarom zou ik rekening houden met klokgelui? Ik moet daar slechts langsheen luisteren. En als ik dat door een of andere reden niet op kan brengen, dan heb ik een probleem.

Wesseling2
Wesseling219 sep. 2016 - 11:57

Wel weer opvallend: mensen die weten waar ze het over hebben, die schrijven een brief of het wat minder kan. En dan krijgen ze van de usual suspects weer een lading onzin over hen heen. Wellicht moeten deze usual suspects eens wat verder kijken dan hun eigen neus lang is.

4 Reacties
Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 13:54

Wesseling: U hebt het over "Mensen die weten waarover ze het hebben". Hoe weet u dat die mensen weten waarover ze het hebben?

John Size
John Size19 sep. 2016 - 15:16

Die vraag kan ik als oud 104 (zoek maar eens op ) makkelijk beantwoorden. De mensen op deze kazerne zijn vaak uitgezonden naar landen waar ze erg vaak dit gejengel moesten aanhoren. Ze hebben veel ellende gezien uit naam van deze zogenaamde religie van de vrede. Dus ja, ze weten waar ze het over hebben. Waarom twijfel jij daaraan? Je vraagt het zo expliciet, ik ben benieuwd naar je motivatie.

Wesseling2
Wesseling219 sep. 2016 - 21:57

Vrijheid wordt duur betaald. Meestal in bloed. Naar de mensen wier bloed vergoten wordt, dient geluisterd te worden.

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 10:47

Wesseling, John Size: Jullie beantwoorden de vraag niet. Jullie VINDEN dat we moeten luisteren omdat jullie DENKEN dat ze weten waarover ze het hebben. Jullie WETEN dus niets meer dan ik WEET.

Demotje
Demotje19 sep. 2016 - 11:41

Wow , als het bij de commando's al keihard aankomt, hoe komt het bij het volk dan aan?

5 Reacties
Janus Broers
Janus Broers19 sep. 2016 - 13:14

Het gewone volk heeft niets te zeggen. Die zijn bij voorbaat dom, en moeten klein gehouden worden! Mensen die 'naief' links zijn, weten zelf vaak niet waar ze over praten. Het is voor hen vaak noodzaak om hun subsidie potje in stand te houden, en daarvoor gaan ze nu zelfs bevolkingsgroepen en religies verdedigen terwijl ze vroeger dit soort religies met harde woorden bestreden hebben.

the don
the don19 sep. 2016 - 13:46

Denk iets minder hard, het merendeel van het volk is niet onder vuur genomen na het horen van de kreet allahu akbar.

Ayyildiz
Ayyildiz19 sep. 2016 - 15:17

@the don: wat hebben jullie soldaten daar te zoeken?

the don
the don19 sep. 2016 - 15:50

>wat hebben jullie soldaten daar te zoeken? Vraag ik me ook wel eens af. Maar ehm, hoezo 'jullie'? Dacht dat de meeste op dit forum Nederlands waren, bent U toevallig Belg? (geen enkel probleem mee overigens)

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 sep. 2016 - 17:08

Allereerst worden deze troepen, het zijn ook de uwen overigens, gestuurd door ons parlement en gaan dus niet uit eigen initiatief, o.a. omdat er iets staat in onze grondwet over het beschermen van de internationale rechtsorde. Genocide pogingen, ook die van uw geloofsgenoten op anders denkenden of anderen en andere zware misdragingen worden dan wel eens bestreden. Maar eigenlijk alleen als de VN daar toestemming voor gegeven heeft.

Common Sense
Common Sense19 sep. 2016 - 11:35

Ik kan me goed voorstellen dat deze mensen geen trek hebben in dat gejengel. Pure geluidsoverlast, bovendien net zo passend is als Zeeuwse klederdracht in de Sahara. Geen gezicht en geen gehoor.

1 Reactie
Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 13:57

common sense: Ik kan me dat ook goed voorstellen. Is alleen geen enkele reden om daar gehoor aan te moeten geven. Want als alles moet verdwijnen wat mensen geen gezicht of gehoor vinden.......

