Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Cohen roept Rutte op te vertrekken

  •  
22-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spek_cohen_300.jpg
PvdA verlaat Grachtengordel, laat niet-leden meestemmen over lijsttrekker
De PvdA heeft een aantal wensen van de nieuwe partijvoorzitter Hans Spekman meteen doorgevoerd. Zo zal het partijkantoor verhuisd worden van de grachtengordel naar een duurzame huisvesting, mogen niet-leden meestemmen over de lijsttrekker en wordt de partijkas ondergebracht bij een maatschappelijk betrokken bankinstelling.
RTL meldt:
PvdA-leider Job Cohen heeft premier Mark Rutte zondag persoonlijk opgeroepen af te treden. ,,Als onder jouw verantwoordelijkheid dagelijks ruim 200 mensen werkloos worden, dan wordt het tijd dat je zelf ontslag neemt”, aldus Cohen zondag aan het eind van een tweedaags PvdA-congres in Den Bosch.
Het AD schrijft over de nieuwe koers die wordt ingezet met het aantreden van voorzitter Hans Spekman:
De nieuwe voorzitter zei ‘apetrots’ te zijn. Met een toespraak uit het hoofd zweepte Spekman de zaal meteen op. Hij herhaalde zijn wens tot een activistische PvdA die overal strijdt tegen onrecht. De PvdA is wat hem betreft een linkse brede volkspartij van wie de vertegenwoordigers tussen de mensen staan om meteen te horen wat er mis is.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (55)

boeie
boeie22 jan. 2012 - 15:08

proest, Cohen is nu echt wanhopig..

BataafsRepublikein
BataafsRepublikein22 jan. 2012 - 15:08

Mosterd na de maaltijd.... Job heeft meer dan genoeg kansen gehad maar stemde in met de steun aan Griekenland, om maar wat te noemen. Dat was echt hét moment waarin het ijzer heet en dus smeedbaar was. De politieke carriére van Cohen is ten einde en de PvdA gaat ter ziele. Heel veel kiezers zullen over gaan naar de SP of D66. Het zou me trouwens ook niets verbazen als de PvdDieren ineens naar 5 zetels gaat, want GL heeft 'het' niet, zijn net als PvdA de weg kwijt. Het zou een zegen zijn als PvdDieren winst behaalt! De toekomst is SP-D66-Dieren. Díe gaan [terecht- de a.s. verkiezingen winnen, let maar op.

witch11
witch1122 jan. 2012 - 15:08

De Partij van de Arbeid werd op 9 februari 1946 opgericht en is een fusie van drie partijen: de Sociaal Democratische Arbeiders Partij, de Vrijzinnig Democratische Bond en de Christelijk-Democratische Unie. De partij is sinds de oprichting onafgebroken vertegenwoordigd geweest in de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal en de partij heeft aan dertien kabinetten deelgenomen gedurende zes aaneengesloten periodes. Willem Drees, Joop den Uyl en Wim Kok waren minister-president namens de Partij van de Arbeid. Zij hebben bestaans- recht mijn overgrootvader eens lid van de SDAP en neer gesabelt in Amsterdam en begraven met eer op zijn kist lag de vlag van de PVDA en het koor zong morgenrood . Het zijn deze socialiste die voor de arbeider meer hebben geven dan een PVV of VVD ooit zal kunnen . Zij hebben niet een het recht om hun schoenen te mogen schoonlikken . Ik lees hier en daar zeer beschamende uit spraken als zelf opheffen en ze hebben niks te bieden. Maar kunnen julie rechts denkende mijn uit leggen wat de PVV en de VVD en het CDA te bieden heeft? Werkend nederland gaat er bijna 10 % achteruit de groep met minimaal de Balkenende norm slecht 1.2 % . Dat gezeur van wij betalen meer belasting klopt ook niet eens integendeel door de mazen in de wet opgesport door deskundige plukken de schatkist juist kaal . Het zijn de werkende die betalen ,en wie het niet bsnapt gewoon eens goed google

