Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Cohen zegt verhoor af na dreigementen Trump

  •  
23-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
US-SENATE-INTELLIGENCE-COMMITTEE-INTERVIEWS-TRUMP'S-PRIVATE-ATTO

© 2017-09-19 00:00:00 WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 19: Michael Cohen, President Trump's personal lawyer arrives at the Hart Senate Office Building to be interviewed by the Senate Intelligence Com

De voormalig persoonlijk advocaat en fixer van president Donald Trump heeft zijn verhoor door een commissie van het Huis van Afgevaardigden op 7 februari afgezegd , omdat hijzelf en zijn familie en worden bedreigd door Trump en diens huidige advocaat Rudy Giuliani. Dat blijkt uit een verklaring van de advocaat van Cohen, Lanny Davis.
Volgens CNN zouden Cohen’s vrouw en schoonvader zich onder meer bedreigd voelen door tweets van Trump en uitspraken die Giuliani deed in meerdere Amerikaanse tv-shows. Zo maakte Giuliani Cohen onder meer uit voor pathologische leugenaar en schold Trump de advocaat in een tweet uit voor ‘rat’. De term die criminelen hanteren als iemand tegen hen getuigt of iemand verklikt bij de politie. Volgens Davis ziet Cohen zich gedwongen om zijn eigen veiligheid en die van zijn familie nu op de eerste plaats te zetten.
De voorzitters van de commissie die Cohen had opgeroepen om te getuigen, stellen hem nog steeds gewoon te verwachten op 7 februari. Cohen werd in december tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor frauduleuze activiteiten in opdracht van zijn cliënt Donald Trump.
Ondertussen probeert president Trump de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, ertoe te bewegen dat hij toch zijn jaarlijkse State of the Union-speech mag geven. Pelosi had Trump vorige week laten weten dat hij zijn speech moet uitstellen, of schriftelijk dient aan te leveren, omdat het niet past om het volk toe te spreken over je plannen en prestaties terwijl de overheid plat ligt. Trump negeerde die brief en probeerde de originele uitnodiging te accepteren, die gestuurd werd toen het er nog op leek dat de shutdown snel beëindigd zou worden. Pelosi maakte vandaag opnieuw duidelijk dat Trump niet welkom is zolang de shutdown voortduurt. Trump doet nu opnieuw alsof zijn neus bloedt en dreigt gewoon te komen.
Trump heeft meermaals gedreigd om de shutdown, die ervoor zorgt dat 800.000 overheidsmedewerkers niet betaald krijgen en waardoor een groot deel van de federale overheid op zijn gat ligt, net zolang te laten duren totdat hij zijn muur krijgt. Ondertussen heeft de Republikeinse leider van de Senaat, Mitch McConnell vandaag voor de vierde opeenvolgende keer een voorstel van de Democraten om de shutdown te beëindigen geblokkeerd. Een van de organisaties die zwaar te lijden heeft onder de shutdown is de FBI en laat dat nu precies de organisatie zijn die ook het onderzoek leidt naar de Russische beïnvloeding van de verkiezingen in 2016 en de banden met Trumps campagneteam.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

OlavM
OlavM25 jan. 2019 - 1:37

De "shutdown" levert intussen ook grote gevaren op voor het vliegverkeer. In een brief van 2 januari jl. aan president Trump wees de voorzitter van de Air Line Pilots Association (ALPA), Joe DePete, daar al op. (Zie: https://www.channel3000.com/news/politics/national-politics/pilots-association-urges-trump-to-work-to-end-shutdown/969766254). Gisteren benadrukte hij het nog sterker in een interview met CNN.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde24 jan. 2019 - 19:16