Arie Roos
Arie Roos19 sep. 2016 - 11:25

Nou ja zeg ... Commando's zijn toch die stoere, ubermannelijke helden, die ons in barre tijden moeten verdedigen ? En ze kunnen niet eens tegen een beetje geluidsoverlast ?

9 Reacties
BingoGrubb
BingoGrubb19 sep. 2016 - 12:56

jij woont in een verwende wereld jij. ik heb 2 jeugd vrienden beide uitgezonden naar Afghanistan. 1tje is redelijk ok weg gekomen die heeft alleen last van het feit dat hij af gelost werd door de eerste Nederlandse dode in Afghanistan 35 voor dat deze soldaat het leven liet. de andere zal nooit meer het zelfde worden toen hij een kind soldaat voor zich zag staan .... wat daar gebeurt is wil hij niet over hebben. uit jou reactie kan ik dan ook op maken dat jij weinig tot niks mee gemaakt heb en niet weet wat ptss met iemand doet.

ATM2
ATM219 sep. 2016 - 13:09

FYI - Commando's zijn net gewone mensen !

Andy Capp
Andy Capp19 sep. 2016 - 13:26

Dan had hij maar thuis moeten blijven, -eigen schuld, dikke bult.

Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 13:59

Bingo: U wilt toch niet zo ver gaan dat het openbare leven zich aan iemand met PTSS aan moet passen?

BingoGrubb
BingoGrubb19 sep. 2016 - 14:11

Zandb ik dit geval mag daar best rekening mee gehouden worden vind ik. omdat het daar een regionaal probleem betreft moet daar op regionaal gereageerd worden. maar ik kan het ook omdraaien voor u waarom moet iedereen zich aanpassen aan de moskee? ik ben iemand die het fijner zou vinden als mensen hun religie lekker thuis laten liggen. ik als atheïst zijnde zou er het ook niet fijn vinden als op elke donderdag middag een man door een luidspreker gaat roepen dat god niet bestaat en oproept om vooral niet naar een gebedshuis te gaan. als dat zou gebeuren zou nederland te klein zijn. dus ben ik er voor om oproepen tot het gebed maar via whatsapp te doen of zo val je er ook geen mensen mee lastig die er niet mee lastig gevallen willen worden.

Eindbaas3
Eindbaas319 sep. 2016 - 14:20

ZandB, waarom niet? Wij moeten ons toch ook aanpassen en rekening houden met mensen die een denkbeeldig vriendje in de hemel hebben? Al die regeltjes om een paar gekwetste mensen te beschermen kunnen dus weer afgeschaft worden? Ik ben voor, maar dan is zoals altijd iedereen gelijk en worden er geen uitzonderingen gemaakt.

insignia
insignia19 sep. 2016 - 14:26

Hi Bino... - die vriend van jou is vrijwillig in dienst gegaan en naar Afganistan uitgezonden. Dat daar de meest verschrikkelijke dingen gebeuren is iedereen duidelijk, maar een deel nvan de plaatselijke bevolking (en ik) zijn niet van het nut van die NAVO militaire bezetting overtuigd. Maar dat heeft niets met eventuele geluiden in Nederland te maken. Uiteraard ben je met een PTSS totaal ongewchikt om als commando te diene. Willen we een Rambo opleiden?

John Size
John Size19 sep. 2016 - 15:19

het gaat ze niet om het volume maar om het gejengel van de meest wrede religie. Deze mannen zijn meer dan eens geconfronteerd met de misselijkmakende toestanden uit naam van deze religie.