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin22 jan. 2012 - 15:08

Te stom voor woorden, de pvda verlaat de grachtengordel, laten zich framen door de pvv met n.b dezelfde bewoording, hoewel het een volkomen gangbare term is wek je de indruk je te laten beïnvloeden door het gajes. Ik geloof zonder meer in de oprechtheid van Spekman maar dit is m.i. een verkeerd signaal, een knieval voor de pvv is het laatste wat je moet doen, het zit hem volgens mij niet in de locatie van het partijbestuur, overigens ook niet in de persoon van de lijsttrekker, Bos werd op het schild gehesen en werd als de grote verlosser ingehaald om vervolgens te worden afgepoeierd, hetzelfde lijkt Cohen te ondergaan, naar mijn bescheiden mening is er niets mis met Cohen (ook niet met Bos overigens), het zal misschien even duren eer het bij het volk gaat dagen dat goed bestuur iets anders is dan een vlotte babbel, het gezeur over Cohen binnen pvda gelederen vind ik daarom voorbarig en destructief, eerlijk duurt het langst.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 jan. 2012 - 15:08

In plaats van dat nog niets van gezien 'Zoet' van Balkenende die na het ''zuur'' zou komen, hebben wij ''zure pruimen'' van Rutte naar onze neuzen gesmeten. Maar dát was niet de afspraak met Balkenende!! Moeten wij onze premiers nooit meer vertrouwen als ze ons iets beloven? Rutte belooft niets,strooid wel angst en jaagd de hoop bij mensen weg, pessimist, nog erger, hij roept dat de situatie is zo hard en komen alleen maar problemen aan, maar wat doet hij daar nog? Weg! er moeten andere verstandige optimistische wijze volksvertegenwoordigers komen die wel weten wat er moet gebeueren in dit mooie, rijke, en en en en en kleine landje hoor!! Als 1 burger in dit land aan honger lijdt is een grote schande! Ben je boos Mostafa? Nee, helemaal niet, ik bal alleen maar even.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos22 jan. 2012 - 15:08

Ik denk echt dat Rutte er van geschrokken is en nu bibberend wacht tot Job de genadeslag zal geven. Wat een kracht, wat een energie. De zetels stromen weer toe, dat kan niet missen. De premier oproepen tot opstappen. Je moet maar durven.

KoningPruts
KoningPruts22 jan. 2012 - 15:08

Cohen zegt: Rutte moet weg. Rest van Nederland zegt: Cohen moet weg. Beide zitten er nog. Dat heeft zin gehad zeg. Poeh poeh. Orde van de dag!

Florian2
Florian222 jan. 2012 - 15:08

Het lege geroep van Cohen "ik ga Wilders aanpakken", "wij gaan zorgen dat het kabinet het moeilijk krijgt" hebben al lang geleden hun betekenis verloren. Is er nou nog iemand binnen of buiten de PvdA die Job Cohen serieus neemt? :-)

2 Reacties
mees.
mees.22 jan. 2012 - 15:08

Ja....en dat in tegenstelling tot mensen die jou nog serieus nemen hier...niemand dus

neutralist
neutralist22 jan. 2012 - 15:08

Nee ik denk dat de PvdA zichzelf wil opheffen. Je snapt niet dat ze dit allemaal laten gebeuren. Nou ja, eigenlijk wel: ze hebben niks beters te bieden:)

boswachter2
boswachter222 jan. 2012 - 15:08

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Wanneer stapt hij zelf op?

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 jan. 2012 - 15:08

Jij ziet in een zachte konijn een kat? bril ergens laten liggen? Trouwens, over die kat: als de kat aan het plassen of an het poepen is valt je juist hard aan als hij in de nauw raakt. Probeer het maar bij de kat! Nog erger, Bruce Lee raakte maakte ook rare sprong maar komt terug als kat in nauw!