Trump heeft mbt de speech inmiddels bakzeil gehaald omdat hij nu zelfs bij zijn achterban impopulair begint te worden. Wat Cohen betreft, hij wordt nu middels een dagvaardiging verplicht te verschijnen voor een besloten zitting in de inlichtingen commissie van de senaat. Democraten en republikeinen zullen hem daar hard aanpakken om zijn eerdere leugens en ze zullen van hem willen horen in hoeverre het Buzzfeed nieuws nu precies klopt. Tot ieders verbazing reageerde het Mullerkamp vorige week op dat nieuws met de mededeling dat het op specifieke punten niet correct was. Dat maakt nieuwsgierig want iets dat op bepaalde punten niet klopt is mogelijk op andere punten wel correct. Welke dat zijn zal ongetwijfeld naar voren komen in de zitting. Dat verklaart misschien ook de nogal opvallende draai die Trump naar Pelosie maakte vandaag. Opvallend niet alleen door de onverwachte instemming met Pelosies voorstel maar vooral door de presidentiële toon van de twee tweets. Het rommelt in DC. Guiliani spreekt zichzelf voortdurend tegen maar bekent nu openlijk dat de onderhandelingen tussen Trump en de Russen over een Trumptower in Moskou zelfs doorliepen nadat Trump was gekozen tot president. Iets dat Trump zelf altijd heel stellig ontkende. Verder kwam naar buiten dat republikeinse leden van de commissie die gaat over de sancties tegen Rusland nog voor Trumps inauguratie zijn benaderd door mensen uit Trumps hofhouding met het verzoek van verdere sancties af te zien. En in het specifieke geval van een oligarch uit de cirkel van Poetin is aan dat verzoek gehoor gegeven. En dan weten we niet eens wat Trump en Poetin tijdens hun persoonlijke ontmoetingen bespraken omdat Trump iedereen wegstuurde, notities afpakte en de tolk opdroeg met niemand te spreken over wat hij met Poetin besprak. Zelfs niet met leden van Trumps persoonlijke team.

madbako
madbako24 jan. 2019 - 17:05

Blijft een achterlijk zooitje daar in VS

Sonic2
Sonic224 jan. 2019 - 14:42

Ik kan me nog goed de reacties van de hysterische krijsende nationalisten voor me halen van 2016. Wat waren ze blij met Brexit en Trump. Het is nog niet eens 2 jaar later en nu hoor je al die hooligans( want dat zijn het) niet meer. Wat zijn er in 2016 een hoop verkeerde afslagen genomen. Brexit is een puinhoop en elke normale president had dit niet gedaan. Amerika is ook een chaos. In die tijd reageerde ik op verschillende websites en had ik dit ook al voorspeld. Er valt je dan enorme agressie ten deel. Terwijl al dat nationalistische volk compleet aan de verkeerde kant stond. Een groot excuus voor hun wangedrag zou het minste zijn. De peilingen zullen deze oplichter gaan straffen de komende tijd. Nu al daalt zijn approval rating. Zelfs onder zijn slaafse achterban. Zelfs daar zijn ze deze bluffende bedrieger helemaal zat. En het is helemaal een schande dat deze dictator Cohen laat bedreigen. Als ik nationalist was, zou ik me kapot schamen. Als Wilders en Baudet ook maar een greintje ballen hebben verklaren ze publiekelijke dat ze op de verkeerde paarden hebben gewed. Erken het gewoon. Dat zou een stuk makkelijker zijn.

vdbemt
vdbemt24 jan. 2019 - 9:03

Opsluiten, die Trump. In een gesticht, dan wel te verstaan.

msj_meijerink
msj_meijerink24 jan. 2019 - 6:02

Taaie tante, die Pelosi. Trump heeft er een (te) grote kluif aan!

Hiltermann
Hiltermann23 jan. 2019 - 22:28

Wat een slimme rat die Trump. Door de shut down kan de FBI geen verder onderzoek doen naar Trump. Onvervangbare bronnen gaan verloren, dagvaardingen kunnen niet uitgebracht worden en onderzoeken gaan op lage snelheid. Mooier kan Trump het zelf niet bedenken. Nog even en de VS zijn niet langer serieus te nemen. Door de merkwaardige budget wetgeving worden vitale delen van de overheid op non actief gesteld. Deze klucht zal nog wel even duren, Trump heeft er veel baat bij.

3 Reacties
Grozny
Grozny24 jan. 2019 - 8:15

Muller wordt gewoon doorbetaald.

Ch0k3r
Ch0k3r24 jan. 2019 - 11:50

"Nog even en de VS zijn niet langer serieus te nemen." De VS zijn allang niet meer serieus te nemen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper24 jan. 2019 - 12:04

Wat Grozny zegt: onderzoek gaat gewoon door. Eens kijken hoe 'slim' de Trump shutdown nog zal worden gevonden als er een dezer dagen iets gruwelijk mis gaat bij, bijvoorbeeld, de Amerikaanse luchtverkeersleiding.

Paul250371
Paul25037123 jan. 2019 - 21:49

Wat een trieste poppenkast.

O3
O323 jan. 2019 - 21:41

Wie verrast dit nu echt? Het past in een patroon om het democratishe proces te ondermijnen. Niet met een schok, maar door telkens de grens van wat het publiek aanvaardt een beetje te verruimen. Het went al aardig, nietwaar?

1 Reactie
Joop Schouten
Joop Schouten24 jan. 2019 - 7:15

Ik noem het 'shock politics'.