Zandb
Zandb20 sep. 2016 - 10:51

Bingo: Niemand hoeft zich aan te passen aan de moskee. Wat wordt er van de commando's aan "aanpassing" gevraagd dan? Ze hoeven helemaal niets te doen. Als er iemand gebruik maakt van het recht dat hij heeft, is het aan mij hoe ik daarmee om wil gaan: Dat is dan mijn probleem. Anders kan ik u wel verplichten om andere kleren aan te trekken...... Waarom zou ik rekening moeten houden met uw smaak?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon19 sep. 2016 - 11:11

Ik hoop dat er politieke meerderheid komt die de vrijheid van godsdienst op dit punt wil inperken. Ik wil als atheist in het publieke domein niet ongewild met religieuze oproepen of het irritante geluid van kerkklokken worden geconfronteerd.

6 Reacties
Peter_K2
Peter_K219 sep. 2016 - 12:00

Feitelijk valt dit helemaal niet onder de vrijheid van godsdienst. Het is de rechtelijke macht in Nederland die invulling geeft aan de vrijheid van godsdienst door gelovigen handelingen toe te staan die niet toegestaan zijn voor ongelovigen. Een idiote situatie... Langzaamaan komt hier wel verbetering in. Evenwel kan tegen het luiden van klokken kan geprotesteerd worden. Protesteren tegen een islamitische herrie oproep levert een kranten bericht op. Waarom?

Ben Joop
Ben Joop19 sep. 2016 - 12:08

En ik wil niet met het gewauwel van PPVers geconfronteerd worden als overtuigt anti-fascist.

Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...19 sep. 2016 - 14:05

Ik ben het eens met Peter. Zo heb ik gisteren mijn eigen godsdienst opgericht. Deze godsdienst roept op tot het gebed door 6 keer per dag snoeiharde krijsende blackmetal te laten klinken uit 2 speakers die ik bovenop het dak van mijn huis heb geïnstalleerd. Moet dat maar kunnen in het kader van 'vrijheid van godsdienst'? Waar liggen de grenzen van de tolerantie? Elk mens wordt getriggerd door o.a. geuren en geluiden. Die kunnen een mooie herinnering oproepen, maar ook nare herinneringen oprakelen. Mijn vermoeden is dat deze commando's niet alleen maar mooie herinneringen hebben aan het horen van deze minaretten. Het kan ze terugbrengen naar een stressvolle situatie die ze liever willen vergeten. Mee stoppen dus. In dit geval wordt mijns inziens de vrijheid van de één beperkt door de vrijheid van een ander. In zo'n klein, dichtbevolkt landje moeten we nu eenmaal rekening houden met elkaar en grenzen stellen.

Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 14:13

Gadfly: De meeste mensen hebben wel een vergelijkbaar verlanglijstje. Dus ja.....

Eindbaas3
Eindbaas319 sep. 2016 - 14:21

Ben Joop, dan wil je ook niet lastig woren gevallen door moslims met hun geloof?

the don
the don20 sep. 2016 - 3:23

>En ik wil niet met het gewauwel van PPVers geconfronteerd worden als overtuigt anti-fascist. Heb jij even geluk dat Geert niet iedere week met een megafoon op het dak van je buurman staat om 'minder minder' te schreeuwen.

x.x
x.x19 sep. 2016 - 10:42

Als moskee liet ik me nu gelijk van mijn tolerante kant zien! Net zoals geen Kim Holland posters over de erotische beurzen in wijken waar veel gelovige wonen..

7 Reacties
D'Holbach
D'Holbach19 sep. 2016 - 12:02

Tolerant? Hoe dan?

x.x
x.x19 sep. 2016 - 12:51

@ D'Holbach. Islam is tolerantie religie. Let maar op! Die gaan gewoon een staaltje tolerantie laten zien naar die commando's die ook voor hun vrijheid vechten.

D'Holbach
D'Holbach19 sep. 2016 - 13:43

Geen enkele religie is tolerant, lees die boeken maar eens, de intolerantie tegen andersdenken/niet gelovigen straalt er van af.

Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 14:16

d'Holbach kan zich geen tolerante gelovige veroorloven; dat past niet in zijn wereldbeeld. Hij behoort dan ook tot de "extremen".

