Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Code zwarte vrijdag

  •  
24-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
BlackFriday&CodeZwart+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Me, myself and I2
Me, myself and I225 nov. 2021 - 9:32

Overigens is dit wel een van de betere cartoons. Het legt feilloos een van de grote problemen van onze maatschappij bloot. Beide rijen zijn natuurlijk compleet idioot. Links staat in de rij voor zooi die ze niet nodig hebben, rechts staat in de rij omdat er te veel mensen ongezonde levenskeuzes hebben gemaakt. Misschien hebben we nog wel een paar pandemieën nodig voor we dit snappen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland24 nov. 2021 - 16:25

en dan hebben ze ook de winkels eerder laten dichtgaan waardoor er nog meer mensen tegelijk de winkel in gaan

8 Reacties
AlexanderVolken
AlexanderVolken24 nov. 2021 - 17:46

Ja, je kunt natuurlijk ook thuisblijven, maar we hebben in dit land helaas te maken met een groep mensen die dubbel asociaal zijn. Die zijn bijvoorbeeld én niet gevaccineerd én gaan met honderden zingen in een kerk. Of die zijn bijvoorbeeld én niet gevaccineerd én gaan naar een winkel als het druk is. Wie nadenkt, is én gevaccineerd én mijdt drukte én houdt afstand én draagt een mondkapje. Dat is allemaal echt niet zo veel moeite voor een ander.

Juppé🎗
Juppé🎗24 nov. 2021 - 20:17

« Wie nadenkt, is én gevaccineerd én mijdt drukte én houdt afstand én draagt een mondkapje. Dat is allemaal echt niet zo veel moeite voor een ander. » ………..daar zou je nog aan kunnen toevoegen dat je je laat testen als je kucht of erger of met iemand die besmet is in contact geweest bent en dan zijn we er. Zo simpel, maar dan kun je een paar dingetjes niet meer en ook niet meer over Rutte mee klagen. Ik ken mensen in NL die zitten te klagen dat maatregelen zo laat komen. Ze hadden weken geleden zelf al kunnen beginnen om zich er aan te houden. O ja , als je positif bent getest dan moet je in quarantaine maar dat doen we niet omdat het niet goed gecontroleerd wordt….ik wordt moedeloos van dat volk.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland25 nov. 2021 - 7:45

ja als je nadenkt stem je ook niet op Rutte - helaas is er gewoon een groep die niet nadenkt en daar moet je ten alle tijden rekening mee houden - het mag dus het kan - zo werkt dat nu eenmaal

Me, myself and I2
Me, myself and I225 nov. 2021 - 9:24

Er zijn allerlei varianten mogelijk. (Dat zijn een soort mutaties :)) Ik ben niet gevaccineerd, draag zelden een mondkapje, maar je zal mij ook in geen van beide rijen terugvinden. Ik stem ook niet op Rutte nee.

Juppé🎗
Juppé🎗25 nov. 2021 - 12:54

De groep die AlexanderVolken terecht dubbel asociaal noemt wordt een beetje groot en maakt misbruik van de situatie Griezel . Mensen moeten er maar weer meer belang bij hebben om hun eigen verantwoordelijkheid waar te make ook tegenover de maatschappij. Dat niet doen mag van mij tot meer ongemak leiden.ook straks bij klimaat maatregelen Goede analyse uit NRC. https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/25/ikke-ikke-ikke-regeert-in-villawijk-en-rotterdam-zuid-a4066740

Juppé🎗
Juppé🎗25 nov. 2021 - 13:01

« Ik ben niet gevaccineerd, draag zelden een mondkapje, maar je zal mij ook in geen van beide rijen terugvinden. « ….dat U in de rij van de Mediamarkt niet zult staan geloof ik gelijk. Dat zou wel heel erg dom zijn als niet gevaccineerde, of dat nu op medische indicatie is of niet. Als gevaccineerde nu trouwens ook. Die andere rij heb je niet voor het kiezen. Ook als je heel voorzichtig bent kun je covid krijgen, maar een been breken of appendicites krijgen lukt zeker iedereen.

Me, myself and I2
Me, myself and I225 nov. 2021 - 14:20

@Juppe Maar die linker rij liet ik al links liggen ver voor corona. Mensenmassa's zijn per definitie onprettig en ongezond in mijn optiek. De rechter rij is natuurlijk nooit met 100% zekerheid te vermijden. Als ik een blindedarm ontsteking heb, dan wil ik graag geholpen worden. Daar betaal ik overigens ook al mijn leven lang voor. Maar we weten ook dat die rechter rij voor het overgrote deel wordt gevuld door mensen die daar staan op basis van hun levenskeuzes. Mijn blindedarm gaat daar echt het verschil niet maken. Net zomin als corona trouwens, aangezien ik dat genoegen al heb mogen smaken (of liever gezegd niet, want ik proefde niets meer :) )

Juppé🎗
Juppé🎗26 nov. 2021 - 10:14

«  ik dat genoegen al heb mogen smaken (of liever gezegd niet, want ik proefde niets meer ???? ) »………ook als U genezen bent is de immunisatie niet 100% procent zeker en neemt langzaam af, maar U gaat liever nooit in die linker rij en dat kan ik nu wel goed begrijpen. Wij maken als een enkele persoon nooit het verschil dat de zorg in stort Me, maar met zijn allen helpen om het te voorkomen kunnen we wel. Ben benieuwd of U wel voor de prik gaat als uw immuniteit versleten raakt?