CliffClavin1993
CliffClavin199322 jan. 2012 - 15:08

Heel hoopgevend weekend, al met al. SP staat er virtueel heel erg goed voor (en kan goedbeschouwd weinig fouten maken, ze is consistent en sterk in zichzelf). De PVV is goddank op weg naar de uitgang (en valt hopelijk dan meteen in de eerste de beste rioolput). En de PvdA doet handige zetten, binnen haar beperkingen, en heeft bij monde van Cohen de PVV uitgedaagd om nog wat harder richting exit te sjokken. Tijd voor een zondags glaasje, met andere woorden, en uiteraard ook de volgende klacht van onze eigen Peet.

2 Reacties
Waterbeer
Waterbeer22 jan. 2012 - 15:08

Jij hebt net als mij pa (die ken je van de Volkskrant - H Veldman) net zo'n ouderwets idee over dat de PvdA ergens nog iets sociaals en links zou hebben. Dat is al 20 jaar niet meer zo ; Cohen is gewoon net zo'n neoliberale boef als mark rutte en tevens net zo'n Wildersgeile racist . Niet voor niks dat ie zich een paar maanden nog in de jacht op de PVV kiezer op de borst sloeg voor het huidige onmenselijke asielbeleid. Cohen en zijn spekman en bonen PvdA gaan net zo hard naar het afvoerputje van de parlementaire geschiedenis. Want de huidige Nederlander moet vechten voor andere zaken als de privatisering van alles wat heilig is ; voor zijn gezin, baan, identiteit, eigenwaarde, schoonheid, ideaal; Allemaal zaken die mensen als Cohen niet als waardevol ziet of zelfs als verwerpelijk!

Waterbeer
Waterbeer22 jan. 2012 - 15:08

PS. Zie filmpje allemaal grijze koppen een partij waar alleen nog maar wat traditieleden zitten ; Dat zijn de leden in tegenstelling tussen de mensen mét een functie dat zijn de neoliberale huisvrouwen als Me-Li Vos en de Neoliberale uitbuiters als Wouter Bos (ex shell) Dat steekt - die arme oude socialisten die te dement zijn te zien dat hun partij hun heeft verraden

[verwijderd]
[verwijderd]22 jan. 2012 - 15:08

"Als onder jouw verantwoordelijkheid dagelijks ruim 200 mensen werkloos worden, dan wordt het tijd dat je zelf ontslag neemt'', aldus Cohen(...)" Wat een kansloos populisme. Vals zelfs. Cohen, kijk eens naar de werkloosheid in Spanje. Italië en Frankrijk. Nederland doet het heel wel in Europa, ondanks de veenbrand die er woedt.

3 Reacties
Gerald2
Gerald222 jan. 2012 - 15:08

We laten ons niet wegzetten als kansloze populisten. Dat bent u zelf!

mees.
mees.22 jan. 2012 - 15:08

Nederland doet het niet heel wel in Europa....dat de werkeloosheid laag is geweest kwam door het handelen van vorig kabinet! De voorspelling belooft niet veel goeds...veel jongeren die geen baan zullen vinden....en die 200 werkelozen die er per dag bij gaan komen dit jaar. Maak je borst maar niet.....dit kabinet zorgt dat al die mensen aan de grond komen te zitten zonder ook maar enig vooruitzicht. Sociale zekerheid totaal uitgekleed voor het behoud van de dikke portemonnee van de rijkeren. De hypotheekrente moet blijven bestaan,de grote schuld die daarmee opgebouwd is in dit land tegen de dalende huizenmarkt in,een bom onder onze economie, en de pensioenen mogen niet gekort volgens Wilders. Wilders zorgt er voor,samen met dit kabinet dat de rijkeren geen zorgen hebben,de rekening komt te liggen bij jongeren,onderkant van de samenleving en middeninkomens. Dit kabinet zal over niet te lange tijd keihard weggejoeld worden....en terecht!

GerardLauwman
GerardLauwman22 jan. 2012 - 15:08

"Cohen, kijk eens naar de werkloosheid in Spanje. Italië en Frankrijk. Nederland doet het heel wel in Europa, ondanks de veenbrand die er woedt" Bedenk dat Nederland een laag werkloosheidscijfer heeft maar dat 11% van de beroepsbevolking in de WAO zit. Dus ja NL doet het "wel" maar heel wel... nee dat niet, dat denken jullie en er mag graag gewezen worden naar het zuiden, dat hapt zo lekker weg he.