Rudyard Kipling
Rudyard Kipling19 sep. 2016 - 15:05

Ik denk dat het wel goed komt, deze moskee heeft al voor de eerste opening aangegeven slechts 1 maal de oproep voor gebed te doen ipv de gebruikelijke 5 juist om omwonenden niet te veel te belasten. Deze moskee heeft zoals zo vele andere al flink te maken gehad van tegenwerking en islamofobe treiteracties, al lang voor de eerste paal geslagen was en probeert doorgaans zijn buren te vriend te houden.

John Size
John Size19 sep. 2016 - 15:20

Ik ben benieuwd hoe die tolerantie eruit ziet

opdebank
opdebank20 sep. 2016 - 10:45

Knap als iemand de woorden "islam" en/of "moslim" in 1 zin samen en op een positieve manier weet te gebruiken met de woorden "humor" en/of "tolerantie".

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten19 sep. 2016 - 10:30

Pardon, deze is @Zandb hieronder. Zandb 19 september 2016 at 12:24

Peter_K2
Peter_K219 sep. 2016 - 10:23

In de tijd van de profeet klom de imam in de toren om tot gebed op te roepen. Tegenwoordig moet het per sé met een installatie die een enorme hoeveelheid decibellen produceert. Waarom op zo'n ouderwetse manier modern doen? Iedere moslim kan zo door een app of iets dergelijks herinnerd worden aan het gebed. Het antwoord is simpel: men wil zo uitdrukkelijk mogelijk aanwezig zijn.

2 Reacties
the don
the don19 sep. 2016 - 12:23

>In de tijd van de profeet klom de imam in de toren om tot gebed op te roepen. Bedoel je met torens minaretten? Begrijp me niet verkeerd ik ben het in zijn geheel met je eens, maar toch even een geschiedenislesje. Je vind het woord minaret of een ander woord met dezelfde betekenis in geen enkel religieus boek terug, niet in de koran niet in de soenna. De eerste moskee mét minaret werd niet gebouwd in de tijd van de profeet, maar 33 jaar na de dood van de mohammed, gebouwd door een kalief wiens naam ik iedereen hier zal besparen, de beweegredenen van die kalief waren inderdaad zo nadrukkelijk mogelijk aanwezig zijn, boven de rest uittorenen.

ATM2
ATM219 sep. 2016 - 13:15

Ach the Don, Toren of Minaret ? Who cares. Uiteindelijk is zo'n toren/minaret niet meer dan een stapel stenen die doorgaans iets hoger is dan de stapels met stenen in de directe omgeving.

Patrick Faas
Patrick Faas19 sep. 2016 - 10:21

Schaf dat incapabele Nederlandse leger af en vervang het door een Europees leger.

6 Reacties
Eindbaas3
Eindbaas319 sep. 2016 - 11:27

Schaf die ouderwetse religie af en vervang het door wetenschap en sociale gedragsregels.

D'Holbach
D'Holbach19 sep. 2016 - 12:07

Ach, Eindbaas, als u werkelijk een eindbaas was zou u weten dat religie niet af te schaffen valt. Bange en onnadenkende mensen zullen altijd hun lot in de handen van een god willen leggen om zelf maar geen verantwoordelijkheid te hoeven dragen.

Patrick Faas
Patrick Faas19 sep. 2016 - 12:21

Geloof is niet zomaar af te schaffen. Vervolging van gelovigen werkt averechts is al vaak gebleken. Secularisering is een langzaam proces dat geduld en tact vereist. Hier belangrijk is vooral dat superstitie nog overal ter wereld voorkomt, dus we hebben niets aan soldaten die daar niet tegen kunnen.

ATM2
ATM219 sep. 2016 - 13:17

Haha, Europees leger. Die rare Europeanen hebben 25 jaar vergaderd over de kleur van het rijbewijs en dan wil jij ze de competentie toebedelen dat ze een Europees leger van de grond krijgen. U leeft in Utopia, begrijp ik.

