Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coalitie Helmond valt

  •  
03-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
helmond.png
Wethouder stapt op na commotie over privé declaraties
Het college van burgemeester en wethouders van Helmond is gevallen. Reden voor de crisis in Helmond waren de declaraties van wethouder Peter Tielemans van de lokale partij SDOH.
Tielemans bleek zich de afgelopen twee jaar op kosten van de gemeente met de taxi naar het café te laten rijden, zo onthulde het Eindhovens Dagblad afgelopen weekend.
Naar aanleiding van het artikel riep burgemeester Elly Blanksma (CDA) iedereen bijeen voor een collegevergadering. Tielemans was niet bij de vergadering aanwezig.
De fractie trok haar steun in nadat Tielemans zondagavond liet weten op te stappen als wethouder van SDOH. Tielemans liet weten zich niet meer gesteund te voelen door een meerderheid van het college.
Dinsdagavond is er een extra raadsvergadering ingepland.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (21)

schleborsjki
schleborsjki3 jun. 2013 - 8:45

Kleine prutsertjes krijgen problemen. De grote graaiers lachen erom.

FritzFriebl
FritzFriebl3 jun. 2013 - 8:45

Er ligt vast een mooie wachtgeld regeling klaar,.......

HomoRidenti
HomoRidenti3 jun. 2013 - 8:45

"Tielemans was niet bij de vergadering aanwezig." Had natuurlijk last van een kater.

HomoRidenti
HomoRidenti3 jun. 2013 - 8:45

"En om hoeveel geld gaat het?" Dat doet niet ter zake. Al was het 50 eurocent. Publieke middelen aanwenden voor particuliere doeleinden, is ip stelen. In het bedrijfsleven aanleiding voor ontslag, desnoods op staande voet.

Meta Foor
Meta Foor3 jun. 2013 - 8:45

en dat gemeente-logo is zeker in dat zelfde cafe bij elkaar gewrochten ... ben benieuwd hoeveel dat gekost heeft en bij welk familielid

bruces
bruces3 jun. 2013 - 8:45

Hellemonders is een ras apart. Aan niet Hellemonders is dat niet uitteleggen.

kalmpjes
kalmpjes3 jun. 2013 - 8:45

Het daadwerkelijke probleem hier is niet het declareer gedrag, maar het feit dat een politieke partij de stekker uit een coalitie trekt omdat een collega, volkomen terecht, publiekelijk walgt van het totaal onacceptabele gedrag van de heer Tielemans. De enige acceptabele reactie van SDOH zou zijn geweest het afstand nemen van de heer Tielemans en instaan voor de kosten van zijn declaraties.

rikus1
rikus13 jun. 2013 - 8:45

opruimen die mik

MrOoijer
MrOoijer3 jun. 2013 - 8:45

Dus nog een restant van de affaire rond de 12 november 2012 afgetreden burgemeester Jacobs? http://sargasso.nl/oud-burgemeester-fons-jacobs-helmond-onderzocht-wegens-corruptie/

Sternenstaub
Sternenstaub3 jun. 2013 - 8:45

In reactie op: "Berthold Hohenlowe, ma 03 juni 2013 12:06 in reactie op hansje n. De goeden mogen niet onder de kwaden lijden ....... " Representatief voor de hypocrisie van de rechtsdraaiende meeloper, want de haat-en-nijd-politiek die deze leuk en sympathiek vindt, behept als hij is met een misplaatst superioriteitsgevoel, laat nu juíst de goeden onder de kwaden lijden, dat is zelfs het hoofdmotief en het hoofddoel ervan, daar de rechtsdraaiende moraaltoeteraar zélf ter kwader trouw is, en ach en o wee als men het carnavalsmasker voor zijn januskop eraf rukt. Bij dezen dan.

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2013 - 8:45

Mooi zo. Dit soort (declareer)gedrag mag wat mij betreft hard wordt aangepakt. Het is misbruik maken van andermans geld - op een legale manier.

2 Reacties
BasVV
BasVV3 jun. 2013 - 8:45

Het is voor een wethouder toch ook werk om zijn oor te luister te leggen onder het volk. Waar kun je dat beter dan in de kroeg waar na een paar pilsjes dat politiek correcte gepraat gelukkig over is.

lembeck
lembeck3 jun. 2013 - 8:45

Helemaal mee eens, Paul. de SP doet ook zijn best daar: http://helmond.sp.nl/Wethouder_declareert_taxi_naar_kroeg_SP_wil_tekst_en_uitleg.stm

msj_meijerink
msj_meijerink3 jun. 2013 - 8:45

Wat een klucht! Maar Peter Tielemans is nu eenmaal al eeuwen bekend als een regenteske betweter, die op de middelbare school al vond dat hij altijd gelijk had!

1 Reactie
tijsraman
tijsraman3 jun. 2013 - 8:45

Een paar jaar geleden kreeg iedereen in Helmond in verband met een of andere actie een gratis kalender met bij elke maand een mooie panoramafoto - de kalender werd daarbij versierd/ontsierd met/door een twaalftal foto's van een lachende Tielemans, één voor elke maand. Ik heb de kalender meteen bij het oud papier gedaan.

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2013 - 8:45

Dagelijks naar het cafe...1x in de maand...was het cafe ver weg? Was het taxi bedrijf van familie? Dit zegt zoveel niet.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink3 jun. 2013 - 8:45

"..was het cafe ver weg?", in Helmond? Hij was gewoon te lui om te fietsen

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2013 - 8:45

Het gaat over twee tot drie mille, over enkele jaren. Het Fyra debakel kost ons een half tot een heel miljard. Ik zag nog geen bewindsman of -vrouw opstappen.

1 Reactie
HomoRidenti
HomoRidenti3 jun. 2013 - 8:45

Achjoh...die Fyra kost ons maar een half miljard, misschien één miljard. Peanuts. Kijk eens naar de JSF en hoeveel dat ons kost. Achjoh...die JSF kost ons maar 10 miljard ofzo. Peanuts. Kijk eens naar de HRA en hoeveel ons dat wel niet heeft gekost over laatste decennia. En zo kunnen wel wel alles relativeren...tot je je helemaal nergens meer over druk maakt.

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2013 - 8:45

Sociaal Democratisch Ondernemend Helmond Klinkt als PVVDA

1 Reactie
tijsraman
tijsraman3 jun. 2013 - 8:45

Het is een fusiepartij van SDH en OH.