Gerald2
Gerald222 jan. 2012 - 15:08

Speech Hans Spekman (video): http://bit.ly/wUorcO Speech Job Cohen in pdf: http://nu.pvda.nl/binaries/content/assets/documenten/2012/PvdA_Congres-2012_Toespraak-Job-Cohen.pdf

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten22 jan. 2012 - 15:08

Bedankt Gerald ! : ))) Met Hans zou ik ook wel eens een pintje willen nuttigen. Ingestudeert of niet. Goeie speech. Ik zie, behalve concurentie : ) , een partij die weer doet wat het behoort te doen: activistisch zijn ! Maar ja, er zitten nog neo-liberalen met 'partij-invloed' tussen (Derde Weg en/of Rijnlandmodelaanhangers.)

Waterbeer
Waterbeer22 jan. 2012 - 15:08

Wat moet ik met video's van leugenaars? En wat waarom zegt joop daarvoor bedankt? Neoliberalen Joop! weet je nog !

BasVV
BasVV22 jan. 2012 - 15:08

Goh. Zou Job dan kunnen voorkomen dat er dagelijks zoveel mensen werkloos raken. Maar vooral. Wat zou hij er tegen doen.

2 Reacties
Waterbeer
Waterbeer22 jan. 2012 - 15:08

Niks - Cohen is een neoliberaal in hart en nieren en heeft geen oplossing hij kijkt naar de peilingen en krijgt te horen dat ie de populist moet gaan uithangen niemand die er nog in gaat trappen naar het verraad jegens de kiezer de laatste stuiptrekkingen van de PvdA we gaan een nieuwe fase in waar de grote drie geen rol meer zullen spelen een gepolariseerd nederland waar nu de PVV en de VVD vechten om de gunst van de debielen en de SP heeft de rest binnen D66 lijkt nu heel wat maar D66 staat bekend als leugenaars die met alle winden (stinkende) meewaaien . Ik voorspel een nieuwe partij met grote aanhang Niet zo slap als d66 niet zo oorlogszuchtig als GL en niet zo fascistisch als het CDA - een soort huismoeders united rechts een partij voor rookverboden en tegen vuurwerk

Cinema2
Cinema222 jan. 2012 - 15:08

foei, niet van die lastige vragen gaan stellen. Daar kan Job niet zo goed tegen.

mees.
mees.22 jan. 2012 - 15:08

“Het kabinet mist het leiderschap om Nederland door de economische crisis te loodsen. Daardoor staan in Nederland nu duizenden banen op het spel. En daar doet het kabinet niks aan. Tegen Mark Rutte zeg ik: als onder jouw verantwoordelijkheid dagelijks ruim 200 mensen werkloos worden, dan wordt het tijd dat je zelf ontslag neemt.” http://nu.pvda.nl/binaries/content/assets/documenten/2012/PvdA_Congres-2012_Toespraak-Job-Cohen.pdf

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer22 jan. 2012 - 15:08

Te laat De PvdA zit in een vrije val komt net als het CDA nooit meer goed - ze hadden de kans - ze hebben het verkloot

neutralist
neutralist22 jan. 2012 - 15:08

haha Onder Rutte 200 werklozen per dag. Ja zeg, dat is de schuld van Rutte. Hij denkt ook: wat Wilders kan met domme uitspraken kan ik ook. Cohen is een kat in het nauw, dat is duidelijk.En even later toegeven dat verder bezuinigen nodig kan zijn. Dag Job!

1 Reactie
Charta46
Charta4622 jan. 2012 - 15:08

[Hij denkt ook: wat Wilders kan met domme uitspraken kan ik ook. ] Het verschil is dat Cohen plannen heeft gepresenteerd om de werkloosheid te verminderen. Bijvoorbeeld de "Deeltijd WW" weer invoeren die dit kabinet heeft afgeschaft die door de PvdA in het vorige kabinet was ingevoerd.