Eindbaas3
Eindbaas319 sep. 2016 - 13:20

Verplicht afschaffen zal inderdaad niet mogelijk zijn, vervolging ben ik sowieso tegen. Mijn voorkeur gaat uit naar het religieus-vrij maken van onderwijs en de kinderen vooral stimuleren om zelf na te denken. Religie is begonnen als gedragsregels in verhaal gieten om het zo makkelijker te verspreiden. Dat is nu niet meer nodig, vandaar dat de algemeen geldende sociale regels geleerd moeten worden.

the don
the don19 sep. 2016 - 13:47

>Schaf dat incapabele Nederlandse leger af Of maak het capabel, door bijvoorbeeld het bedrag wat we uitgeven aan defensie te verhogen naar 2% van de begroting, iets wat de NAVO ook als norm stelt.

Zwamsom
Zwamsom19 sep. 2016 - 10:17

De azaan zou helemaal niet toegestaan moeten worden in dit land. De vrijheid van religie betekent wat mij betreft niet de vrijheid om jouw religieuze uitingen ongevraagd in mijn oren te deponeren.

10 Reacties
Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 10:24

Zwamson: De vrijheid van meningsuiting betekent toch zeker niet dat ik die rotzooi van u ongevraagd onder ogen kan krijgen!

Drents Bartje
Drents Bartje19 sep. 2016 - 11:16

Zandb , jij bent niet verplicht om de reacties alhier te lezen, woon je naast een moskee ben je wel verplicht om die herrie aan te horen. Of je moet Oost-Indisch doof zijn voor dat lawaai, dat kan ook nog.

MarcoG
MarcoG19 sep. 2016 - 11:24

Zandb Dat is niet ongevraagd. U logged hier opzettelijk in. U kunt deze website niet aanklikken. De commandos hebben daar geen keuze in. Zij moeten op die kazerne zijn. Zwamsom, ik neem aan dat u ook doelt op de zondagse kerk klokken maar deze per ongeluk bent vergeten te melden.

thunderbird2
thunderbird219 sep. 2016 - 12:06

Een kerkklok is geen religieuze boodschap Marco.

Earl Johnson
Earl Johnson19 sep. 2016 - 12:24

@MarcoG @Drents Bartje Is die "azaan" voor iedereen ongevraagd? Of tellen u de meningen van moslims niet mee? Net zoals jullie dat geluid niet willen horen, willen wij jullie gejank niet horen. Helaas/gelukkig is dit nog steeds een vrij land, en moeten we dat van elkaar accepteren. Willen jullie dat niet accepteren, dan kan ik Noord Korea aanraden. Daar schijnen ze wat minder vrijheden te hebben.

PieterPan3
PieterPan319 sep. 2016 - 12:57

@earl Het is 2016.....ze sturen elkaar maar een sms-alert om te waarschuwen voor gebedstijd. Dat opdringerige gekrijs is inderdaad nergens voor nodig.

BingoGrubb
BingoGrubb19 sep. 2016 - 13:01

earl welke gejank?

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten19 sep. 2016 - 13:17

''Helaas/gelukkig is dit nog steeds een vrij land, en moeten we dat van elkaar accepteren.'' Waarom is geluidsoverlast dan verboden, maar religieuze geluidsoverlast niet? Dus waarom hoeft u mijn ACDC op 20 niet te accepteren, maar ik uw azaan op standje luchtalarm wel?

ATM2
ATM219 sep. 2016 - 13:18

Laatst stond hier een aardig artikeltje over AirPods, misschien werkt dat tegen overlast van kerkklokken en moskeegeschal.

Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 14:11

Wat Zwamson betreft betekent de vrijheid van religie niet dat hij ongevraagd met religieuze uitingen - dus ook hier op Joop bv, waar hij vrijwillig inlogt - te maken kan krijgen. Dus, Bartje, MarcoG, spreek in eerste instantie Zwamson maar eens aan en toon begrip voor het feit, dat ik in feite Zwamsons onzinnige redenering spiegel met een onzinnige redenering.

