Joop

‘Code rood in China: Wopke Hoekstra uit Bussum komt eraan’

  •    •  
23-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3581 keer bekeken
  •  
marcelvanroosmalen

In China is het code rood, weet Marcel van Roosmalen. “Het moment dat ze vrezen komt steeds dichterbij. Nog even en dan landt Wopke Hoekstra uit Bussum in Beijing”, vertelt de Druktemaker in De Nieuws BV. “Maak je borst maar nat China. Ze kennen hem nog niet als wij hem kennen. Voor hetzelfde geld zet hij de eeuwenoude handelsrelatie met de Chinezen op het spel. Want als het om principes gaat heb je aan onze regering een hele kwade. Dan maar geen miljardenorders.”

“Hij zal nadrukkelijk even aanstippen waar wij Nederlanders voor staan. Dat mensenrechten, milieu en democratie veel belangrijker voor ons zijn dan geld. Een vinger uitsteken naar Taiwan is een aanval op Nederland. Als we met onze satellieten binnenkort nog een keer een concentratiekamp zien is het einde verhaal. Later als we terugkijken op deze gekke tijd, zullen onze kinderen het nog vaak over Wopke Hoekstra hebben. Die gekke democratische reus die verder ging dan alle anderen. Een wijs man als Hoekstra is misschien sterfelijk, maar zijn nalatenschap heeft eeuwigheidswaarde: Jezus Christus – Martin Luther King – Gandhi – Hoekstra.”

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Olav Meijer
Olav Meijer23 mei 2023 - 20:24

Of veeleer het begin van langdurige Hoekstrase en Ka Bel Yaose twisten?

Mathijsco
Mathijsco23 mei 2023 - 19:27

De EU is logischerwijs niet bepaald welkom meer in China sinds de koude oorlog deel 2 Google maar eens hoe von der Leijen daar een half jaar geleden (niet) ontvangen werd tijdens haar bezoek. En dus worden zo nu en dan heel voorzichtig wat visjes uitgegooid om dat contact met Beijing toch nog iets van te onderhouden. Daarvoor kiest men dan zo'n Hoekstra: buiten Nederland heeft nog nooit iemand ervan gehoord, het is Minister waardoor hij het paleis in mag en het kan een boodschap doorgeven vanuit Brussel.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman23 mei 2023 - 17:04

Satire, Hoekstra kan nog niet in hun schaduw staan.

2 Reacties
Andreas4
Andreas423 mei 2023 - 20:23

Ach... ik had net een duur bidprentje met Hoekstra+aureool erop besteld (via het betrouwbare Ali.com) en dan blijkt het satire te zijn?!

MichielV2
MichielV224 mei 2023 - 4:32

Satire? Zou je denken?