[verwijderd]
[verwijderd]22 jan. 2012 - 15:08

Spekman klonk goed.

1 Reactie
python
python22 jan. 2012 - 15:08

De nieuwe PIETJE BEL van de REBELLENCLUB. Trouwens een mooie trui. Wordt dat de nieuwe partij-kleding ?

[verwijderd]
[verwijderd]22 jan. 2012 - 15:08

Denkt Cohen op zo'n manier oppositieleider te worden? Ik denk dat Rutte zijn bekende lach toont en bij Cohen informeert op hoeveel zetels de PvdA in de peilingen staat en of hij echt, heel zeker weet dat hij nu verkiezingen wil.

1 Reactie
FrenkMahon
FrenkMahon22 jan. 2012 - 15:08

Nieuwe verkiezingen betekent eind liberale premier. Iets belangrijker dan de stand in de peilingen dus ik denk dat de VVD veel wil inleveren om alsnog de steun van de PvdA te krijgen.

Joeri2
Joeri222 jan. 2012 - 15:08

Kom op Cohen, Rutte had allang afgezet kunnen zijn als je partijtje niet zo vaak met deze bende meestemmen. Maar idd. Een minderheidskabinet dat nog niet 20% van het volk vertegenwoordigd zou op moeten stappen.

1 Reactie
BataafsRepublikein
BataafsRepublikein22 jan. 2012 - 15:08

Yep. Een regering die stoelt op een minderheid heeft gewoon geen mandaat, en als die ook nog eens evident tegen de uitgesproken wil van de meerderheid van de bevolking in gaat heet dat in de poltieke wetenschap een dictatuur. En tegen een dictatuur heb je het recht om in [al dan niet gewapend] verzet te komen. De steun van het leger hebben we........

peterh2
peterh222 jan. 2012 - 15:08

Job, sorry... Je bent de zwakste schakel... Als dit echt het beste is wat je nu kon laten horen? Je snapt heel goed dat die werklozen er sowieso gekomen zouden zijn ongeacht de kleur van de regering. Je weet heel goed dat die 7 miljard extra bezuinigen verplicht ingevuld moeten zijn voor 2013 door jouw geliefde europa... Wat is erger? Dat je echt zo naïef bent om te denken dat een nederlandse regering nog echt invloed heeft op de wereldeconomie, of dat je denkt dat je kiezers zo dom zijn om dat te geloven? Maak plaats voor Ascher of Van der Laan, die snappen dit spel veel beter. Dit is echt een lijdensweg met Roemer als euthenasie-arts...

1 Reactie
mees.
mees.22 jan. 2012 - 15:08

Je schrijft:"Je snapt heel goed dat die werklozen er sowieso gekomen zouden zijn ongeacht de kleur van de regering" Onzin!! Dat is niet waar....je kunt maatregelen nemen die dat tegen gaan!!! Wat dit kabinet nu doet is onze economie kapot bezuinigen....dat is de grootste fout die ze begaan en rampzalig voor ons land. En ik neem het dit kabinet zeer kwalijk!

mees.
mees.22 jan. 2012 - 15:08

Wouter Bos was ook op het congres.....zijn baan is een tussenbaan.....Wouter Bos komt terug,let op mijn woorden

1 Reactie
GerardLauwman
GerardLauwman22 jan. 2012 - 15:08

Ja dat geloof ik ook, ikheb dat zelf een maandje of wat geleden hier op joop een neergetypt.

Centurion2
Centurion222 jan. 2012 - 15:08

Kan iemand mij vertellen waar Cohen het over heeft, met zijn 17 zetels?

3 Reacties
yggy
yggy22 jan. 2012 - 15:08

U maakt een fout die veel mensen op deze site maken en dat is voorspellingen als waar aannemen maar ik ben de beroerdste niet dus ga ik u helpen met nadenken en juist interpreteren. Tot er nieuwe verkiezingen komen heeft de PvdA 30 zetels, capiche ?