H.Witte
H.Witte19 sep. 2016 - 10:17

>Zij laten weten dat ten eerste de oproep slechts één keer per week klinkt en dat daarnaast de commando’s ook gewoon zelf bij het bestuur aan de bel hadden kunnen trekken.< Precies; het lijkt dan ook een anti-statement. Dergelijke commando's blijken dus 'watjes' die we maar niet op missie moeten sturen. Als ze van een korte oproep al in onbalans raken, wat dan bij een geweersalvo? Het is nota bene 'ons' elitekorps.

Oemmukke
Oemmukke19 sep. 2016 - 10:15

Als juf heb ik kinderen in de klas die op de vlucht slaan als vliegtuigen overvliegen. Ze weten het verschil niet tussen een oorlogsvliegtuig en een passagiersvliegtuig. Deze elitesoldaten weten blijkbaar het verschil niet tussen een terrorist en een moslim. Stuitend weer en een bevestiging dat er niets heiligs is aan een ' missie'

1 Reactie
PromdePom
PromdePom19 sep. 2016 - 13:29

Als vader van 3 kinderen zou ik ze direct bij 'juf Oemmukke' uit de klas halen. Want mijn kinderen blootstellen aan deze PVV taal en haat (dan omgekeerd), daar worden ze geen goede mensen van.

L.Brusselman
L.Brusselman19 sep. 2016 - 9:56

Als ze daar niet tegen kunen wordt het tijd voor ze om met pensioen tegaan. Of het komt door hun geweten,te veel moslims over de kling gejaagd.

insignia
insignia19 sep. 2016 - 9:45

Het gaat niet zo best met ons land als men daar protesteert tegen de gebedsoproep van de moskee aldaar. Dit soort lieden opleiden tot commando is een gevaar voor ons land, voor je het weet staat die troep op de stoep van de Kamer. Enfin, ik vertrouw in deze maar op het Korps Mariniers, die vegen het Plein wel weer schoon.

Nick Ros
Nick Ros19 sep. 2016 - 9:39

De Moskee kan ook het geluid gaan dempen tot een symbolische waarde. Doen ze op meer locaties.

1 Reactie
H.Witte
H.Witte19 sep. 2016 - 10:19

Daarom hadden die lui ook gewoon even bij de mensen langs moeten gaan. Zoals gezegd; het lijkt me een anti-islam statement.

Hallozeg
Hallozeg19 sep. 2016 - 9:36

Tsja, als je niets afweet van het militaire leven dan komt dat inderdaad absurd over. Maar als je een week nachtoefeningen hebt gehad en total los bent van slaapgebrek-fysieke inspanningen dan word je van gebedsoproep niet blij. Deze zogenaamde elitesoldaten zijn ook gewone mensen die chronisch slaaptekort in moeten halen om hun accu weer op spanning te krijgen. En de overheid is nu eenmaal bureaucratisch en commando´s kunnen niet zomaar aan de bel trekken. En uit eigen ervaring weet ik dat na twee weken oefening Pantserstorm ik alleen wilde slapen, slapen en nog eens slapen! Si vis pacem, para bellum deze uitspraak is al herkend in de Wetten van Plato en na lange tijd van vrede nemen we te vaak aan dat we recht hebben op vrede, maar vrede is geen recht maar een balans!

3 Reacties
Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 10:28

Zou werkelijk zo'n moskee, één keer per week, het chronisch slaaptekort van elitiesoldaten verstoren? En zou de balans van de vrede verstoord worden door lawaai?