ErnsTT2
ErnsTT222 jan. 2012 - 15:08

terugkeren naar de Roots zoals dieooit zijn vastgelegd in St Michielgestel, terug naar de echte Bschaafde Menselijke Sociaal democratie,inplaats van verder mee hobbelen op de golven van de a-socialdictatuur van Rutte. Werk je soms bij de ING dat je zokorzelig reageert? Is toch mooi dat ze het vermogen nu bij Triodos onder brengen inplaats van in de Bonus pot van Kok, Zalm en de hunnen te blijven storten?

mees.
mees.22 jan. 2012 - 15:08

Waar had Rutte het over toen hij zo laag stond in de peilingen met zijn VVD? Fractieleiderschap heeft ie nipt gewonnen van Verdonk,Rutte was bijna weg geweest....heb je daarom geen recht van spreken meer? Dus....waar heb je het over?

trujac
trujac22 jan. 2012 - 15:08

Rutte gaat volgens mij de rit uitzitten, in feite heeft hij de buit al binnen gehaald. Het pensioen stelsel is gekortwiekt, het ontslag recht is versoepeld de zorgsector is verder uitgekleed en hij, Rutte is verzekerd van de steun van de PvdA wat betreft zijn EU beleid. Bovendien zet het CDA haar studie naar de hypotheek aftrek nog wel jaren door. Die zeven miljard die nog bezuinigd moet worden vindt hij wel met behulp van de PVV want die partij zou wel gek zijn als ze nu hun gedoogsteun intrekken. Over drie jaar komt dit kabinet met een paar centen over de brug en wat goede voornemens voor de laagst betaalden en alles is weer vergeten wat de kiezer betreft. Als de PvdA werkelijk van dit kabinet af wilt zal zij haar EU beleid moeten om gooien, pas dan zetten ze Rutte voor het blok. Dit zal echter niet gebeuren want wat de EU betreft heeft de PvdA te veel boter op haar hoofd en zijn eurofielen als Plasterk en Timmermans nog oppermachtig.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT222 jan. 2012 - 15:08

Er is nog helemaalniets bezuinigd, de Rutte heeft met zijn wanbeleid de staatschuld alleen maar doen TOENEMEN... Feitelijk heeft hij niets anders gedaan dan de schatkist verder leegstelen, net als Balkende,en nu krijgen we straks ook nog een miljard boete voor het niet nakomen van het belgisch nederlands verdrag, en een boete wegens onvoldoendenakomen van de afsprakeaangaande het al sinds april 2009 buitensporig tekort, dat van 3,7% in 13 maanden is opgelopen naar 4,3% En als er nu niet snel geinvesteerd gaat worden in een grootscheepsbanenplan voorde jongeren (jeugdwerkeloosheidloopt hard op richting de 19%) zal juist een van de tot nu toe nog steeds goed renderende BTW stromen namelijk die overde belminuten ook nog wegvallen. En dan is er geen economische groei meer,maar echte krimp, want door de continue belastingverhogingen zijn mensen maar vooral ook bedrijven steeds minder gaan omzetten,waardoor ondanks absurde belasting verhogingen steds minder binnenkomt. "tegenvallende belasting inkomsten" heet dat intern,en zal bij de voorjaarsnota straks het kabinet zeker in moeilijkheden brengen, want dat kunnen ze zelfs met de verkoop van de laatste restjes sociale fondsen niet wegcijferen... http://sdw.ecb.europa.eu/browseTable.do?ESA95TP_SECTOR=S13&node=bbn157&ESA95TP_TRANS=LE&ESA95TP_TRANS=D41&ESA95TP_TRANS=D2X3&ESA95TP_TRANS=B9&sfl6=3&sfl5=4&sfl4=4&sfl3=26&DATASET=0

mees.
mees.22 jan. 2012 - 15:08

Het rommelt binnen de VVD over de PVV VVD Blaricum: 'De PVV gaat alle perken te buiten' Met de gekozen constructie op landelijk niveau en de coalitie in Limburg nemen we als partij met fatsoenlijke mensen en goede ideeën een enorm risico. De VVD blijft de uitspraken van deze PVV-ers maar vergoelijken en is daarmee medeverantwoordelijk voor wat er gebeurt. Heel langzaam aan beginnen leden van de VVD zich te schamen voor hetgeen zich afspeelt en waar wij als leden mede verantwoordelijk voor gemaakt worden. Uiteraard heeft het regeren van het land op de wijze zoals ons als VVD voorstaat een prijs, maar de PVV gaat alle perken te buiten en ergens moet een streep getrokken worden. Gezien de reacties op de diverse nieuwjaarsrecepties denk ik persoonlijk dat we niet ver weg zijn van grote interne onrust bij de VVD. De VVD zou zeer krachtig afstand moeten nemen van hetgeen de PVV zegt en schrijft. http://ht.ly/8C8wH

3 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger22 jan. 2012 - 15:08

Mees, de PVV is niks meer dan de waardeloze specie tussen de slechte kwaliteit stenen van een afbrokkelende muur. Het is wachten tot deze omvalt, zo vlak voor het zomerreces verwacht ik.

ErnsTT2
ErnsTT222 jan. 2012 - 15:08

De VVD *kan* geen afstand van zichzelf nemen, vergeet niet dat TON en PVV niets anders zijn dan de Etos en Gall&Gall van Albert Heyn. Bij TON ging het vooral om het uiterlijk, en bij de PVV zitten de Drankebroers van de VVD...

Charta46
Charta4622 jan. 2012 - 15:08

[De VVD blijft de uitspraken van deze PVV-ers maar vergoelijken en is daarmee medeverantwoordelijk voor wat er gebeurt] Inderdaad de VVD moet zich dood schamen voor het vergoelijken van de pvv uitspraken.

ElChe
ElChe22 jan. 2012 - 15:08

Speciaal voor rutte: It's time to go. http://www.youtube.com/watch?v=LnshfLOhr2Q

1 Reactie
Gerald2
Gerald222 jan. 2012 - 15:08

Prachtnummer. Van Chester See nog nooit gehoord, moet ik onthouden. Dank!

[verwijderd]
[verwijderd]22 jan. 2012 - 15:08

Job jou wordt steeds gevraagd ten gunste van de PvdA te vertrekken maar je doet het niet.

1 Reactie
yggy
yggy22 jan. 2012 - 15:08

Als ik al iets aan Job zou vragen dan zou ik zeggen, geachte meneer Cohen. Maar zo te lezen bent u een goede huisvriendin van de familie Cohen.

Waterbeer
Waterbeer22 jan. 2012 - 15:08

[PvdA maakt geen fouten Moet de partij iets doen? Moet ze veranderen? Welnee! Nergens voor nodig! De partij maakt geen fouten – de kiezers maken fouten! De PvdA hoeft zich geen zorgen te maken, hoeft ook helemaal niks te doen behalve benadrukken dat ze nog steeds staat voor ouderwets gezellig 'links'. En als er straks nog meer bezuinigd moet worden, keren de kiezers, (pardon: 'de verworpenen der aarde') vanzelf wel weer terug naar de PvdA. Je vraagt je af hoeveel zelfbedrog en zelfoverschatting een partij kan verdragen. Héél veel, zo blijkt wel.] Bron: http://www.depers.nl/binnenland/625470/Wordt-Geert-zelfmoordterrorist.html

1 Reactie
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin22 jan. 2012 - 15:08

Maar daar noem je me ook eentje, Plasterk, zelden zo’n wazig figuur meegemaakt in de kamer, had beter bij z’n columns kunnen blijven, als woordvoerder financiën zweeft hij zo boven de materie dat ik me steeds afvraag waar hij het over heeft, toegegeven veel verstand van macro economie heb ik niet. Hoewel ik voor een groot deel de mening deel dat kiezers uiteindelijk zullen inzien dat je in gelul niet kan wonen moet je je afvragen of je nu zo hoog van de toren moet blazen, volgens mij heeft hij een politiek instinkt van een weekdier.