Hallozeg
Hallozeg19 sep. 2016 - 14:42

Daarnaast kunnen gebedsoproepen flashbacks gegeven van heftige gebeurtenissen tijdens uitzendingen. Als veteraan ken ik genoeg mannen die voor rest van hun leven klaar zijn door traumatische ervaringen. Tijdens mijn uitzending van 8 maanden hoorde ik dagelijks het gejengel van gebedsoproepen en ondanks enkele zeer heftige ervaringen ergert ik mezelf er totaal niet aan maar ik kan indenken dat het voor anderen beelden oproept die je liever wegstopt. Dit kan het doen met mensen ik kende deze Theo goed en heb meer dan een half jaar met hem samengewerkt. http://www.blikopdewereld.nl/rechtspraak/tbs/recidive/2120-tbs-en-recidive-deel-10-theo-h

ikdus2
ikdus220 sep. 2016 - 12:29

slapen soldaten uit dan? het betreft het middaggebed trouwens er was geen geluid en die advocaat wist niet wat m overkwam. geflest door z'n bloedeigen cliënten

manok
manok19 sep. 2016 - 9:34

KCT heeft gelijk. Ze, de moslims dus, kunnen toch ook de klok effe luiden. Oud marinier...

D'Holbach
D'Holbach19 sep. 2016 - 9:33

Ik kan me dit erg goed voorstellen. Deze jongens komen vaak uit situaties/landen waar deze oproep niet echt voor vrede staat. Integendeel. Dat ze er hier niet mee geconfronteerd willen worden begrijp ik. Helaas voor hen hebben we hier een rechtstaat waar de een niet gelijker is dan de ander. Waar kerken herrie mogen maken mogen moskeeën dat ook. Beter ware het te strijden voor stilte door beide.

15 Reacties
Oemmukke
Oemmukke19 sep. 2016 - 10:17

Alsof ze de vrede kwamen brengen! je kan iets een missie noemen maar het was gewoon waarborgen van 'onze' olievoorraden waarbij niets en niemand ontzien werd.

Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 10:22

Wat een onzin: "Helaas voor hen hebben we hier een rechtstaat waar de een niet gelijker is dan de ander. Waar kerken herrie mogen maken mogen moskeeën dat ook. Beter ware het te strijden voor stilte door beide." 1. Helaas is de een niet gelijker dan de ander! Het zou inderdaad niet mogen: KOm ik nu aan punt 2. 2. Mensen wonen wel eens naast een voetbalveld. Of in het centrum van een grote stad. Of naast een spoorlijn. Een drukke weg. Een school. Een kerk of moskee......

Zwamsom
Zwamsom19 sep. 2016 - 10:34

Ding dong vind ik toch van een iets andere strekking dan allah is de grootste allah is dr grootste ik getuig dat er geen andere god is dan allah enzovoort enzoverder. De azaan zie ik als en inbreuk op mijn recht om een islamvrij leven te leiden.

D'Holbach
D'Holbach19 sep. 2016 - 10:38

Mijn waarde Oemukke, daarover kunnen we van mening verschillen, feit blijft dat ze veelal met de negatieve kanten van dat geloof/die gelovigen geconfronteerd werden.

Drents Bartje
Drents Bartje19 sep. 2016 - 11:12

Zandb, wat zou er eerder zijn geweest, de kazerne of de moskee?

thunderbird2
thunderbird219 sep. 2016 - 11:24

je kunt de azaan niet vergelijken met kerkklokken die verder geen boodschap uitdragen. De azaan begint met 'allahoe akbar', en ik kan me goed voorstellen dat die militairen daar een allergische reactie van krijgen. en zandbergen, spoorlijnen en wegen liggen er meestal al meer dan honderd jaar, ik denk dat dat voor die moskee niet geldt, laat staan voor die gebedsoproep.

Arie Roos
Arie Roos19 sep. 2016 - 11:27

[Deze jongens komen vaak uit situaties/landen waar deze oproep niet echt voor vrede staat. Integendeel.] Wat is dat nu weer voor onzin ?

Arie Roos
Arie Roos19 sep. 2016 - 11:28

[De azaan zie ik als en inbreuk op mijn recht om een islamvrij leven te leiden.] Ja, maar dat recht heb je helemaal niet ... net als ik geen recht heb om een PVV-vrij leven te leiden. Helaas.

Oemmukke
Oemmukke19 sep. 2016 - 11:40

D'Holbach, ik vrees dat de inwoners van Afganistan en Irak inderdaad met de negatieve kanten van het westen zijn geconfronteerd. Gelukkig hebben wij hier in Nederland geen 'missies' van gewapende elite soldaten uit bv Saudi Arabie die ons een lesje vrede willen leren.

D'Holbach
D'Holbach19 sep. 2016 - 12:01

Mijn waarde Zwamson, u heeft geen enkel recht op een islamvrij bestaan te leiden. We hebben nu eenmaal vrijheid van meningsuiting en daar godsdienst ook maar een mening is hebben ook mensen die niet zo goed met hun angst voor de dood kunnen omgaan recht op hun pretje. Wat wel kan is een verbod op lawaai maken voor beiden, niet slechts voor een van tweeën. En uiteraard kan ik me voorstellen dat soldaten jeuk krijgen (of erger) van dat geroep maar er bestaat nu eenmaal niets als een beperkte vrijheid van meningsuiting, dat zou fascisme heten.

the don
the don19 sep. 2016 - 12:02

>en zandbergen, spoorlijnen en wegen liggen er meestal al meer dan honderd jaar, ik denk dat dat voor die moskee niet geldt, laat staan voor die gebedsoproep. Dat denk je goed die moskee ligt er 2 jaar. > net als ik geen recht heb om een PVV-vrij leven te leiden. Helaas. Daar heb jij wel het geluk dat de gemiddelde PVVer geen megafoons aan zijn dak heeft hangen die hij/zij gebruikt om 'minder minder' door de omgeving te laten denderen

D'Holbach
D'Holbach19 sep. 2016 - 12:05

Mijn waarde Roos, u heeft nooit de filmpjes gezien waar mensen die allah akbar roepen daarna amok maken en zoveel mogelijk mensen doden? U bent niet bekend met de eerste woorden van de azaan? U begrijpt de traumatische ervaringen niet die deze soldaten hebben meegemaakt?

ATM2
ATM219 sep. 2016 - 13:21

Het wordt uitkijken voor die moskee, straks gaan die jongens met PTSS nog instinctief reageren en schieten ze die hele minaret met een RPG aan stukken.

the don
the don19 sep. 2016 - 13:44

@Oemmukke Inderdaad, geen soldaten uit Saudi-Arabië hier, maar wel de soldaten van Erdogan. - mosques are our barracks minarets our bayonets domes our helmets the believers our soldiers. Direct citaat van Erdogan zelf. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2270642.stm

Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 14:57

Bartje: Ik denk dat eerst de moskee er was en dat daarna de mensen kwamen die daar moete mee kregen vanwege wat men hier PTSS noemt. thunderbird: the don: Jullie missen helaas weer de kern van mijn reactie. Jullie kunnen niet naar believen winkelen in de reacties van andere mensen. D'Holbach doet net of religies exclusief het recht verleend wordt om "lawaai" te maken. Weliswaar garandeert de grondwet een dergelijk recht maar middels een APV mag/moet de gemeenteraad die "hinder" tot een aanvaardbaar niveau beperken. Dat mensen last hebben van religieuze uitingen op zich, dat is hun probleem.

mulligan
mulligan19 sep. 2016 - 9:25

Blijken de harde bikkels toch gewoon watjes te zijn. Werken bij de landmacht: je moet het maar kunnen.

the don
the don19 sep. 2016 - 9:21

Begrijp niet waarom die moskee precies daar moest komen, ik kan zo 10 betere locaties aanwijzen.

2 Reacties
Zandb
Zandb19 sep. 2016 - 10:31

U had helaas niets te maken met die beslissing. Daarvoor zijn mensen aangesteld die dat per definitie natuurlijk niet goed (kunnen) doen.

the don
the don19 sep. 2016 - 10:49

Woon nog steeds in een vrij land Zandb. Mag best kritiek hebben op mensen die beslissingen nemen, doe niet alsof jij nooit kritiek hebt gegeven op de regering of andere regeringen.